HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 29. 09:13

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 1:10

Valamit tényleg elcseszhettek, az 5-ból ma már nekem is csak szűk 2,5-3 mbitem van!!! :reklamacio:

Nem tudom, de nekem az 5M-es csomag van, és 750KB/sec-el jön lefele bármi.

#842 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 21:13

Idézet: murex - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 9:13

Nem tudom, de nekem az 5M-es csomag van, és 750KB/sec-el jön lefele bármi.

Akkor én nagyon irigyellek Téged, nekem az 5-ös csomag 640 kbájt fölött még soha nem volt (bár hivatalosan ennyi is az 5M).
Ma egy kicsit javult egyébként, már az 500-at megközelíti, de tegnap ilyenkor botrányos 250-300 kbájt körül volt...ja egyébként Bpest 3.ker, Óbuda.

Amellett az utóbbi kb. 10 napban néha félóránként előfordul, hogy az adatforgalom 0-ra csökken, habár a router szerint a kapcsolat él, de a webrádió, letöltés, stb. leáll.

#843 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:45

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 21:13

...
Amellett az utóbbi kb. 10 napban néha félóránként előfordul, hogy az adatforgalom 0-ra csökken, habár a router szerint a kapcsolat él, de a webrádió, letöltés, stb. leáll.

Mással nem fordul elő, csak velem? Ma vagy 5x csinálta ezt, leáll minden, és fél perc múlva elindul..kissé idegesítő.

#844 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 20:32

Idézet: gyena - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 8:47

Kellene egy lista az ilyen gépekről az IP címükkel. Egyáltalán IP címmel elérhetők?

Találtam egy újabb címet, amit nem képes feloldani a Pantel DNS szervere: http://www.huwico.hu

Közvetlen IP címmel korlátozottan megy: http://193.202.83.47/

#845 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 21:25

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 20:32

Találtam egy újabb címet, amit nem képes feloldani a Pantel DNS szervere ...

Ez spec nekem normál címmel is bejön.

A szakadozások ellenben - kicsit talán ritkábban, de még mindig fennálnak. Egy perce pl. minden adatforgalmam leállt, de a router szerint nem bomlott a kapcsolat. Az utóbbi napokban átlag 2-3 óránként csinál egy ilyet, (múlthéten még félóránként volt) aztán életre kel, mintha mi sem történt volna...  :think:

#846 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 10. 09:18

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 21:32

Találtam egy újabb címet, amit nem képes feloldani a Pantel DNS szervere: http://www.huwico.hu

Közvetlen IP címmel korlátozottan megy: http://193.202.83.47/

Ezt tényleg feloldja a pantel dns-e:
fifi@silent:~$ host 212.24.164.1
Name: ns1.pantel.net
Address: 212.24.164.1

fifi@silent:~$ host www.huwico.hu 212.24.164.1
www.huwico.hu           A       193.202.83.47

A szolgáltató nameserverei mellett érdemes az opendns-t használni és dnscache-t is szerintem.

Bye, Fifi

#847 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 21:42

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 9:18

Ezt tényleg feloldja a pantel dns-e:
fifi@silent:~$ host 212.24.164.1
Name: ns1.pantel.net
Address: 212.24.164.1

fifi@silent:~$ host www.huwico.hu 212.24.164.1
www.huwico.hu           A       193.202.83.47

A szolgáltató nameserverei mellett érdemes az opendns-t használni és dnscache-t is szerintem.

Bye, Fifi

Most már nekem is megy, de néhány napja nem ment... Lehet, hogy a Pantelesek is olvassák a fórumot?  ;)

#848 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 08:32

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 22:42

Most már nekem is megy, de néhány napja nem ment... Lehet, hogy a Pantelesek is olvassák a fórumot?  ;)

Hát ha ők olvassák, akkor attól változás  a szolgáltatásban nem következik be, de ha Invitelék böngésznek akkor még reménykedhetsz benne  :D

#849 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 11:42

Ősszel a téliidőszámításra átállást a telefonnal csak sokára sikerült a Pantelnek megoldani. Most ugyanaz ismétlődik immár Invitelként. Akárhogyan állítom be a telefonon az időt, az első beérkező hívás átállítja az óráját a téliidőszámításra, azaz ha a helyes idő 12.35, az első beérkező hívás után a telefonóráját 11.35-re, előtte akármit állítottam be.

Más is észlelt ilyet?

Ez a probléma csak azoknál jelentkezhet akiknek a telefonja olyan "buta", hogy jobban hisz a telefonszolgáltatónak, mint a gazdájának. Az "okos" telefonok nem hisznek a telefopnszolgáltatónak mindig azt az időt mutatják, amit esetleg buta gazdájuk beállít. Nekem van mindegyik.

Szóltam a szolgáltatónak talán most hamarabb sikerül nekik megoldani, mint az ősszel.

#850 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 15:12

Idézet: gyena - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 12:42

Ősszel a téliidőszámításra átállást a telefonnal csak sokára sikerült a Pantelnek megoldani. Most ugyanaz ismétlődik immár Invitelként. Akárhogyan állítom be a telefonon az időt, az első beérkező hívás átállítja az óráját a téliidőszámításra, azaz ha a helyes idő 12.35, az első beérkező hívás után a telefonóráját 11.35-re, előtte akármit állítottam be.

Más is észlelt ilyet?

...

Nekem pontosan ugyanez volt tavaly, és hülyének néztek amikor szóltam, állították, hogy az "ő központjuk bizony a helyes időt adja ki". Most valami csoda folytán nekem a helyes idő jelenik meg, de tavaly egész nyáron téli időszámításon állt - ugyanaz a készülék. Tehát a hiba mégsem nálam volt...

