Idézet: PeterX - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 21:01
Ha leírod, hogy van-e routered (ha van, akkor milyen típusú), vagy nincs, illetve milyen oprendszerek vannak a gépeken, akkor könnyebb lesz segíteni.
Mindenképpen routert javasolnék, mert így a gépek egymástól teljesen függetlenül elérhetik a netet.
A router WAN beállításánál a kapcsolat típusát PPPoE-re kell állítani, és beírni a szolgáltatótól kapott felhasználónevet, és jelszót. Más beállítás nem kell általában.
Windows-os netmegosztást már nagyon régen csináltam, ezért inkább másra bíznám a leírását, de nem bonyolult (ha XP alatt csinálod, akkor gyakorlatilag mniden le van írva a helpjében).
Nincs routerem, mert előtte CATV modemmel interneteztem utoljára, akkor XP szerveren keresztül szoktam átjáróval netezni. Másik gépben van a Vista, tudom elégge hadlábon van a Vista, de az újabb játékok miatt ( igyekszem felváltva használom XP-re oda-vissza, kissé beteges a Vista hálózati beállításai

).
Szóval a LINKSYS WRT54GL router nyerő lesz, de megnézem részletesen róla.
Jó rendben van, de a 100Mbit az beszari gyengus.

Mindegy, ha közeljövőben meglesz a gigabites router, erre fogok cserélni. :o
Persze én is régóta használom a windóz netmegosztást, BNC+w98 az rémálom és idegtépő volt, azonban a BNC+XP már nyugodtabb a légkör, akkor még kevés volt a 10mbit a megnövekedett fájlmozgatásra. :Đ
De a PPPoE-ben nincs átjáró, használhatatlanná válik a netmegosztás, mert netmegosztásra kell az alap átjáró, azért órákig havaztam.

Később kiderült az igazságra, hogy kell a router.
Hát mit csináljak vele a jelenlegi hálózati rendszerrel? Hát nem lehet igaz... DE! A független netelérés nem rooooossszzz...