HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 18. 23:22

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 23:13

Nemtom én azt vettem észre a vista alatt jobbak a netelérésem értékei stabilabb gyorsabb..Pedig nem a szívem csücske az az oprendszer lassú mint a dög de ebbe gyors :)

hát az biztos h az internetes része az jóóó! de nehogy valak félreértse h jobb a vonali paraméter vagy magasabb értékre tlt a modem, csak egyszerűen oldlaak nézegetésénél rohadt gyors
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#982 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 00:22

Idézet: Danika123 - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 23:22

hát az biztos h az internetes része az jóóó! de nehogy valak félreértse h jobb a vonali paraméter vagy magasabb értékre tlt a modem, csak egyszerűen oldlaak nézegetésénél rohadt gyors

XP is szó szerint azonnal betölti, ha jó vas van alatta :) De ez már nagyon OFF.

#983 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 08:53

Idézet: Zpalee - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 0:22

XP is szó szerint azonnal betölti, ha jó vas van alatta :) De ez már nagyon OFF.

ÉS szerinted én nem uganazzal a konfiggal próbáltam? de itt most én arra értettem, h ha nekem maxal jön a töltés. ami a vonali paraméterek miatt nekem 750, akkor XP és Vista oldalbetöltési sebessége között elég sok a különbség. Amúgy az alábbi konfiggal próbáltam ami az aláírásomba van :) csak a proci 3,2gigán van...
szval annyira nem szar.
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#984 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 12:53

Idézet: Danika123 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 8:53

ÉS szerinted én nem uganazzal a konfiggal próbáltam? de itt most én arra értettem, h ha nekem maxal jön a töltés. ami a vonali paraméterek miatt nekem 750, akkor XP és Vista oldalbetöltési sebessége között elég sok a különbség. Amúgy az alábbi konfiggal próbáltam ami az aláírásomba van :) csak a proci 3,2gigán van...
szval annyira nem szar.

Nekem meg rapidról vista alatt semmi ingadozás maxon jön le,xp alatt meg összevissza ingadozik a letöltési sebbesség ezt néztem.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#985 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 13:11

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 12:53

Nekem meg rapidról vista alatt semmi ingadozás maxon jön le,xp alatt meg összevissza ingadozik a letöltési sebbesség ezt néztem.

Ennek vajmi kevés köze van a Vistához...
Gondolom, tudod, hogy az ADSL a DSLAM-ig fix sávszélességű csatornán megy. Az, hogy ebbe a csatornába rapidról jön adat, vagy az időképről videó, baromira tök mindegy, a géped felé ugyanolyan adat lesz, mint bárhonnan máshonnan. A sebességét pedig a küldő oldal fogja meghatározni, nem af ogadó oldali op' rendszer. Rapidon is van vagy 8 szerver, ezek közül egynémely elég lassú, főleg, ha terhelt a rapid. Nekem biz' XP-vel is szokott maxon jönni a rapidos cucc, de meg kell nézni, melyik szervert választod ki.
Az oldalbetöltés meg szoftveres optimalizáció a böngészőben, megint csak nem az op'rendszertől függ, hanem a böngészőtől. Pl. az IE is megtanulhatna már 2 szálnál többről tölteni egyszerre... (A 7-es tudja már?)

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2008. 01. 19. 13:12 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#986 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 13:35

Idézet: Danika123 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 8:53

...
XP és Vista oldalbetöltési sebessége között elég sok a különbség. Amúgy az alábbi konfiggal próbáltam ami az aláírásomba van :) csak a proci 3,2gigán van...
szval annyira nem szar.

Értem én, hogy miről beszélsz, senki nem mondta hogy szar.
Tegyél fel Firefoxot, és a Fasterfox kiegészítőt hozzá, Turbo módra állítva...utána próbáld ki  :cool2:

#987 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 13:35

Idézet: McLaca - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 13:11

...

Végre egyetért velem valaki  :)

#988 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 13:43

Idézet: McLaca - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 13:11

Gondolom, tudod, hogy az ADSL a DSLAM-ig fix sávszélességű csatornán megy. Az, hogy ebbe a csatornába rapidról jön adat, vagy az időképről videó, baromira tök mindegy, a géped felé ugyanolyan adat lesz, mint bárhonnan máshonnan. A sebességét pedig a küldő oldal fogja meghatározni, nem af ogadó oldali op' rendszer. Rapidon is van vagy 8 szerver, ezek közül egynémely elég lassú, főleg, ha terhelt a rapid. Nekem biz' XP-vel is szokott maxon jönni a rapidos cucc, de meg kell nézni, melyik szervert választod ki.
Az oldalbetöltés meg szoftveres optimalizáció a böngészőben, megint csak nem az op'rendszertől függ, hanem a böngészőtől. Pl. az IE is megtanulhatna már 2 szálnál többről tölteni egyszerre... (A 7-es tudja már?)

Üdv!

Rapidról egy adott filét töltöttem le egy adott szerverröl xp alól is vista alól is több tízszer mindig mutatkozott ez az eltérés.Mindkét op rendszer fennvan nállam.Szóval nem igazán értem tűzfal is van blokkolva van minden spy cucc azok nem csinálhatnak adatforgalmat más meg nem is ment akkor.Szerintem mivel ie6 van az xp-m alatt a vista alatt meg ie7 valami ilyesmiröl lehet szó.Xp alatt ha frissitek ie7 re kiváncsi leszek.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#989 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 18:22

Ebben az esetben a hálókártya drivere sem lesz mindegy. De az, hogy pl. a rapidnál lassabb, máshol meg nem, nem leht kizárólag egy op' rendszer miatt.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#990 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 09:09

Üdv!

Melyik most a legjobb ADSL internet a piacon? Egy 4 megás kellene.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#991 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 09:38

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 9:09

Üdv!

Melyik most a legjobb ADSL internet a piacon? Egy 4 megás kellene.

Árban, vagy minőségben, szolgáltatásaiban, supportjában?
"Légy szerény mint én..."

#992 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 09:44

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 9:38

Árban, vagy minőségben, szolgáltatásaiban, supportjában?

Húha. Természetesen minőségben, és árban jó legyen. Nem szeretném ha órákig nem lenne netem. A szolgáltatás nem annyira lényeges. A support sem árt, ha kicsit ügyfélbarát.
Saját képekről is!

#993 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 11:33

Szolgáltatásban, árban, supportban  a nagy cégek (T-Online, Datanet), árban nem feltétlen, ott a kisebb cégek (Enternet, Externet) inkább.

#994 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 14:54

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 9:44

Húha. Természetesen minőségben, és árban jó legyen. Nem szeretném ha órákig nem lenne netem. A szolgáltatás nem annyira lényeges. A support sem árt, ha kicsit ügyfélbarát.

az úgysem az ISP-n múlna ha órákig nem lenne neted
mert ugye mindegyik ISP a T-com vonalán szolgáltat
amúgy nekem már több mint 3éve van T-online-nál ADSL és mindig elégedett voltam velük
3év alatt talán összesen 1óra kimaradás lehetett a többi kábelhibás esetről ők nem tehetnek (1x rablás volt a faluban és elvágta a köcsög tolvaj a telókábelt az oszlopon és a fél falunak nem volt se telefon se net addig)
úgyhogy ha az ár nem gond érdems nagy szolgáltatót választani
T-online Datanet stb... :respect:

#995 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 15:25

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 11:33

Szolgáltatásban, árban, supportban  a nagy cégek (T-Online, Datanet), árban nem feltétlen, ott a kisebb cégek (Enternet, Externet) inkább.

:) Kicsit sok az ár szó.

#996 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 19:14

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 15:25

:) Kicsit sok az ár szó.

:)  Egyéb kifogás? :)

#997 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 21:01

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 11:33

T-online-ban egészen biztos vagy? :)
Ellenségemnek sem ajánlanám... :)
Nekem az Interware-nél nem volt eddig gond sem a supporttal, sem semmivel. Pl. mailekre 24 órán belül válaszolnak (és nem kézhezvételtől számított 24 óra, mint a T-com, a kézhezvétel meg 1,5 hét...), sőt, egy befizetés igazolást egyszer 20 percen belül visszaigazoltak mailben.

Üdv!

#998 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 23:33

Akkor is gyorsan intézkednek, amikor T-Com vonallal kapcsolatos a probléma? Azaz zökkenőmentes a partnerek közötti  információátadás? Külföldi sávszélesség is ugyannyi? Teljes országos szolgáltatási területtel rendelkeznek? A hozzáadott szolgáltatásokban is tudnak annyit?  (e-mail, tárhely, stb.) Van ingyenes telefonos elérhetőségük? Levelekre meg a kisebb ügyfélszám miatt nyilván gyorsabban tudnak válaszolni.
Egyébként a nagy minőségi szolgáltatók felsorolásából az Interware tényleg kimaradt.

#999 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 19:21

Köszi mindenkinek!
Most sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy egy hónapot át kellene vészelnem valamilyen nettel. Csak utána ha elköltöztünk, akkor akarok beköttetni valami netet.

Szerkesztette: Kicsiati 2008. 01. 25. 19:22 -kor

Saját képekről is!

#1000 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 22:33

Csak hogy feldobjam a topicot, egy kis olvasnivaló ITT

Egy mondatot emelnék ki: "Az Externet új generációs DSLAM infrastruktúráját a japán NEC Corporation szállítja, ami az Xpress ADSL hozzáférés mellett többek között SDSL (szimmetrikus DSL), VDSL (Very High Speed DSL), illetve telefonszolgáltatások megvalósítására is alkalmas."

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó