HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 19. 18:53

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 15:27

Hát gyönyörűek a vonal paraméterei, ahogy az illik, és persze 4mbit fullosan megy, és ha 8 megás előfizetésem lenne, azis röhögve menne maxon.
Kép

tényleg szép értékek csillapítás terén :up:
viszont a képen milyen már hogy a letöltés fastpath mód a feltöltés meg interleave?
ilyet is lehet? :think:

#542 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 18:53

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 19:39

Az honnan látszik, hogy adsl2+-on van?
Reméljük jó a megérzésed a sűrítéssel kapcsolatban  :up:

2.2 Mhz széles freki tartományt mutat a táblázat, ADSL1 és 2 csak 1.1 Mhz-es. A másik ami megkavart standard sornál az Error. TvNet 3G-sek amikor februárban átrakták 2+ra akkor jelent meg nálunk ez, úgy tűnik a D-link 360R nem csak az Allied Telesis DSLAM-ok modeját nem tudja detektálni hanem mást sem. Pedig Ericsson eszköznél mintha úgy derengene ott rendesen mutatja, de az is lehet ez generikus bug ennél a modemnél.

#543 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 18:57

Idézet: shabba - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 18:53

2.2 Mhz széles freki tartományt mutat a táblázat, ADSL1 és 2 csak 1.1 Mhz-es. A másik ami megkavart standard sornál az Error. TvNet 3G-sek amikor februárban átrakták 2+ra akkor jelent meg nálunk ez, úgy tűnik a D-link 360R nem csak az Allied Telesis DSLAM-ok modeját nem tudja detektálni hanem mást sem. Pedig Ericsson eszköznél mintha úgy derengene ott rendesen mutatja, de az is lehet ez generikus bug ennél a modemnél.

a mázlista akkor őt berakták ADSL2+-ra?
hogyaza :D  :up:
beszólok már énis hogy tegyenek át up to 8 csomagommal ADSL2+-ra mert az jobban tetszik :D

#544 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 19:27

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 19:57

a mázlista akkor őt berakták ADSL2+-ra?
hogyaza :D  :up:
beszólok már énis hogy tegyenek át up to 8 csomagommal ADSL2+-ra mert az jobban tetszik :D

Nem érsz vele semmit, mert a linksebesség ugyanannyi lesz max, talán ha max közelében vagy de kicsivel kevesebbel kapcsolódsz, akkor segíthet valamit, ha mostis maxod van, akkor adsl2+-on csak az egyenletesebb vivősávokban gyönyörködhetsz :)
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#545 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 19:36

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 19:27

Nem érsz vele semmit, mert a linksebesség ugyanannyi lesz max, talán ha max közelében vagy de kicsivel kevesebbel kapcsolódsz, akkor segíthet valamit, ha mostis maxod van, akkor adsl2+-on csak az egyenletesebb vivősávokban gyönyörködhetsz :)

ja de lehet átraknának interleave módra meg ADSL2+-nál magasabb TP is lehet illetve az képes magát állítgatni újraindítás nélkül a vonalparaméterekhez :respect:

#546 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 19:45

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 20:36

ja de lehet átraknának interleave módra meg ADSL2+-nál magasabb TP is lehet illetve az képes magát állítgatni újraindítás nélkül a vonalparaméterekhez :respect:

TP az nemhiszem hogy ettől függ, inkább az hogy mit állítottak be a dslamon, és a vonalparaméterekhez állítgatás sztem inkább modemfüggő, nekem a dsl-360r adsl1 módban is állítgatta magát főleg kisebb sávszélre, de nagy ritkán nagyobbra is, bár mindíg kellett egy reconnectet nyomni a pppoe-ra.
És miért vágysz annyira interleave-re? :)

Szerkesztette: Sanyix 2007. 04. 19. 19:45 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#547 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 20:01

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 19:45

TP az nemhiszem hogy ettől függ, inkább az hogy mit állítottak be a dslamon, és a vonalparaméterekhez állítgatás sztem inkább modemfüggő, nekem a dsl-360r adsl1 módban is állítgatta magát főleg kisebb sávszélre, de nagy ritkán nagyobbra is, bár mindíg kellett egy reconnectet nyomni a pppoe-ra.
És miért vágysz annyira interleave-re? :)

talán mert stabilabb úgy a dolog
meg nekem nappal csúcsszuper a vonal este meg csúcsszar és még azon is megy több mint 7megabites linksebesség...

majd meglátjuk mi lesz később :up:
egyelőre elégedett vagyok mert nem szokott szakadni max napi 1-2 resinc modem részről :cool:

#548 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 20:05

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 21:01

talán mert stabilabb úgy a dolog
meg nekem nappal csúcsszuper a vonal este meg csúcsszar és még azon is megy több mint 7megabites linksebesség...

majd meglátjuk mi lesz később :up:
egyelőre elégedett vagyok mert nem szokott szakadni max napi 1-2 resinc modem részről :cool:

De a Tp növelése nem teljesen jó ám mert jobban zavarják akkor egymást az egymás mellett futó vonalak.

