HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel tud valaki róla valamit? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 16:41

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 15:12

Egy átlagfelhasználónak bőven elég.
A letöltőgépek a teljes internetező társadalom alig pár százalékát teszik ki.
Jómagamnak is bőven elég lenne egy 1/1es kapcsolat ennyi pénzért, csak VOIP ra és böngészésre használom.
Jelenleg egy lakóparkban lakom albérletben, ahol csak a Comunique nevű görénybanda van semmi más.
Jelenleg 3/3-as netjük a legkisebb csomag 8490 pénzért.
Vagy ezt választom, vagy semmit, mert még T-Com sincs  :reklamacio:

Azért az a 3/3-as szinkron kapcsolat 8k-ért elég kellemetes.

#42 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:01

Idézet: Xboxman - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 17:41

Azért az a 3/3-as szinkron kapcsolat 8k-ért elég kellemetes.

Én már nem töltögetek, csak általánosságra használom a netet és baromira sokallom a 8500 Ft ot .

#43 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 18:43

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 17:01

Én már nem töltögetek, csak általánosságra használom a netet és baromira sokallom a 8500 Ft ot .

szerintem is sok, debrecenben a digi-nél 2/2 van 3150-ér ha tv-t is kér az ember, így a catv+net 6.000, az elfogadható.

#44 Felhasználó inaktív   ElFary 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 28. 02:26

Üdvözlök mindenkit!
Nos, véletlenül keveredtem ide, mivel a gugliba beírtam, hogy Digi Zrt. Kerestem a honlapjukat. Bele-beleolvasgattam itt a hozzászólásokba, és láttam, hogy érdemi választ még nem adott senki az érdeklődésekre a Digi-vel kapcsolatban, illetve amit írtak, az kívánnivalót hagy maga után.
Én hosszú évek óta vagyok viszonylag elégedett előfizetőjük. Illetve voltam a DMCC nevű cégnek, amelyet egy-két hónapja vásárolt fel ez a Digi Zrt, így most már őket gazdagítom.
A DMCC egy kis debreceni kábeltévé- és internetszolgáltató cég volt, állítólag még a tulajdonosa is magyar volt. Kizárólag Debrecenben működtek. Elfogadható áron. 9990 Ft-ot kellett nekik fizetni sokáig a legbővebb tévécsomagért plusz a 2M/512K internetért. Aztán tavaly valamikor csökkentették az áraikat. Azután lett 5850 ugyanaz a csomag, ami jónak mondható. :) Nem akarom dícsérni őket, nehogy felemeljék vissza. :)
Aztán idén február-márciusban vette át őket cakkumpakk, tehát előfizetőkkel együtt, az árakat és a szolgáltatást megtartva ez a Digi Zrt, aminek tán ugyanaz a tulajdonosa, mint a DigiTV-nek, ezért használhatja egyáltalán ezt a nevet, vélhetően.
Mivel a DMCC csak Debrecenben működött, valószínűnek tartom, hogy a Digi Zrt (DigiKábel) is csak itt érhető el Debrecenben, azon belül is csak a sűrűn lakott panel-lakótelepeken. Szerintem. Javítson ki valaki, ha tévedek.
Tehát nekünk, előfizetőknek ez a váltás csak egy névváltozásban nyilvánult meg gyakorlatilag. Egyelőre.
Ugyanakkor látva a honlapjukat, a valóságban sok minden nem úgy van.
Tudtommal nincs telefonszolgáltatásuk, engem legalábbis még nem kerestek ilyennel, pedig lehet, érdekelne. Nincs 4 megabites internetük, csak tervezik. Ami van, annál sem egyezik a le- illetve feltöltési sebesség, nem is értem, honnan vették. Két fajta van: 1M/256K és 2M/512K. A tévé csatornakiosztás is elég furcsa a honlapjukon. Nincs annyi, összesen 54 csatornájuk van.
Javaslom akit érdekel, inkább a www.dmcc.hu honlapot nézze meg, ha még létezik. Nekem most nem akar bejönni. Ott minden jól volt leírva, és azokat vette át a Digi Zrt, mint említettem.
Amúgy sokkal jobb, mint a b**i upc. :) Minden városba kellene konkurrencia az upc-nek.
Remélem, tudtam használható információval szolgálni.
Üdvözlettel, ElFary