#851 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 18:51

Idézet: gyena - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 11:42

Más is észlelt ilyet?

Ez a probléma csak azoknál jelentkezhet akiknek a telefonja olyan "buta", hogy jobban hisz a telefonszolgáltatónak, mint a gazdájának. Az "okos" telefonok nem hisznek a telefopnszolgáltatónak mindig azt az időt mutatják, amit esetleg buta gazdájuk beállít. Nekem van mindegyik.

Szóltam a szolgáltatónak talán most hamarabb sikerül nekik megoldani, mint az ősszel.

Csoda történt!!!
A hibabejelentése után két órával minden rendben van, mostmár rendesen működik.
Remélem a későbbiekben is lesznek ilyen ügyesek és gyorsak az INVITEl-nél.
Köszönet! Csak így tovább!!!

#852 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 17:47

Gondoltam megosztok veletek egy történetet.

A dolog ott kezdődött, hogy jópár hete elkezdett szakadozni a net, illetve a kapcsolat nem bontott, de az adatforgalom leállt, illetve a sebesség visszaesett (habár a modembe belépve a vonali sebesség nem változott!). Ezt jelentettem is tegnap délután a hibabejelentőn, felvették hibajegyzékbe. Ma reggel mit tesz Isten, kb. 3 percenként újraindítottam a modemet hogy jó legyen, ezt eljátszottam vagy 3x, aztán meguntam. Nem sokkal később felhívtak a panteltől, hogy valami karbantartás volt a központomban (BP. 3 ker Óbuda), és hogy kijavították a hibát. Mondom ennek örülök, ha hazaérek letesztelem.

A teszt eredménye: több, mint egy megabitet visszavettek a sebességből, és nemcsak a valós letöltési, hanem a vonali sebesség is ugyanennyivel csökkent a modembenl! Ami viszont még megdöbbentőbb, hogy ennek ellenére a modemben az SNR margin egy cseppet sem javult, ugyanúgy 10-es értéken van, mint korábban a magasabb sebességnél!!

Tehát elképzelni sem tudom, mit tartottak karban, hogy ez lett az eredménye. Bár annyival azért jobb lett, hogy egyelőre stabilabbnak tűnik, bár még csak 1-2 órát használtam azóta. A modemben a legújabb firmware van felrakva amit találtam, 2008. januári. Egyébként az 5 megás csomagban vagyok, ami most pontosan 4 egészre ment vissza :( Esetleg valaki járt még így?

#853 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 13:13

Biztos nem a firmware updatekor csökkent a sebesség? Amikor én updateltem a firmware-t anno, megszűnt az összes probléma, de a sebesség is esett pár megabitet.

Szerkesztette: sweetsour 2008. 05. 07. 13:13 -kor

#854 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 14:09

Idézet: sweetsour - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 14:13

Biztos nem a firmware updatekor csökkent a sebesség? Amikor én updateltem a firmware-t anno, megszűnt az összes probléma, de a sebesség is esett pár megabitet.

Köszi a tippet, de sajnos nem, mert éppen azért updateltem a korábbiról, mert reméltem hogy ez segít a szakadásokon, de közvetlenül utána a sebesség nem változott, csak tegnap óta :( a bökkenő csak az, hogy a  z SNR (margin) ezzel együtt nem javult, ezt furcsállom :(

#855 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 19:45

Hogy vizuálisan szemléltessem, ilyen volt: Kép

és most ilyen lett: Kép

Hozzáteszem, hogy korábban, a magasabb értéken is tökéletesen stabil volt! Szóval nemtudom, hogy most a központ ment távolabb, vagy mi az oka, hogy ennyivel kevesebb jön át a csövön, és a margin mégsem javult...  :think:

#856 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 08:00

Dettó!
Én is tegnap beszéltem velük mert az eddig megszokott 5/0,8-as netem átment 5/0,5-re, szintén kb. 1,5-2 hete.Felvettek hibajegyzékbe, 'aszonták intézkednek...
Majd írok a fejleményekről!

#857 Felhasználó inaktív   McKangi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 01. 08:08

Hali!

Tud valaki mondani erre a hálózatra egy olyan típusú modem+router egyben hálózati eszközt , mindegy hogy vezetékes vagy wifi-s ami normálisan működik,gyors és könnyen konfigolható ?

Elsősorban Airlive,TP-Link,Asus,Linksys  -  DLINK NEM ÉRDEKEL !

Mivel xarakodik a modemem is és a Vaterán vásárolt Dlink DI604-es router felületét nem tudom elérni sehogysem(lehet átvertek?) Amúgy router nélkül van netem!- Ezzel kapcsolatban valaki tud segíteni?

Üdv!

#858 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 08:21

Idézet: McKangi - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 8:08

Hali!

Tud valaki mondani erre a hálózatra egy olyan típusú modem+router egyben hálózati eszközt , mindegy hogy vezetékes vagy wifi-s ami normálisan működik,gyors és könnyen konfigolható ?

Elsősorban Airlive,TP-Link,Asus,Linksys  -  DLINK NEM ÉRDEKEL !

Mivel xarakodik a modemem is és a Vaterán vásárolt Dlink DI604-es router felületét nem tudom elérni sehogysem(lehet átvertek?) Amúgy router nélkül van netem!- Ezzel kapcsolatban valaki tud segíteni?

Üdv!

Én ezt használom.

#859 Felhasználó inaktív   McKangi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 01. 10:00

Idézet: murex - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 9:21

Én ezt használom.

Mit használsz ? D-linket ?

#860 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 11:05

Idézet: McKangi - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 10:00

Mit használsz ? D-linket ?

Klikkelj az "ezt" szóra abban amit irtam, alatta van a link!

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.