HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 05:24

Idézet: GuMipOkE - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:02

A Fibernyet milyen alapon szolgáltatja nekem a "semmit"?

Baráti alapon. Mivel szerződés nincs, én aztán fix, hogy nem fizetnék semmit :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2442 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 07:03

Ez azert eleg kemeny sztori :(
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2443 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 07:05

[off] Ez a fibernet nem egyszerű, tényleg. Egyik ismerősömhöz kimentek internetet bekötni, és a szerelő a helyszínen szembesült a ténnyel, hogy ott nem is szolgáltatnak (kábel se volt kihúzva). :D

#2444 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 08:06

Idézet: BigDil - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 9:05

[off] Ez a fibernet nem egyszerű, tényleg. Egyik ismerősömhöz kimentek internetet bekötni, és a szerelő a helyszínen szembesült a ténnyel, hogy ott nem is szolgáltatnak (kábel se volt kihúzva). :D

ehh, nem semmi :)

#2445 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:10

mivel NSD nem válaszolt nekem, így felhívtam az ügyfélszolgálatot azt megérdeklődtem mi ez a P2P korlátozás :confused:

azt mondják ők a fejlesztések ideje alat korlátozhatják a dolgokat...  :think:
P2Pt igen, FTPn meg jön többel... persze közel sem annyival mint kéne, kb 20-30%on (esetleg éjjel kicsit többel)

mondtam én meg a befizetésem fogom korlátozni, mert ők se gondolták komolyan, hogy 3 hónapja fizetem a netet, úgy hogy nem kapom meg a minimált sem... :reklamacio:

illetve a "technikus" K. Péter közölte, hogy ez így lesz június végéig (tehát 4 hónapja fizetek 3MB LEért, egy helyett, tehát 10600ért kapok egy 4900forintos csomagot, ami aszem már nincs is a csomagváltások óta) illetve, hogyha más utasítás nem jön, AKKOR JÚNIUS VÉGE UTÁN IS ÍGY MARAD!  :reklamacio:

tehát senkinek nem javaslom, hogy CHELLOT hosszabbítson, akinek most jár le, mert ablakon kidobott pénz  :down:

nekem már csak 1 nap.... hűség vége...

#2446 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:16

Nekem meg pont azt mondta a technikus telefonban, hogy ez a korlátozás a fejlesztések végével megszűnik.

Azt továbbra sem értem, hogy NSD - akit itt autentikus hangnak tartanak - miért nem tud e kérdésben egyenes választ adni.

A kérdés ilyen egyszerű: NSD, a te információid alapján marad a korlátozás a fejlesztés vége után vagy sem?

Ha az egyenes válasz nem megy, akkor kérlek, a már ismert frappánskodást mellőzd. :)

#2447 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:20

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 10:16

A kérdés ilyen egyszerű: NSD, a te információid alapján marad a korlátozás a fejlesztés vége után vagy sem?

Szerintem azért nincs egyenes információ, mert még folyik az össznépi boxmeccs a témában a NSD-nél magasabb körökben. Ha lesz végleges döntés, szerintem tudni fogunk róla.

SZERK.: Az mindenképpen figyelemreméltó, hogy a korlátozás jelenleg csak egyes területeket érinti, nem a teljes hálózatot.

Szerkesztette: debaj 2007. 05. 30. 09:23 -kor

#2448 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:23

Idézet: RosszQtya - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 9:10

mivel NSD nem válaszolt nekem, így felhívtam az ügyfélszolgálatot azt megérdeklődtem mi ez a P2P korlátozás :confused:

azt mondják ők a fejlesztések ideje alat korlátozhatják a dolgokat...  :think:
P2Pt igen, FTPn meg jön többel... persze közel sem annyival mint kéne, kb 20-30%on (esetleg éjjel kicsit többel)

mondtam én meg a befizetésem fogom korlátozni, mert ők se gondolták komolyan, hogy 3 hónapja fizetem a netet, úgy hogy nem kapom meg a minimált sem... :reklamacio:

illetve a "technikus" K. Péter közölte, hogy ez így lesz június végéig (tehát 4 hónapja fizetek 3MB LEért, egy helyett, tehát 10600ért kapok egy 4900forintos csomagot, ami aszem már nincs is a csomagváltások óta) illetve, hogyha más utasítás nem jön, AKKOR JÚNIUS VÉGE UTÁN IS ÍGY MARAD!  :reklamacio:

tehát senkinek nem javaslom, hogy CHELLOT hosszabbítson, akinek most jár le, mert ablakon kidobott pénz  :down:

nekem már csak 1 nap.... hűség vége...

nézd csak meg UPC BIX-es portját
ma mintha megint levették volna a korlátot mert hajnalban megugrott egyből a dolog :D
sőt BIX összesen hirtelen 5GB-al több forgalom lett hajnaltól :)

#2449 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:24

NSD gondolom azért nem tud egyenes választ adni, mert neki (is) változnak naponta 47x az infoi, mikor melyik fejes mit akar, illetve, mindenki mást tud... ebből lenének a zavaros dolgok...

szerk:
jozsef85
letöltöttem most egy 700as file-t átlagosan 202kb/seccel
előtte (kb 10 perccel korábban) ugyen ezt a filet töltöttem le egy kis szerverrel, ami az ottani hálózaton 4-4.5Mbyte/seccel jött... tehát a seed kiváló... ezt áttöltöttem FTPn haza... 500kb/sec felett a szerverről (változik, mert a gép uppol máshova is...) tehát a kábelen "ki tudna jönni" a sávszél, ha nem korlátoznák...

Szerkesztette: RosszQtya 2007. 05. 30. 09:33 -kor

#2450 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:31

Idézet: RosszQtya - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 10:24

NSD gondolom azért nem tud egyenes választ adni, mert neki (is) változnak naponta 47x az infoi, mikor melyik fejes mit akar, illetve, mindenki mást tud...

Én is erre gondolok. Még nálunk, a párszáz fős középvállalatnál is rendszeres az ilyen elhúzódó huzavona, egy országos szolgáltatónál, ahol szerintem csak a döntéshozó gárda lehet akkora létszámú, mint nálunk a komplett irodai állomány, csak hatványozódhat ez a probléma. Arról nem is beszélve, hogy ők is két (sőt három) tűz közöt lehetnek, egyrészt az előfizetők megtartását és újak szerzését (marketing), másrészt a hatóságok kívánságait(?) (jogi osztály), harmadrészt a hálózat biztonságát (technológiai osztály) is szem előtt kell tartaniuk, és egyik sem pár tollvonással elintézhető feladat.

#2451 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:58

Idézet: debaj - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 9:20

Szerintem azért nincs egyenes információ, mert még folyik az össznépi boxmeccs a témában a NSD-nél magasabb körökben. Ha lesz végleges döntés, szerintem tudni fogunk róla.

SZERK.: Az mindenképpen figyelemreméltó, hogy a korlátozás jelenleg csak egyes területeket érinti, nem a teljes hálózatot.

Ehhez még hozzátennék egy érdekességet!
Területi korlátozás esetén ugye értelemszerű, hogy minek kellene történnie.
Namost jóbarátomnál akivel egy házban lakunk, egy dróton jön a delej, és egy szekrényen keresztül kapjuk a szolgáltatást, Nincsen p2p korlátozás! Ugyanazokat a torrenteket amiket én max 50kval tudok szedni, ő 500-800k-t is elér... (oprendszer, kliens+beállítások azonosak)
Vagy én vagyok a régi birkának nézett "úgyisfizet" ügyfél, vagy az új előfizetőknek (fejlesztés kezdete előtt köttette be) jár minden, a régiek le vannak ejtve...

Micsoda anomáliák..... :think:

maxt

#2452 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:59

Arról nem is beszélve, hogy NSD nem hivatalos support, tessék őt békén hagyni és értékelni, ha egyáltalán vmilyen témában megszólal.

Szerkesztette: moq 2007. 05. 30. 10:00 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2453 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 10:13

Idézet: maxt - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 10:58

Ehhez még hozzátennék egy érdekességet!
Területi korlátozás esetén ugye értelemszerű, hogy minek kellene történnie.
Namost jóbarátomnál akivel egy házban lakunk, egy dróton jön a delej, és egy szekrényen keresztül kapjuk a szolgáltatást, Nincsen p2p korlátozás! Ugyanazokat a torrenteket amiket én max 50kval tudok szedni, ő 500-800k-t is elér... (oprendszer, kliens+beállítások azonosak)
Vagy én vagyok a régi birkának nézett "úgyisfizet" ügyfél, vagy az új előfizetőknek (fejlesztés kezdete előtt köttette be) jár minden, a régiek le vannak ejtve...

