HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#101 Felhasználó inaktív   gyu84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 19. 21:00

Helo!
Lenne egy problámám a Vistával kapcsolatban.
2 gép van egy SMC7004VBR routerrel összekötve az egyiken Vista a másikon XP van.
A problémám az, hogy az XP-s gépről nem tudom elérni azt amin a Vista van, felhasználónevet és jelszót kér, de hiába írom be a sajátomat, azt irja ki hogy nincs ilyen. A mappákat látja csak nem tud belelépni.
Fordítva működik, Vista alól simán el tudom érni a másik gép megosztott mappáit.
Vista alatt a hálózat így van beállítva: Személyes hálózat és minden be van kapcsolva.

#102 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 19. 21:04

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 19:30

Azt a rohadék hiberfil-t hogyan tudnám eltüntetni a C-ről? 1.6 giga helyet foglal feleslegesen.... :D

Idézet

A hibernálás kilőve.

Ezzel kapcsolatban olvastam egy érdekességet (legalábbis nekem új volt):

Idézet

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...91719&t=9127378 

A Sleep most már másképpen működik a Vistában. Ha Sleep-be kerül, pikk pakk visszajön a rendszer, de ha közben volt egy áramszünet, akkor meg Hibernálásból jön vissza, mert mielőtt Sleep-be megy, lementi a memóriát a vinyőre is, biztos ami biztos, hogy áramszünet esetén sem legyen adatvesztés. Bekapcsoláskor pár másodperc alatt feláll a rendszer, stabilan.

#103 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 21:39

Fast Sleep and Resume
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#104 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 22:54

Idézet: gyu84 - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 22:00

Helo!
Lenne egy problámám a Vistával kapcsolatban.
2 gép van egy SMC7004VBR routerrel összekötve az egyiken Vista a másikon XP van.
A problémám az, hogy az XP-s gépről nem tudom elérni azt amin a Vista van, felhasználónevet és jelszót kér, de hiába írom be a sajátomat, azt irja ki hogy nincs ilyen. A mappákat látja csak nem tud belelépni.
Fordítva működik, Vista alól simán el tudom érni a másik gép megosztott mappáit.
Vista alatt a hálózat így van beállítva: Személyes hálózat és minden be van kapcsolva.

A hálózat és megosztás központban a "megosztás jelszavas védelemmel" részt kapcsold ki....

#105 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 20. 18:48

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 19:48

Az ATI driverre csak azt mondom, hogy:  :down: Ugyanis a vicc, hogy nekem az egyik partíción az angol, a másikon a magyar Ultimate van fent, és ez utóbbin a Catalyst. A Dreamscene az ATI Catalysttel párat villan, kifagy és letiltja, a gyári Vistás driverrel, ami az Update-ről jön le semmi felesleggel, meg mint a karikacsapás az angol alatt. Mielőtt valaki sikítozna, hogy nyelvi verziók miatt, az jobb, ha csendben marad, mert mint tudjuk nyelvfüggetlen a Vista...
Ez az ATI driver hibája, lehet tesztelni a Dreamscenén, akinek Ultimate verziója van! Nekem 9600 XT van 256 MB-al...

Na ezt az állításomat részben visszavonom. Az oké, hogy az ATI drivere még nem oké,m de a reamscene problémáját nem ez okozta, hanem a VOB MPEG2 kodeke. A Gspotot rendszergazdaként futtatva lejjebb vettem a meritét 0x040-re 60-ról, és máris megy rendesen a Dreamscene  :up:
ATI drivert meg majd felteszem, a Vistás is nagyon megfelel addig.  :smoker:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#106 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:08

http://legendgrafix.buzz.hu/archives/2007/..._Vista_vs_SUSE/

#107 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:43

Csúsztatásokkal teli, nyilvánvalóan elfogult írás. Hangulatkeltésre jó, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőle.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#108 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:53

Bocs ha már levolt írva egyszer a témában, de melyik ATI driver megy "normálisan" Vista alatt? Melyiket érdemes letölteni?

Szerkesztette: Hippo 2007. 03. 21. 17:54 -kor

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#109 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 18:12

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 17:43

Csúsztatásokkal teli, nyilvánvalóan elfogult írás. Hangulatkeltésre jó, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőle.

üdv

R.

ebben van igazsag. az xp/vista fronton nem ennyire rossz a helyzet. de telibetrafalta bijjon az vista audio gondot. A HDD chipset tamogatas egy nagy ronda kover didaktikai legy a levesben - oke tudom a silicon image sara. Abban is van igazsag, hogy az OS melle csomagolt programok eseteben a linuxok elorebb tartanak, egy windowsra meg jo 200-300 ezer forintot el kell kolteni szoftverfronton hogy a megszokott 'eredmenyt' elerjuk. Azis igaz, hogy az vista driver tamogatasa jelenleg bortanyosan rossz, de ez javulni fog az elkovetkezo fel evben.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 21. 18:13 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#110 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 18:22

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 18:08

Húbazzeg, nem gyenge... ez a vége ha mindenki blogolhat észnélkül... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#111 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 18:36

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 18:22

nezd a vilag nagyon sokszinu, igy a velemenyek is azok. neki szubjektiv szempontjai vannak, ahogy neked is, olyan tipikus jolertesult-magyar-ember szakmai szempontbol rengeteg targyi tevedessel, de ha a big picture-t nezem akkor bizony nayjabol igaza van. Tudom hogy sokakban nagy a vista-varas miatti lelkesedes meg sokan at is tertek, meg ujdonsagvarazsa - ami miatt bizony hajlamosak elfeledkezni arrol, hogy mit is kapnak cserebe azert a 25kHUF-80kHUF DVD lemezert, amit leszurkoltak. Es bizony nem mindenki C2D processzoros rendszerekkel rohangal, van akinek meg elozo generacios 64-bites vagy 2-vel ezelotti generacios 32-bites vasa van es bizony szopnak vele rendesen. Masreszt meg bijjon kapsz a linuxoddal egy kompeltt office suite-ot, amiert windows esetebn 90k-160k korul kell fizetned es egy jokis kepmaszirozo programot is (aminek megfeleoje a dragabbik office suite-ban fellelheto). Tobben mondjuk/mondjak hogy a multiple desktop bizony elony, az M$ megsem tamogatja - es ez bizony kenyelmetlen. Az Apple-nek is van virtual desktop megoldasa, az expose. Az M$ meg csokonyosen ellenall ennek. Amugymeg az igaz hogy az xgl/compiz/beryl pont ugyanolyan eyecandy baromsag mint az aero glass, de ezmar reszletkerdes. 

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 21. 18:39 -kor

#112 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 18:43

Nekem az tetszik, hogy többek között azt emeli ki előnynek a SUSE-ban, ami miatt seggbe lett rugdosva a Microsoft. :) Még egy nyamvadt Windows Media Player is "megsérti a versenyt" meg "erősíti a Microsoft monopóliumát más programokkal szemben", el nem tudom képzelni, mi lenne, ha beleraknának mondjuk egy GIMP képességű képszerkesztőt, egy Blender képességű 3D szerkesztőt, meg mondjuk egy OpenOffice képességű irodai csomagot. :)

#113 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 19:16

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 18:43

Nekem az tetszik, hogy többek között azt emeli ki előnynek a SUSE-ban, ami miatt seggbe lett rugdosva a Microsoft. :) Még egy nyamvadt Windows Media Player is "megsérti a versenyt" meg "erősíti a Microsoft monopóliumát más programokkal szemben", el nem tudom képzelni, mi lenne, ha beleraknának mondjuk egy GIMP képességű képszerkesztőt, egy Blender képességű 3D szerkesztőt, meg mondjuk egy OpenOffice képességű irodai csomagot. :)

Szívemből szóltál! Egy vírusirtót sem tehetett be a Microsoft, mert máris antitröszttel fenyegetnek, a linuxvilágnak meg elnézik... Pedig ott is kérnek pénzt sokmindenért, és mégis, amit ott szabad, itt nem, mert kemény pénzekért megy. Szóval röhej, hogy lassan a Paintet is vegye ki a Microsoft, mert a Photoshopot kevesebben viszik..
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#114 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 19:25

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 18:43

Nekem az tetszik, hogy többek között azt emeli ki előnynek a SUSE-ban, ami miatt seggbe lett rugdosva a Microsoft. :)

ez ebben a formaban nem igaz. nem ezert lett megrugdalva az m$ hanem azert mert olyan rendszerszintu integraciokat csinal(gatott) amivel megnehezitette az alternativak hasznalatat.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 21. 19:26 -kor

#115 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 19:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 19:36

nezd a vilag nagyon sokszinu, igy a velemenyek is azok. neki szubjektiv szempontjai vannak, ahogy neked is...

Ez így igaz, mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, nekem elsőre ennyire futotta... (shame on me)
Nem vitatom hogy néhányszor valóban jó helyen tapogatózik az író, viszont a többi, általa kiindulópontként kezelt eleve vitatható (valóságtartalmú) dolgokból levont hibás következtetései kiverték a biztosítékot.

#116 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 19:45

Sziasztok !

Hogyan lehet megcsinálni vistán, hogy ha filmet akarok lejátszani, azt ne a monitoron, hanem a rákötött hdtv-n játsza le?

Régen xp alatt volt tükrözés, itt nem találok ilyet, de nekem az is elég, ha csak a 2. kijelzőn megy a film, a m onitoron, meg maximum az lejátszóalkalmazás.

#117 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 19:50

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 19:32

Ez így igaz, mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, nekem elsőre ennyire futotta... (shame on me)
Nem vitatom hogy néhányszor valóban jó helyen tapogatózik az író, viszont a többi, általa kiindulópontként kezelt eleve vitatható (valóságtartalmú) dolgokból levont hibás következtetései kiverték a biztosítékot.

nezd az a baj, hogy az osx vs windows osszevetesek pro es kontra ugyan ilyenek. mindenkinek van valami kedvence aztan az objektivitas alarca kozepette gusztustalanul csusztat/lehuzza azt a rendszert amit kevesbe szeret.

#118 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 20:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 18:36

Tobben mondjuk/mondjak hogy a multiple desktop bizony elony, az M$ megsem tamogatja - es ez bizony kenyelmetlen.

Ezen már a cikk olvasása közben fennakadtam -  MSVDM-ről (Powertoy része) senki sem hallott? Ingyé' van, MS cucc, mi kell még? Vistához is biztos lesz inkább előbb, mint utóbb. A letölthető számtalan freeware-ről nem is szólva. Mellesleg (munkához magam is több monitort használva) azon a véleményen vagyok, hogy a multidesktop csak több fizikailag létező monitor esetén hasznos - ezt pedig már az XP is alapból támogatja.
 aláírás
Spoiler

#119 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 21. 20:29

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 19:22

Igatad van.
Én 1 hete tértem át Vistára XP-ről. Megvettem egy OEM-es Home Basicot. Nekem mindenre elég amire csak kell.Kellően stabil is. Az xp HDD miatt produkált pár kék halált, a Vista stabilan bírja.
Szerintem egy átlagos felhasználónak jobb a Windovs.
Én próbáltam a linuxot is de pár nap alatt belefáradtam.
Én maradok az MS-nál még ha fizetni is kell érte. (mondjuk ofiiceként nekem is az openOffice van fent)
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#120 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 20:44

Idézet: krisz123 - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 19:45

Sziasztok !

Hogyan lehet megcsinálni vistán, hogy ha filmet akarok lejátszani, azt ne a monitoron, hanem a rákötött hdtv-n játsza le?

Régen xp alatt volt tükrözés, itt nem találok ilyet, de nekem az is elég, ha csak a 2. kijelzőn megy a film, a m onitoron, meg maximum az lejátszóalkalmazás.

Próbáld meg úgy, hogy áthúzod a második kijelzőre a mplayer (vagy más lejátszó) ablakát teljesen, majd amikor áthúztad, ott nyomsz egy alt-enter kombót... Hátha.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »