UPC chello: bővítések és volt korlátozások X.
Elküldve: 2007. 06. 05. 08:25
De kiváncsi leszek erre a "kánaánra". Tartok tőle hogy megint a cukrosbácsi efektus működik.
Elküldve: 2007. 06. 05. 08:30
Idézet: gabor_b - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:25
Szerintem meg éppen az eddig letöltött ezer gigát nézik vissza a gigamega letöltők és most nem töltögetnek ezért a többiek most éppen nem szívnak :Đ
Vagy átmentek ADSL-be :Đ
Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 05. 08:31 -kor
Elküldve: 2007. 06. 05. 08:45
vannak it emberek, akiknek BlueRay-es meg HD-s filmek kellenek. Akkor gondolom van hozzá cucc is: HD alkalmas tévé meg hasonló nyalánkságok. Ezeknek az ára viszonylag magas, ők meg itt siránkoznak, hogy havi 10-ért nem tudnak rendesen letölteni. Ne haragudjon senki, de ha nagyzolni akartok, akkor fizessétek is meg. Nagyfelbontás=drága eszközök (amelyeken valóban kijön a különbség)=nagy adatforgalom. Az ilyen baromságaitok miatt nehogy már az én fütyimmel verjétek a csalánt. Vannak üzleti előfizetések, hatalmas forgalomra tervezve, tessék csak használni.
A másik meg az, hogy aki ilyen "igényes" az tanulja meg, ennek ára van, amit most mi, az átlagfelhasználók is fizetünk. Köszi.
(mondjuk pont ezért nem értem valahol a lossless zenéket sem -> ritka, hogy valakinek valóban olyan hangrendszere van, amelyen valóban kijön a különbség, de az átlagjúzer integrált hangkártyával meg egy creative hangfalszettel hallani véli a különbséget. és csak 80 mega egy átlag szám. akinek nem inge, az meg...)
Elküldve: 2007. 06. 05. 08:49
Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 0:11
Most van!
Elküldve: 2007. 06. 05. 08:51
Idézet: loopylime - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:45
vannak it emberek, akiknek BlueRay-es meg HD-s filmek kellenek. Akkor gondolom van hozzá cucc is: HD alkalmas tévé meg hasonló nyalánkságok.
Hidd el a többség a 17-19" PC-s monitorán nézi és PC-s zajkeltőkön hallgatja. Max. kirakja az ATI/NVIDIA kártyájának kimenetét a vadiúj plazma/LCD TV-re azt annyi.
Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 05. 08:53 -kor
Elküldve: 2007. 06. 05. 08:58
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 8:51
Akkor miért is jó ez neki?
Flanc?
Arról nem is beszélve, hogy nem kifejezetten erre a technológiára gyártott tartalmak vannak többségben, hanem újrakódolt régiek.
maxt
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:01
megvan a 20 mbitem ftp fele
csak így tovább
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:02
Szívemből szóltál.
Anno pár éve, amikor ezt az egész torrent dolgot kitalálták és mindenki istenítette, megjósóltam, hogyha valami, hát ez a P2P lesz a web halála. Elátkoztam az agyát a kitalálójának. Rosszabb rémálom, mint bármelyik piramisjáték.
4 asztali gép és 1 noti megy a profról és semmi bibi nincs is vele, amíg a kölök el nem kezd torrentezni. Node hála a UPC p2p priorizálásának, legalább nem nekem kell a kölköt korlátozni a Linksys-en.
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:02
Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:58
Flanc?
Arról nem is beszélve, hogy nem kifejezetten erre a technológiára gyártott tartalmak vannak többségben, hanem újrakódolt régiek.
maxt
Az, hogy kinek mi a jó azt nem tudom. Én speciel nem foglalkozom a neten fellelhető újratömörített iszonyatokkal.
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:04
Idézet: loopylime - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 8:45
vannak it emberek, akiknek BlueRay-es meg HD-s filmek kellenek. Akkor gondolom van hozzá cucc is: HD alkalmas tévé meg hasonló nyalánkságok. Ezeknek az ára viszonylag magas, ők meg itt siránkoznak, hogy havi 10-ért nem tudnak rendesen letölteni. Ne haragudjon senki, de ha nagyzolni akartok, akkor fizessétek is meg. Nagyfelbontás=drága eszközök (amelyeken valóban kijön a különbség)=nagy adatforgalom. Az ilyen baromságaitok miatt nehogy már az én fütyimmel verjétek a csalánt. Vannak üzleti előfizetések, hatalmas forgalomra tervezve, tessék csak használni.
A másik meg az, hogy aki ilyen "igényes" az tanulja meg, ennek ára van, amit most mi, az átlagfelhasználók is fizetünk. Köszi.
(mondjuk pont ezért nem értem valahol a lossless zenéket sem -> ritka, hogy valakinek valóban olyan hangrendszere van, amelyen valóban kijön a különbség, de az átlagjúzer integrált hangkártyával meg egy creative hangfalszettel hallani véli a különbséget. és csak 80 mega egy átlag szám. akinek nem inge, az meg...)
Csak tudod egy a baj. Hogy a Hddvd, és blueray rip filmek 720p-ben, ugyanazon méretben vannak mint a dvd5, vagy dvd9 filmek. Szóval a sima tv-t használó, dvd filmet töltögető userekre is érvényes a kijelentésed. Az hogy neked nincs, erre alkalmas készüléked, az nem azt jelenti hogy másnak nem lehet. Ha meg az User betartja a szolgáltató által adott Fup értéket, és még ez alatt is teljesít jóval, akkor meg semmi jogod nincs arra hogy megemelje személyed a hangját.
Ja, és nem olyan magas az az ár. Pár éve a sima Tv-t kaptad meg ennyiért.
Szerkesztette: Élek 2007. 06. 05. 09:08 -kor
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:11
Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:02
Anno pár éve, amikor ezt az egész torrent dolgot kitalálták és mindenki istenítette, megjósóltam, hogyha valami, hát ez a P2P lesz a web halála. Elátkoztam az agyát a kitalálójának. Rosszabb rémálom, mint bármelyik piramisjáték.
4 asztali gép és 1 noti megy a profról és semmi bibi nincs is vele, amíg a kölök el nem kezd torrentezni. Node hála a UPC p2p priorizálásának, legalább nem nekem kell a kölköt korlátozni a Linksys-en.
Ahogy mindennek ennek is van jó és rossz oldala.
Az új programok készítői elvárják a felhasználótól, hogy megvegye az aktuális csúcsteknikát, mivel a programcsak azon megy igazán.
Az internetes alkalmazások fejlesztői pedig feltételezik, hogy a távközlési cégeknem iscélja az ügyfél megfelelő kiszolgálása, és ők is vaásarolnak majd jobb eszközöket.
Folyamatos egymásramutogatás megy, és ha valaki megunja (aki nem akar többet költeni hardverre) akkor nem használja a progit, vagy szűri az adott forgalmat.
megjegyezném hogy nálunk sem egy gépen megy a dolog, hanem hármon, de már a szoftvereket úgy állítottam be, hogy még 5 gép elmenne mellettük nyafi nélkül... lehet otthonról is figyelni a terheltségre... énmiattam ne szívjon más előfizető, viszont az is igaz, hogy nagyrészt a csúcsidőben használjuk, átlagembernek ugyanis ekkor van rá ideje...
maxt
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:11
Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:04
Azért ugye nem gondolod, hogy egy 20Mbps sávszélességet igénylő HD anyag 4GB-ra tömörítve ugyanazt a minőséget adja mint eredeti méretében.
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:15
Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 8:49
és hol van bedugulva mert nálam jön csutkán egyfolytában a cucc lefelé
rapidshare 800-840KB ftp-ről 830-850között szóval nálam nincs bedugulva
meg shabba is leírta hogy ADSL-nél a gerincen nem igazán van szűkösség ha meg mégis majd a két új Cisco cuccal megturbózza T-com a gerinchálózatát
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:20
Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:04
dvd-t én is töltök, az unverzális mivolta miatt, de ha csak számítógéppel lejátszható formátumot akarok letölteni, akkor divx, mert bőségesen elég a minősége (pl. egy 2cd-s filmnek) még egy 20-as TFT-n is... a hd-hez meg sok szerencsét kívánok, nem vagyok oda érte, ha 50-60%-os a prociterhelés egy nyamvadt film miatt (de biztos csak azért sír a szám mert nincs még egy 120.000Ft-os vidkarim, ami hardveresen gyorsít...) ez így pazarlás: áram, tárhely, sávszél. de biztos megéri...
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:21
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:11
Akkor nézz meg egy dvd9-et, és hasonlítsd össze egy hd dvd rippel, ami 4,3 Giga! Ordít a különbség.
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:26
Miért? Szerinted egy jó minőségű dvdrip, nem ugyanazt a képet adja vissza, mint egy Dvd?
Néztél már Hdrip-et, vagy Blueray rippet? Van összehasonlítási alapom. Amugy a Hddvd és Blueray filmek mint gondolom tudod, 1080p-ben kerülnek kiadásra. Ezen filmek a 94 cm-es Tv-ig, 720p-ben bőven elegendőek mert nem nagyon veszel észre különbséget az 1080p, és a 720p között. Nem is hiába adják ki az ekkora Tv-ket 720p-ben.
Az ennél nagyobb Tv-re ajánlják az 1080p-t. Szinte ugyanazt a képet visszaadják mint a normál tömörítetlen Blueray és Hddvd. És ne felejtsd el hogy az eredeti Hd dvdk, és Blueray lemezek ugyanugy tele vannak menüvel, Extrával, miegymással. Ezeket kivéve mégsem lenne olyan nagy az a lemez.
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:26
vannak it emberek, akiknek BlueRay-es meg HD-s filmek kellenek. Akkor gondolom van hozzá cucc is: HD alkalmas tévé meg hasonló nyalánkságok. Ezeknek az ára viszonylag magas, ők meg itt siránkoznak, hogy havi 10-ért nem tudnak rendesen letölteni. Ne haragudjon senki, de ha nagyzolni akartok, akkor fizessétek is meg.
miért akarna nagyzolni? lehet, hogy csak nagyfelbontásban akar filmet nézni a féléves spórolásból vett 21" wide monitorán ... én is vettem még viszonylag drága up2date gépet, amikor 80ezer volt a fizum és budapesti albérletet is kellett fizetnem, egy évig gyűjtöttem rá :Đ
mondjuk én sosem töltök dvd ripet, már optimalizációs okokból sem (túl erős a 256byte intro coder múltam, vagy valami ilyesmi
(bár minden kósza sorozathoz nem biztos, hogy kell az óriási minőség. néha belegondolok, hogy milyen iszonyúan nagy adatforgalom van manapság...)
a másik meg az, hogy sokakat az zavar, hogy de a upc megígérte, hogy ezzel ezt tudom. akkor miért nem megy még tizedannyira sem? ezt azért nem olyan könnyű megemészteni. főleg annak, aki vmi nagyobb csomagra fizetett elő... én a médiumommal még elvagyok, pedig emelés előtt nem olyan sokkal írtam alá 2 évet :Đ amúgy lehet, hogy költözés miatt szerződésbontás lesz, na bumm, nem egy súlyos dolog az sem, ha nagyobb csomagom lenne, azzal kezdtem volna.
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:33
Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:21
A kettőt ne keverjük már össze. A hagyományos DVD-n lévő MPEG2 MP@ML max. 720x576 felbontás és max. 9.8Mbps bitráta.
A HD anyagoknál MPEG2 kódolás esetén a profil MP@HL és a bitráta 19Mbps ill. 25Mbps.
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:33
20Mbps milyen kodekkel? 4GB milyen kodekkel? Egy MPEG2-s eredeti HDTV-t összehasonlíthatsz egy negyedakkora H.264-es rippel, és nem fogsz sírva fakadni. Olvass kicsit utána!
K>
Elküldve: 2007. 06. 05. 09:35
Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:21
csudijó! akkor fizesd meg, hogy ezt kihasználhasd. biztos vagyok benne, hogy a korlátozásokban van része annak (a mértéke egy másik kérdés), hogy sokan elkezdtek "warezhuszárkodni" meg ilyesmiket letölteni ipari mennyiségben. nekem az a bajom, hogy sokakban fel sem merül, hogy mindennek van egy bizonyos határa, amit nem kéne átlépni, még akkor sem, ha 3 helyett 10 megabitet ad az UPC és ha megemeli a forgalmi korlátot 30-ról (átlag) 250 gigára, mert másokkal szúr ki.

Súgó
A téma zárva.