#549 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 06:57

A képen látható érték azt jelenti, hogy 1128 óra 35 perc telt el, az utolsó modem szinkronizálás óta?

Kép

#550 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 07:08

Idézet: luckystar - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 7:57

A képen látható érték azt jelenti, hogy 1128 óra 35 perc telt el, az utolsó modem szinkronizálás óta?

Kép

inkább azt jelenti, hogy azóta nem lett újraindítva modem.
Per Aspera Ad Astra

#551 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 16:59

Inkább ebben a topicban kérdezném meg, most voltam egy kollégámnál szereld magadod bekötni (kaptak értesítést hogy aktív a vonal, csomag megjött, T-Online).

Összekapcsolás után (szűrő, stb) D-Link 360R modem: kis szinkron után (kb fél perc) minden zölden világít.

Új XP-s notebook: 678-as hiba, számítógép nem válaszol.

Modem kihúz, újraszink, nem jó most sem, kapcsolat kitörlése, újból létrehozás, más felhasználónévvel próbálkozás, 678-as hiba...

Ügyfélszolgálat: reseteljem a modemet, hátha...reset vagy 5-ször, újraszinkronizálás, minden zölden világít, kapcsolódás: egy-egy pillanatra az ADSL és az Ethernet link led meg-meg villan, de fél perc uátn 678-as hiba.

T-Online azt mondja, hogy  a T-com  szerint aktív a számon az ASDL. Azért leadtuk hibára, majd visszajeleznek, hogy mi van de szerintek ?  :think:  Ha azt jelzik vissza hogy náluk rendben a dolog, akkor azt mondta az ÜFSZ, hogy "esetleg" helyszíni megnézés is lehet.

Már vagy 5 szereld magadosat bekötöttem, egyiknél se volt ilyen gond, a 360R modemnek meg még webfelülete sincs, hogy meg tudtam volna nézni hirtelen mi az ábra ott...

szerk: Felraktam a RASPPPOE-t is próbaképp: azt mondja a telepítője hogy nem érzékel ADSL kapcsolatot...

Szerkesztette: Kory 2007. 04. 20. 17:01 -kor

#552 Felhasználó inaktív   Tyco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 20. 17:18

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 16:59

Inkább ebben a topicban kérdezném meg, most voltam egy kollégámnál szereld magadod bekötni (kaptak értesítést hogy aktív a vonal, csomag megjött, T-Online).

Összekapcsolás után (szűrő, stb) D-Link 360R modem: kis szinkron után (kb fél perc) minden zölden világít.

Új XP-s notebook: 678-as hiba, számítógép nem válaszol.

Modem kihúz, újraszink, nem jó most sem, kapcsolat kitörlése, újból létrehozás, más felhasználónévvel próbálkozás, 678-as hiba...

Ügyfélszolgálat: reseteljem a modemet, hátha...reset vagy 5-ször, újraszinkronizálás, minden zölden világít, kapcsolódás: egy-egy pillanatra az ADSL és az Ethernet link led meg-meg villan, de fél perc uátn 678-as hiba.

T-Online azt mondja, hogy  a T-com  szerint aktív a számon az ASDL. Azért leadtuk hibára, majd visszajeleznek, hogy mi van de szerintek ?  :think:  Ha azt jelzik vissza hogy náluk rendben a dolog, akkor azt mondta az ÜFSZ, hogy "esetleg" helyszíni megnézés is lehet.

Már vagy 5 szereld magadosat bekötöttem, egyiknél se volt ilyen gond, a 360R modemnek meg még webfelülete sincs, hogy meg tudtam volna nézni hirtelen mi az ábra ott...

szerk: Felraktam a RASPPPOE-t is próbaképp: azt mondja a telepítője hogy nem érzékel ADSL kapcsolatot...

Nincs letíltva a hálókártya vagy a helyi kapcsolat?

#553 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:04

Idézet: Tyco - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 18:18

Nincs letíltva a hálókártya vagy a helyi kapcsolat?

Vagy nincs feltelepítve rendesen a hálózati kártya csak alapéretelmezett hálókártyaként kezeli a winfosh / vagy alaplapi a hálókártya és megadta magát.

Szerkesztette: csucsregop 2007. 04. 20. 18:04 -kor

#554 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:05

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 17:59

360r-nél SM50b kell, nem lehet állítani semmit, de jóval több infot mutat a kapcsolatról, mint a szokásos webes felületek.

