HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1171 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 02. 15:55

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 16:49

Nahát, most ezzel a tuning-dologgal megleptél...  :p
A Vista indulásakor nem szokatlan jelenség a megnyekkenő hang, akad dolga bőven a gépnek a rendszerhang megszólaltatásán túl is. :juggle:

üdv

R.

:omg: Core2D-nál kötelező. És akkor most leírom a történetet. :(

Amikor befejeztem az archiválást, reset gombbal indítottam újra a gépet, mivel a WinXP-m nagyon lassan állt le az elmúlt hetekben, érthetetlen okból.
Nem indult így el a gép, ezt szokta csinálni ilyenkor. Aztán többedszerre elindult, csak a BIOS megzavarodott, 3600-on hajtotta a procit (szorzóállítást kikapcsolta). Ezt visszaállítottam, és nem néztem át a többi dolgot. Hiba volt. Ugyanis a memóriák onantól a beállított 2,35V helyett 2,25V-ot kaptak 1000MHz Cl4!, így ment fel a Vista! :eek: Csodálkoztam az elején, hogy annyi ideig nem történik semmi.
Szóval a történet lényege, hogy visszakerült az Audigy2, és tökéletesen működik. :respect:

Köszi.

#1172 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 02. 16:05

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 16:55

:omg: Core2D-nál kötelező. És akkor most leírom a történetet. :(

Amikor befejeztem az archiválást, reset gombbal indítottam újra a gépet, mivel a WinXP-m nagyon lassan állt le az elmúlt hetekben, érthetetlen okból.
Nem indult így el a gép, ezt szokta csinálni ilyenkor. Aztán többedszerre elindult, csak a BIOS megzavarodott, 3600-on hajtotta a procit (szorzóállítást kikapcsolta). Ezt visszaállítottam, és nem néztem át a többi dolgot. Hiba volt. Ugyanis a memóriák onantól a beállított 2,35V helyett 2,25V-ot kaptak 1000MHz Cl4!, így ment fel a Vista! :eek: Csodálkoztam az elején, hogy annyi ideig nem történik semmi.
Szóval a történet lényege, hogy visszakerült az Audigy2, és tökéletesen működik. :respect:

Köszi.

Szóval lámáztál egy jót, és a kísérőjelenségért az MS-t meg a Creative-ot okoltad. Tipikus...  :lama:  :Đ  ;)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#1173 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 16:11

Csakis a Creative-ot! :rolleyes:  :D  Amúgy meg. :kma: :D

No, akkor menjünk tovább, remélem nem rontom le nagyon a topik színvonalát. :confused:  Van-e a Firefox-hoz Vista alá FlashGet?

#1174 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 16:15

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 17:11

Csakis a Creative-ot! :rolleyes:  :D  Amúgy meg. :kma: :D

No, akkor menjünk tovább, remélem nem rontom le nagyon a topik színvonalát. :confused:  Van-e a Firefox-hoz Vista alá FlashGet?

A legújabb FlashGet v1.8.6.1008-at próbáltad már?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1175 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 16:42

Idézet: bon - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 17:15

A legújabb FlashGet v1.8.6.1008-at próbáltad már?

Nem találtam meg, mivel nem tudtam a név ismeretének hiányában keresést folytatni. :) Most >>megtettem<<... hát, ilyen oldalakra én nem megyek. Tud valami megbízható letöltési linket adni, Uram? :respect:

Amúgy érdekesség, hogy nem csupán a memóriatuning volt a recsegés oka. A tuning teljes beszűntetése óta próbáltam sok mindent, pl. a memóriát 1000MHz-en Cl5 2,35V... vagy 800MHz By SPD 2,225V és 2,35V is. Procinak is adtam plusz feszt, XP alatt teljesen jó volt minden... itt meg bármit állítok, recseg a hang, és akad minden.

#1176 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 17:02

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 17:42

Tud valami megbízható letöltési linket adni, Uram?

Hivatalos oldalra mutató link: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1177 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 17:37

Idézet: bon - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 18:02

Hivatalos oldalra mutató link: link

De jó volna ezt most vele lementeni, ez volt az első gondolatom! :D Köszönöm szépen. :)
Azon kívül, hogy a Vista valamiért nem bírja a tuningolt gépet, kellemes. Jó a kezelőfelület, és villámgyors minden. Gyorsabb, mint a WinXP. Egyelőre ennyi, 3D-t is próbálom, csak hát egy 8800GTX kihajtásához nem éppen elég az E6600 alapórajelen. És húzni nem lehet, mert akkor nyökög a Vista. Ez hiba, kétségkívül.

#1178 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 17:43

Btw, miért nincs legalább egy butácska letöltéskezelő ie7-ben? Csak annyi lenne az elvárásom, hogy, ha megszakad a letöltés tudjam folytatni. :(
Annyit nem ér, hogy leszedjek miatta egy másik programot, de bosszantó.

#1179 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 18:15

Nincsen. De az IE amúgy sem a legjobb, pont azért amiért Linux-osok szidják a Win-t. Ez itt igaz, hogy a legtámadottabb, mert a legelterjedtebb. Különben nem rossz.
De most Firefox-hoz olyan addonok vannak... nincs reklám, ha az ember utánnajár. Nekem szimpi.

Iézke. Amiért jöttem hogy megírjam, nagyon korrekt, hogy végre másoláskor reális hátralevőt ír ki. És nincs az, hogy ha az ember megnyit valamit (pl. Firefox), akkor a hátralevő idő elkezd növekedni mint állat', és 2 perc múlva bejön a kívánt program.
Most majd arra leszek kíváncsi, mit nyújt a CMR Dirt FPS-ben... aztán megtekintem, mit tud a Vista kezdeni azzal, hogy a modern alaplapokon egy IDE van, és azon csüng két ODD master/slave. Azaz, megáll-e a másik, amíg az egyik dolgozik úgy, mint ahogy XP alatt megállt. :smoker:

#1180 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 18:34

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 19:15

Nincsen. De az IE amúgy sem a legjobb, pont azért amiért Linux-osok szidják a Win-t. Ez itt igaz, hogy a legtámadottabb, mert a legelterjedtebb. Különben nem rossz.
De most Firefox-hoz olyan addonok vannak... nincs reklám, ha az ember utánnajár. Nekem szimpi.

Iézke. Amiért jöttem hogy megírjam, nagyon korrekt, hogy végre másoláskor reális hátralevőt ír ki. És nincs az, hogy ha az ember megnyit valamit (pl. Firefox), akkor a hátralevő idő elkezd növekedni mint állat', és 2 perc múlva bejön a kívánt program.
Most majd arra leszek kíváncsi, mit nyújt a CMR Dirt FPS-ben... aztán megtekintem, mit tud a Vista kezdeni azzal, hogy a modern alaplapokon egy IDE van, és azon csüng két ODD master/slave. Azaz, megáll-e a másik, amíg az egyik dolgozik úgy, mint ahogy XP alatt megállt. :smoker:

Nekem ie7 aránylag megfelel, letisztult, egyszerű, és mivel kezeli a tabokat, nem telepítek mást. Nem szeretem az addon-okat, toolbar-okat. :cool:

#1181 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 18:35

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 18:37

De jó volna ezt most vele lementeni, ez volt az első gondolatom! :D Köszönöm szépen. :)
Azon kívül, hogy a Vista valamiért nem bírja a tuningolt gépet, kellemes. Jó a kezelőfelület, és villámgyors minden. Gyorsabb, mint a WinXP. Egyelőre ennyi, 3D-t is próbálom, csak hát egy 8800GTX kihajtásához nem éppen elég az E6600 alapórajelen. És húzni nem lehet, mert akkor nyökög a Vista. Ez hiba, kétségkívül.

Mi is az a "minden"? Eleve, a lemezműveletek lassabbak. Friss rendszer mindig gyorsabb... majd pár hónap múlva.
JóSebesség

#1182 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 19:05

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 19:34

Nekem ie7 aránylag megfelel, letisztult, egyszerű, és mivel kezeli a tabokat, nem telepítek mást. Nem szeretem az addon-okat, toolbar-okat. :cool:

Hát, Te tudod. A túlbárokat én sem, de azok általában kéretlenül épülnek be és inkább zavaróak, mint hasznosak... azok a plusz összetevők  (addonyok') meg pontosan olyan hasznos funkciókat kínálnak, mint amit feljebb hiányoltál az IE-ből.

Turbo: minden. :cool: Hogy pár hónap múlva mi lesz, azt nem tudom megmondani.
De most a böngésző/mélező a kattintás pillanatában fent van, másolás közben nem lassul a rendszer böngészőnyitástól... CMR Dirt-öt próbáltam most, összehasonlíthatatlanul gyorsabban töltődik és a menüje is, nincsenek megakadások. Nincs 18FPS limit BUG, valamint játék közben szebb a kép, és jobbak az FPS-ek. Pedig ugye most alapórajelen vagyok, 2,4GHz-en, videokártya is.

-Turbo-, én csak a személyes tapasztalataimat írom le. amit nem szeretek, azt is leírtam és le is fogom. Eddig összességében tetszik.

Szerkesztette: Omega 2007. 06. 02. 19:07 -kor

#1183 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 19:09

az utolsó oldalt végigolvasva, "szakértőink" tanácsain felbuzdulva holnap (??)Vista-telepítés!!) nálam is!!
:up:
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#1184 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 19:30

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 20:05

Hát, Te tudod. A túlbárokat én sem, de azok általában kéretlenül épülnek be és inkább zavaróak, mint hasznosak... azok a plusz összetevők  (addonyok') meg pontosan olyan hasznos funkciókat kínálnak, mint amit feljebb hiányoltál az IE-ből.

Igazad van.
Bennem van a hiba. Lusta vagyok egyetlen hiányzó funkció miatt telepíteni bármit. Kb. félévente egyszer szakad meg letöltésem, akkor meg újrakezdem, na bumm.

#1185 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 19:56

Idézet: minimize - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 20:09

az utolsó oldalt végigolvasva, "szakértőink" tanácsain felbuzdulva holnap (??)Vista-telepítés!!) nálam is!!
:up:

Türelem kell hozzá, és makacsság, erre készülj fel. :)

#1186 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 19:58

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 20:30

Igazad van.
Bennem van a hiba. Lusta vagyok egyetlen hiányzó funkció miatt telepíteni bármit. Kb. félévente egyszer szakad meg letöltésem, akkor meg újrakezdem, na bumm.

És amúgy milyen gyorsan jönnek le a dolgok? :) Mert nem rossz ám több szálon tölteni...

#1187 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 20:01

Sziasztok, Display Properties, Advanced Properties, miért van az 512 Dedicated Video Memory mellé még 255mb Shared System Memory? Ki lehet ezt kapcsolni? Mit lopkodja ez a ramomat, nem elég a félgiga a vga-n? :D

#1188 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 20:11

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 20:58

És amúgy milyen gyorsan jönnek le a dolgok? :) Mert nem rossz ám több szálon tölteni...

Nem szoktam én nagy fájlokat letölteni. Nem szedek párszáz megás fájlnál nagyobbat, azt is ritkán. De azok jönnek teljes sebességgel.Többi adatforgalom p2p.

#1189 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 20:15

Párszáz megásnál nagyobbat én sem, de az pont elég, amikor nem a 4Mbit-es kapcsolatom miatt nem jön le za a 3-500MiB-os Totalcar videó, vagy az a 180MiB-os techdemo 1 óra alatt sem. ;)
Szóval érdemes lenne egy rendes böngészőre váltanod. :respect:
/ON

#1190 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 20:59

Még 1 gyors kérdés.
Olvastam a prohardveren egy vista istenítő cikket hogy milyen jó a memóriakezelése, merthogy 4 gigával milyen gyorsan fut.
Kérdés: "szerintetek" az xp nem fut gyorsan 4 gigával? Mert nekem specó minden kattintás utáni 0,01s-en belül bejön...
Csávó eléggé türelmetlen lehet hogyha ez neki kevés :omg:  :confused:
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62