HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1071 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:19

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 13:16

Tudomásom szerint az Nvidia kártyákból hiányzik ez a funkció. Az Ati-nál bizony még megvan.
Az angol szöveg, hivatalos Nvidia közleményből származik, tehát nem Microsoft. Egyszerűen a kedves vga gyártó elhagyta ezt a funkciót.

Ha jól értelmezem, a Vistában nincs már meg az alap a hardveres overlay kezelésre, és a helyett lett az, amit te írtál.
Szóval ez aligha az ATI vagy nvidián múlik. Max az ati szoftveresen benthagyta a megoldást, ami jólassan de még működik. Ettől még mind a kettőjüknek át kell állni az új megoldás támogatására.

#1072 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:21

Egész pontosan azt történt, hogy az  Nvidia 8000-es sorozat GPU-ja már nem támogatja a teljes képernyős megjelenítést, és hogy még nagyobb legyen az öröm az új drivereknél már a régi vga-k sem támogatják ezt a funkciót.
A tv-s topicban írták, hogy Ati kártyával nem áll fenn ez a gond.
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1073 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:40

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 13:21

Egész pontosan azt történt, hogy az  Nvidia 8000-es sorozat GPU-ja már nem támogatja a teljes képernyős megjelenítést, és hogy még nagyobb legyen az öröm az új drivereknél már a régi vga-k sem támogatják ezt a funkciót.

Egyébként meg mi a francnak kell akkor a 8xxx szériás kártyákra TV-OUT-ot szerelni ha úgy sem lehet rendesen használni?  :think:

#1074 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 13:01

Találtam okos íróprogramot: InfraRecorder, ingyenes, és megyen vele 4x, 6x és 8x is az írás, Pista alatt.

Riszpekt neki :)

#1075 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 14:07

Idézet: ic196 - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 16:49

Sziasztok!

2 hete raktam fel egy Windows Vista Business-t, angol nyelvűt, és az alábbi problémám van vele.
A hálózati kapcsolat iszonyatosan lassú lett vele.
Tehát mind az otthoni hálózat (router + 2 másik gép), mind az internet nagyon döcögős.
Az elején pedig ment jól minden.
Helyi hálózatban, ami 100megás, a másolás olyan 100kbps-el megy csak, míg a többi gép között ez megy max sebességen.
És az internetem is nagyon lassú, letölteni szinte nem is tudok vele.
Próbáltam már vele mindenfélét, kilőttem a windows tűzfalát, a windows defendert, a nod32-t is leállítottam, de semmi változás.
Pedig nyílvánvalóan valami hálózati beállítás nem stimmel vele.
Még az utp kábelt is kicseréltem hátha az a ludas, de nem.
Tehát minden létező dolgot kipróbáltam, és semmi változás, döglassú az egész hálózatom mind az otthoni gépek, mind az internet felé.
Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt a problémát?

Válaszokat előre is köszönöm!
                       Csaba

Én is észre vettem egy olyan dolgot Vista alatt, hogy időnként ok nélkül (mármint nem a vonalban vagy a forrásnál van a hiba) csökken a netsebesség, főként akkor, ha terhelem a gépet valamivel. Ezt XP alatt is direkt kipróbáltam és ott teljesen független a netsebesség a gép terhelésétől. Néha Vista alatt sem befolyásolja, de valamikor a megszokott max 920-930KB/s-ről leesik 600-ig, aztán vagy visszagyorsul, vagy ingadozik tovább... nincs valakinek valami ötlete, hogy mi csinálhatja ezt?

#1076 Felhasználó inaktív   ic196 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 15:11

Csakhogy nálam ez a probléma folyamatosan fennáll, tehát nem csak időközönként. És annyira lassú a net, hogy az már élvezhetetlen. Mintha valami fogna a hálózati kapcsolatom 98%-át ...

#1077 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:31

Idézet: ic196 - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 15:11

Csakhogy nálam ez a probléma folyamatosan fennáll, tehát nem csak időközönként. És annyira lassú a net, hogy az már élvezhetetlen. Mintha valami fogna a hálózati kapcsolatom 98%-át ...

Annak ellenére lehet, hogy valami hasonló megoldás segítene mindkettőnk problémáján... ha már ketten írjuk, valaki csak felfigyel a problemára és válaszol is :)

#1078 Felhasználó inaktív   Natti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:43

Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 15:07

Én is észre vettem egy olyan dolgot Vista alatt, hogy időnként ok nélkül (mármint nem a vonalban vagy a forrásnál van a hiba) csökken a netsebesség, főként akkor, ha terhelem a gépet valamivel. Ezt XP alatt is direkt kipróbáltam és ott teljesen független a netsebesség a gép terhelésétől. Néha Vista alatt sem befolyásolja, de valamikor a megszokott max 920-930KB/s-ről leesik 600-ig, aztán vagy visszagyorsul, vagy ingadozik tovább... nincs valakinek valami ötlete, hogy mi csinálhatja ezt?

Esetleg integrált hálózati adapter és megfelelő driver hiánya? Az erőforrás figyelőben lehet nézegetni a hálózati használatot.

Szerkesztette: Natti 2007. 05. 29. 16:45 -kor

#1079 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 17:46

Idézet: Natti - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 16:43

Esetleg integrált hálózati adapter és megfelelő driver hiánya? Az erőforrás figyelőben lehet nézegetni a hálózati használatot.

Nekem is egyértelműen driver probléma jutott az eszembe, mivel XP alatt nincs ilyen hiba. A hálókártya integrált, próbáltam az alaplap lemezén lévő driverrel is meg a Vista által feltelepített driverrel is, de nem igazán látok nagy változást. Valamikor telejsen OK, valamikor meg leesik a sebesség és nem jövök rá öszefüggésre, hogy mikor. Lehet, hogy érdemes lenne megnézni PCIos hálókártyával?!

#1080 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 17:56

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 11:21

Nem ertem minek eroltetni a tukrozes modot amikor megy extended desktoppal csak at kell rakni a media playert kezzel.

#1081 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 18:34

Mivel a gépem elsősorban média központ, ezért fontos a kényelem. Remélem néhány értelmes programozó megalkotja eme problémára a megoldást.
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1082 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 21:10

Őőő Lehet nem ide paszol ,de valami a hálozatrol!
Nekem is szorakozik a net sebességem én megprobálom eztet!
Ki érti ezt?

#1083 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 21:39

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 17:34

Mivel a gépem elsősorban média központ, ezért fontos a kényelem. Remélem néhány értelmes programozó megalkotja eme problémára a megoldást.

mondom valaszd az extended desktopot es akkor dolgozhatsz a gepen amig a tv-n mas megy

#1084 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 22:11

Idézet: 128bit - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:10

Őőő Lehet nem ide paszol ,de valami a hálozatrol!
Nekem is szorakozik a net sebességem én megprobálom eztet!

Köszi, kipróbáltam, egyelőre jó, de mivel nem is egyfolytában jelentkezett a hiba, még nem akarok semmit elkiabálni. Mondjuk én sokkal inkább gondoltam valami hardverkezelési zűrre, mert olyan is megesett már, hogy ha optikai meghajtóról másoltam fel a gépre valamit, úgy lefogta az egész rendszert, hogy nem tudtam vele semmit csinálni, csak nézni, ahogy másol. Lehet, hogy a netnél is valami proci/memó/IDE vezérlő kezelés kavarhat be. A gépben van 2 giga ram, 3GHz-es proci, gyorsnak mondható winyó, úgyhogy elvileg nem lenne indokolt, hogy optimális esetben egy ~1MB/s sebességű netkapcsolatnál bármi lassulás mutatkozzon.

