HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2651 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:34

Idézet: Investor2 - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 17:43

nem tudtam :D

Hogy képben legyél:
"Tisztelt XXXX úr!
Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy az Országos Mérésügyi Hivatal nem hitelesített internetes szolgáltató részére forgalomszámláló berendezést, mert a mérésügyről szóló 1991. évi XLV törvény és végrehajtását szabályozó 127/1991. számú Kormányrendelet szerint e mérőeszközök nem tartoznak a hitelesítésre kötelezett mérőeszközök kategoriájába, További információkat esetleg a Hírközlési Főfelügyelet-től kaphat.
Tisztelettel:
ZZZ
főosztályvezető"
:offtopic:
Csak ugyebár, pl. most vesztett elsőfokon perc a Centrum parkolási társulás, mert nem hitelesített a dátum a parkolóautomatákban és a fényképezőgépekben. Hogy nem tudom, nem változott-e valami a törvényben manapság. Meg mennyire állná meg pl. a bíróságon a helyét az UPC mérése, ha elvileg bárki hozzá tud férni, ha 1 picit is ügyes, az adatbázishoz. Lehetne ezt a dolgot fejtegetni, de teljesen felesleges.
:offtopic:

Szerkesztette: mozesapo 2007. 06. 03. 17:38 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2652 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:54

A centrumnál (pót)díjfizetés alapját képezi a fényképezőkben és az órákban beállított timestamp.

#2653 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:11

lesz valamikor p2p korlát feloldás????

#2654 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:19

Idézet: llamada - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 13:13

Bár, hogy végeredményben, mivel a jún 30-i bővítésig átmeneti lassulásokat és fokozatos fejlesztéseket írtak, ezért addig, a p2p limitálás is belefér ebbe a kondícióba.

akkor javaslok neked egy havi 100 rugós albérletet, amiben felújítás van és így 4 hónapig csak a WCben lakhatsz, a full lakás bérleti díjáért...

vagy egy mozit, ahol éppen új vetítő gépeket tesznek fel, de így sajna az 1500ös jegyárból, csak az első 20 percet vetítik le, mert még nem elég stabil az áramellátás...

ugye tetszenek ezek neked is?

jelen esetben 11+ pénzt fizetek (maradjunk csak a 3MBnél) és 1et se kapok! az 1MB most éppen 5500

tehát több mint a 2xesét lopják el (majd)minden felhasználótól... esetemben, már több mint 3 hónapja!

végül is még 1 hónap... tehát 4hónap x kb 5500 = kb 22e ezért már kapok mondjuk egy 500as SATA2es vinyót, egy közepes grafkártyát, vagy akármit...

#2655 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:23

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 18:34

Csak ugyebár, pl. most vesztett elsőfokon perc a Centrum parkolási társulás, mert nem hitelesített a dátum a parkolóautomatákban és a fényképezőgépekben.

Naja, csak ők ennek alapján számlázzák a 2-5-10ezres pótdíjakat.
Make love not Wor.

#2656 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:24

Idézet: RosszQtya - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 19:19

akkor javaslok neked egy havi 100 rugós albérletet, amiben felújítás van és így 4 hónapig csak a WCben lakhatsz, a full lakás bérleti díjáért...

Ha benne van a szerződésben, hogy évente 8 havi felújítást köteles vagy eltűrni, akkor ez van, költözz már másvoba.

Szerintem lassan beleírják ÁSZFbe a p2p forgalmakat, aztán lehet kussolni. Igazából ha web/FTP lemenne a minimumra, akkor is lehetne kussolni, ezt tényleg olyan nehéz felfogni, hogy naponta megírjátok az ellenpéldákat?
Make love not Wor.

#2657 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 18:54

A centrumnál (pót)díjfizetés alapját képezi a fényképezőkben és az órákban beállított timestamp.

Mondjuk ez alapján érdekelne a töbi szolgáltató, ahol adatcsomagonként számláznak X összeget. Külföldi GPRS forgalomért pld. nem is keveset :-/
Make love not Wor.