Micsoda anomáliák..... :think:

maxt

Probaljatok ki, hogy haverod beregisztralja a modemedet az o User-evel es ha akkor ugyanaz a torrent MAX-on megy akkor tenyleg USER alapu a p2p korlat.... Kivancsi lennek az eredmenyre....

#2454 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 10:17

Idézet: moq - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 9:59

Arról nem is beszélve, hogy NSD nem hivatalos support, tessék őt békén hagyni és értékelni, ha egyáltalán vmilyen témában megszólal.

NSD a "nemhivatalos" support  :D  :cool:

#2455 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 10:36

Idézet: moq - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 9:59

És ne felejtsük el azért kénytelen hallgatni, mert segített és informált (önzetlenül), és valakinek a cégnél inkább a tájékozatlan (pontosabban kevés információval ellátott) ügyfélszolgálat üzemeltetése, és fizetése fontos, minthogy az előfizetők pontos információkkal rendelkezzenek a szolgáltatásról.

Régen lehetett tudni, hogy itt 2 óra kiesés lesz este, itt most elvágtak egy kábelt...előfordul... ilyen az élet...
Most, ha valami gond van max imádkozhatok, hogy nem hajt el reflexből az ügyfélszolga, és nem kell megemelnem a hangomat, hogy egyáltalán meghallgassa mi a bajom. (neki sem jó, én sem szivesen hangoskodok, de van, hogy máskülönben leráz)
Nem válasz mindenre az, hogy tudjuk, és dolgozunk rajta, illetve önnél van a hiba.
Egy ekkora hálózat ennél egy kicsit komplexebb.
Ha én is így bekockásodom mint ahogy a UPC-nek sikerült, akkor százallékos arányban fizetés lehet nem is olyan távoli jövő...

Itt az eredmény... centikre állok attól, hogy itthagyjam ezt a céget, mert képtelenek egy teljesen egyszerű kérdésre egyenes választ adni, és itt az is megfelelne - ha ez az igazság - hogy a cégnél még nem született döntés a kolátozásokról.

maxt

#2456 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 10:38

Idézet: lipigab - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 10:13

Probaljatok ki, hogy haverod beregisztralja a modemedet az o User-evel es ha akkor ugyanaz a torrent MAX-on megy akkor tenyleg USER alapu a p2p korlat.... Kivancsi lennek az eredmenyre....

Ha bevállalja kipróbáljuk!

maxt

#2457 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 10:56

Idézet: maxt - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 10:38

Ha bevállalja kipróbáljuk!

maxt

Nem user alapú, próbáltam én már egri userrel zuglóban. Nem is lenne sok értelme...

#2458 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 11:49

A szomszedban voltak olyan talalgatasok, mintha kapott ip-tol is fuggne, hogy mennyire, vagy mennyire nem megy a p2p... En nemtom, nekem konstansan csiga.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2459 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 12:02

Idézet: asdf - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 11:49

A szomszedban voltak olyan talalgatasok, mintha kapott ip-tol is fuggne, hogy mennyire, vagy mennyire nem megy a p2p... En nemtom, nekem konstansan csiga.

Nyilvan fugg tole, hisz a kapott ip meg fugg attol, hogy hol vagy, pontosabban, hogy melyik fejallomasra megy a drot tolled.

Egyebkent az egy hazas esetben azt tudom elkepzelni, hogy te meg egy olyan cmts -en vagy ami meg terhelt, a haverod meg mar atkerult (vagy egybol olyanra kerult) ami nem es amig meg nem jon a tobbi eszkoz, addig a terhelten priorizaljak a forgalmat.
Legalabbis igy logikus lenne..., mert ez a regi elofizetot szivatjuk dolog nem logikus, hosszutavon a szolgaltatonak sem erdeke.

#2460 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 12:15

A szomszedban az a monortel topik, ergo adsl ;) Ennek fenyeben tessek ertelmezni a mondatot :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.