Na, én meg így finálénak. Mint régebben írtam gyakorlatilag Juli eleje óta próbálok hozzájuk hordozni. Már a saját adataik szerint is bőven letelt a 45 nap. Felhívtam őket, hogy mostakkorezhogy, megint jött a szokásos, hogy a T-Com szemétkedik velem...
Agyam eldurrant, felhívtuk a T-Com-ot, és addig csapkodtam az asztalomat, amíg a telefonban meg nem sajnálták az asztalt, és segíteni nem próbáltak. Kiderült, hogy a Pantel még Júli elején lejelentette, hogy ők most hordozni akarnak, lehet-e, és megy-e az ADSL. Ők erre a választ 5 nappal később megadták, de a Pantel gyakorlatilag a mai napig nem jelzett nekik, hogy akkor hordozni akarják a vonalat, pedig gyakorlatilag minden kész az átadásra! Itt azt hittem kiejtem a kezemből a telefont, és helyben agyvérzést kapok.
Visszahívtam a Pantelt, ahol megint egy robot kezdte a T-Com tehet róla, T-Com tehet arról is, hogy a világegyetem egyszercsak magába roskad. Ekkor szembeállítottam azokkal az adatokkal a Panteles üfszt amit a T-Com adott, hogy mikor mi történt, és most miért nincs semmi. Kicsi csönd, ezután türelmet kért, hogy elmegy egyeztetni. Mikor visszajött közölte, hogy hát ő soha nem mondta azt, hogy a T-Comnál van a gond. (Aham, csak két percel előtte, amikor ezt mondtam, akkor már nem úgy gondolta szöveg jött...) A gond náluk van, ugyanis az a nagy helyzet, hogy elfogyott a központban (XII. ker.) a kapacítás, és ezért nem tudnak befogadni új előfizetőket amíg a fejlesztés nem történt meg. Itt már nem emlékszem, hogy ordítottam-e, vagy csak akartam. A lényeg, hogy megkérdeztem ezt miért nem tudták közölni, miért nem értesítettek róla, hogy ne kelljen ennyi ideig gyakorlatilag kerülő utakon neteznem. Hát azt ő nem tudja... Arra a kérdésemre, hogy akkor mégis mikorra lesz nekem NET-em náluk azt a választ kaptam, hogy 2 hétnél hamarabb semmiképpen, és ezután ért igazán a hidegzuhany, hogy még körübelül időt sem tud mondani mikorra tudják teljesíteni a dolgot, így igazából azt sem tudja megmondani, hogy idén még be tudnak-e kötni egyáltalán...
És most jön a kérdésem a Pantelnél tapasztalt fórumozóktól. Kialkudtam velük, hogy mivel még semmit nem csináltak, most felmondhatom ezt az egész őrületet bármilyen költség nélkül, és azt csinálhatok amit akarok. Pl. a DataNET-nél tárt karokkal várnak (még kapacitásuk is van rá, meg kérdeztem!

), 3 rugóval olcsóbban lenne 8 Mbit... A kérdésem az lenne, hogy érdemes várnom a Pantelre ? Van annyira jó azért a sok itt írt probléma ellenére, hogy megérje kivárnom a 24Mbit-es csomagot (amikor még szerződtem volt 24Mbit), vagy hagyjam veszni, és inkább Datanet ? Köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.