#2658 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 13:51

UPCnek saját gerince, meg fejállomása volt. Fibernek ez most valszínű kevesebb. A koax az koax, de nem mindegy mibe van dugva, meg milyen eszközök szolgálják ki, valamint merre megy tovább, milyen sávszéllel.

UPC-nek saját gerince nem volt, ezt mondom, az a Eurocable-é volt tudomásom szerint. Persze,hogy a koax, az koax, nem is erről beszéltem.

Dömpi, köszönöm a választ,erre lettem volna kíváncsi, ígérem most már békénhagylak:D

Szerkesztette: SimonTower 2007. 06. 03. 18:35 -kor

#2659 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 19:25

Mondjuk ez alapján érdekelne a töbi szolgáltató, ahol adatcsomagonként számláznak X összeget. Külföldi GPRS forgalomért pld. nem is keveset :-/

Meg kell pedzegetni OMH-nál, NHH-nál, akár nagyobb visszhangja is lehet, hiszen ADSL-nél is van forgalom alapú elszámolás :)

#2660 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:39

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 19:31

UPC-nek saját gerince nem volt, ezt mondom, az a Eurocable-é volt tudomásom szerint. Persze,hogy a koax, az koax, nem is erről beszéltem.

Dehogynem, UPC-nak saját gerince volt (van), ellenben saját RF hálózata nincs azon a területen (az meg az EC-nek van).

#2661 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:40

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 11:26

Lényegében igen, azzal a kitétellel, hogy ha hűséged van, akkor is bonthatsz bármikor a kapott kedvezmények visszafizetése mellett.

jaham....

csakhogy jelen esetben azért bont szerződést, mert a UPS szerződés szeg!
nem pedig azért, mert
-nem tudja fizetni
-elcsábult más szolgáltatóhoz
-egyéb előfizetőnek felróható dolog miatt

ha benne lenne a ÁSZFekben, (MINT AHOGY NINCS BENNE), akkor lehetne ezt csak a szerződő félnek felróni!

ez kb olyan, hogy veszek egy mercit, amit tud 600km/hval menni, de lekorlátozom 50re, mert a többi közlekedőre veszélyes a nagy sebesség....

szerk:
ez a szolgáltatás egyik JELENTŐS paraméterének eltitkolása! ami se nem fair, se nem korrekt üzleti magatartás! pontossabban ezt hívják tisztességtelen üzleti magatartásnak... és még ez+azt összeszedhetek rá a jogtárból...

kíváncsi vagyok, mit mond erre majd a hírközlési felügyelet, meg a fogyasztóvédelem...
aszem amit ezen nyert az UPC kicsit majd faragnak belőle a perek alatt...

szerk2:
persze NSD azért szeressük  :respect:

Szerkesztette: RosszQtya 2007. 06. 03. 18:51 -kor

#2662 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:45

Idézet

Nálam is ugyan ez a probléma: nemrég még többszázzal jött a torrent, most pedig alig 20-30-cal... Pedig még azt sem lehet mondani hogy nem tud mit letölteni, mert a szoláron free leech van, úgyhogy vagy 5 film jön... És helyileg sincs sok külömbség köztünk. Én is Utorrentes vagyok, XP, gyári tűzfal... A seed az megy rendesen ~50K-val folyamatosan, de a letöltés... Net előfizetésed milyen? Az enyém T-Online 8Mb@5Mb-es csomag...

Lehet T-Online is kölcsönkérte UPC P2P lassító eszközét!  :Đ

#2663 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 19:09

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 19:31

UPC-nek saját gerince nem volt, ezt mondom, az a Eurocable-é volt tudomásom szerint.

Érdekes lenne, ha egy ekkora telkós cégnek nemzetközi vonalai lennének, de sarki 11 kerületi kis cégtől venne gerincet :-) mondom koax az Eurocable, modem/fejállomás/netes geric az UPC-é. most ebből megmaradt a koax.
Make love not Wor.

