HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#3041 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:52

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:12

...

Az anyagi oldalról való megközelítésnek is van alapja, de természetesen folyamatos használat esetén erősen megkérdőjelezhető a jogosság. (ki ül 24 órát a gép előtt?)
Viszont az ugye elvárható, hogy ha valamit szeretnék csinálni a neten, akkor megtehessem amikor kedvem tartja, és leszedhessek egy állományt akár filecserélőn keresztül is. (hangsúlyozottan nem folyamatos használattal, hanem ameddig szükséges, bár az utóbb idő rákényszerített, hogy folyamatosan fusson a torrent, hogy legalább néhány k-t kapjak...)

Rinyaláda:
Beszélgetésre van ez a topic, és a problémák megbeszélésére.
Igen, valóban jobban hallani annak  a hangját, akinek gondja van, hiszen nyilvánosan itt tud megszólalni az ügyben, mert az ügyfélszolgálat elhajtja érdemi informció nélkül, esetleg megfenyegetve, hogy többet kell majd fizetnie. Itt meg lehet beszélni a tapasztalatokat, és a gondokat, és mivel nyilvános, nem csak az ide írókhoz jut el a megszólalások tartalma, hanem az esetleges új előfizetőkhöz is, akik így előre tájékozódhatnak a szolgáltatás bizonyos problémáiról.

Az utóbbi időben valóban nagy forgalom volt a p2p problémák miatt. Ha a UPC kommunikációján múlna még mindíg csak legendaként keringene a dolog, itt viszont többen tesztelve a dolgot nagyjából ki lehetett deríteni, hogy mi a helyzet.
(és most már én is kérem, hogy ne taszítsuk automatikusan illegalitásba a p2p technológiát! Ennyi erővel aki csak nethez fér mindenki azért teszi, hogy szervereket törjön fel... Csak azért mert megtehetné... Ez nagyon nem így működik, hogy ha alkalmas rá, akkor arra is használják)

maxt

#3042 Felhasználó inaktív   GaBenc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:01

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:49

Nem írtad, hogy globálisan lassú, esetleg egyes irányokba vagy protokollspecifikusan. Azért tippelek egyet: lassú a p2p, de most jó, és azt szeretnéd tudni, a továbbiakban mi várható. Megnyertem a hangszórót? :)

Nincs hangszoró, kiestél! :D
Nem használok p2p, olvasgatom és játszom a netel. Illetve csak játszanék. Olvasni tudok, de mikor 512k netem volt akkor is tudtam. Már nem érvényes a meg javult, elmult. Nem vagyok szakember, ezért csak a neten fel lelhető szutykokkal méricskélem. (http://performance.c...at:81/test2.php, 7649 kbit/s (your speed) Most ezt mértem. 3 perce meg 3000 kbit/s. Szoval ezért érdeklödöm.
Ez marad vagy csak a "teszt" megy és meddig tesztelgetik? Mikor áll vissza normálisra?

#3043 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:02

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:28

Sehogy nem függ össze, csak próbálja annyiszor leírni, hogy 8 mega, amíg maga is elhiszi. Pár oldallal előbb még csak 6,8 volt.  ;)

6,8megabit nettóban
és nekem legalább ezt 100%-ra ki lehet használni P2P-nél is nem úgy mint neked :p

#3044 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:08

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 19:21

A f***nak a másik végén ugye hogy mindjárt jobban zavar, ha a torrentező kispajtások megeszik a sávszéledet? Kérlek szépen, ezért reklamálsz 3 hónapja, most megkaptad. Ízlik? ;)

izlik. 12ms, ftp full, torrent full. igen, itt a 11.kerben, nagyonis izlik.
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#3045 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:20

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 23:02

6,8megabit nettóban
és nekem legalább ezt 100%-ra ki lehet használni P2P-nél is nem úgy mint neked :p

Ezeket a köröket lefutottuk már korábban. Látom nem nőttél fel azóta sem.  ;)
Papesz

#3046 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:24

jozsef, bocs elore is, de mi a f**zt vered itt a nyalad a csodadsl-re? kinem szarja le, milyen neted van ?
ennyit akartam
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#3047 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:27

ha valamit is szamit: egesz nap fullos volt minden, jott torrent maxon, nem lassult be tole sem ftp, sem a jatekok. 12ms atlag volt egesz nap. 2450 korul jott ftp-rol, 2.3MB/sec torrent-rol. ha birja, miert is nem megy allandoan igy ? bix rekord nap volt, nem mondhatja az a upc, hogy kivetelesen alig forgalmaztak, es azert maradt stabil a halozat. ha ezek utan is visszajon a korlat, akkor az aszf uj pontja kamu, mert nem a felhasznalokat vedi, maximum azokat becsapja, ezt pedig jogilag sem lenne szabad megtenni szerintem. valaki ehhez vmit?

