HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1631 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 26. 19:45

Idézet: Raiders - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 17:57

Hogy legyen mára is egy jó hír.

Régi adósságát teljesítette tegnap a szingapúri Creative Labs azzal, hogy az operációs rendszer kereskedelmi változatának megjelenése óta eltelt ötödik hónapban csaknem teljes funkciótárházzal rendelkező vistás eszközillesztőket tett elérhetővé olcsóbb hangkártyáihoz. Az 1.04.0076 verziószámot viselő eszközillesztő a 32 bites és 64 bites Vista (sőt XP) változatokkal egyaránt kompatibilis, és a gyakorlatilag egyforma képességű Sound Blaster Live! 24-bit, Audigy Value, SE és LS típusú hangkártyákat vezérli.

akkor mi a helyzet evvel a dumával:
Többeket is hallottam panaszkodni, hogy az 5.1-es konfigurációjú hangkártyák csak sztereóban szólnak, és a játékokban sem érhetők el a térhatású hangzás beállításai.

A Windows Vista-ban megszűnt a DirectSound hardveres gyorsításának támogatása. Ennél fogva a DirectSound hangleképző motort használó alkalmazások elvesztik térhatású hangzásukat és a játékokban közkedvelt EAX környezetfüggő speciális effekteket. A DirectSound egy elavult technológia volt, mely a DirectX 7 óta változatlanul szerepelt a rendszerben, a Microsoft mérnökei ezért az új audio-alrendszer építésekor jobbnak látták a számos hiányosságot hordozó DirectSound hardveres réteg kihagyását és helyette a Creative Labs által még a 90-es években útjára indított OpenAL megoldást implementálták. Az OpenAL sokkal rugalmasabb és több lehetőséget nyújt a fejlesztők számára, hogy minőségi és élethű háromdimenziós hangzást érjenek el alkalmazásaikban.

Ez azt jelenti, hogy a DirectSound kimenetet használó programoknak nem lesz hangjuk?

Nem, a DirectSound továbbra is a rendszer része, mindössze a hardveres gyorsítás támogatása szűnt meg. Szoftveres emulációval továbbra is megszólalnak a DirecSound outputot alkalmazó programok (pl. különböző médialejátszók), de ezek esetében a többcsatornás hangzásról le kell mondanunk.

Nem lehet mindezt kiküszöbölni driver-frissítéssel? Milyen hardver szükséges ezentúl a térhangzáshoz?

Nem, eszközmeghajtó-szoftverekkel nem lehet pótolni a nem létező hardveres audioréteget. Ahhoz, hogy a jövőben élvezhessük a térhatás örömeit, az OpenAL 1.1 szabványt natívan, tehát hardveresen támogató hangcsipre lesz szükségünk. A mai kínálatban ez egyelőre gyakorlatilag a Creative SoundBlaster X-Fi sorozatú hangkártyákat jelenti. Akik már rendelkeznek ilyen eszközökkel, az ingyenesen elérhető Creative ALchemy segítségével régi alkalmazásaikat is meg tudják szólaltatni 3D-ben, mivel a program képes a DirectSound-függvényeket OpenAL-hívásokká konvertálni.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1632 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 19:51

joci_e: A rejtett partíció nem lett letörölve? Akkor valószínű, valami rejtett billkombinációval lehet indítani a boot közben a recovery-t (ha semmilyen adathordozót nem kaptál hozzá, amiről bootolni lehetne), nézd meg a laptop könyvecskéjét. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1633 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 20:18

Idézet: djculture - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 20:45

Többeket is hallottam panaszkodni, hogy az 5.1-es konfigurációjú hangkártyák csak sztereóban szólnak, és a játékokban sem érhetők el a térhatású hangzás beállításai.

A Windows Vista-ban megszűnt a DirectSound hardveres gyorsításának támogatása. Ennél fogva a DirectSound hangleképző motort használó alkalmazások elvesztik térhatású hangzásukat és a játékokban közkedvelt EAX környezetfüggő speciális effekteket. A DirectSound egy elavult technológia volt, mely a DirectX 7 óta változatlanul szerepelt a rendszerben, a Microsoft mérnökei ezért az új audio-alrendszer építésekor jobbnak látták a számos hiányosságot hordozó DirectSound hardveres réteg kihagyását és helyette a Creative Labs által még a 90-es években útjára indított OpenAL megoldást implementálták. Az OpenAL sokkal rugalmasabb és több lehetőséget nyújt a fejlesztők számára, hogy minőségi és élethű háromdimenziós hangzást érjenek el alkalmazásaikban.

Ez azt jelenti, hogy a DirectSound kimenetet használó programoknak nem lesz hangjuk?

Nem, a DirectSound továbbra is a rendszer része, mindössze a hardveres gyorsítás támogatása szűnt meg. Szoftveres emulációval továbbra is megszólalnak a DirecSound outputot alkalmazó programok (pl. különböző médialejátszók), de ezek esetében a többcsatornás hangzásról le kell mondanunk.

Nem lehet mindezt kiküszöbölni driver-frissítéssel? Milyen hardver szükséges ezentúl a térhangzáshoz?

Nem, eszközmeghajtó-szoftverekkel nem lehet pótolni a nem létező hardveres audioréteget. Ahhoz, hogy a jövőben élvezhessük a térhatás örömeit, az OpenAL 1.1 szabványt natívan, tehát hardveresen támogató hangcsipre lesz szükségünk. A mai kínálatban ez egyelőre gyakorlatilag a Creative SoundBlaster X-Fi sorozatú hangkártyákat jelenti. Akik már rendelkeznek ilyen eszközökkel, az ingyenesen elérhető Creative ALchemy segítségével régi alkalmazásaikat is meg tudják szólaltatni 3D-ben, mivel a program képes a DirectSound-függvényeket OpenAL-hívásokká konvertálni.

Továbbra is érvényes.

Ez: "csaknem teljes funkciótárházzal rendelkező " ugyanúgy fasság mint eddig, vagyis = örülj ha megszólal.

Viszont a tört Alchemy elvileg live kártyákon is működik. Azzal van 5.1.

#1634 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 20:20

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 21:18

Továbbra is érvényes.

Ez: "csaknem teljes funkciótárházzal rendelkező " ugyanúgy fasság mint eddig, vagyis = örülj ha megszólal.

Viszont a tört Alchemy elvileg live kártyákon is működik. Azzal van 5.1.

má kezdtem reménykedni ...
Hádédész..

#1635 Felhasználó inaktív   joci_e 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 26. 20:43

Idézet: brd - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 19:51

joci_e: A rejtett partíció nem lett letörölve? Akkor valószínű, valami rejtett billkombinációval lehet indítani a boot közben a recovery-t (ha semmilyen adathordozót nem kaptál hozzá, amiről bootolni lehetne), nézd meg a laptop könyvecskéjét. ;)

brd: A partíció nem lett törölve, a könyvecske sajna nincs a közelben. Valami hp program "Recovery tool" , ezzel valami módon kéne felírni a partícióról 1 dvd-re. De ezt a progit sehogy se tudom letölteni.  Most még az xp van rajta telepítve.
Addig is köszi

#1636 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 06. 26. 21:32

http://www.winportal.net/?id=1019

#1637 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 21:53

joci_e: Link Elek (F10-es gomb) hátha jó oda is. (Google első találat mellesleg  ;) ).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1638 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 22:28

Tudom, hogy már az előző részben volt, de nem találom:
Hogyan lehet az időjárás jelentés Gadgetet aktiválni. Most service not available felirat látszik. Emlékszem, valakinek volt egy jó trükkje.
Köszi

#1639 Felhasználó inaktív   Raiders 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 27. 06:46

Idézet: djculture - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 19:45

"Az új eszközillesztővel mostantól már nem csak a hangkeltők alapfunkcióit használhatják ki a Vista-felhasználók, így az új csomagban már megtalálható többek közt a Creative Audio konzol, az EAX konzol, továbbá az eszközvezérlő és a hangszórókat beállító panel Vistával is kompatibilis változata. A driver telepítése után így immár paraméterezhető egyebek mellett az SPDIF kimenet és bemenet mintavételi frekvenciája és bekapcsolható, valamint szabályozható a Creative Multi-speaker Surround üzemmód is. A bővített tudású eszközillesztő letölthető a gyártó terméktámogatási oldaláról. A funkciók komoly bővülését jól jelzi, hogy a letöltési csomag mérete az előző verzióhoz viszonyítva a hatszorosára hízott."

Ennyit írnak még ezzel kapcsolatban, ki kell próbálni.

#1640 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 09:08

Idézet: auster - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 23:28

Tudom, hogy már az előző részben volt, de nem találom:
Hogyan lehet az időjárás jelentés Gadgetet aktiválni. Most service not available felirat látszik. Emlékszem, valakinek volt egy jó trükkje.
Köszi

A localization-t mondjuk amerikára kell állítani, aztán a pénznemet, dátum formátumot stb. meg kézzel visszaállítgatni olyanra amit M.o.-n használunk.

#1641 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 10:30

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki hasonló módon kezdi: nagyon sürgősen kellene döntenem a Vista vásárlásáról, és nem igazán van időm átnézni az öt topikot... Szóval a neten elvétve találni olyan híreket, hogy az nVdia nem készít Vista drivert az nForce 2 chipsetes alaplapokhoz. Nekem ilyen van (Abit AN7), és szeretném tudni, hogy megy-e rajta a Vista, illetve kell-e valamilyen speciális bűvészmutatvány a telepítéséhez/működtetéséhez. Azt hiszem, proci és memória elég lesz (2500+, 1,5 GB), de a chipset miatt egy kicsit megijedtem. Van valakinek tapasztalata? Előre is köszi!
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#1642 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 11:20

Mindenkinek thx a segítséget, természetesen ha nem javul a dolog és én vagyok az utsó aki segíteni tud neki, akkor megpróbálom ezeket. De én tutti csapkodnék valamit ha arra "kérném" a gépem hogy bootoljon "cdrom"-ról, és bahna rám  :omg:  :Đ
Kíváncsi leszek rá hogy mi lesz ebből.Az optikai meghajtó tökéletesen jó, mert a vista elindul ugyan, de ahogy 3d-s cucchoz ér a dolog, jön a kékhalál, újraindulás. Inno 6600gt van benne, de pciE-s, 2,5 éves, volt sok baj azokkal én emlékszem rá, de szerintem nem az a baj...:)
Majd úgyis kiderül, ha mégsem sikerül ez akkor leírom mi a helyzet és kérnék majd még segítséget tőletek, ugyanis ha esetleg biost kellene frissíteni vagy ilyesmi, az nem az én asztalom > soha nem volt rá szükségem és félek tőle  :omg:  :eek:  :Đ
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1643 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 06. 27. 11:35

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2007. jún. 27., szerda - 10:08

A localization-t mondjuk amerikára kell állítani, aztán a pénznemet, dátum formátumot stb. meg kézzel visszaállítgatni olyanra amit M.o.-n használunk.

Azért egy ilyen drága software esetében elég pitiáner dolog nem ?

#1644 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 04:43

Tegnap biost frissítettem.
Azóta érvénytelen az aktíválásom...
Asszem hosszú telefonálások napja lesz.

#1645 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 05:57

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jún. 27., szerda - 10:35

Ez nem a pénzről szól, illetve nem az oprendszer áráról, jogi dolgok miatt nem elérhető nálunk.

Szerkesztette: VKP 2007. 06. 28. 05:57 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1646 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 06:32

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 5:43

Tegnap biost frissítettem.
Azóta érvénytelen az aktíválásom...
Asszem hosszú telefonálások napja lesz.

az igen :eek:
Hádédész..

#1647 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 07:34

Senkinek sincs ilyen tapasztalata? (NF2 chipsetes alaplap + Vista, lásd 6 hsz-szel feljebb)
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#1648 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:15

Hivatalos driver tényleg nincs de én amikor feltettem a régi gépen a Vistát [2500+,1GB,NF7] mindent felismert alapból..Nem rémlik h bármi gondom is lett volna.
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#1649 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:59

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jún. 27., szerda - 12:35

De az. Nem is használom...  van jó pár jól működő weather gadget neten, de a legegyszerűbb az az, h kinézek az ablakon és azonnal tudom h milyen idő van :D

#1650 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 12:05

Ezzel az új creative driverrel életre tudom kelteni az én SB Live! 5.1 Platinum-omat is vagy felejtsem el örökre?

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.