#2664 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 19:15

kicsit olvasgattam a LOGOUTon is, ahol magyarázzák a dolog technikai részét is...

csak ezt nem értem, hogy a 3MBes előfizetésnél a 360-400kb stabil volt hónapokig, akkor a 10MBnál miért csak 30-80kb? én spec beérném a 360-400al is!

tehát a rendszer eddig is elbírta a 360-400at, teljesen indokolatlen még a réginek is a 10-20%éra korlátozni...

ezt ki magyarázza ki a többi user érdekében? :hmmm:

#2665 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 19:30

Na ahogy olvasom az utóbbi jópár oldalt, nem csak nekem lassult be megint a p2p. :(
Egy ideig úgy-ahogy jó volt, pár napja megnyekkent.

Ma délelőtt néztem, max. szávszéllel jött, mondom csoda, UPC végre kalapált valamit! Aztán délutánra megint csigatempó. :( Most is.

RE: külföldről meg nekem is 1-2k-val csorog, iszonyat. :(

Szerkesztette: Etele 2007. 06. 03. 19:31 -kor

#2666 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 19:35

nekem márc 1 óta jön ezzel a fékeveszett sebességgel 11e-ért végül is király! mikor 5500ért is többet kapnék...

#2667 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 19:38

Aham mondják, hogy ebben meg ebben az időszakban van korlátozást.
A nagy ****-t csak akkor. Nonstop nyomatják a korlátozást és van pofájuk megtenni.
Sávszélességbővítést ígértek? Megkaptuk, de milyen áron szolgáltat a UPC:
- kezdetben k*rva sz*r pingek
- tiszta loss a jel
- aztán jött a mézes madzag míg ment a TV-ben a reklám, próbált valamit felhozni a T-Online ellen
- most lement a reklám már és mit csinál: szarabb netet szolgáltat, mint bármi ami ilyen nagy pofával jár, mint a UPC

#2668 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 20:02

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 9:57

Nagyon bízom benne, hogy az új mérő pontosságával és az új felülettel elégedettek lesztek... :) Mostmár egyébként az oszlopok fölé tartva az egeret kis tooltip-ben kiírja számmal a forgalmat, sok kritika érte a régit, hogy csak saccolni lehet.

Szia.
Há' én nemigen szokik nézegetnyi, mer minek...
de most felkeltettétek az érdekelődésem...
szuper, pontos....
már 3 hónapra előre mutatja, hogy mennyi lesz a forgalmam...
;)

#2669 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 20:02

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 9:57

Nagyon bízom benne, hogy az új mérő pontosságával és az új felülettel elégedettek lesztek... :) Mostmár egyébként az oszlopok fölé tartva az egeret kis tooltip-ben kiírja számmal a forgalmat, sok kritika érte a régit, hogy csak saccolni lehet.

Szia.
Há' én nemigen szokik nézegetnyi, mer minek...
de most felkeltettétek az érdekelődésem...
szuper, pontos....
már 3 hónapra előre mutatja, hogy mennyi lesz a forgalmam...
;)

#2670 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 20:03

Idézet: alex1989 - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 20:38

Aham mondják, hogy ebben meg ebben az időszakban van korlátozást.
A nagy ****-t csak akkor. Nonstop nyomatják a korlátozást és van pofájuk megtenni.
Sávszélességbővítést ígértek? Megkaptuk, de milyen áron szolgáltat a UPC:
- kezdetben k*rva sz*r pingek
- tiszta loss a jel
- aztán jött a mézes madzag míg ment a TV-ben a reklám, próbált valamit felhozni a T-Online ellen
- most lement a reklám már és mit csinál: szarabb netet szolgáltat, mint bármi ami ilyen nagy pofával jár, mint a UPC

Figyelj! Az a lenyeg, hogy minel tobben kossenek uj szerzodest husegnyilatkozattal, aztan utana mar senkit sem erdekel, hogy ki hogy szopja azt a bizonyos UPC bránert...
Bedoltek a reklamak, igy jartak. Kivancsi lennek, ha ugy hivnam fel az ugyfelszolgalatot, mint leendo elofizeto, mit mondananak a p2p korlatra. 

Holnap be is telefonalok aztan majd leirom mit modntak  :cool:

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.