Digi kábel tud valaki róla valamit?
Elküldve: 2007. 08. 11. 06:06
Elküldve: 2007. 08. 22. 16:43
Majd egyszer talán valamikor, de nem tudják, meg egyébként is.
Elküldve: 2007. 08. 22. 23:51
Ugyan ez csak részben vág ide, de leirom.
Volt alkalmam kipróbálni a DiGikábel romániai anyavállalatának hálózatát.
Íme:

FTTH-n szolgáltatnak, a nagyvárosok össze vannak kapcsolva, kvázi hálózaton belül 30/50Mbit sebességgel lehet töltögetni.
Ugyan a normál internet felé 1,2 illetve 4 megás csomagok vannak jelenleg (mivel a piaci környezet jelenleg ezt kívánja meg), azt csiripelik a madarak, hogy szeptemberben látványos sávemelések lesznek az RDS hálózatán.
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Magyarországon is (amennyiben több városban megjelenik) összekapcsolják a nagyvárosokat és hasonló látványos sebességeket lehet majd elérni, sőt folytatva a gondolatmenetet, összekapcsolják a romániai hálózattal (tudtommal a digikábelesek szintén román IP címet kapnak jelenleg is)
Szerkesztette: csucsregop 2007. 08. 22. 23:53 -kor
Elküldve: 2007. 08. 23. 01:56
Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 0:51
Akkor ennyi, első körben nálunk ezért lenne majdnem működésképtelen. Valamint nézd meg Románia netes forgalmát, meg a magyart is, aztán gondolkozzunk.
Elküldve: 2007. 08. 23. 08:53
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 0:56
Nem értelek, miért lenne működésképtelen ? Nálunk a "normál" internet felé is 5/5, 10/10, 20/20 megabitet adnak, korlát nélkül. Hogy jön ide Románia forgalma ?
Elküldve: 2007. 08. 23. 09:27
Elküldve: 2007. 08. 23. 09:39
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 2:56
Abban a ronixos grafikonokban sz*r sincs benne, ugye nem gondolod hogy egész Románia forgalma 1-2 gigabit?
Néha torrenten, a román különféle hdsnetes ip-kről nagyon gyorsan szökött jönni a cucc.
Szerkesztette: Kory 2007. 08. 23. 09:41 -kor
Elküldve: 2007. 08. 23. 10:36
Idézet: Kory - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 10:39
Tudja a fene, de el bírom képzelni, hogy annyi. Nézegettem, hogy ki honnan kap még vonalat, ami nem megy át a Ronixen, aztán feladtam, de valahogy nem lehet véletlen. Odafelé most nagy túrások vannak, építenek ezerrel, de nem értem mitől lehet gazdaságos, mikor 1 éves otthoni occsó netért kb. annyit kell fizetni, amibe a végberendezés kerül.
Elküldve: 2007. 08. 23. 10:53
Először Debrecenben a volt DMCC-nél jelentek meg a LAN-os és nagy sebességű csomagot, és ott sem az 1-2 ezer előfizető az ami rentábilissé teszi a Debrecen-Bp közötti vonal bérletet. Ha bárki belegondol még 2 ezer előfizetővel és ha mindenki a maximális 4500-at fizeti az is havi bruttó 9 milliós netbevétel. Az igen kevés pénz annyiból nem igazán lehet a beruházás megtérülést, a szolgáltatás és karbantartás állandó költségeit úgy fedezni hogy abból sötétszál bérletre is fussa Debrecen-Bp között, bérelt vonal esetén pedig csak nagyon kis kapacitásra elég amin meg a 2 ezer 20 Mbps-es ügyfél igen hamar bedugulna.
Debrecen különleges helyzetben van, mert a román előfizetők Bp-re való becsatlakoztatásának nyomvonala Debrecen visz keresztül. Így a több százezer RDS ügyfél mellé "felszállhat a vonatra" még az az 1-2 ezer Debreceni ügyfél is. És ez a több százezres előfizetői tábor bevétele már képes fedezni egy Debrecen-Bp sötétszálat.
Ilyen helyzet viszont nem áll fönn, sem a pécsi, sem a miskolci, sem a székesfehérvári területek esetén. Ott nincs semmi százezres román többlet akik majd anyagilag kompenzálja az optikai szál bérlet kötlségeit, ott az adott területnek kellene kitermelnie a gerincvonali kapcsolódás költségeit. Pár ezer előfizetővel - a kezdeteknél nem nagyon lesz sok hisz akinek eddig kellett net annak már van és hűségszerződés köti, akit meg nem érdekel a net az ez után sem igen fog előfizetni -vagy esetleg később tízezerrel az igen nyomott havidíjak mellett nem lesz túl nagy bevétel amit majd sötétszál bérletre lehet majd költeni. Márpedig ahhoz hogy saját gerinc kapacitás legyen amit igény szerint bővíteni lehet többlet költség nélkül, ahhoz sötétszál bérlet kell ami vidékre szerintem nem túl olcsó mulattság. Bérelt vonal mellett meg csak igen szűkös kapacitásokat lehet bérelni kis bevételből ami nem fog elégséges gerinc kapcsolódást biztosítani nagysebességű netkapcsolatoknak.
Ahhoz hogy egy szolgáltatónak nagy legyen a mozgástere, ahhoz kell egy saját optikai hálózat. Nem tudok róla hogy Diginek lenne-e ilyen vagy épp épít-e. Annak meg azért a beruházás vonzata igen jelentős, az hogy megtérüljön ilyen nyomott árú havidíjak mellett megint erősen kérdéses.
A digi fele áron adja a szolgáltatásait mint a többi szolgáltató, az világszerte jellemző 5-9 ezres broadband havidíjak helyett náluk 2.5-4.5 ezres havidíjak vannak. Ahhoz hogy ezt működő vállalkozást eredményezzen a költségeiket is fele akkorán kell tartaniuk. Kérdés ez hogy lenne lehetséges ha ők is ugyanazokat a hálózati eszközöket vásárolják, ugyanannyiért mint a többiek, ugyanazon a költségen bérelnek pl. optikai szálat mint a többiek, ha építenek az is ugyanannyiba kerülne.
Elküldve: 2007. 08. 25. 14:56
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 14:41
Nem akarják 1-2 év alatt hülyére keresni magukat?
már hülyére keresték magukat lásd itt
ilyen háttérrel azért már sok mindent meg lehet kockáztatni.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2007. 08. 27. 22:28
Elküldve: 2007. 08. 27. 22:55
Idézet: recluse82 - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 23:28
http://www.emktv.hu/...--Cimlista.html
Én nem látok benne Kárpát u.-ai címeket XIII. kerben. De ha nálad már bekábelezték az épületet akkor úgyis észre kellett vennek. Meg prospektust is szórnak ki azokban az épületekben ahol befejezték a kábelezést.
Elküldve: 2007. 08. 28. 20:47
Idézet: shabba - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 22:55
Én nem látok benne Kárpát u.-ai címeket XIII. kerben. De ha nálad már bekábelezték az épületet akkor úgyis észre kellett vennek. Meg prospektust is szórnak ki azokban az épületekben ahol befejezték a kábelezést.
igen utánaérdeklődtem én is arra még nem tartanak a fejlesztések remélem hamarosan itt is elérhető lesz
Elküldve: 2007. 08. 30. 22:15
Bocsi a kérdésért előre lehet már lerágott csont.
Valaki nemtud Fehérvári infókat?? Milyen rendszert csinálnak itt? Mégis mikor indulnak?? Mert teleplakátolták a környéket ,de állítólag a digikábel kirendeltségen semmi konkrétat nem tudnak. (na ez mondjuk jellemző)
köszi.
Elküldve: 2007. 08. 30. 22:24
Idézet: AnalfaBéla - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 23:15
Valaki nemtud Fehérvári infókat??
Ha az ügyfélszolga nem tud semmit, akkor abból még akármi is lehet :-/
Elküldve: 2007. 08. 30. 23:04
Elküldve: 2007. 09. 01. 13:08
Elküldve: 2007. 09. 03. 18:55
Idézet: shabba - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 14:08
http://www.media-kabel-muhold.hu/menu.php?...0_hir_aktualis4
Egy ismerősöm tegnap felhívott (Pécsi), hogy beszórólapoztak náluk (azt mondja valami DIGI -de egyből erre gondoltam), érdemes lenne-e megrendelni a 10 Mbites csomagot valami 2500 Ft-ért.
Hát mondom mittudomén, biztos jó
Én 1-2 hdsnet.hu-s IP címet szoktam látni torrenten (pl. Debrecenit), némelyiktől 600-800 kbyte/sec-el is lehet(ne) tölteni...

Súgó
A téma zárva.