Windows Vista V
Elküldve: 2007. 10. 26. 23:31
Én két problémáját látok:
1. Mindenki elvárja, hogy a létező összes hardware-ével működjön együtt, elsőre és tökéletesen.
2. Sajnos még mindig attól szenved, hogy visszafelé kompatibilsnek kell lennie.
Ahogy én tesztelgettem, gyakorlatilag minden programot le kell cserélni a legfrissebbre, hogy működjön minden jól. Akkor miért nem lehetett azt meglépni, hogy írnak egy oprendszert, ami sokkal szebb, jobb, stabilabb és mindössze annyi az ára, hogy a programozóknak újra kell írniuk a programjaikat. Ezt egyébként is meg kell tenniük, a példák ezt mutatják. A másik, hogy így tényleg nem sok értelme van átállni, mert az átlag felhasználót nem érdekli, hogy milyen belső változások vannak, nem érdekli, hogy jobb az eseménynapló, nem érdekli, hogy több jogot tud állítani, mert úgyis adminként használja és kész, egyébként meg azért se használja, mert lassabb rajta az x játék. Cégek meg azért nem merik felrakni, mert senki nem meri azt kockáztatni, hogy kidobjon egy csomó pénzt vasra meg programra, aztán mégis megboruljon a termelés akár 1 napra is.
Hozzá kell tennem, hogy én amikor kijött a végleges, felraktam, azóta is használom. Tudni kell, hogy nem játszok, tehát nem érdekel, hogy x játék 50, vagy 55 fps-t megy. Felhasználói programokat használok, valamint media centerként üzemel, ennek szinte minden funkcióját használom. Az is tudni kell, hogy gépem már Vistához lett összeválogatva (intel lap, core2, 2giga ram, stb), tehát maximálisan támogatva van. Nekem így nincs problémám vele, bár néha azért tud meglepetést okozni. Az 1 év alatt 1x volt újrarakva, akkor is csak kiváncsiságból, hogy mennyit lassult. Érdekes módon nem lassult be, mint az XP. Egyébként nekem egész jól bevált.
Én azt tudom mindenkinek ajánlani, hogy akinek nincs vasa hozzá, vagy játszani akar, az ne erőltesse. Annak nemsok értelmét látom, ami itt is folyik, hogy "utálom, mert szar, de azért küzdök vele".
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2007. 10. 26. 23:43
Az Aerorol sem lehet ilyen egyoldaluan beszelni. Nagy fegyverteny, hogy levettek vegre a Windowsban is a processzor vallarol a grafikai dolgokat, azota nalam nincs semmi akadas a GUI-ban, nem tapasztaltam meg, hogy varni kell a GUI-ra, minden azonnal reagal.
Nekem ez a ketto eleg erv a Vista mellett, persze ha nalam is fagyna, meg olyan problemak lennenek, mint amiket itt irtok, akkor en sem hasznalnam.
Elküldve: 2007. 10. 26. 23:55
Idézet: VKP - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 0:31
Ezt akar en is irhattam volna, minden egyes mondatban magamra ismertem.
A megjelenes ota hasznalom, nem jatszok, es a gepem is eleg uj (intel lap g33, c2d 6550, 2GB ram). Viszont probaltam az elozo gepemen (865PE asus lap, P4 2.4c, 1GB) es egy laptopon (ibm x60s, 1GB) is. Fagyast, akadast, kekhalalt egyiknel sem tapasztaltam, egyedul a laptopon ereztem valamivel lassabbnak a rendszert, de ott is inkabb csak azt a reszt amikor fel kell allnia sleepbol vagy inditasnal. Ezen a notin a boot kb masfel perc... nem mintha szamitana, de kivancsi volnek, hogy egyeb konfigokon milyen gyors vagy lassu.
Elküldve: 2007. 10. 26. 23:58

Szerkesztette: FlowM@N 2007. 10. 27. 00:00 -kor
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 10. 27. 00:10
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 22:58