#45 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 03:01

Idézet: ElFary - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 3:26

Üdvözlök mindenkit!
Nos, véletlenül keveredtem ide, mivel a gugliba beírtam, hogy Digi Zrt. Kerestem a honlapjukat. Bele-beleolvasgattam itt a hozzászólásokba, és láttam, hogy érdemi választ még nem adott senki az érdeklődésekre a Digi-vel kapcsolatban, illetve amit írtak, az kívánnivalót hagy maga után.
Én hosszú évek óta vagyok viszonylag elégedett előfizetőjük. Illetve voltam a DMCC nevű cégnek, amelyet egy-két hónapja vásárolt fel ez a Digi Zrt, így most már őket gazdagítom.
A DMCC egy kis debreceni kábeltévé- és internetszolgáltató cég volt, állítólag még a tulajdonosa is magyar volt. Kizárólag Debrecenben működtek. Elfogadható áron. 9990 Ft-ot kellett nekik fizetni sokáig a legbővebb tévécsomagért plusz a 2M/512K internetért. Aztán tavaly valamikor csökkentették az áraikat. Azután lett 5850 ugyanaz a csomag, ami jónak mondható. :) Nem akarom dícsérni őket, nehogy felemeljék vissza. :)
Aztán idén február-márciusban vette át őket cakkumpakk, tehát előfizetőkkel együtt, az árakat és a szolgáltatást megtartva ez a Digi Zrt, aminek tán ugyanaz a tulajdonosa, mint a DigiTV-nek, ezért használhatja egyáltalán ezt a nevet, vélhetően.
Mivel a DMCC csak Debrecenben működött, valószínűnek tartom, hogy a Digi Zrt (DigiKábel) is csak itt érhető el Debrecenben, azon belül is csak a sűrűn lakott panel-lakótelepeken. Szerintem. Javítson ki valaki, ha tévedek.
Tehát nekünk, előfizetőknek ez a váltás csak egy névváltozásban nyilvánult meg gyakorlatilag. Egyelőre.
Ugyanakkor látva a honlapjukat, a valóságban sok minden nem úgy van.
Tudtommal nincs telefonszolgáltatásuk, engem legalábbis még nem kerestek ilyennel, pedig lehet, érdekelne. Nincs 4 megabites internetük, csak tervezik. Ami van, annál sem egyezik a le- illetve feltöltési sebesség, nem is értem, honnan vették. Két fajta van: 1M/256K és 2M/512K. A tévé csatornakiosztás is elég furcsa a honlapjukon. Nincs annyi, összesen 54 csatornájuk van.
Javaslom akit érdekel, inkább a www.dmcc.hu honlapot nézze meg, ha még létezik. Nekem most nem akar bejönni. Ott minden jól volt leírva, és azokat vette át a Digi Zrt, mint említettem.
Amúgy sokkal jobb, mint a b**i upc. :) Minden városba kellene konkurrencia az upc-nek.
Remélem, tudtam használható információval szolgálni.
Üdvözlettel, ElFary

A 64-nél én is meglepődtem  :eek:, kb. 54-55 csatorna osztható ki analóg sugárzásnál, és már akkor is egymás-hegyén hátán torlódnak.

De hogy ON is legyen:
lehet az UPC-t szidni, de én még mindig jobban bízom bennük, mint az apró cégekben.  :)
----------
rohamkocka

#46 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 04:31

Szerintem kell legyen mindenkinek valami konkurenciaja, kulonben hol a piac?
Szal konkurenciat mindenkinek, arakat leverni, minoseget maximalizalni. Aztan lesz hosszutavon sok elofizeto, tarosan fizetve, ergo megterul az a kis erobefektetes, amivel elnyeri egy ceg a fogyasztok bizalmat.

Ezert (holott nagy es megszalott hdsnet gyulolo vagyok) en is kivancsian varom, hogy par digikabel-el szerzodott elofizeto beszamoljon 2-3 honapos tapasztalatairol. Kivanom nekik, hogy olcso es jo szolgaltatora leljenek :)
Udv: Nezelodo

#47 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 07:18

Itt Miskolcon már bekötötték a DigiTV-t. Jó a képminősége, eddig mindenki meg van elégedve vele az adott házban. Ha jól tudom a lakótelepen más házakba is bekötötték.

#48 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 07:23

Csak a pontosság kedvéért: a DIGI Kommunikációs ZRt. (gyakorlatilag a DMCC csak nevet váltottak) tulajdonosa az EMKTV aminek a tulajdonosa a román RCS-RDS ami egyébként a DIGI TV-t üzemelteti.

#49 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 08:14

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 5:31

Szerintem kell legyen mindenkinek valami konkurenciaja, kulonben hol a piac?
Szal konkurenciat mindenkinek, arakat leverni, minoseget maximalizalni. Aztan lesz hosszutavon sok elofizeto, tarosan fizetve, ergo megterul az a kis erobefektetes, amivel elnyeri egy ceg a fogyasztok bizalmat.

Ezert (holott nagy es megszalott hdsnet gyulolo vagyok) en is kivancsian varom, hogy par digikabel-el szerzodott elofizeto beszamoljon 2-3 honapos tapasztalatairol. Kivanom nekik, hogy olcso es jo szolgaltatora leljenek :)

Persze kell a verseny, nálunk is van legalább féltucat kisebb-nagyobb cég. Csak a hozzászólásból nem derült ki, hogy az illető használta-e, de rögötn "b*zi" a UPC.
Én sem szidom a T-Online-t, mivel magam alig-alig használtam, így kellő mértékű tapasztalatot nem gyűjtöttem ehhez -- legfeljebb a sok bírálat miatt fenntartással kezelem.
----------
rohamkocka

#50 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 11:06

Idézet: ElFary - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 3:26

Nincs 4 megabites internetük, csak tervezik. Ami van, annál sem egyezik a le- illetve feltöltési sebesség, nem is értem, honnan vették. Két fajta van: 1M/256K és 2M/512K.

pedig van ahol meg1ezik a sebesség, lakótelepeken ahol nem modemes hanem LAN-os megoldás van, behúznak 1 utp kábelt, ott 2/2 v. 1/1 a sebesség, attól függetlenül hogy a honlapon mi szerepel, és persze uannyiért amennyiért a modemes 4ede up-ot kap.
ha kap...
csak hát ugye a LAN alapon működő sokkal zajtűrőbb, nincs vele annyi baj...

#51 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 14:43

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 9:14

Persze kell a verseny, nálunk is van legalább féltucat kisebb-nagyobb cég. Csak a hozzászólásból nem derült ki, hogy az illető használta-e, de rögötn "b*zi" a UPC.
Én sem szidom a T-Online-t, mivel magam alig-alig használtam, így kellő mértékű tapasztalatot nem gyűjtöttem ehhez -- legfeljebb a sok bírálat miatt fenntartással kezelem.

Akkor legyen mind2 b**i. Ok? :D

#52 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 18:12

Hogy kedvenc mondasommal eljek: buzi az mind :)
Udv: Nezelodo

#53 Felhasználó inaktív   ElFary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 22:13

Elnézést, ha valakit érzékenyen érintett a upc-ről írt tömény "értékelésem". :) Nos, a tévéjüket ismerem: drága. Ráadásul még az az idióta konverter is kell hozzá bővebb csomagnál. Az chellojukkal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de azt látom, hogy iszonyat drága. Nekem tökéletesen megfelel 5850 Ft-ért az 54 csatornás kábeltévé a 2M/512K nettel együtt a (DMCC) Digi Zrt-től. Konverter sem kell a tévéhez. Valahol itt lennének egyébként a reális árak, csakhát a upc sok helyen monopólhelyzetben van, amit jócskán ki is használ, ezért rühellem őket.
Ami pedig ezt a (DMCC) Digi Zrt-t illeti, ismétlem, több éve vagyok előfizetőjük, és örülök, hogy vannak, mert kell a konkurrencia a upc-nek. Minőségben is nagyjából elégedett vagyok velük, nem akarom őket túldícsérni, vannak néha hiányosságok. De ilyenkor (pl. ha fél napig nincs net valamilyen okból, vagy épp mikor kettévágták a főkábelüket vagy mit, és fél napig tartott, mire helyreállították) legalább ezt a következő havi számlán kompenzálják, legalábbis a DMCC-nél így volt. Remélem, ezen nem változtatnak ezután sem. Szóval aránylag korrektek is, én így látom.
Viszont a műholdas DigiTV az valami katasztrófa. Rossz képminőség, sokszor nincs jel vagy gyenge jel, ráadásul, amit abból hiányolok nagyon, az a teletext. Node ez lehet nem ide tartozik.

Uthenger: te hol laksz, hogy neked megegyezik a fel- és letöltési sebesség. Mert itt Debrecenben én kizártnak tartom, hogy legyen ilyen a Digi Zrt-nél.

latency: köszönöm a pontos információt.

#54 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 28. 22:24

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 16:13

Igazából nem értem, hogy a Digi TV indulását követően miért nem indulnak el a magyar piacon is.

Mert végig kellene kábelezni a fél országot, valamint nálunk sokkal durvábbak az internetezési szokások. Vagy éppen legálisabban kellene csinálni egy csomó dolgot, estleg drágább munkaerővel, ami aztán sohanapján kisekedden térülne meg.
Make love not Wor.

#55 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 22:55

Idézet: ElFary - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 23:13

Az chellojukkal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de azt látom, hogy iszonyat drága. Nekem tökéletesen megfelel 5850 Ft-ért az 54 csatornás kábeltévé a 2M/512K nettel együtt a (DMCC) Digi Zrt-től. Konverter sem kell a tévéhez. Valahol itt lennének egyébként a reális árak, csakhát a upc sok helyen monopólhelyzetben van, amit jócskán ki is használ, ezért rühellem őket.

30 dollár alatti netet, kábeltv-t nem igazán kapsz világszerte sehol. Ez csak a román Rds specialítása hogy 10 dollár alatt kínálnak netet meg kábeltv-t meg akár telefont is. Legalábbis romániában otthon így csinálja az rds és idehaza az emktv/digi.tv/hdsnet/dmcc révén is az utóbbi években hasonlóra kezdett el törekedni. Hogy hogy csinálják az passz, világszerte sehol nincsenek ilyen nyomott árak, ami talán nem a véletlen műve. És nem hiszem hogy világszerte minden cég azért adja soxor drágábban mert ők annyire macskosul halálra keresik magukat rajta, mert akkor a profitjuk az egeket verné ha olyan magas haszonkulccsal dolgoznának. Furcsamód világszerte a többi cégnek jóval magasabb a költség szintje, a kérdés inkább csak az rds-nél hogy a csudába ilyen alacsony, hogy ilyen nyomott árszint mellett is megérje nekik szolgáltatni.

Egyébként DMCC-nél vannak szimmetrikusan szolgáltató területek ott ahol LAN hálózat van kiépítve. Ezeken a területeken sokkal stabilabb is a szolgáltatás, kevesebb a bug és jobban közelít a sebesség az elvárhoz. A kábelnetes részeken sokkal többet panaszkodnak az ügyfelek, több a kiesés, kisebb a sebesség de még annak is többnyire csak a töredéke van meg. Emktv/hdsnet szolgáltatási területen is úgy tűnik vannak olyan részek ahol LAN-os hálózat van, május 20-tól ezeken már egységesen és hivatalosan is azok a csomagok lesznek mint ami a digikabel.hu-s oldalon szerepel, legalábbis a legújabb ÁSZF-ben már belekerültek a csomagok. A kábelnetes területeken meg gyanítom maradni fog ami jelenleg is van.

#56 Felhasználó inaktív   ElFary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 23:20

Idézet: shabba - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 22:55

30 dollár alatti netet, kábeltv-t nem igazán kapsz világszerte sehol. Ez csak a román Rds specialítása hogy 10 dollár alatt kínálnak netet meg kábeltv-t meg akár telefont is. Legalábbis romániában otthon így csinálja az rds és idehaza az emktv/digi.tv/hdsnet/dmcc révén is az utóbbi években hasonlóra kezdett el törekedni. Hogy hogy csinálják az passz, világszerte sehol nincsenek ilyen nyomott árak, ami talán nem a véletlen műve. És nem hiszem hogy világszerte minden cég azért adja soxor drágábban mert ők annyire macskosul halálra keresik magukat rajta, mert akkor a profitjuk az egeket verné ha olyan magas haszonkulccsal dolgoznának. Furcsamód világszerte a többi cégnek jóval magasabb a költség szintje, a kérdés inkább csak az rds-nél hogy a csudába ilyen alacsony, hogy ilyen nyomott árszint mellett is megérje nekik szolgáltatni.

Egyébként DMCC-nél vannak szimmetrikusan szolgáltató területek ott ahol LAN hálózat van kiépítve. Ezeken a területeken sokkal stabilabb is a szolgáltatás, kevesebb a bug és jobban közelít a sebesség az elvárhoz. A kábelnetes részeken sokkal többet panaszkodnak az ügyfelek, több a kiesés, kisebb a sebesség de még annak is többnyire csak a töredéke van meg. Emktv/hdsnet szolgáltatási területen is úgy tűnik vannak olyan részek ahol LAN-os hálózat van, május 20-tól ezeken már egységesen és hivatalosan is azok a csomagok lesznek mint ami a digikabel.hu-s oldalon szerepel, legalábbis a legújabb ÁSZF-ben már belekerültek a csomagok. A kábelnetes területeken meg gyanítom maradni fog ami jelenleg is van.

Kösz a választ!  :respect:

Én nem vagyok nagy szakértő, azt kijelenthetem bátran. :cool:  Meg véletlenül kerültem ide csak, nem is hiszem, hogy sokat írok ezután. Szóval nem tudom, világviszonylatban mennyi a net, csak hallottam ezt-azt, hogy USA-ban, Angliában mennyivel olcsóbb, mint nálunk.

Év eleje felé itt is volt gond a sebességgel, főleg csúcsidőben. Akkoriban rohamosan építették-bővítették a szolgáltatási területüket is, terjeszkedtek rendesen, új előfizetőket kötögették be ezerrel.
Utóbbi hónapokban már szerencsére nem tapasztalható ez a probléma.

Ha marad a kábelnetes területeken az, ami most van, nekem nem baj, csak rosszabb ne legyen.  :)

Üdv: ElFary

#57 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 02:50

Épp a napokban valamilyen probléma miatt beszéltem a UPC helyi műszaki vezetőjével, és ő is konkurrenciának említette a Digitv-t. Pedig maga az anyacég helyileg tőlünk jó messze van. :) Már persze , ha egyről van szó.
"Légy szerény mint én..."

#58 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 10:44

Elfary privát ment.
Konkurencia legyen is mindenhol, akkor van miből választani.
mondjuk azt hozzá kell tenni hogy míg a upc-nek elég korrekt supportja van, addig a digi support az kb 1 szerelő...

#59 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 29. 10:47

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 11:44

korrekt supportja van, addig a digi support az kb 1 szerelő...

Aztán ha kinövik magukat, akkor elég nehéz kategóriát lépni. Sok supporthoz ERP rendszer kell, meg iroda, sok ügyfélhez már vasárnap este 10-ig support, majd éjjelnappalos. Iszonyat tőke.
Make love not Wor.

#60 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 11:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 11:47

Aztán ha kinövik magukat, akkor elég nehéz kategóriát lépni. Sok supporthoz ERP rendszer kell, meg iroda, sok ügyfélhez már vasárnap este 10-ig support, majd éjjelnappalos. Iszonyat tőke.

Ennyi előfizetőhöz már illene ilyennel rendelkezniük. Elvégre van vagy 300 ezer digi.tv ügyfelük, úgy 80 ezer kábelnetes meg úgy 20 ezer netes. Azért ez már több mint 400 ezer ügyfél, ennyinek illene rendes supportot is adni 24h-ban.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.