#555 Felhasználó inaktív   Cifu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:22

Egy kis saját tapasztalat: 2 éve Interware 1.5, majd első sávszél emelésnél 3Mbit-es ADSL. Kisebb nagyobb problémák adódtak, de idővel megoldódtak ezek. Jön az újabb szávszélemelés, elvileg 8Mbit. Ment így 2 napot. Majd visszavették 1Mbit-re (!). Szólok az Interware-nek, erre újra begyorsul, tesztek szerint 6.5-7Mbit max. letöltési sebesség. Pár napja érdekes jelenségek, fél órákra elmegy a net úgy, hogy az ADSL modem szerint a kapcsolat él, de bejelentkezés mégsem valósul meg. Minden létező trükköt bevetek (2 eltérő oprendszer, alaplapi és PCI Lan kártya, modem reset, stb.), de semmi eredmény. Fél óra múlva tökéletesen működik tovább. Ezt eljátszotta 3x. Beszólok az Interware-nek 2x, közlik, hogy a T-com majd kiszál, mert 72 órán belül már másodszor jelentek panaszt. Másnap reggel hívnak az Interware-től, hogy mi lett az eredmény (személyes megjegyzés: pár szolgáltatót már végigkoptattam, eddig messze az Interware ügyfélszolgálatával voltam a legjobban megelégedve, igaz sajnos sokszor is szorulok rájuk, de nem az Interware hibájából), közlöm hogy beszéltem telefonon a szerelőkkel, és mivel nekik az előző napon nem volt már jó, ezért ma de. 11.-re beszéltük meg, hogy kijönnek. Az érdekes, volt a válasz, mert a T-com az Interware felé azt jelezte vissza, hogy a hiba az ügyfélnél, vagyis nálam van (!!!). No mindegy, mondtam hogy majd tájékoztatom őket a fejleményekről. A szerelők kiszáltak, megvizsgáltuk az állapotokat, és arra jutottak, hogy visszaveszik a sebességet eggyel, ami után a teszt szerint olyan 2.5Mbit lett a letöltési sebesség. Most pedig várok, hogy tényleg stabilabb lett-e, avagy sem. Az Interware-t felhíva az ügyfélszolgálat elnézést kért a T-com nevében is, és kérnek majd egy hivatalos állásfoglalást a T-comtól, amire ha tényleg azt válaszolják, hogy nem tudják garantálni a sebességet, akkor automatikusan egy olcsóbb csomagot írnak jóvá a jelenlegi 8Mbites helyett. Hát kérem, így jártam...

#556 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:37

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 19:04

Vagy nincs feltelepítve rendesen a hálózati kártya csak alapéretelmezett hálókártyaként kezeli a winfosh / vagy alaplapi a hálókártya és megadta magát.

Rendesen fel van telepítve a hálózati kártya, notebookba integrált alaplapi Realtek, hálózaton már használtam, semmi baja, drivere a Windowsban is benne van, de frissítettem is.

Próbáltam letiltani, engedélyezni a hálókártyát, nem segített, majd kiderül a T mit mondd. (nem lennék meglepve, ha a DSLAM-ban is kellene valamit resetelni)

SM50b nem volt nálam pendrive-on, ugye a net meg nem ment...ha holnapig nem szólnak vissza, délután megnézem.

#557 Felhasználó inaktív   jimny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:46

A T-com tesztoldalán lemértem a sebességemet. Elvileg max. 4 Mb netem van, feltöltési vonali sebesség 4320 kb/s, letöltési vonali sebesség 256 kb/s, tényleges sebesség ennél 10-15 %-al kevesebb.
Kérdésem: vonali sebesség az
- amennyit a vonal bír,
- vagy a bruttó sebesség és nálam csak a nettó jelenik meg ?

Szerkesztette: jimny 2007. 04. 20. 18:59 -kor

#558 Felhasználó inaktív   Tyco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:49

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 18:37

Rendesen fel van telepítve a hálózati kártya, notebookba integrált alaplapi Realtek, hálózaton már használtam, semmi baja, drivere a Windowsban is benne van, de frissítettem is.

Az IP-cím kérés automatikusra van állítva a helyi kapcsolatban?

Szerkesztette: Tyco 2007. 04. 20. 18:53 -kor

#559 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:59

Idézet: jimny - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 19:46

A T-com tesztoldalán lemértem a sebességemet. Vonali sebességre hozza a maximumot, tényleges sebesség ennél 10-15 %-al kevesebb.
Kérdésem: vonali sebesség az
- amennyit a vonal bír,
- vagy a bruttó sebesség és nálam csak a nettó jelenik meg ?

A vonali sebesség az amit a tényleges sebességből linksebességnek saccol, és a linksebesség mindíg nagyobb mint az elérhető max tényleges sebesség.

#560 Felhasználó inaktív   jimny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 19:01

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 18:59

A vonali sebesség az amit a tényleges sebességből linksebességnek saccol, és a linksebesség mindíg nagyobb mint az elérhető max tényleges sebesség.

Akkor ennyit bír a vonalam vagy csak a 4 Mb bruttóra lett beállítva nem nettóra ?

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.