Ez egy érdekes téma, nekem 6-os vmware megy jól, viszont VirtualPC-vel voltak nyűgjeim, volt ami nem ment alatta.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2007. 10. 27. 00:41
uff szóltam..
Elküldve: 2007. 10. 27. 01:27
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2007. 10. 27. 02:38
Egyszer mar feltettem a kerdest, de sajnos nem erkezett ra valasz. A problema lenyege, hogy egy viszonylag uj, eloretelepitett Vista HP-s laptomoat gyakorlatilag mindenap egyszer ujra kell inditanom. Megpedig azert mert szep fokozatosan nem jonnek be a weboldalak, egyszeru cannot find a page hibauzenettel. Probalok ujracsatlakozni, resetelem az adaptert mindenfele de nem es nem. Ekkor ujraidnitom a gepet, csatlakozom, es minden okes, van net rendesen. Kb. egy napig ismet. Meg is mi lehet ez, milyen hiba lehet az amit csak az ujainditas old meg? Koszonom a tippeket, valaszokat.
Elküldve: 2007. 10. 27. 02:48
ez tok fggetlen attol van e net vagy nincs, Helpet sehogyse tudom elerni. van erre vmi megoldas?
Elküldve: 2007. 10. 27. 07:06
Idézet: ion - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 0:43
Az Aerorol sem lehet ilyen egyoldaluan beszelni. Nagy fegyverteny, hogy levettek vegre a Windowsban is a processzor vallarol a grafikai dolgokat, azota nalam nincs semmi akadas a GUI-ban, nem tapasztaltam meg, hogy varni kell a GUI-ra, minden azonnal reagal.
Nekem ez a ketto eleg erv a Vista mellett, persze ha nalam is fagyna, meg olyan problemak lennenek, mint amiket itt irtok, akkor en sem hasznalnam.
na ezt én is akartam írni, kicsit fura még mindig, de nagyon baba, beírom bármit, ami éppen kell és ott van egy pillanaton belül, nincs tekerés meg semmi, szóal gyorsan kidobja eredményt, ez pofás

Elküldve: 2007. 10. 27. 07:24
Windows Vista Compatibility, Reliability, and Stability Patch Released
Most nyomtam fel

Elküldve: 2007. 10. 27. 09:39
Idézet: raszkolnyikov - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 3:38
Egyszer mar feltettem a kerdest, de sajnos nem erkezett ra valasz. A problema lenyege, hogy egy viszonylag uj, eloretelepitett Vista HP-s laptomoat gyakorlatilag mindenap egyszer ujra kell inditanom. Megpedig azert mert szep fokozatosan nem jonnek be a weboldalak, egyszeru cannot find a page hibauzenettel. Probalok ujracsatlakozni, resetelem az adaptert mindenfele de nem es nem. Ekkor ujraidnitom a gepet, csatlakozom, es minden okes, van net rendesen. Kb. egy napig ismet. Meg is mi lehet ez, milyen hiba lehet az amit csak az ujainditas old meg? Koszonom a tippeket, valaszokat.
Nálam is jelentkezik ez a hiba, de nem mindig... van amikor napota, van amikor 1-2 hétig semmi gond. Nem sikerült rájönnöm h mitől lehet.
Elküldve: 2007. 10. 27. 10:25
Idézet: raszkolnyikov - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 3:38
Tcp/ip kapcsolatok túlcsordultak, vagy Vista-ban, vagy routerben.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 10. 27. 13:56

Elküldve: 2007. 10. 27. 18:28
Várható telepítési mennyiség: kb. 600MB
Kb. 2-3 órába telt a telepítési folyamat.

Szerk.: az előző létrehozási post időpontnak köszönhetően tudtam felmérni, nagyjából 4 és fél óra.

Szerkesztette: bolic system 2007. 10. 27. 18:31 -kor
Elküldve: 2007. 10. 28. 08:00
Van egy vinyóm,rajta 3partíció működik-e a dolog ha
egy másik partícióra feltenném a Vistát?Vagy mindenképp
vennem kell egy másik vinyót is?
Kösz az infót!