HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2841 Felhasználó inaktív   gabor_b 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:25

Meglepve tapasztaltam hogy reggel normál sebességeket tapasztaltam torrenten. (és ilyenkor nincs olyan film, vagy progi amit szeretnék leszedni).

De kiváncsi leszek erre a "kánaánra". Tartok tőle hogy megint a cukrosbácsi efektus működik.
gabor_b

#2842 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:30

Idézet: gabor_b - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:25

Tartok tőle hogy megint a cukrosbácsi efektus működik.

Szerintem meg éppen az eddig letöltött ezer gigát nézik vissza a gigamega letöltők és most nem töltögetnek ezért a többiek most éppen nem szívnak :Đ
Vagy átmentek ADSL-be  :Đ

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 05. 08:31 -kor

#2843 Felhasználó inaktív   loopylime 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:45

Ezt nem teljesen tudom megérteni:
vannak it emberek, akiknek BlueRay-es meg HD-s filmek kellenek. Akkor gondolom van hozzá cucc is: HD alkalmas tévé meg hasonló nyalánkságok. Ezeknek az ára viszonylag magas, ők meg itt siránkoznak, hogy havi 10-ért nem tudnak rendesen letölteni. Ne haragudjon senki, de ha nagyzolni akartok, akkor fizessétek is meg. Nagyfelbontás=drága eszközök (amelyeken valóban kijön a különbség)=nagy adatforgalom. Az ilyen baromságaitok miatt nehogy már az én fütyimmel verjétek a csalánt. Vannak üzleti előfizetések, hatalmas forgalomra tervezve, tessék csak használni.
A másik meg az, hogy aki ilyen "igényes" az tanulja meg, ennek ára van, amit most mi, az átlagfelhasználók is fizetünk. Köszi.

(mondjuk pont ezért nem értem valahol a lossless zenéket sem -> ritka, hogy valakinek valóban olyan hangrendszere van, amelyen valóban kijön a különbség, de az átlagjúzer integrált hangkártyával meg egy creative hangfalszettel hallani véli a különbséget. és csak 80 mega egy átlag szám. akinek nem inge, az meg...)
Nem tudom, hogy az Alt+Ctrl+Del kombinációt ki találhatta ki, de Bill Gates tette ismertté.

#2844 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:49

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 0:11

na azt megnézem mikor lesz az ADSL bedugulva

Most van!

#2845 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:51

Idézet: loopylime - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:45

vannak it emberek, akiknek BlueRay-es meg HD-s filmek kellenek. Akkor gondolom van hozzá cucc is: HD alkalmas tévé meg hasonló nyalánkságok.

Hidd el a többség a 17-19" PC-s monitorán nézi és PC-s zajkeltőkön hallgatja. Max. kirakja az ATI/NVIDIA kártyájának kimenetét a vadiúj plazma/LCD TV-re azt annyi.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 05. 08:53 -kor

#2846 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 08:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 8:51

Hidd el a többség a 17-19" PC-s monitorán nézi és PC-s zajkeltőkön hallgatja. Max. kirakja az ATI/NVIDIA kártyájának kimenetét a vadiúj plazma/LCD TV-re azt annyi.

Akkor miért is jó ez neki?
Flanc?

Arról nem is beszélve, hogy nem kifejezetten erre  a technológiára gyártott tartalmak vannak többségben, hanem újrakódolt régiek.

maxt

#2847 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:01

hehe

megvan a 20 mbitem ftp fele  :cool:

csak így tovább

:respect:
Keeping the funk alive

#2848 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:02

"..."

Szívemből szóltál.
Anno pár éve, amikor ezt az egész torrent dolgot kitalálták és mindenki istenítette, megjósóltam, hogyha valami, hát ez a P2P lesz a web halála. Elátkoztam az agyát a kitalálójának. Rosszabb rémálom, mint bármelyik piramisjáték.

4 asztali gép és 1 noti megy a profról és semmi bibi nincs is vele, amíg a kölök el nem kezd torrentezni. Node hála a UPC p2p priorizálásának, legalább nem nekem kell a kölköt korlátozni a Linksys-en. :D Így viszont, amikor a nyomdába töltök fel, vagy éppen onnan fogadok fájlokat, akkor legalább jön csutkával az anyag. és ez így pont tökéletes.

#2849 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:02

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:58

Akkor miért is jó ez neki?
Flanc?

Arról nem is beszélve, hogy nem kifejezetten erre  a technológiára gyártott tartalmak vannak többségben, hanem újrakódolt régiek.

maxt

Az, hogy kinek mi a jó azt nem tudom. Én speciel nem foglalkozom a neten fellelhető újratömörített iszonyatokkal.

#2850 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:04

Idézet: loopylime - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 8:45

vannak it emberek, akiknek BlueRay-es meg HD-s filmek kellenek. Akkor gondolom van hozzá cucc is: HD alkalmas tévé meg hasonló nyalánkságok. Ezeknek az ára viszonylag magas, ők meg itt siránkoznak, hogy havi 10-ért nem tudnak rendesen letölteni. Ne haragudjon senki, de ha nagyzolni akartok, akkor fizessétek is meg. Nagyfelbontás=drága eszközök (amelyeken valóban kijön a különbség)=nagy adatforgalom. Az ilyen baromságaitok miatt nehogy már az én fütyimmel verjétek a csalánt. Vannak üzleti előfizetések, hatalmas forgalomra tervezve, tessék csak használni.
A másik meg az, hogy aki ilyen "igényes" az tanulja meg, ennek ára van, amit most mi, az átlagfelhasználók is fizetünk. Köszi.

(mondjuk pont ezért nem értem valahol a lossless zenéket sem -> ritka, hogy valakinek valóban olyan hangrendszere van, amelyen valóban kijön a különbség, de az átlagjúzer integrált hangkártyával meg egy creative hangfalszettel hallani véli a különbséget. és csak 80 mega egy átlag szám. akinek nem inge, az meg...)

Csak tudod egy a baj. Hogy a Hddvd, és blueray rip filmek 720p-ben, ugyanazon méretben vannak mint a dvd5, vagy dvd9 filmek. Szóval a sima tv-t használó, dvd filmet töltögető userekre is érvényes a kijelentésed. Az hogy neked nincs, erre alkalmas készüléked, az nem azt jelenti hogy másnak nem lehet. Ha meg az User betartja a szolgáltató által adott Fup értéket, és még ez alatt is teljesít jóval, akkor meg semmi jogod nincs arra hogy megemelje személyed a hangját.

Ja, és nem olyan magas az az ár. Pár éve a sima Tv-t kaptad meg ennyiért.

Szerkesztette: Élek 2007. 06. 05. 09:08 -kor

#2851 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:11

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:02

Szívemből szóltál.
Anno pár éve, amikor ezt az egész torrent dolgot kitalálták és mindenki istenítette, megjósóltam, hogyha valami, hát ez a P2P lesz a web halála. Elátkoztam az agyát a kitalálójának. Rosszabb rémálom, mint bármelyik piramisjáték.

4 asztali gép és 1 noti megy a profról és semmi bibi nincs is vele, amíg a kölök el nem kezd torrentezni. Node hála a UPC p2p priorizálásának, legalább nem nekem kell a kölköt korlátozni a Linksys-en. :D Így viszont, amikor a nyomdába töltök fel, vagy éppen onnan fogadok fájlokat, akkor legalább jön csutkával az anyag. és ez így pont tökéletes.

Ahogy mindennek ennek is van jó és rossz oldala.
Az új programok készítői elvárják a felhasználótól, hogy megvegye az aktuális csúcsteknikát, mivel a programcsak azon megy igazán.
Az internetes alkalmazások fejlesztői pedig feltételezik, hogy a távközlési cégeknem iscélja az ügyfél megfelelő kiszolgálása, és ők is vaásarolnak majd jobb eszközöket.

Folyamatos egymásramutogatás megy, és ha valaki megunja (aki nem akar többet költeni hardverre) akkor nem használja a progit, vagy szűri az adott forgalmat.

megjegyezném hogy nálunk sem egy gépen megy a dolog, hanem hármon, de már a szoftvereket úgy állítottam be, hogy még 5 gép elmenne mellettük nyafi nélkül... lehet otthonról is figyelni a terheltségre... énmiattam ne szívjon más előfizető, viszont az is igaz, hogy nagyrészt a csúcsidőben használjuk, átlagembernek ugyanis ekkor van rá ideje...

maxt

#2852 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:11

Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:04

Csak tudod egy a baj. Hogy a Hddvd, és blueray rip filmek 720p-ben, ugyanazon méretben vannak mint a dvd5, vagy dvd9 filmek. Szóval a sima tv-t használó, dvd filmet töltögető userekre is érvényes a kijelentésed. Az hogy neked nincs, erre alkalmas készüléked, az nem azt jelenti hogy másnak nem lehet. Ha meg az User betartja a szolgáltató által adott Fup értéket, és még ez alatt is teljesít jóval, akkor meg semmi jogod nincs arra hogy megemelje személyed a hangját.

Azért ugye nem gondolod, hogy egy 20Mbps sávszélességet igénylő HD anyag 4GB-ra tömörítve ugyanazt a minőséget adja mint eredeti méretében.

#2853 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:15

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 8:49

Most van!

és hol van bedugulva mert nálam jön csutkán egyfolytában a cucc lefelé :D
rapidshare 800-840KB ftp-ről 830-850között szóval nálam nincs bedugulva

meg shabba is leírta hogy ADSL-nél a gerincen nem igazán van szűkösség ha meg mégis majd a két új Cisco cuccal megturbózza T-com a gerinchálózatát :respect:

#2854 Felhasználó inaktív   loopylime 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:20

Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:04

dvd-t én is töltök, az unverzális mivolta miatt, de ha csak számítógéppel lejátszható formátumot akarok letölteni, akkor divx, mert bőségesen elég a minősége (pl. egy 2cd-s filmnek) még egy 20-as TFT-n is... a hd-hez meg sok szerencsét kívánok, nem vagyok oda érte, ha 50-60%-os a prociterhelés egy nyamvadt film miatt (de biztos csak azért sír a szám mert nincs még egy 120.000Ft-os vidkarim, ami hardveresen gyorsít...) ez így pazarlás: áram, tárhely, sávszél. de biztos megéri...
Nem tudom, hogy az Alt+Ctrl+Del kombinációt ki találhatta ki, de Bill Gates tette ismertté.

#2855 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:11

Azért ugye nem gondolod, hogy egy 20Mbps sávszélességet igénylő HD anyag 4GB-ra tömörítve ugyanazt a minőséget adja mint eredeti méretében.

Akkor nézz meg egy dvd9-et, és hasonlítsd össze egy hd dvd rippel, ami 4,3 Giga! Ordít a különbség.

#2856 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:26

Miért? Szerinted egy jó minőségű dvdrip, nem ugyanazt a képet adja vissza, mint egy Dvd?
Néztél már Hdrip-et, vagy Blueray rippet? Van összehasonlítási alapom. Amugy a Hddvd és Blueray filmek mint gondolom tudod, 1080p-ben kerülnek kiadásra. Ezen filmek a 94 cm-es Tv-ig, 720p-ben bőven elegendőek mert nem nagyon veszel észre különbséget az 1080p, és a 720p között. Nem is hiába adják ki az ekkora Tv-ket 720p-ben.
Az ennél nagyobb Tv-re ajánlják az 1080p-t. Szinte ugyanazt a képet visszaadják mint a normál tömörítetlen Blueray és Hddvd. És ne felejtsd el hogy az eredeti Hd dvdk, és Blueray lemezek ugyanugy tele vannak menüvel, Extrával, miegymással. Ezeket kivéve mégsem lenne olyan nagy az a lemez.

#2857 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:26

vannak it emberek, akiknek BlueRay-es meg HD-s filmek kellenek. Akkor gondolom van hozzá cucc is: HD alkalmas tévé meg hasonló nyalánkságok. Ezeknek az ára viszonylag magas, ők meg itt siránkoznak, hogy havi 10-ért nem tudnak rendesen letölteni. Ne haragudjon senki, de ha nagyzolni akartok, akkor fizessétek is meg.

miért akarna nagyzolni? lehet, hogy csak nagyfelbontásban akar filmet nézni a féléves spórolásból vett 21" wide monitorán ... én is vettem még viszonylag drága up2date gépet, amikor 80ezer volt a fizum és budapesti albérletet is kellett fizetnem, egy évig gyűjtöttem rá :Đ

mondjuk én sosem töltök dvd ripet, már optimalizációs okokból sem (túl erős a 256byte intro coder múltam, vagy valami ilyesmi ;) azon is lehalok, ha munka kapcsán egy apró webre kerülő logóhoz 30MB-os cuccot kapok. vagy egy 3 megás nagy, de rossz minőségű jpeget), rendes, 1920-as hdtv-re meg nincs monitorom, s amit töltök, azok többnyire a 640x480-at sem érik el, ez van. de attól még megértem az ezirányú igényt.
(bár minden kósza sorozathoz nem biztos, hogy kell az óriási minőség. néha belegondolok, hogy milyen iszonyúan nagy adatforgalom van manapság...)

a másik meg az, hogy sokakat az zavar, hogy de a upc megígérte, hogy ezzel ezt tudom. akkor miért nem megy még tizedannyira sem? ezt azért nem olyan könnyű megemészteni. főleg annak, aki vmi nagyobb csomagra fizetett elő... én a médiumommal még elvagyok, pedig emelés előtt nem olyan sokkal írtam alá 2 évet :Đ  amúgy lehet, hogy költözés miatt szerződésbontás lesz, na bumm, nem egy súlyos dolog az sem, ha nagyobb csomagom lenne, azzal kezdtem volna.

#2858 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:33

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:21

Akkor nézz meg egy dvd9-et, és hasonlítsd össze egy hd dvd rippel, ami 4,3 Giga! Ordít a különbség.

A kettőt ne keverjük már össze. A hagyományos DVD-n lévő MPEG2 MP@ML max. 720x576 felbontás és max. 9.8Mbps bitráta.
A HD anyagoknál MPEG2 kódolás esetén a profil MP@HL és a bitráta 19Mbps ill. 25Mbps.

#2859 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:33

20Mbps milyen kodekkel? 4GB milyen kodekkel? Egy MPEG2-s eredeti HDTV-t összehasonlíthatsz egy negyedakkora H.264-es rippel, és nem fogsz sírva fakadni. Olvass kicsit utána!

K>

#2860 Felhasználó inaktív   loopylime 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:35

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:21

csudijó! akkor fizesd meg, hogy ezt kihasználhasd. biztos vagyok benne, hogy a korlátozásokban van része annak (a mértéke egy másik kérdés), hogy sokan elkezdtek "warezhuszárkodni" meg ilyesmiket letölteni ipari mennyiségben. nekem az a bajom, hogy sokakban fel sem merül, hogy mindennek van egy bizonyos határa, amit nem kéne átlépni, még akkor sem, ha 3 helyett 10 megabitet ad az UPC és ha megemeli a forgalmi korlátot 30-ról (átlag) 250 gigára, mert másokkal szúr ki.

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.