#1085 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 22:34

Idézet

mert olyan is megesett már, hogy ha optikai meghajtóról másoltam fel a gépre valamit, úgy lefogta az egész rendszert, hogy nem tudtam vele semmit csinálni, csak nézni, ahogy másol

Csak találgatunk ugye de mindent meg kell probálni!:)
Én mindent be és kikapcsolok amit csak lehet :smoker:
Lassu a piszok
Na meg ezt is kuksizd meg vincsi gyorsitásezt is
Meg olvazsgassátok és turbozzuk a vistánkat égessuk szét a gépet mindent a sebességért huzzátok tul a vasat adjatok több feszultséget a procinak!!!!!!! :evil2:  :doom:  :]
Ki érti ezt?

#1086 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 23:25

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 9:20

NVIDIA chipsetes alaplap?
Ha igen, az IDE drivert le kell szedni (a többi maradhat) és láss csodát... :)

üdv

R.

Ah, köszi szépen, reggel ki is próbálom :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1087 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 11:56

Nincs valakinek otlete hogy tudom elkerulni hogy a programok lathatatlanul fussanak a hatterben? Pl neha egy mp3at elinditok es lejatszodik de nem latom elindulni a media player, majd errol megfeledkezve kesobb elinditok egy avit aminek csak a hangjat hallom de kepet nem. ilyenkor be kell zarnom a futo wmplayer procest es ujrainditanom az avit. Altalaban media player,outlook csinalja ezeket.

#1088 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 12:38

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 23:25

Ah, köszi szépen, reggel ki is próbálom :)

Őőő..

Kép

Az utóbbi nem valami chipset driver? Vagy távolítsam el azt?

Szerkesztés: itt: http://www.nvidia.com/object/nforce_570a_s...ta32_15.00.html
Egy csomó mindent felsorol, ami a része a csomagnak. Többek között az "IDE SataIDE"-t is.. De az uninstaller csak két olyan dolgot mutat, ami közül csak az egyik van felsorolva. Nvidia mondjon le. :pokeas:

Szerkesztette: FleetCommand 2007. 05. 30. 12:47 -kor

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1089 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 13:47

A mai kedvencem:

Kép

A Windows DVD Makerrel próbáltam két videoklipemből egy DVD-t csinálni. A Preview még csak menne, de amikor rákattintok a Burnre, egy csomó ideig kódol, majd hirtelen ezt kapom. Persze, könnyebb dolgom lenne, ha legalább írná, hogy hülye vagyok, vagy valami. De ez még az "unknown error"-nál is rosszabb :rolleyes:

Külön vicc, hogy valamit piszkált a fájljaimon, mert a DC-m újrahashelte őket:
[14:27:09] Finished hashing: ...\Clip\KT Tunstall - Black Horse and the Cherry Tree [FC].m2v (13,03 MiB/s)
[14:27:20] Finished hashing: ...\Clip\KT Tunstall - Suddenly I See [FC].m2v (6,84 MiB/s)

Remélem, az a "valami" csak a timestamp volt...

Szerkesztette: FleetCommand 2007. 05. 30. 13:51 -kor

#1090 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 15:51

Idézet: 128bit - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 22:34

Csak találgatunk ugye de mindent meg kell probálni!:)
Én mindent be és kikapcsolok amit csak lehet :smoker:
Lassu a piszok
Na meg ezt is kuksizd meg vincsi gyorsitásezt is
Meg olvazsgassátok és turbozzuk a vistánkat égessuk szét a gépet mindent a sebességért huzzátok tul a vasat adjatok több feszultséget a procinak!!!!!!! :evil2:  :doom:  :]

A winyós trükköt már beállítottam korábban, azt a javítást meg nem hajlandó lefuttatni a gépem... :s
A sebességingadozás meg csak nem múlik el! Ha valakinek van még ötlete, legyen szíves írja le, hátha segít a bajon. Nem tudom, hogy az közrejátszhat-e, hogy van routerem. Na mindegy, ha nem lesz ötlet, viszont szabadidőm igen, úgy levágom ezt a Vistát a gépről, ahogy illik!

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.