#3048 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:29

Idézet: boss-STEPHEN - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 0:27

valaki ehhez vmit?

Mo-n mindent meg lehet tenni. Balkán. Kelet EU. Aki nem hiszi nézzen szét... :mad:

#3049 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:48

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 23:29

Mo-n mindent meg lehet tenni. Balkán. Kelet EU. Aki nem hiszi nézzen szét... :mad:

El lehet költözni, mi tart vissza? Másrészt merrefelé jobb? Ilyenek bárhol előfordulnak, legalábbis USA/Német viszonylatban vannak elég jó példáim.
Make love not Wor.

#3050 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:53

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:52

(és most már én is kérem, hogy ne taszítsuk automatikusan illegalitásba a p2p technológiát! Ennyi erővel aki csak nethez fér mindenki azért teszi, hogy szervereket törjön fel... Csak azért mert megtehetné... Ez nagyon nem így működik, hogy ha alkalmas rá, akkor arra is használják)

maxt

Eszembe sem jutott ilyesmit tenni, a p2p igenis legális, a torrent is stb. Úgy, mint a sok boltba kapható ún. hasispipa, amivel persze dohányt is lehet fogyasztani. Csakugye minek.
Én arról beszéltem, hogy aki le akar tölteni havi 250g warezt, az ne nyavajogjon már, hogy lassú, mert kell másnak is a sávszél, mivel még mindig jobban jár, mintha boltban megvenné azt a sok szart.

Meg persze lehet rinyálni, megbeszélni, kollektíve tesztelni, petíciót írni, menni a fogyvédhez, csak az elmúlt 5 év tapasztalata alapján ez nem ér semmit. A UPC mindig is úgy csinálta a a dolgokat, ahogy jónak látta, fórumozók helyett a saját szakértőire hallgatva. Milyen meglepő...

Ha telesírunk száz topikot azzal, hogy lassú a p2p, meg szétteszteljük az agyunkat, grafikonok garmadát állítva elő, az bizony felesleges időpazarlás. Sajnálom azt, aki ezt nem tudja belátni, mert azt az időt, amit a p2p feletti idegeskedéssel eltölt, fordíthatná sokkal hasznosabb, kellemesebb dolgokra is.

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:30

a mondandód többi része már csak személyeskedés és demagógia (az, hogy a rinyálók fogják be, ésatöbbi), reagálásra méltatlan.

Semmi gond, nem is reagálásra számítottam. Nagy vitába nem akarok bonyolódni, álláspontomat nem fogom érvekkel védeni, stb.  Amit írtam, az személyes vélemény, nem több.  :cool:

#3051 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:53

Elért mára hozzám is a korlát.. THX UPC, Isten áldjon!  :respect: :omg:  :szánalom smile:

10mbit helyett sztem váltok hamarosan talán egy mediumra vagy lejjebb, mert így nem sok értelmét látom annak, hogy havi ~10 ezret fizessek csak úgy a júpíszínek a kb 3/4 sebességért (tudom nem igérték a 10mbitet, de akkor is!) ...

De ha nem így van, akkor világosítsatok fel pls hogy miért éri meg kidobnom havi ~10ezret (itt jön gondolom megint, hogy a fájlcserélés nem legális bla-bla..) :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#3052 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:48

El lehet költözni, mi tart vissza? Másrészt merrefelé jobb? Ilyenek bárhol előfordulnak, legalábbis USA/Német viszonylatban vannak elég jó példáim.

nem offenzívaképp, de érdekelnének a példáid, amikben előfordulnak a következő elemek:

- szolgáltató p2p korlátot vezet be (eddig oké, külföldön bevett szokás)
- előzetes tájékoztatás nincs
- a korlát bevezetése utáni tájékoztatás nincs
- ügyfélszolgálat vagy nem nyilatkozik, vagy félrevezet (nincs korlát, a hiba az Ön készülékében van)
- a korlát nem priorizálás, hanem statikus korlát (illetve lehet, hogy tévedek, annak is van valószínűsége, hogy a hálózat kihasználtsága egyéb internetes alkalmazások által pont akkora, hogy folyamatosan egy egyenletes sebességre korlátozás az indokolt)
- az ÁSZF utólagos kiegészítése

#3053 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:56

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 22:33

1. Lesz benne kraft bőven.
2. Kikerülhetetlen.
3. Nem holnap lesz.

;)

(Maga a szabvány nyilvános, a lényeg: ipv6, megabitben mérve is három számjegyű adatátviteli sebesség, több csatorna összefogása, új CMTS-ek, modemcsere azoknál, akik DOCSIS 2.0-át meghaladó sebességű csomagra fizetnek elő, ilyesmi. Csemege :))

Na ezt még akkor megvárom, de boritékolom, hogy ugyanez a szopás meg hercehurca lesz akkor is  :D

Felmerült nemrég az iptv sávszélének kérdése. Azt pl hogy fogják elbírni a jelenlegi cmtsek, ha már most shaping kell nekik?

#3054 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:58

Elég korrekt szolgáltatónak tünik a UPc  :down:  helyett  http://digikabel.hu/

#3055 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 22:59

Csináltam gyors még egy tesztet és 1.1MB/s-el jött stabilan torrentről, igaz éjfél van. Majd csúcsidőben is tesztelek egyet. Amúgy hogy a francba van ez?.. 10 percig korlát 10 percig ami a csövön kifél vagy hogy van ez?

#3056 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 23:01

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 23:56

nem offenzívaképp, de érdekelnének a példáid, amikben előfordulnak a következő elemek:

- szolgáltató p2p korlátot vezet be (eddig oké, külföldön bevett szokás)
- előzetes tájékoztatás nincs
- a korlát bevezetése utáni tájékoztatás nincs
- ügyfélszolgálat vagy nem nyilatkozik, vagy félrevezet (nincs korlát, a hiba az Ön készülékében van)
- a korlát nem priorizálás, hanem statikus korlát (illetve lehet, hogy tévedek, annak is van valószínűsége, hogy a hálózat kihasználtsága egyéb internetes alkalmazások által pont akkora, hogy folyamatosan egy egyenletes sebességre korlátozás az indokolt)
- az ÁSZF utólagos kiegészítése

A mentalitás a lényeg. A UPC a törvény betűjét nem sértette. Etikus? Nem. Perelhető? Nem.  Magának profitot termel, még ha az előfizetők kis százaléka elégedetlen? Igen. Más számít? ....
Demagóg vagyok?  ;)

kapitalizmusban élünk, ezt mind meg lehet tenni. Aki megteszi, örül, aki meg a másik végén áll, az nem annyira, ez csapódik le itt is sajnos.

#3057 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 23:03

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 23:01

A mentalitás a lényeg. A UPC a törvény betűjét nem sértette. Etikus? Nem. Perelhető? Nem.  Magának profitot termel, még ha az előfizetők kis százaléka elégedetlen? Igen. Más számít? ....
Demagóg vagyok?  ;)

kapitalizmusban élünk, ezt mind meg lehet tenni. Aki megteszi, örül, aki meg a másik végén áll, az nem annyira, ez csapódik le itt is sajnos.

Sajnos  :(

#3058 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 23:04

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 23:53

De ha nem így van, akkor világosítsatok fel pls hogy miért éri meg kidobnom havi ~10ezret

Ha csak p2p kéne, akkor nem éri meg. Ha érdekel, hogy ha kell valami (ami nem p2p), az lejön azonnal, vagy felmegy, ha meló miatt néha nagy cuccokat mozgatsz ftpről ftpre, akkor megéri.
Te tudod, mire van szükséged.

Szerk:

Ja, vagy sajnos, vagy megpróbálsz ezek szerint a szabályok szerint játszani, és akkor dejó.

Szerkesztette: MaskimX 2007. 06. 05. 23:06 -kor

#3059 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 23:08

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 23:01

...

abszolút nem vagy demagóg, a világ így működik. viszont ha szorosan a marketingrészét nézzük, akkor néhány pszichológiai tényezőt sem szabad kifelejtenünk, mint például a megbízható szolgáltatást biztosító isp irányában közvetített lojalitást és bizalmat, esetleg megbecsülést.
erre a legtipikusabb példa én vagyok. könnyedén tudnék szolgáltatót váltani a hűség után, és átigazolni a T-maffiához, de ezt SOHA nem tenném meg. nagyon előnyös csomagjaik vannak, amik nekem ideálisak lennének, de a büdös életben nem fogok egyetlen szerződést sem aláírni ott. pont az undorító hozzáállásuk miatt..a kizsákmányolást is lehet viszonylagos mértéktartással csinálni. a T-gárda szabályosan magához láncol, és kizárólag akkor tudsz szabadulni tőlük, ha nevet változtatsz, új személyazonosságot szerzel, és egyébként is meteor csapódott a házadba, így az eltűnt a Föld színéről mindennemű internetkapcsolattal.

én elvi alapon döntök, és ezzel nem vagyok egyedül. kapitalizmus van, bele kell törődni, de ezen belül is meg lehet találni azt az üzletet/vásári kofát/szolgáltatót, amiben még felfedezhetők minimálisan bizonyos alap emberi vonások.

#3060 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 23:12

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 23:58

Elég korrekt szolgáltatónak tünik a UPc  :down:  helyett     http://digikabel.hu/

Jó vaze, de már a sokadik topikban olvasom Tőled, nem ide kell járni üzletkötni. Apropopó, XXIker Kiss János atb u. létezik?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.