HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel tud valaki róla valamit? Értékeld a témát: -----

#111 Felhasználó inaktív   AnalfaBéla 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 03. 19:27

Énis szoktam lesni a torrentes kapcsolódásokat. Volt hogy hdsnet-es kapcsolattól 1500 kb/s felett jött az adat. Én még az átlag pingekre lennék kíváncsi európa szerte mert gyakran játszok külföldi játékszervereken és ugye ahogy shabba is leírta ,nem egyszerű ennyi nagysebességű kapcsolatot kiszolgálni. Most nálam ugye az a kérdés hogy megérné-e a mostani szolgáltatómnál visszalépni a legkisebb csomagba (mert itt jó a ping meg a sebesség csak ugye az ár) és pluszba behúzni a digit ,vagy ilyenre nincs szükség mert jók a pingek meg a szolgáltatás is elfogadható minőségű.

#112 Felhasználó inaktív   recluse82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 22:17

Idézet: shabba - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 13:08

jo lenne hozzám is berobogna :D

#113 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 04. 06:45

Idézet: shabba - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 12:08

Jöhetne Zalaeg.-re is, mert az olyan jó lenne.  :D

#114 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 07:01

Úgy tűnik ez a román-ág ki is futott a BIX-en (998,8 Mbit/sec), szerintem bővíteniük kéne :)

http://www.bix.hu/index.php3?lang=en&page=...-1&portid=Gi2/7

Szerkesztette: Kory 2007. 09. 04. 07:02 -kor

#115 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 18:31

Végre lesz nálunk, szept. 11.-én lesz a bekötési nagy nap. :) Meg kell beszélnem a szüleimmel hogy valaki tartózkodni kell lakásunkban 11.-én. :rolleyes:

Az furcsa, hogy csak ajtóig vezet az UTP vagy optikai kábel, hogy továbbítsak? :eek: Létezik egyáltalán hosszabbító UTP kábel? Eddig soha nem tudok róla. :omg: IMHO kb. 30 méter kábelre van szükségem, hogy a hátsó falig érjen el ajtó küszöbökön keresztül, hisz ott éledzik éppen a gép. :)

Csak 10Mbit? Vagy természetesen mindhárom csomag van benne?
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#116 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 18:56

bolic system:

Azzal nem biztos hogy fognak foglalkozni hogy 30 méterre elvigyék az UTP kábelvéget. Nagy valószínűséggel valahol közel a villanyórához és a lakáshoz majd befúrnak, felraknak egy passzív fali ajzatot, aztán onnan már a te reszortod hogy oldod meg lakáson belül csatlakozást. Optikát elvinni az előfizetőig jóval drágább lenne és sokkal nagyobb odafigyelést és szakértelmet igénylő kábelzést követelne meg. Az UTP-t lehet rángatni, hajlítani viszonylag strapabíró, ugyanezt üveggel nem lehet eljátszani, ráadásul sokkal drágább is a kábel. Az UTP-nek végpontra elég egy passzív aljzat szinte ingyé, optikai kábel esetén viszont egy igen drága CPE eszközre lenne szükség, ráadásul switch oldalon is jóval drágább eszköz kell ha az előfizető optia van, míg egy standard UTP-s swich ahhoz képest bagóért kapható.

#117 Felhasználó inaktív   Kevanaar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 22:24

Üdv! Én eredetileg T-kábelt (tévét+netet) rendeltem 9. kerben egy új lakásba, aztán szólnak pár hét után, hogy mégse tudnak, aztán mondtam, hogy akkor kössenek adsl-t...aztán ma beszéltem digitv-s ügyintézővel először csak tv kapcsán, először is elmondta, hogy nem műhöldas lesz (én arra számítattam) hanem ők tudják rendesen kábelen, ez szvsz. jobb. Aztán mondta, hogy 1-2 hónapon belül lesz itt LAN, amire simán át tudok térni a mostani csomagjukról. Plusz telefon havidíj nélkül, ami mondjuk lényegtelen, mert úgysem használom. Szóval elvileg 2700+4900Ft haviért tv, net, telefon ill. ha lesz lan az meg még olcsóbb. Nekem így elsőre elég hihetetlen volt ez a 10-20Mbit, mert még nem volt ilyennel tapasztalatom, de ez nagyon durva lesz ha így működik. Na szóval a lényeg, hogy mivel hűségnyilatkozat sincs, azaz ha nem tetszik bármikor felmondhatom, így ezt választottam a t-cuccok helyett. Jövőhét csütörtökön kötik is (ha tényleg így lesz ez is plusz pont a t-kábel időhúzásával ellenben), akkor tudok róla nyilatkozni, ha érdekel valakit. Később meg elvileg a LAN-ról is...

#118 Felhasználó inaktív   recluse82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 23:57

Idézet: shabba - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 18:56

bolic system:

Azzal nem biztos hogy fognak foglalkozni hogy 30 méterre elvigyék az UTP kábelvéget. Nagy valószínűséggel valahol közel a villanyórához és a lakáshoz majd befúrnak, felraknak egy passzív fali ajzatot, aztán onnan már a te reszortod hogy oldod meg lakáson belül csatlakozást. Optikát elvinni az előfizetőig jóval drágább lenne és sokkal nagyobb odafigyelést és szakértelmet igénylő kábelzést követelne meg. Az UTP-t lehet rángatni, hajlítani viszonylag strapabíró, ugyanezt üveggel nem lehet eljátszani, ráadásul sokkal drágább is a kábel. Az UTP-nek végpontra elég egy passzív aljzat szinte ingyé, optikai kábel esetén viszont egy igen drága CPE eszközre lenne szükség, ráadásul switch oldalon is jóval drágább eszköz kell ha az előfizető optia van, míg egy standard UTP-s swich ahhoz képest bagóért kapható.

nekem a tvnetes lan csomagom van de ők anno behozták teljesen a géphez az utp kábelt faszántosan :D
De már én is váltanék digikábelre nagyon....

#119 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 07:11

Idézet: shabba - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 19:56

bolic system:

Azzal nem biztos hogy fognak foglalkozni hogy 30 méterre elvigyék az UTP kábelvéget. Nagy valószínűséggel valahol közel a villanyórához és a lakáshoz majd befúrnak, felraknak egy passzív fali ajzatot, aztán onnan már a te reszortod hogy oldod meg lakáson belül csatlakozást.

Ez elég nagy bunkóság lenne. :)

Én több kisebbb hálózatos, mikrós, kábelnetes céggel kötettem be már UTP-n jövő netet, de mindig oda vitték a szerelők a lakásban, ahova kérte az ember.
Az a 10-20 méter UTP senkit se vág földhöz vagy esetleg egy ezres a zsebbe és kész.

Sőt telefonvonal és ADSL bekötés esetén is annyi kábelt adtak és oda vitték, ahova kell.

#120 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 07:15

Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Ha korrekt a szerelő, akárhova elhúzza Neked.
Pusy :D  :smoker:

#121 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 11:08

Nálam tegnap kötötték be a StartNet-et. A kábelt elvitték addig ameddig kértem. A bekötést végző személy viszont nem állt a helyzet magaslatán.Saját laptopjával csatlakozott, majd közölte, hogy működik, és elment.
Kaptam egy felhasználónevet és egy jelszót,de, hogy mit csináljak vele....? Végül az ügyfélszolgálatot hívtam fel,mert nem sikerült beállítanom. Ott nagyon segítőkészek voltak.Kiderült, hogy a jelszóban elírt egy betűt a szerelő!
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#122 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 11:26

Idézet: rupic - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 10:08

Nálam tegnap kötötték be a StartNet-et. A kábelt elvitték addig ameddig kértem. A bekötést végző személy viszont nem állt a helyzet magaslatán.Saját laptopjával csatlakozott, majd közölte, hogy működik, és elment.
Kaptam egy felhasználónevet és egy jelszót,de, hogy mit csináljak vele....? Végül az ügyfélszolgálatot hívtam fel,mert nem sikerült beállítanom. Ott nagyon segítőkészek voltak.Kiderült, hogy a jelszóban elírt egy betűt a szerelő!

sebessegtesztet kerunk!
meg pingeket! :)

#123 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 11:49

Kérünk szépen!  :D

#124 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:15

Idézet: whg - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 12:49

Kérünk szépen!  :D

Holnap reggel felteszem, most mennem kell dolgozni.
A pingelést hogyan csináljam?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#125 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:19

Idézet: rupic - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 13:15

Holnap reggel felteszem, most mennem kell dolgozni.
A pingelést hogyan csináljam?

Start - Futtatás és beírod

cmd /k ping t-online.hu

például.

#126 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 13:46

Idézet: Kory - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 8:01

Úgy tűnik ez a román-ág ki is futott a BIX-en (998,8 Mbit/sec), szerintem bővíteniük kéne :)

http://www.bix.hu/index.php3?lang=en&page=...-1&portid=Gi2/7

Tegnap kora délután sikerült is megduplázniuk (1G -> 2G) a BIX-es sávszélességet, ez gyorsan ment  :up:

A bővítés alatti kiesés, és a mostani állapot.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#127 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 19:23

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 14:46

Tegnap kora délután sikerült is megduplázniuk (1G -> 2G) a BIX-es sávszélességet, ez gyorsan ment  :up:

A bővítés alatti kiesés, és a mostani állapot.

Így van, én is most néztem, hogy már 2 Gigabit lett. Kellett is úgy tűnik. :)

#128 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 20:22

DIGI (EMKTV) Bix node

#129 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 20:53

Mint kiderült, hogy nem biztos azonnal be fogják kötni. Megérzésem szerint csak az ajtóig fogják vezetni a vezetéket, amint kész van az összes bevezetése azután fogja közölni hogy mehet a bekötés stb. Fenébe, úgy tűnik várnom kell még néhány hetet vagy napot. :rolleyes:

Köszi a tippet az optikai és utp kábel kapcsolatban, valóban megfeledkeztem az optikai kábel hátrányáról. Tehát marad az UTP. :)

Hová kell pötyögni a felhasználónevet és jelszavát? :eek: Ez újdonság. :omg: Megint barangolnom kell a 6. kerületi irodába vagy elég a saját kerületi irodába? Nincs telószám a plakáton, nem sietek áttérni.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#130 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 21:10

bolic system:

Ugyanúgy mint ADSL-nél létrehozol egy PPPoE betárcsázós kapcsolódást, ott beírod a kapott login/password párost és fel fog épülni a kapcsolat.

Attól mert vezeték van, még internet nem biztos hogy van. Aktív kapcsolat nélkül meg nincs sort értelme ügyfeleket bekötni. Az UTP végén kell hogy legyen egy switch ami működik, a switchnek legye optikai kapcsolódása ami túloldalt szintén egy működő eszközhoz kapcsolódik és ez tovább a gerinchálón.

A korábban linkelt cikk szerint októberre várható hogy elindulhat az új területeken a szolgáltatás.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.