HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#3081 Felhasználó inaktív   james007 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 06. 08:51

NSD

/OFF topic

tudnal segiteni nekem hogy hazai savszeleseg es megbizhatosag tekinteteben ki johet szoba mint tarhely szolgaltato ...sajnos az ebbe megfelelo topicba nem kapok valaszt egy ideje

elony lenne esetleg ha a Plesk nevu programmal adminisztralhato lenne a tarhely vagy hasonlo progival

elore is koszonom a valaszod

/ON topic  :respect:

bocsanat az ismetelt kerdesert :respect:  :respect:

#3082 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:01

Idézet: james007 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 9:51

NSD

/OFF topic

tudnal segiteni nekem hogy hazai savszeleseg es megbizhatosag tekinteteben ki johet szoba mint tarhely szolgaltato ...sajnos az ebbe megfelelo topicba nem kapok valaszt egy ideje

elony lenne esetleg ha a Plesk nevu programmal adminisztralhato lenne a tarhely vagy hasonlo progival

elore is koszonom a valaszod

/ON topic  :respect:

bocsanat az ismetelt kerdesert :respect:  :respect:

Nem foglalkoztam soha ilyesmivel, nyilván mert nem hostoltattunk külső céggel :) Szóval nem tudok neked segíteni, bocs.

#3083 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:12

firefox alatt is müxik már a mennyiségkijelzés, köszönjük :)
p2p-el nem tudom mi a helyzet, de a csapokat el fogják zárni van olyan érzésem :(

#3084 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:15

Lassan jöhetne az új topic :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#3085 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:15

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 5:11

Tegnap hajnaltól nem volt semmilyen, forgalomszervezésre vonatkozó hálózatmenedzsment. Csak mindenki szabadon lett engedve, amiből neked ez jutott.

NSD!
IPv6-ra csak DOCSIS3-nál lehet majd számítani?
Nem mintha égető szükségem lenne rá, csak sokan már el is temették, hogy nem fogja senki bevezetni...

maxt

#3086 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:18

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 5:11

Tegnap hajnaltól nem volt semmilyen, forgalomszervezésre vonatkozó hálózatmenedzsment. Csak mindenki szabadon lett engedve, amiből neked ez jutott.

fégre egy nemkitérőválasz  :respect:

és bírja még a technika? :)
mert mi még bírjuk  :D

#3087 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:19

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 8:04

Szerencsére a torrent még mindig jol megy ma is. Remélem ez így marad.

Sajnos a mérő már nagyon közelit a pontos méréshez :(

szerencsére... hétvégén kissé fura volt a 4-4 giga, mert ehhez nálam igen vad töltés kell, az meg most nem volt, szóval ezt nem értettem, de aztán leírtam mindent, hogy mi merre s nem csúszott át éjfél utánra sem előző nap. a hétfői 1.5G korrekt, a tegnapra kapott 747MB pedig kisebb, mint a 868, amit torrenteztem.

hm, akárhogyan is, simán 60G alatt maradok, ami az eddigi rekordom :) persze mint tudjuk, így is greedy nemtipikus user vagyok, de ezzel a tudattal még tudok élni.

s ingyen _belga_ sört! ha már álmodunk, álmodjunk szépet!
(mondjuk csak néhány kedvencem van azok közt is)

Szerkesztette: shr 2007. 06. 06. 09:22 -kor

#3088 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 23:12

Jó vaze, de már a sokadik topikban olvasom Tőled, nem ide kell járni üzletkötni. Apropopó, XXIker Kiss János atb u. létezik?

létezik...

szentimre tértől indul a tüdőszűrőtől és megy végig a kossuth lajos utcá mellett a paneloknél, de elég mókás a házszámozás lehet vele szívni :)

#3089 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:28

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 9:43

Komolyan, NSD, úgy beszélsz néha, mintha egyenesen beleszerettél volna a p2p korlátozásba. Mellesleg, felőlem korlátozhattok, de az 50k, mint állandóra beállított érték kicsit nevetséges, nem?

Nem szerettem bele csak próbálom a létjogosultságát bizonyítani. A mértéke meg még be lesz lőve.

#3090 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:28

Idézet: RosszQtya - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 9:21

létezik...

szentimre tértől indul a tüdőszűrőtől és megy végig a kossuth lajos utcá mellett a paneloknél, de elég mókás a házszámozás lehet vele szívni :)

ugye aki ismeri a varost mint a tenyeret :)
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#3091 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:40

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 8:24

smafu. tegnapra legyen kesz.

Véletlenül nem te vagy a termelésvezetőnk? :Đ

#3092 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:41

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:12

Egyrészt ez a mentalitás a probléma (No offense Qtya), hogy ha már ott a tíz/húsz megabit, akkor fáj, ha nincs épp adatforgalom, hiszen akkor épp nem kapsz semmit a pénzedért.
Ha kocsit veszel, azzal sem akarsz majd mindig 200 al menni, csak mert lehet, és mert fizettél érte. Vagy ha akarsz is, nem lehet, mivel a többi ember is szeretne biztonságosan közlekedni, ezért az okosok azt mondták, hogy csak 130 al mehetsz, hiába tudnál akár a háromszorosával is menni. Ismerős?
Én azért fizetek, hogy pl httpről, ftpről pillanatok alatt lejöjjön akármi, vagy felmenjen, ha épp az kell. A szolgáltatás is erre van kitalálva btw. Ha te 24/7 10/1 megabiten akarsz forgalmazni, ott a bérelt vonal.

Ami pedig a szerződésben van, az pedig valami nevetséges érték, és ha jól tudom, az is csak a headendig. Azt garantálják, nem a megabitet. A törvény szerint ugyan minimum szélessávot kell garantálni, de a törvény már pár éves, akkor meg még ugye a fél megabit is jó volt.

Akik pedig tényleg folyton csak töltenek, hogy dee, egyszer majd megnézem, persze, csak legyen meg, stb, azok húzzanak a búsba az anyagi érveléssel. Számolják ki, hogyha nem tudnák összewarezolni a havi 250 giga akármit, hanem boltban kéne megvenni, pénzért, az mennyibe kerülne. Nem tízezerbe ugye?

Lehet azt is mondani, hogy a p2p legális, persze, az, de ki használja arra? Aki igen, annak nem kell havi 250g legális anyag, az tuti. Ha meg annyi demót meg hd trailert meg tud nézni, akkor menjen el dolgozni a rohadt lustája.

Tudom, a levegőbe beszélek jó szokás szerint, de sírós arcok: STFU

Régen olyan jó kis topic volt ez, most meg csak egy rinyaláda az egész. Nektek rossz, tudjuk. Értettük elsőre is, együttérzünk, whatever, ez nem elég? Nem lehet abbahagyni a sírást, és folytatni a magasröptű eszmecserét? Aki azt hiszi, hogy a UPC majd pár tucat hwsws miatt policyt változtat, az ébredjen fel végre. Ha 1-2 ezer heavy user hirtelen felmondana, szerintem náluk már bontódna a pezsgő.

NSD nem mesélnél az esetleges jövőbeli Docsis 3.0 upgraderől esetleg?

ps: követ kérek, negyvenkettőt

szerk: nyolckerben 200k a p2p down, jóaz, ráérek, stb.

köszi az okoskodást és hogy beosztod hogy mire használjam fel a szerződésem!

ha 200al NEM akarnék menni, akkor biztos nem porsche-t vennék!

azt meg majd én eldöntöm, hogy mikor van kedvem autózni és mennyit! ha én 5éig lerántom a 250GBomat és utána 25 napig szopok, az az én magánügyem! ha átlépem az engedélyezettet majd büntit kapok, de addig majd én beosztom magamnak!

hogy te a 10/1 HTTPésre fizeted az a te magánügyed! úgy gondoltad neked annyi kell, ARRA a módra így előfizettél.. én meg úgy gondoltom nekem meg MÁSIK módra kell a speed... ugyan annyit fizetünk? IGEN! ugyan annyi a limitünk? IGEN! akkor???

ennyi erővel te is húzzál bérelt vonalra, mert leszarom, hogy lassú a böngészésed... az én pénzem büdösebb, hogy te neted ua-ért gyorsabb? akkor?

és talán a szolgáltató szarságaiért nem a felhasználók a hibásak! annyit vállaljon be, amit teljesíten is tud!

elmész egy szállóba, kiveszed a szobát, KIFIZETED, utána közli a portás, bocsi, karcsú a vízrendszer, ezért a többiek érdekében, csak napi 2 azaz kettő percni fürdés van engedélyezve... ugye nem tennéd szóvá? mert te pont olyan vagy...

törvény pár éves... félmegabit... hát ja, akkor még jó volt a fél megabit, amiért nem kb 12e fizettem mind most... arról nem beszélve nem évekkel ezelőtt, hanem 1 éve kötöttem szerződést és nem fél megabitre hanem 3ra és nem 50kbra  :omg:

miért húzzunk a búsba az anyagi érveléssel? én mondtam az UPCnek, hogy mennyi legyen a csomag ára? NEM! ő találta ki! ő vállalta! AKKOR LEHET TELJESÍTENI IS!

és még fokozhatnám...

és neked minden "rinya" ami téged nem érint...
végülis én is szarnék rá ha neked lenne szar a neted TÖBB MINT 3HÓNAPIG!!! nem kapnál csak 50kb-ot P2P havi 10+ért.... ezt a sebességet minimum csomagban is megkapnám, majd harmad áron...

tehát végül is jogos üzleti magatartás a szolgáltató részéről, én vagyok a gennyláda, hogy elvárom a pénzemért azt, amit reklámoznak és amiért fizetek...

brilliáns érvelés maskim! briliáns!

#3093 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:43

Idézet

...szóval simán felnyomtam őket a felügyeletnél, akiktől 3 napon belül azt a választ kaptam, hogy a hűségnyilatkozat ellenére mondjam fel a szerződést, és a fennmaradó időszakra ( éves szerződésből maradt hónapokra) kérhetem kötbérként a havi előfizetési díjakat. az összes többi mesét upc terjeszti, sajnáltatja magát úton útfélen azért, mert a csúnya eurokábel kibabrált vele, holott az igazság az, hogy lejárt a szerződésük, és nem tudtak megegyezni az új szerződés feltételeiben.

Homar

Letezhet ilyen?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3094 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:44

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 9:28

ugye aki ismeri a varost mint a tenyeret :)

mivel erre lakom  :D

#3095 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 10:08

Idézet: RosszQtya - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 10:41

hogy elvárom a pénzemért azt, amit reklámoznak és amiért fizetek...

Te mindent elhiszel ami a reklámokban van? Nem úgy szoktál szerződést kötni, hogy először átolvasod a cég szerződési feltételeit és csak akkor kötsz szerződést ha 100%-ban megfelel az ami ott le van írva?

Szerk:
A pénzedért azt várhatod el ami az általad aláírt szerződésben van és amit a szerződési feltételekben írnak. Nem a reklám az ami számít hanem az amit te az aláírásoddal elfogadtál.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 06. 10:10 -kor

#3096 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 10:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 10:08

Te mindent elhiszel ami a reklámokban van? Nem úgy szoktál szerződést kötni, hogy először átolvasod a cég szerződési feltételeit és csak akkor kötsz szerződést ha 100%-ban megfelel az ami ott le van írva?

Szerk:
A pénzedért azt várhatod el ami az általad aláírt szerződésben van és amit a szerződési feltételekben írnak. Nem a reklám az ami számít hanem az amit te az aláírásoddal elfogadtál.

Ugyanmár. :) Szerinted nem jogos a háborgás, ha 50k-ra van korlátozva a p2p mondjuk? Vagy csak amiatt lehet szerinted háborogni és elégedetlenkedni, amit bíróságon nyerési eséllyel meg lehet támadni?

Akkor ne háborogj akkor sem, ha koszos a máv (hanem örülj, hogy eljuttatnak az úticélodra). :)

#3097 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 10:19

Szerk:

ott a pont :D
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#3098 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 10:25

Szerk:

nem emléxem egyik mellékletben sem olyan részre, hogy

-szűrjük a P2P forgalmat
-minimum garantált letöltési sebesség 50kb P2Pen

de bescannelhetnéd és átküldhetnéd, hátha más szerződést írtál alá...

szerk:
de folytathatnám még a mesét...
a fentebb említett szállodában te 2 ágyas szobát rendeltél (3MB), de mivel más szabad nem volt, ugyan abban az árban kaptál egy 4ágyast (10MB), amire ugyan nincs szükséged, de ha már annyi akkor miért ne... nade később előkerül a portás, hogy jöttek még vendégek és mivel már nincs helyük, úgy gondolják, hogy a te szobádban lévő 4ágyra (ha már 2 ágyasként kaptad) betesznek még 2 embert! csak azért, hogy mindenkinek legyen helye (FUP) a szállóban (UPC). biztos tetszene?

de vegyünk egy másik példát.. számtech bolt, ami roskadozik a vinyóktól... bemész kérsz egy 250es vinyót (lehet nem is akarod teletenni, csak felkészülsz, hogyha kell, ne álljál ott kinézve a fejedből), kifizeted a vinyót 15e pénzért, elballagsz a raktárba, ott a mancsodba nyomnak egy 40es vinyót! ugye nem akarod azt mondani, hogy nem tennéd szóvá, hanem szó nélkül hazamennél!? pedig jelen esetbe a P2P lassulás aránya nem a 7-8ad része annak amiért fizettél/fizettem...

gyorsan hozzátenném, chello plusom volt (6MB), de mivel nem volt rá szokségem, visszaváltottam classicra (3MB), tehát leszarom, hogy most 10 vagy 20 jár... én megelégszem a 3al is (csak más nincs ilyen csomag), de nem 3MB jött, hanem félMB sem...

ezt csak a nagyszájúak miatt, akik nem értik miért kell kihasználni a 10MBet... ugye az már belefér a FUPa is, hogy szeretném a 10helyett legalább azt a 3at megkapni amiért fizetek, ez pedig a lehetőségek kevesebb, mint 30%a.

Szerkesztette: RosszQtya 2007. 06. 06. 10:34 -kor

#3099 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 10:30

Sajnos már akkor kénytelen az ember szerződést kötni, ha a feltételek 60%-a megfelelő.
Természetes, hogy a cég nem fog ingyen adni mindent, mert az az előfizetőnek jó, de a bújtatott korlátozások, garantált értékek és hasonlók miatt kizárólag az adott cégbe vetett bizalom dönt egy adott szolgáltató mellett, vagy ellen. Utánna lehet olvasni, hogy volt, vagy van-e probléma vele, mennyit teljesít a vállaltból.
Ha egy cég kizárólag a marketinggel törődik, és nem tudja biztosítani a szolgáltatás megfelelő szinvonalát, akkor az ügyfelek máshova mennek, és ott kötnek szerződést.
(most nem a nagymamára gondolok akinek a fia beköttette, és nemhasználja, és nem is a heavyuser-ekre...)
Hosszú távon a "suttogópropaganda" sokkal nagyobb károkat okozhat, mert aki gyan nem használt bizonyos dolgokat eddig, de megtudja, hogy elvettek tőle valamit,  nem biztos, hogy repkedni fog az örömtől.

maxt

#3100 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 10:33

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 11:18

Ugyanmár. :) Szerinted nem jogos a háborgás, ha 50k-ra van korlátozva a p2p mondjuk? Vagy csak amiatt lehet szerinted háborogni és elégedetlenkedni, amit bíróságon nyerési eséllyel meg lehet támadni?

Akkor ne háborogj akkor sem, ha koszos a máv (hanem örülj, hogy eljuttatnak az úticélodra). :)

Háborogni mindenért lehet. De az ÁSZF-ben sehol sem látni egy olyan utalást sem, hogy a maximális sebességet kell tartaniuk. Mindenütt ahol sebességről van szó a 6. számú mellékletre van a hivatkozás ott pedig egyértelmű értékek vannak. Az meg, hogy a p2p mekkora se a reklámokban se az ÁSZF-ben nem szerepel. Mivel a UPC írásban közölte, hogy él a korlátozás (priorizálás) jogával és ezt az ügyfél elfogadta akkor meg sok értelme nincs a háborgásnak. Ha elolvasol más szolgáltatók szerződési feltételeit akkor láthatod, hogy szinte egyik sem ír még hasonlót sem mint amit a UPC. Én speciel éppen az ÁSZF-ben leírtak miatt döntöttem úgy, hogy inkább ADSL mint a UPC holott van UPC kábelTV-m.

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó