HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel tud valaki róla valamit? Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Nézegető2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 14:27

Mondjuk a piacszerzésnek legjobb módja az olcsó ár. Most amíg csak kötögetik be az új előfizetőket mindenkinek hasít a net --> mégtöbb ügyfél --> aztán kezdenek bedugulni a bérelt vonalak.

Miért ne emelhetné meg ekkor a triplájára a Digi az előfizetési díjakat?
_Senkinek_ sincs_hűségnyilatkozata a szolgáltatásról amit igénybe vesz. Sokan visszadják (mondjuk 30%) de ez így is dupla bevételt jelent a Diginek és a maradék előfizetőknek pedig újra gyors szolgáltatást!

:rolleyes:

#762 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 15:58

Idézet: Xabi - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 2:08

Csak csendben jegyezném meg, hogy az ügyfélcsalogatásnak nagymértékben ellentmond, hogy nincs hűség, bármikor lemondhatod, ha nem tetszik. Ez a legnagyobb előnye is, szerintem :)

X.

De az ÁSZF-ben már előkészítették a hűség bevezetésének lehetőségét. Biztos vagyok benne, hogy amint elérnek egy bizonyos ügyfélszámot meg kiépítettséget akkor azonnal árat emelnek és az új előfizetőknek hűségszerződéssel ajánlanak alacsonyabb árat.

#763 Felhasználó inaktív   Kalabocs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 16:07

Nem kéne lengesd a kék-lila-zöld lobogót!

#764 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 17:01

Idézet: Kalabocs - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 16:07

Nem kéne lengesd a kék-lila-zöld lobogót!

:D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#765 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 17:06

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 15:58

amint elérnek egy bizonyos ügyfélszámot meg kiépítettséget akkor azonnal árat emelnek

Ahhoz kb 5-szörösére kéne felvinniük a díjat, hogy visszamenjek az upc-hez.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#766 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 18:14

ne beszéljétek már a hülyeséget
manapság nem igazán hallani olyat hogy a net drágább lett, inkább azt hallani hogy egyre olcsóbb
kétlem hogy emelnék az árat mert akkor kevesebben váltanának rá

megjegyzem 10/10megabit még 5pénzért is nagyon megérné :D

#767 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 18:27

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 18:14

ne beszéljétek már a hülyeséget
manapság nem igazán hallani olyat hogy a net drágább lett, inkább azt hallani hogy egyre olcsóbb
kétlem hogy emelnék az árat mert akkor kevesebben váltanának rá

megjegyzem 10/10megabit még 5pénzért is nagyon megérné :D

csak ne adj tippet mi érne meg mennyit  :omg: :D

#768 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 19:32

Sziasztok!

Meglett a 20Mbit, 1 nap késéssel építették be, azonban a több méteres (talán 30m) UTP kábelre sem kell fizetni. :eek: :)

Hogy tudok megosztani másik géppel az internetet? A fájlmegosztás és ügyfél hálózat működik.

Van egy kis probléma, mivel eddig átjáróval használom másik géppel. Honnan a fenébe átjáró nélkül kapcsolni másik géppel az internetet? :confused:

Csak routerrel megoldható? :( Hogyan? Megköszönnék, eddig soha életemben nem használom a routert PPPoe mellett. :respect:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#769 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 19:40

Nekem a digikabeles szerelo azt mondta hogy naluk nincs modem csak a lan kabelt kell kozvetlenul a gepbe dugni  :think: 
Sok negativumot mondtak a digi tv-rol igaz nekunk a kabelt raktak be, de ennek a minosege  :up:  :respect:
Es fele a regi chellos arnak  :up:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#770 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 19:57

Idézet: junior117 - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 20:40

Nekem a digikabeles szerelo azt mondta hogy naluk nincs modem csak a lan kabelt kell kozvetlenul a gepbe dugni  :think: 
Sok negativumot mondtak a digi tv-rol igaz nekunk a kabelt raktak be, de ennek a minosege  :up:  :respect:
Es fele a regi chellos arnak  :up:

Igen elég szokatlan, ahogy csak gépre kell dugni az UTP kábelt. :D Viszont több gépesre már router kell hozzá, próbálkoztam a VPN virtuális hálózattal, proxy kiszolgálóval. :(

Első 2 napi negatívum: Rosszul írta be a jelszavát papírra, alig tudtam elolvasni. :eek: Másik, a bejelentkezéssel is nehezen megy, volt hogy csak harmadszorra tudtam csatlakozni az internetre. :omg: A tálcán már 3 hálózati ikon pislákol. :rolleyes:

Ennyi negatív véleményem van, kénytelen vagyok routert keresni mindenféle árlistákból.  :o

#771 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 20:01

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 19:32

Sziasztok!

Meglett a 20Mbit, 1 nap késéssel építették be, azonban a több méteres (talán 30m) UTP kábelre sem kell fizetni. :eek: :)

Hogy tudok megosztani másik géppel az internetet? A fájlmegosztás és ügyfél hálózat működik.

Van egy kis probléma, mivel eddig átjáróval használom másik géppel. Honnan a fenébe átjáró nélkül kapcsolni másik géppel az internetet? :confused:

Csak routerrel megoldható? :( Hogyan? Megköszönnék, eddig soha életemben nem használom a routert PPPoe mellett. :respect:

Ha leírod, hogy van-e routered (ha van, akkor milyen típusú), vagy nincs, illetve milyen oprendszerek vannak a gépeken, akkor könnyebb lesz segíteni.
Mindenképpen routert javasolnék, mert így a gépek egymástól teljesen függetlenül elérhetik a netet.
A router WAN beállításánál a kapcsolat típusát PPPoE-re kell állítani, és beírni a szolgáltatótól kapott felhasználónevet, és jelszót. Más beállítás nem kell általában.
Windows-os netmegosztást már nagyon régen csináltam, ezért inkább másra bíznám a leírását, de nem bonyolult (ha XP alatt csinálod, akkor gyakorlatilag mniden le van írva a helpjében).
VODKA
-Connecting People-

#772 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 20:27

Idézet: PeterX - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 20:01

Ha leírod, hogy van-e routered (ha van, akkor milyen típusú), vagy nincs, illetve milyen oprendszerek vannak a gépeken, akkor könnyebb lesz segíteni.
Mindenképpen routert javasolnék, mert így a gépek egymástól teljesen függetlenül elérhetik a netet.
A router WAN beállításánál a kapcsolat típusát PPPoE-re kell állítani, és beírni a szolgáltatótól kapott felhasználónevet, és jelszót. Más beállítás nem kell általában.
Windows-os netmegosztást már nagyon régen csináltam, ezért inkább másra bíznám a leírását, de nem bonyolult (ha XP alatt csinálod, akkor gyakorlatilag mniden le van írva a helpjében).

összekötöttem a 2 gépet crosslink kábellel és nem látják egymást..régebben simán ment a dolog..sp2 az xp azóta mindkét gépen..
router kell neki de digi lanon nem mindegy milyen!
http://dmcc.hu/net.html

alul ott a lista..ha ez nekem szeptemberbe tudomásomra jut nem veszek TP-Linket..

#773 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 20:31

Idézet: Bertee - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 20:03

Tudom, hülye kérdés, de csak a digikabel foglalkozik Lanos nettel? Ja asszem még a TvNet, de ennyi?

Pld Drot-Net is (ok Lanos + Radios), Aztan van meg egy a BIX hez kozel levo ceg is nevuk nem jut eszembe.
Az informatika atok de jo hogy van.

#774 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 20:35

gondolom a chello sem fogja ezt csak úgy nézni sokáig  :cool:

#775 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 21:09

Idézet: PeterX - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 21:01

Nincs routerem, mert előtte CATV modemmel interneteztem utoljára, akkor XP szerveren keresztül szoktam átjáróval netezni. Másik gépben van a Vista, tudom elégge hadlábon van a Vista, de az újabb játékok miatt ( igyekszem felváltva használom XP-re oda-vissza, kissé beteges a Vista hálózati beállításai :rolleyes: ). :)

Szóval a LINKSYS WRT54GL router nyerő lesz, de megnézem részletesen róla.

Jó rendben van, de a 100Mbit az beszari gyengus. :( Mindegy, ha közeljövőben meglesz a gigabites router, erre fogok cserélni. :o

Persze én is régóta használom a windóz netmegosztást, BNC+w98 az rémálom és idegtépő volt, azonban a BNC+XP már nyugodtabb a légkör, akkor még kevés volt a 10mbit a megnövekedett fájlmozgatásra.  :Đ
De a PPPoE-ben nincs átjáró, használhatatlanná válik a netmegosztás, mert netmegosztásra kell az alap átjáró, azért órákig havaztam. :( Később kiderült az igazságra, hogy kell a router. :)

Hát mit csináljak vele a jelenlegi hálózati rendszerrel? Hát nem lehet igaz... DE! A független netelérés nem rooooossszzz...  :cool:

#776 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 21:17

...

Szerkesztette: bolic system 2007. 12. 07. 21:37 -kor

#777 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 22:26

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 21:09

Nincs routerem, mert előtte CATV modemmel interneteztem utoljára, akkor XP szerveren keresztül szoktam átjáróval netezni. Másik gépben van a Vista, tudom elégge hadlábon van a Vista, de az újabb játékok miatt ( igyekszem felváltva használom XP-re oda-vissza, kissé beteges a Vista hálózati beállításai :rolleyes: ). :)

Szóval a LINKSYS WRT54GL router nyerő lesz, de megnézem részletesen róla.

Jó rendben van, de a 100Mbit az beszari gyengus. :( Mindegy, ha közeljövőben meglesz a gigabites router, erre fogok cserélni. :o

Persze én is régóta használom a windóz netmegosztást, BNC+w98 az rémálom és idegtépő volt, azonban a BNC+XP már nyugodtabb a légkör, akkor még kevés volt a 10mbit a megnövekedett fájlmozgatásra.  :Đ
De a PPPoE-ben nincs átjáró, használhatatlanná válik a netmegosztás, mert netmegosztásra kell az alap átjáró, azért órákig havaztam. :( Később kiderült az igazságra, hogy kell a router. :)

Hát mit csináljak vele a jelenlegi hálózati rendszerrel? Hát nem lehet igaz... DE! A független netelérés nem rooooossszzz...  :cool:

http://support.microsoft.com/kb/316276

#778 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 22:55

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 23:26

Sajnos nem jött össze, ordítozott mindenféle hibaüzenettel, hogy nem lehetséges a DHCP miatt blabla, másik pedig 192.168.0.1 IP címre kell cserélni, pedig nem létezik a külső 192.x.x.x IP cím. Hihetetlen marha.

Linksys kilőve, max. 10mbit WAN.

Sajnos nem volt könnyű kiválasztani, egyelőre maradok a TP-Link TL-R860 -nál.

Sebességteszt: lefelé 2.3mb/s és felfelé 1.1mb/s egyszerre a torrenten. Mi van vele feltöltési sebességgel? Jelentsek be, hogy gond van vagy inkább várjak meg 1-2 hónapig? Nem semmi a 2.3mb/s sebesség, megy mint a golyó. :D 6-7 óra helyett kb. 30 perc alatt lejön. :eek:  :respect: Máris folyamatosan zörög a HDD. :omg: :]

Szerkesztette: bolic system 2007. 12. 07. 23:15 -kor

#779 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 07:44

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 22:55

Linksys kilőve, max. 10mbit WAN.

Sajnos nem volt könnyű kiválasztani, egyelőre maradok a TP-Link TL-R860 -nál.

Úgy látom nem olvasol engem figyelmesen..sebaj.

#780 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 08:57

Idézet: Flashget - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 8:44

Úgy látom nem olvasol engem figyelmesen..sebaj.

Majd visszaolvasom, hogy melyik TP-Link-ed volt.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.