HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1281 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:24

Idézet: Aty007 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 13:12

...

:offtopic: Jó az avatarod, ismerősnek tűnik, tudnám honnan...? :think:

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1282 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:26

Idézet: bigsee - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 12:24

:offtopic: Jó az avatarod, ismerősnek tűnik, tudnám honnan...? :think:

:offtopic:

Vakarjad csak, elő fog az kerülni a doboz mélyéről. :Đ

#1283 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:28

Szóval munkára ruháztál be rá?És hány megszokott megtanult program nem indult rajta?Az én álltalam használt zenei mixer stb rádiósugárzáshoz szükséges progik egyike se indul...Kösz microsoft! :respect:  :p
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1284 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:30

Idézet: Aty007 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 13:23

olvasd el plz, hol írtam más dx10-es platformról :) platform alatt a konzolra céloztam, de egy szóval sem írtam, hoygy dx10.

Ja, az más. :) De most ugye Vista-ról beszélünk, ami nem konzolos operációs rendszer. :up:

#1285 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:47

Idézet: djculture - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 12:28

Szóval munkára ruháztál be rá?És hány megszokott megtanult program nem indult rajta?Az én álltalam használt zenei mixer stb rádiósugárzáshoz szükséges progik egyike se indul...Kösz microsoft! :respect:  :p

Alapvetően rendszergazdai munkák egy Windows 2003 / Novell 4.1 / Linux vegyes hálózatban. Openvpn elérés több telephelyről, napi irodai munkák.

#1286 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 12:51

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 12:30

Ja, az más. :) De most ugye Vista-ról beszélünk, ami nem konzolos operációs rendszer. :up:

Persze :) De szerintem te keverd bele, én csak megemlítettem, hogy minőségi játékra létezik más platform is :) És ugye te hoztad összefüggésbe a dx10-el :) Szóval kicsit elrugaszkodtunk a témátol :)

#1287 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 14:50

amúgy azt az oem eleve kíszúrás vehetnék minden héten másik vistát nállam úgy cserélődnek a konfigok... :D
Hádédész..

#1288 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 16:02

Idézet: djculture - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 14:50

amúgy azt az oem eleve kíszúrás vehetnék minden héten másik vistát nálam úgy cserélődnek a konfigok... :D

Az OEM verzió vásárlói ezzel tisztában vannak, és ha tudják, hogy cserélődni fog a konfigjuk, akkor nem vesznek OEM verziót. Mint ahogy én sem. De például egy Laptop esetén őrültség lenne nem a géppel együtt venni a Wint.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1289 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 16:26

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 8:20

június közepétől magyar nylevű Vista campus csomagban, csak még azt nem tudom home basic vagy home premium lesz benne... ha az utóbbi akkor királyság van, ha ez előbbi akkor sux :D

Biznic csomag vagyon bent.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1290 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 16:27

Francokat. Az a hardverelem, amihez veszed, annak kell meglennie. Én nem komplett géppel ettem, hanem egy szuperhalk Asus DVD-olvasóval. :D

Beszéltem a Microsoft-tal.
PCI-E 1X módban megy a videokártyám, amikor recseg. Véletlen jöttünk rá, egy NV driver verzió ellenőrzésnél a control panelen tűnt fel... azóta töltöttem le egy CPU-Z-t, az is azt mondja, hogy PCI-E 1x...
Aztán megszakadt a vonal 45 perc beszélgetés után, azt mondták, visszahívnak. Nem hívtak.

Na ez az érdekes... mitől indul / áll át 1x-re 16x-ről?

#1291 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 16:29

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 17:27

Francokat. Az a hardverelem, amihez veszed, annak kell meglennie. Én nem komplett géppel ettem, hanem egy szuperhalk Asus DVD-olvasóval. :D

PCI-E 1X módban megy a videokártyám, amikor recseg. Véletlen jöttünk rá, egy NV driver verzió ellenőrzésnél a control panelen tűnt fel... azóta töltöttem le egy CPU-Z-t, az is azt mondja, hogy PCI-E 1x...
Aztán megszakadt a vonal 45 perc beszélgetés után, azt mondták, visszahívnak. Nem hívtak.

Alaplapi driva gond lehet esetleg. Bár más sem kizárt.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#1292 Felhasználó inaktív   oscargood 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 16:30

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha beteszek egy video dvd-t a gépbe, vagy pedig dameon tools-al bemountolok egy ugyancsak dvd-video filet, akkor hogyan lehet kikapcsolni azt, hogy a windows media player ne induljon el? mert sohaem indul el rendesen... és hogy lehet betenni helyette másik programot automata beolvasónak?

thx:)

#1293 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 16:31

Idézet: oscargood - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 17:30

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha beteszek egy video dvd-t a gépbe, vagy pedig dameon tools-al bemountolok egy ugyancsak dvd-video filet, akkor hogyan lehet kikapcsolni azt, hogy a windows media player ne induljon el? mert sohaem indul el rendesen... és hogy lehet betenni helyette másik programot automata beolvasónak?

thx:)

Felrakod azt amivel le akarod játszani, majd jól hozzá társítod az adott programhoz a DVD tartalmat, így elvileg automatikus lejátszásnál azzal illene hogy elinduljon.  :think:
Twittegylet

#1294 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 16:33

Erre már ezt a választ kaptam mert jkérdeztem egyszer emilbe:

Tisztelt vásárlónk az ön álltal vásárolt OEM Windows Vista Ultimate a számítógép alaplapjához kötődik. Azaz bármely más alkatrész cseréje esetén a korábban legálisan használt Windows Vista liszensz továbbra is jogosan használható. Természetesen a meghibásodást követő szervizelés nem számít alaplap cserének. Ellenkező esetben (ha az alkatrészek nagyobb része változatlan is) új OEM liszensz beszerzése kötelező a jogtisztaság megőrzése érdekében.
Hádédész..

#1295 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 17:09

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 17:29

Alaplapi driva gond lehet esetleg. Bár más sem kizárt.

Na ez az...

Idézet: djculture - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 17:33

Erre már ezt a választ kaptam mert jkérdeztem egyszer emilbe:

Tisztelt vásárlónk az ön álltal vásárolt OEM Windows Vista Ultimate a számítógép alaplapjához kötődik. Azaz bármely más alkatrész cseréje esetén a korábban legálisan használt Windows Vista liszensz továbbra is jogosan használható. Természetesen a meghibásodást követő szervizelés nem számít alaplap cserének. Ellenkező esetben (ha az alkatrészek nagyobb része változatlan is) új OEM liszensz beszerzése kötelező a jogtisztaság megőrzése érdekében.

Így van. :up: Azért vettem olyan cuccot, amelyet akkor cserélek le, ha elromlik. Így érdemes.

#1296 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:14

Sajnos átvertek!

Idézet:

A jogtiszta OEM Windows asztali operációs rendszer szoftver kizárólag számítógépgyártók számára készült, akik készen telepítik ezt számítógépeikre. A jogtiszta OEM szoftverhez mindig tartozik eredetiséget igazoló tanúsítvány (az OEM COA nem azonos a narancs színű licenctanúsítvány-címkével) és egy kézikönyv vagy Gyorstelepítési útmutató. Néhány vezető gyártó OEM CD-t biztosít a programok újratelepítéséhez, míg a kisebb cégeknek kötelezően a Microsoft Windows teljes felületén hologramos lemezét mellékelni. Az OEM-szoftvert nem lehet letölteni, valamint különállóan értékesíteni, illetve a számítógépet értékesítő OEM-től eltérő forrásból árukapcsolással megszerezni.

Idézet vége!

Tehát OEM Windows op. rendszert CSAK komplet géppel vehetsz!
"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#1297 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:35

Dehogy vertek át. :) Az idézeted sem igazolja ezt. Vista OEM-et vásárolhatsz rendszerépítőként komplett gépen kívül egy-egy hardver elemmel is. ;)

Szerk.: de ha ez így lenne, akkor Microsoft üi csak szólt volna nekem, amikor elmondtam, mi a helyzet?
Mert ha ez tényleg így van, akkor erősítsetek meg ebben, és már viszem is vissza ezt a förmedvényt, és jelentem a Microsoft-nak, hogy nem elég, hogy ilyen bughalmazt dobtak a piacra, még a legális árusítás is bugzik. :D

De nem így van, úgy tudom.

Szerkesztette: Omega 2007. 06. 05. 20:40 -kor

#1298 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:48

Idézet: monguru - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 19:14

Sajnos átvertek!

Idézet:

A jogtiszta OEM Windows asztali operációs rendszer szoftver kizárólag számítógépgyártók számára készült, akik készen telepítik ezt számítógépeikre. A jogtiszta OEM szoftverhez mindig tartozik eredetiséget igazoló tanúsítvány (az OEM COA nem azonos a narancs színű licenctanúsítvány-címkével) és egy kézikönyv vagy Gyorstelepítési útmutató. Néhány vezető gyártó OEM CD-t biztosít a programok újratelepítéséhez, míg a kisebb cégeknek kötelezően a Microsoft Windows teljes felületén hologramos lemezét mellékelni. Az OEM-szoftvert nem lehet letölteni, valamint különállóan értékesíteni, illetve a számítógépet értékesítő OEM-től eltérő forrásból árukapcsolással megszerezni.

Idézet vége!

Tehát OEM Windows op. rendszert CSAK komplet géppel vehetsz!

Na ez igy nem igaz mar jelenleg!!

Annyira nem, hogy most mar eladhatsz siman OEM termeket barkinek es innentol o a rendszerepito, tehat o felel azert, hogy felragasztja majd a matricat!
Az sem igaz, hogy az op rendszert cdn oda kellene adni, pl bizonyos Dell laptopoknal sincs a csomagban a cd csak a matrica.
Sot, ha most valaki OEM office 2007-et vasarol, akkor mar o sem kap telepito cdt, hanem ha akarja igenyelheti es kuld neki egyet az MS, persze penzert...

#1299 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:50

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 19:35

Dehogy vertek át. :) Az idézeted sem igazolja ezt. Vista OEM-et vásárolhatsz rendszerépítőként komplett gépen kívül egy-egy hardver elemmel is. ;)

Szerk.: de ha ez így lenne, akkor Microsoft üi csak szólt volna nekem, amikor elmondtam, mi a helyzet?
Mert ha ez tényleg így van, akkor erősítsetek meg ebben, és már viszem is vissza ezt a förmedvényt, és jelentem a Microsoft-nak, hogy nem elég, hogy ilyen bughalmazt dobtak a piacra, még a legális árusítás is bugzik. :D

De nem így van, úgy tudom.

most nezem, hogy te is irtad ezt:) mar annyi a kulonseg, hogy hardver sem kell hozza! siman szamlazhatod csak a szooftvert..

#1300 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 21:15

Na akkor tisztázzunk néhány alapvető félreértést:

-Az OEM Vistához nem szükséges semmilyen hardvert venned, sőt XP-hez sem mióta a onepack konstrukcióban árulják a licencet. Ellenben miután telepítetted egy számítógépre, nem telepítheted át egy másikra. A gépben lévő komponenseket elvileg szabadon cserélheted, leszámítva az alaplapot, ha azt kicseréled, egy másik gépnek minősül a PC-d.

-Az MS már csak azért is nagyon korrekt volt, mert nem tette le azonnal a telefont, amikor közölted, hogy OEM Vistád van. OEM OS-nél ugyanis alap, hogy a számítógép gyártója nyújtja a supportot. Jelen esetben te vagy a számítógép "gyártója" (hivatalosan rendszerépítő), többek közt ezt is magdara vállaltad, amikor felnyitottad az OEM csomagot. Ergo supportálhatod magad. Valamit valamiért.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67