HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 14. 19:07

Idézet: emulator - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 18:47

A kulfold is? Nekem 1-2 magyar jon 1.6 MBval, sot valamelyik nero.com FTP is, de a tobbi kulfold, tobbek kozott a rapidshare.com is csak atlag 600k-val, neha 800, sot 1 napig 1mb is volt egyszer. :confused:

Külföldről ritkán töltök, max. a vanilla kerneleket.  :confused:
Mondj konkrét linkeket, hogy mit töltsek le (miattam lehet 100 MB-os file is) és azok eredményeit megírom ide.
Így jó?

Bye, Fifi

#682 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 19:29

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 14:53

Anno augusztus elején néztem meg és emlékeim szerint ott az ált, hogy határozatlan idő, de majd hazaérve rápislantok. Ha meg Neked lesz igazad, akkor is 1 évig szerintem ez még versenyképes szolgáltatás marad (PantelVonal+24Max), ha nem romlik el hirtelen itt is a vonal  :rolleyes:

Jól emlékeztem  :D

Idézet: Nálam ez van a Szerződési Feltételek I. 1-es pontában:

A szerződés létrejöttének feltétele , hogy Szolgáltató és Előfizető aláírják a Szerződést megjelölve az aláírás dátumát. Amennyiben a felek a szerződést nem egyidejűleg írják alá, a szerződés azon a napon jön létre, amikor az utóbbi aláíró a szerződést aláírja és a szerződés Szolgáltatóhoz beérkezik. Amennyiben valamelyik fél a Szerződés lejárta előtt legalább egy hónappal az ellenkezőjét nem kéri, a Szerződés annak lejáratát követően határozatlan időre meghosszabbodik. A Szerződés időtartama az Előfizető által kért szolgáltatás-szüneteltetés időtartamával automatikusan meghosszabbodik. Amennyiben a Szerződés az Előfizető érdekkörében felmerülő ok miatt határozott időtartamának lejárta előtt megszűnik, Előfizető köteles a hátralévő szerződési időtartamra vonatkozóan havi előfizetési díjak, a díjkedvezményként elengedett egyszeri díjak, valamint Szerződésben vállalt minimális havi és éves forgalmi díjak egyösszegű megfizetésére. A határozatlan idejű szerződést Előfizető 8 napos felmondási idővel bármikor felmondhatja.
A Szerződést Előfizető, Szolgáltató szerződésszegése esetén, 15 napos felmondási idővel felmondhatja. Amennyiben a Szolgáltató a szerződésszegést a felmondási idő alatt orvosolja, úgy a felmondás hatályát veszti. A Szolgáltató elállhat a Szerződéstől, amennyiben a szolgáltatás kiépítése aránytalan műszaki nehézséggel vagy költséggel járna, ha erről a Szerződés megkötése után szerzett tudomást.

Fentiek alapján nem is szeptember 14. volt az évforduló, mert akkor aktiválták az ADSL-t, hanem augusztus 3., mert akkor vette át szolgáltató az általam is aláírt szerződést.

Persze másnak lehet, hogy más van a szerződésében én tuti ezt írtam alá.

Bye, Fifi

Szerkesztette: FifiTheReal 2007. 09. 14. 19:33 -kor

#683 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 22:12

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 20:29

Persze másnak lehet, hogy más van a szerződésében én tuti ezt írtam alá.

Bye, Fifi

Én is ilyet írtam alá.
Jól gondolom e:
Ha február 13-án írtam alá utolsónak az egyéves szerződést, akkor a szerződés létrejötte február 13, mégha március 18-án is történt is a vonalhordás. Február 13 előtt legalább 15 nappal kell közölnöm, hogy a szerződés meghosszabbítását nem kérem. Hasonlóan, ha a Pantel akar tőlem megszabadulni neki is február 13 előtt legalább 15 nappal kell ezt közölnie.

No de akkor mikortól nem szolgáltatják az Internetet? És a telefont? Tehát meddig szolgáltatnak?
Vonalhordással kerültem a Pantelhez. Mi lesz a telefonvonalammal? Hogyan hordhatom tovább? Ezekről nincs a "Szerződési feltételekben"

Bár még van idő, de szeretném tudni! Ugyanis nem hiszem, hogy változik annyit a Pantel vagy Invitel vagy HTTC, vagy "Mit tudom, hogy hívják", hogy maradjak.

#684 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 07:31

Idézet: gyena - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 23:12

Én is ilyet írtam alá.
Jól gondolom e:
Ha február 13-án írtam alá utolsónak az egyéves szerződést, akkor a szerződés létrejötte február 13, mégha március 18-án is történt is a vonalhordás.

Igen.  Ha febr. 13-án írtad alá és a szolgáltató akkor kapta meg, akkor onnantól él a szerződés. Ha a posta miatt 15-én kapta meg PanTel, akkor 15. napjától.

Idézet

Február 13 előtt legalább 15 nappal kell közölnöm, hogy a szerződés meghosszabbítását nem kérem. Hasonlóan, ha a Pantel akar tőlem megszabadulni neki is február 13 előtt legalább 15 nappal kell ezt közölnie.

Nem! Az 1 év lejárta előtt 1 hónappal lehet rendes felmondással megszüntetni. (most ez 30 vagy 31 nap, azt kérdezd az Inviteltől :Đ ) A 15 napos felmondás a rendkívüli felmondásra vonatkozik, amikor Szolgáltató nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Idézet

No de akkor mikortól nem szolgáltatják az Internetet? És a telefont? Tehát meddig szolgáltatnak?
Vonalhordással kerültem a Pantelhez. Mi lesz a telefonvonalammal? Hogyan hordhatom tovább? Ezekről nincs a "Szerződési feltételekben"

Szerintem addig, amikor a szerződés megszűnik. A többi kérdésre meg majd az új szolgáltatód válaszol, aki megint elhurcol.

Bye, Fifi

#685 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 08:02

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 8:31

Nem! Az 1 év lejárta előtt 1 hónappal lehet rendes felmondással megszüntetni. (most ez 30 vagy 31 nap, azt kérdezd az Inviteltől   :Đ ) A 15 napos felmondás a rendkívüli felmondásra vonatkozik, amikor Szolgáltató nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Bye, Fifi

Az általam aláírt szerződés 3. sorszámú lap 1-es opontjában sehol nincs 30 nap, mindegyik esetben 15 nap szerepel.

Úgy látszik többféle Szwerződési Feltételek melléklet létezik.

#686 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 09:13

Idézet: gyena - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 9:02

Az általam aláírt szerződés 3. sorszámú lap 1-es opontjában sehol nincs 30 nap, mindegyik esetben 15 nap szerepel.

Akkor mégsem olyat írtál alá, amit én! :omg:
Ha meg nem az, akkor honnan tudjuk azokra a kérdésekre a választ, amit itt felteszel?  :confused:
Talán próbáld meg szép lassan elolvasni és értelmezni, szerintem ez nem nehéz jogi szöveg, csak józan paraszti ész kell hozzá.  :Đ

Bye, Fifi

Szerkesztette: FifiTheReal 2007. 09. 15. 09:13 -kor

#687 Felhasználó inaktív   emulator 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 15. 16:53

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 19:07

Külföldről ritkán töltök, max. a vanilla kerneleket.  :confused:
Mondj konkrét linkeket, hogy mit töltsek le (miattam lehet 100 MB-os file is) és azok eredményeit megírom ide.
Így jó?

Bye, Fifi

Jó, persze.  :)

Példa #1
Példa #2

Köszönet!  :cool:

#688 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 20:52

Idézet: emulator - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 17:53

Jó, persze.  :)

Példa #1
Példa #2

Köszönet!  :cool:

Az elsőt elbénáztam és free letöltsét többet nem enged :( Bocs.

A második az így jött le:
fifi@blackdragon:~$ date
Sat Sep 15 21:48:16 CEST 2007
fifi@blackdragon:~$ curl -O http://supportdownload.apple.com/download.info.apple.com/Apple_Support_Area/Apple_Software_Updates/Mac_OS_X/downloads/061-3346.20070620.4uYn7/MacOSXUpdCombo10.4.10PPC.dmg
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
100  164M  100  164M    0     0  1358k      0  0:02:04  0:02:04 --:--:-- 1381k

Bye, Fifi

#689 Felhasználó inaktív   emulator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 15:42

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 20:52

Az elsőt elbénáztam és free letöltsét többet nem enged :( Bocs.

Bye, Fifi

Köszönöm. Nem gond, h. az első nem OK, 100% az is ennyivel jött volna Nálad. Akkor ez azt bizonyítja, h. nincs a külföld maximalizálva, csak itt jön vmi miatt feleannyival.  :confused:  :(  :think:

#690 Felhasználó inaktív   i-boy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 18. 09:20

Idézet: gyena - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 8:02

Úgy látszik többféle Szwerződési Feltételek melléklet létezik.

többfajta szerzije is van a Pantelnek, március környékén váltottak, előtt 1 év után határozatlan idejű lett szerzi, a március utáni szerzikben újabb egy évre meghosszabbodik. Bár az NHH már forszírozza, hogy ez nem túl szabályos.
Van valakinek tapasztalata, hogy lehet elhordozni a Panteltől, ha az Invitel nem úgy muzsikálna, ahogy szeretnénk. Szerintem, ha 30 nappal előtte jelzem, hogy nem kérem az újabb 1 évre meghosszabbodást, akkor kell, hogy adjanak határozatlan időre ajánlatot. Elég kidolgozatlan ez az egész a Pantelnél, még az ÁSZF-ben sincs a Pantel vonalról egy szó sem. Ezt még lehet, hogy bepanaszolom az NHH-nál!

#691 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 10:46

Ugye nem komoly, hogy az invitel teljesen átvette a pantelt és nem találom sehol a meztelen adsl 5 megás csomagot?????!!!!!

#692 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 10:53

Idézet: i-boy - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 10:20

Van valakinek tapasztalata, hogy lehet elhordozni a Panteltől, ha az Invitel nem úgy muzsikálna, ahogy szeretnénk. Szerintem, ha 30 nappal előtte jelzem, hogy nem kérem az újabb 1 évre meghosszabbodást, akkor kell, hogy adjanak határozatlan időre ajánlatot. Elég kidolgozatlan ez az egész a Pantelnél, még az ÁSZF-ben sincs a Pantel vonalról egy szó sem. Ezt még lehet, hogy bepanaszolom az NHH-nál!

Ez engem is nagyon érdekel.

#693 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 11:36

Na, én meg így finálénak. Mint régebben írtam gyakorlatilag Juli eleje óta próbálok hozzájuk hordozni. Már a saját adataik szerint is bőven letelt a 45 nap. Felhívtam őket, hogy mostakkorezhogy, megint jött a szokásos, hogy a T-Com szemétkedik velem...

Agyam eldurrant, felhívtuk a T-Com-ot, és addig csapkodtam az asztalomat, amíg a telefonban meg nem sajnálták az asztalt, és segíteni nem próbáltak. Kiderült, hogy a Pantel még Júli elején lejelentette, hogy ők most hordozni akarnak, lehet-e, és megy-e az ADSL. Ők erre a választ 5 nappal később megadták, de a Pantel gyakorlatilag a mai napig nem jelzett nekik, hogy akkor hordozni akarják a vonalat, pedig gyakorlatilag minden kész az átadásra! Itt azt hittem kiejtem a kezemből a telefont, és helyben agyvérzést kapok.

Visszahívtam a Pantelt, ahol megint egy robot kezdte a T-Com tehet róla, T-Com tehet arról is, hogy a világegyetem egyszercsak magába roskad. Ekkor szembeállítottam azokkal az adatokkal a Panteles üfszt amit a T-Com adott, hogy mikor mi történt, és most miért nincs semmi. Kicsi csönd, ezután türelmet kért, hogy elmegy egyeztetni. Mikor visszajött közölte, hogy hát ő soha nem mondta azt, hogy a T-Comnál van a gond. (Aham, csak két percel előtte, amikor ezt mondtam, akkor már nem úgy gondolta szöveg jött...) A gond náluk van, ugyanis az a nagy helyzet, hogy elfogyott a központban (XII. ker.) a kapacítás, és ezért nem tudnak befogadni új előfizetőket amíg a fejlesztés nem történt meg. Itt már nem emlékszem, hogy ordítottam-e, vagy csak akartam. A lényeg, hogy megkérdeztem ezt miért nem tudták közölni, miért nem értesítettek róla, hogy ne kelljen ennyi ideig gyakorlatilag kerülő utakon neteznem. Hát azt ő nem tudja... Arra a kérdésemre, hogy akkor mégis mikorra lesz nekem NET-em náluk azt a választ kaptam, hogy 2 hétnél hamarabb semmiképpen, és ezután ért igazán a hidegzuhany, hogy még körübelül időt sem tud mondani mikorra tudják teljesíteni a dolgot, így igazából azt sem tudja megmondani, hogy idén még be tudnak-e kötni egyáltalán...

És most jön a kérdésem a Pantelnél tapasztalt fórumozóktól. Kialkudtam velük, hogy mivel még semmit nem csináltak, most felmondhatom ezt az egész őrületet bármilyen költség nélkül, és azt csinálhatok amit akarok. Pl. a DataNET-nél tárt karokkal várnak (még kapacitásuk is van rá, meg kérdeztem! :D), 3 rugóval olcsóbban lenne 8 Mbit... A kérdésem az lenne, hogy érdemes várnom a Pantelre ? Van annyira jó azért a sok itt írt probléma ellenére, hogy megérje kivárnom a 24Mbit-es csomagot (amikor még szerződtem volt 24Mbit), vagy hagyjam veszni, és inkább Datanet ? Köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#694 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 12:34

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 12:36

A kérdésem az lenne, hogy érdemes várnom a Pantelre ? Van annyira jó azért a sok itt írt probléma ellenére, hogy megérje kivárnom a 24Mbit-es csomagot (amikor még szerződtem volt 24Mbit), vagy hagyjam veszni, és inkább Datanet ? Köszi!

Nehéz kérdés - a DataNet kondícióit nem ismerve -, én az alábbiakat gondolnám végig:
1. A vonalam képes-e 8Mb -nél nagyobb letöltési sebességre?
2. A Pantelvonal által nyújtandó 300 óra vezetékes irányba történő ingyenes beszédforgalom fontos-e számomra?
3. Mennyi ideig bírom még ki internet nélkül, mert lehet hogy a Pantel még 3-4 hónapon kersztül sem fog fejleszteni? Egyáltalán fog fejleszetni vagy csak hiteget?

Ha az első 2 kérdésre a válasz nem, akkor nem haboznék és irány a DataNet. Ha az első két válaszból valamelyik igen, akkor a 3. kérdésre feltett válasz dönt.

Tudom, ez csak számomra egyszerű és kibicnek semmi sem drága, de talán jó támpontok egy döntés meghozatalában.  :)

Számomra teljesen közömbös, hogy egy szolgáltató magenta vagy kék színben pompázik, hogy esztétikus-e a logója vagy sem, névnapomkor felköszönt vagy sem, engem aljas kapitalista módon csak az ár/érték arány érdekel. Amiért fizetek azt kapjam, a körítés nem érdekel.  :smoker:

Bye, Fifi

#695 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 18:25

A PANTEL ill. INVITEL szolgáltatásáról:
A ma megkapott telefon hívásrészletezőben, amit ki is számláztak, ugyanazon időben, ugyanazt a számot, ugyanolyan hosszú időben 19-szer hívtam, még szerencsére, hogy a hívásdíj azonos. (Mindezt analóg vonalon.) Persze nem volt elég, hogy ügyfélszolgálat hölgyikéje meggyőződjön róla, hogy rossz, csak azt tudta mondani, hogy látja, hogy valami nem jó, de írjak levelet.

Ehhez az is hozzátartozik, hogy hónap közben többször felhívtam Ügyike figyelmét, hogy sokszorozás volt, de mindannyiszor azt mondták, majd a kiszámlázáskor jó lesz.

Profi ez a cég?  Miért is van az ügyfélszolgálat? Szerintem felesleges! Kell egy gépi hang, amelyik közli, hogy ha nem nyugodott meg írjon emailt .

#696 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 20:34

Idézet: gyena - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 19:25

A PANTEL ill. INVITEL szolgáltatásáról:
A ma megkapott telefon hívásrészletezőben, amit ki is számláztak, ugyanazon időben, ugyanazt a számot, ugyanolyan hosszú időben 19-szer hívtam, még szerencsére, hogy a hívásdíj azonos. (Mindezt analóg vonalon.) Persze nem volt elég, hogy ügyfélszolgálat hölgyikéje meggyőződjön róla, hogy rossz, csak azt tudta mondani, hogy látja, hogy valami nem jó, de írjak levelet.

Ehhez az is hozzátartozik, hogy hónap közben többször felhívtam Ügyike figyelmét, hogy sokszorozás volt, de mindannyiszor azt mondták, majd a kiszámlázáskor jó lesz.

Profi ez a cég?  Miért is van az ügyfélszolgálat? Szerintem felesleges! Kell egy gépi hang, amelyik közli, hogy ha nem nyugodott meg írjon emailt .

@Inti
ha  csak a 24 max miatt kell az előfizetés, és a vonal bírja, plusz te is kibírod net nélkül, én várnék. De ha sürgős, akkor inkább átmennék ahhoz, akinek van portja.

Már más is írta itt, hogy sajnos néha ugyanazt a hívást többször is elszámolják. Ez elég gáz. A probléma, hogy megoldódott-e vagy sem azt nem tudom. Ez mindenféleképpen nem megfelelő számlázási rendszerről tanúskodik. Én 2 voip szolgáltatót használok, ők mindent normálisan számláznak, ill. számolnak el a lebeszélt idővel. Nem hiszem, hogy a Pantelnek ez olyan nagy problémát jelent. Amúgy számlareklamációra nekem is azt mondták, írjak e-mailt. Oks, majd írok, de addig nem is látják a zsét.

Más:
Most hol lehet a pantel weboldaon ügyfélként bejelentkezni? már csak angolul látom az oldalt, az összes lehetséges dolog el van takarítva az oldalról, ami magyarul volt. Nagyon nem tett jót ez az egységesítés az Invitellel. A 24 max-os csomagok is eltűntek. Tudom, ne áruljanak mást ugyanannak a cégnek a leányvállalatai, stb. de akkor is.

@Inti
ha  csak a 24 max miatt kell az előfizetés, és a vonal bírja, plusz te is kibírod net nélkül, én várnék. De ha sürgős, akkor inkább átmennék ahhoz, akinek van portja.

#697 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 21:06

Idézet: Stanlee - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 21:34

Más:
Most hol lehet a pantel weboldaon ügyfélként bejelentkezni? már csak angolul látom az oldalt, az összes lehetséges dolog el van takarítva az oldalról, ami magyarul volt. Nagyon nem tett jót ez az egységesítés az Invitellel.

http://www.pantel.hu/elofizeto/

Ez régen is jó volt.

#698 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 21:07

Az Invitel zászlaja alatt - videó
http://computerworld.hu/hir/45004

#699 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 22:51

Idézet: gyena - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 22:06

http://www.pantel.hu/elofizeto/

Ez régen is jó volt.

Én még nem regisztráltam, így gondoltam megteszem, aztán lettettem róla, mert nem találtam meg, hogy az "Elfogadom a Felhasználási Feltételeket" megjelölve, mit is fogadok el.  :(

Ez csak engem zavar?  :think:  Esetleg a "PanTel"-es időkben sem volt kint?

Bye, Fifi

Szerkesztette: FifiTheReal 2007. 09. 18. 22:51 -kor

#700 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 16:21

Idézet: shabba - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 22:07

Az Invitel zászlaja alatt - videó
http://computerworld.hu/hir/45004

Etyele-petyele hopp-hopp!

Na ennek kb. ennyi volt az információtartalma! Viszont azt megismerkedhettünk egy "dinamikusan fejlődő, megbízható, ..." vállalattal! Egy cseppet gejl volt! Volt benne "némi" PR és marketing-szagú duma!  :omg:  Vajon ezért a riportért mennyit kapott a CW?!  :rolleyes:

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »