HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1841 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 11. 16:55

sziasztok,

az a problémám, hogy a vista nagyon érdekesen kezeli a színeket. 32 bites színmélység van beállítva, ellenben mintha 16biten nézném a világot, legyen szó akár windows ablakokról beleértve a film lejátszást és a "tapétát" is, akár 3d-s játékról.
a gradientes részeknél látszik ez leginkább, minta 5 színből állna egy színátmenet, már a vista logon screennél is, de ha filmet nézek, egy sötétebb résznél már nagyon csúnya "mpeg-kockákat" generál...

vga: 9800pro, legfrissebb driverrel. tudom régi, de nekem még megfelel.

az az érdekes az egészben, hogy kb 2hete csinálja ezt, régebben nem volt gond, egyik nap így indult el, azóta ilyen. ha leváltom a színmélységet 16bitre akkor sokkal ocsmányabb az egész.

tudja valaki a megoldást? előre is köszi az építő jellegű hozzászólásokat, nem akarok xp-re visszaváltani, új vga-t megint nem akarok, mivel egy darabig ezzel is szép volt a világ...

(ha már volt szó erről akkor sry, de nem fogok 62 oldalt visszaolvasni.)

Szerkesztette: deuce 2007. 07. 11. 16:57 -kor

#1842 Felhasználó inaktív   Piskóta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 11. 18:28

Hi All!

Szóval notebook-on Vista home basic mindenféle leállítási parancsra újraindítja a gépet.
Se hibernálás, se semmi.mindíg újraindul.Csak a power nyomvatartásával hajlandó leállni, de az nem valami kafa:(

THX

#1843 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 20:53

Idézet: Piskóta - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 18:28

Hi All!

Szóval notebook-on Vista home basic mindenféle leállítási parancsra újraindítja a gépet.
Se hibernálás, se semmi.mindíg újraindul.Csak a power nyomvatartásával hajlandó leállni, de az nem valami kafa:(

THX

Egy próbát megérne, ha letiltanád a biosban a hangot és a modemet.

#1844 Felhasználó inaktív   t.imi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 21:31

Idézet: deuce - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 17:55

sziasztok,

az a problémám, hogy a vista nagyon érdekesen kezeli a színeket. 32 bites színmélység van beállítva, ellenben mintha 16biten nézném a világot, legyen szó akár windows ablakokról beleértve a film lejátszást és a "tapétát" is, akár 3d-s játékról.
a gradientes részeknél látszik ez leginkább, minta 5 színből állna egy színátmenet, már a vista logon screennél is, de ha filmet nézek, egy sötétebb résznél már nagyon csúnya "mpeg-kockákat" generál...

vga: 9800pro, legfrissebb driverrel. tudom régi, de nekem még megfelel.

az az érdekes az egészben, hogy kb 2hete csinálja ezt, régebben nem volt gond, egyik nap így indult el, azóta ilyen. ha leváltom a színmélységet 16bitre akkor sokkal ocsmányabb az egész.

tudja valaki a megoldást? előre is köszi az építő jellegű hozzászólásokat, nem akarok xp-re visszaváltani, új vga-t megint nem akarok, mivel egy darabig ezzel is szép volt a világ...

(ha már volt szó erről akkor sry, de nem fogok 62 oldalt visszaolvasni.)

Nem töltött le valami frissitést, ami megkavarta a vga drivert? Vissza tudod nézni a biztonsági központban.
Omega driver vistára vagy valami hasonló nem segíthetne  :think:
Csak szőrmentén :) Nekem van mobilszámom és NEKED?

#1845 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 21:55

:offtopic:
Bástya amúgy lehet igazad van. Nem javultam semmit... :Đ
Anno azt a nevetséges p4et imádtam fikázni ami NW előtt volt, nem emléxem hirtelen a nevére, most meg ezt a pistát..

ONTOPIC:
"Bizonyos" tapasztalati dologra kíváncsi lennék: nekem sima 1 magos athlon 64em van, és nekem nagyon alacsony volt a processzor teljesítménye, főleg 3d-s játékoknál, kriminális fps-ekkel mentek, őrjöngtem... :omg:  :Đ
Nem tudjátok mi a helyzet akkor ha van mondjuk egy 2 magos 2,4ghz-s amd x2 proci? Akkor is ilyen rossz a helyzet?
Igen, azokra  a játékokra gondolok elsősorban amik 1 magon futnak, pl mw,hl2,SOURCE(!!! ez jelenleg atom használhatatlan egy botot nem tudok belőni~40-60fps..?:D)
Mert én remek Athlon 64-es konfigokat látok mostanában, de 2 magos proci + vistához még nem volt szerencsém... :rolleyes:
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1846 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 21:57

Azért az nem igazán nevezhető hülyeségnek, hogy személyem szerint nekem is több kékhalálom volt vistával mint win98-al, és hogy emberemnek partíciója elveszett, amikor ezelőtt életben nem történt ilyen probléma nála..
Még nem hallottam olyan emberről, akinek épp partíciója (és nem HOLT ÜRES!!!) maradt egy royal.sys-re hivatkozó kékhalálos vistahalálnál, ahol még csökkentett módban sem volt hajlandó elindulni, és ezt egyik vista használattól a másikig produkálta.
Nem csak hwswn olvasok, máshol nem ennyire pozitív a vélemény, és én se azzal értek egyet hogy húdejócucc ez, Sajnálom.
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU

#1847 Felhasználó inaktív   Hocsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 22:55

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 14:52

Hocsi, ezt akartam mondani pontosan a föntebb olvasható (oracle) elégedett usernek; tegye csak föl nyugodtan a BF2-t, és játszon. Én mondjuk csak demóval tolom, (mostmár ujra XP-n), de eszméletlen, hogy mit művelt vista alatt. XP-n pöccre indul, gyorsan tölt be, betöltés után nem szaggat, multiban sem. Ezzel szemben vista alatt, indexelés, előtöltés mindne ilyen kikapcsolva, és a zene kb 1,5x lemegy, míg eltűnik a csík. De ez után irja h Initializin client data blablabla...és megint csak várakozás hosszú idei. Ha betöltött, még éppen, hogy lehet menni. Beszállog a gépbe, és eszméletlen szaggatás jön, főleg ha repülök vele, persze vinyó tekeredik mint a kígyó. Kell neki vagy 10-15 perc nyugiban játékban, hogy minden jól menjen. Én nagyon megszenvedtem vele. Mielőtt bárki megkérdezné, úgy is próbáltam, hogy az előtöltés meg minden földi jó be volt kapcsolva. Szerintem ha játszani akarsz, ne vistával tedd. Konfigom nagyvonalakban: 1giga ram, 3,6 P4, 7600 GT. Home Premiummal próbáltam.

UI.: Hocsi te nem linuxozol?

Régen linuxoltam kicsit, de már elmúlt :D
Amúgy pont ettől féltem...  :(
Akkor nemnagyon merem feltenni Vistát, bár mondjuk egy újratelepítés még megeshet, de ha ahogy valaki írta, lezúzná az egyik vinyóm tartalmát, akkor nagyon pipa lennék... :reklamacio:
Hát nem valami bíztató jel így előre látóba... pedig jó lenne, ha működne, elvileg Vista a jövő, nem?
Config:
MSI P35 Neo2-FR | INTEL Core2Quad Q9550 | Geil Black Dragon Kit 4x1GB 800MHz | Sapphire ATI Radeon 5850 1GB |
Samsung 19" 970P | Audigy X-FI XtremeGamer | NEC 3520 DVD RW | Pioneer DVD | WD 1TB | Seagate 750GB | Samsung 250GB

#1848 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 23:18

Idézet: Hocsi - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 21:55

...elvileg Vista a jövő, nem?

nem. Csak 1 próbálkozás. Valakinek tetszik valakinek nem.
Vannak benne jó ötletek (amiket persze mind máshonnan loptak (mac os 10)..), de engem nem nagyon hoz lázba, ha a játékaim harmadannyi fps-el mennek mint xp alatt.
Ha ez valahogy meg lenne oldva, akkor még a kékhalálok se zavarnának  :omg:  :Đ
Ja és az se hogy 1 giga rammal swappelnek olyan játékok, amik 512mega rammal akadásmentesen mennek xp alatt  :Đ

Szerkesztette: Waveson 2007. 07. 11. 23:23 -kor

#1849 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 00:48

Sziasztok,segitseget szeretnek kerni egy igen fontos gondra a vistaban:
az a hejzet hogy van egy MSI K9VMG-V lapom és letoltottem a legujjab hangkartya drivert a vistahoz,igaz hogy a vista felismeri automatikusan de nekem kell a vezerto hogy tuggyam alitani a hanghatasokat.Szal feltettem a drivert es meen meg minden, de mikor kikapcsolom a gepet, es utana elinditom,belep a vistaba es keresi a hardvert ugy 20mp ig(nincs hang ekozben),majd utana meginn mukodik, de a beallitasoknak annyi,meginn bekell alitani a managert.Valakinek volt ijen tapasztalata? plz segitsetek,kossz h meghalgattatok.

#1850 Felhasználó inaktív   korte73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 07:26

Idézet: Natti - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 16:38

Mert nem rendszergazdajoggal ténykedsz.Az egyik újdonság a Vistában.

Ezt kifejtenéd bővebben, mert nem teljesen értem.
Egy felhasználó van összesen, az rendszergazda jogokkal rendelkezik.

#1851 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 08:59

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 0:18

nem. Csak 1 próbálkozás. Valakinek tetszik valakinek nem.
Vannak benne jó ötletek (amiket persze mind máshonnan loptak (mac os 10)..), de engem nem nagyon hoz lázba, ha a játékaim harmadannyi fps-el mennek mint xp alatt.
Ha ez valahogy meg lenne oldva, akkor még a kékhalálok se zavarnának  :omg:  :Đ
Ja és az se hogy 1 giga rammal swappelnek olyan játékok, amik 512mega rammal akadásmentesen mennek xp alatt  :Đ

Ez a lopas-dolog teljesen baromsag, mar nem egyszer kitargyaltuk tobb helyen is. A tobbire nem tudok mit mondani, mert nalam minden jol megy, sokkal jobban, mint a hackintosh vagy az xp vagy akar a Mac OS X a munkahelyi macintoshokon.
Eskuszom, minel jobban fikazzak a Vistat, nekem annal jobban tetszik.

#1852 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 09:11

elképesztő mennyit szarakodnak ezzel a campus vistás dologgal, május eleje óta hívom őket, mindig azt mondják, hogy már folyamatban van, lesz biztos, magyar nyelvű meg minden, 2 hét múlva hívjam újra, ez megy azóta.
most annyi a változás, hogy ők nem tudnak semmi biztosat, a kormánnyal megy az egyezkedés de nem tudják mikortól lesz elérhető... :)
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1853 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 09:55

Idézet: korte73 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 8:26

Ezt kifejtenéd bővebben, mert nem teljesen értem.
Egy felhasználó van összesen, az rendszergazda jogokkal rendelkezik.

A Vistában vannak rendszergazdák és a Rendszergazda (aki alapesetben disabled user), aki egyenlőbb az egyenlőek között.

Szerkesztette: worxland 2007. 07. 12. 09:56 -kor

aláírás
Spoiler

#1854 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 10:29

Megtehettek volna, hogy a Vistaban mar egy felhasznaloi jogosultsagokkal rendelkezo fiok legyen az alapertelmezett (amivel amugy egesz jol hasznalhato a Vista, ha beirod a rendszergazdai jelszot), de kompatibilitasi okok (rossz, regi tervezesu kulso programok) miatt a regi felallas maradt azzal a kulonbseggel, hogy a rendszergazda csak akkor jogosult barmire is, ha ezt a gep elott ulo humanoid egy kulon gombnyomassal engedelyezi. Igy tulajdonkeppen ugyanolyan a fiokod, mint egy felhasznaloe, csak nem kell admin jelszot beirni, ha valamit valtoztatni akarsz - legalabbis lenyegeben ez.

#1855 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 10:39

Idézet: Hocsi - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 23:55

Régen linuxoltam kicsit, de már elmúlt :D
Amúgy pont ettől féltem...  :(
Akkor nemnagyon merem feltenni Vistát, bár mondjuk egy újratelepítés még megeshet, de ha ahogy valaki írta, lezúzná az egyik vinyóm tartalmát, akkor nagyon pipa lennék... :reklamacio:
Hát nem valami bíztató jel így előre látóba... pedig jó lenne, ha működne, elvileg Vista a jövő, nem?

A "novellám" írása után láttam, hogy neked 4 giga ramod van, de én mégsem tenném fel a vistát. A vinyód szerintem akkor is megsínylené. Bár te tudod.

#1856 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 10:47

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 22:57

Azért az nem igazán nevezhető hülyeségnek, hogy személyem szerint nekem is több kékhalálom volt vistával mint win98-al, és hogy emberemnek partíciója elveszett, amikor ezelőtt életben nem történt ilyen probléma nála..
Még nem hallottam olyan emberről, akinek épp partíciója (és nem HOLT ÜRES!!!) maradt egy royal.sys-re hivatkozó kékhalálos vistahalálnál, ahol még csökkentett módban sem volt hajlandó elindulni, és ezt egyik vista használattól a másikig produkálta.
Nem csak hwswn olvasok, máshol nem ennyire pozitív a vélemény, és én se azzal értek egyet hogy húdejócucc ez, Sajnálom.

Nagyon tuldramatizalod a dolgot. Elmondanam, hogy a mult heten a melohelyemen ugy osszeomlott az egyik gepen a Mac OS (tiger), hogy nem volt hajlando elindulni sehogysem, szetesett a filerendszere, minden adat odaveszett, es pont arrol az egy geprol nem backupoltak... disk warrior se tudott mit kezdeni vele, norton se. Szoval errol ennyit. Es ilyen elofordul Mac-en is, XP-n is, csak az a kulonbseg, hogy most a pistat trendi fikazni.

#1857 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 17:02

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 10:11

elképesztő mennyit szarakodnak ezzel a campus vistás dologgal, május eleje óta hívom őket, mindig azt mondják, hogy már folyamatban van, lesz biztos, magyar nyelvű meg minden, 2 hét múlva hívjam újra, ez megy azóta.
most annyi a változás, hogy ők nem tudnak semmi biztosat, a kormánnyal megy az egyezkedés de nem tudják mikortól lesz elérhető... :)

Sajnos ez van. Legutóbb nyarat mondtak, most meg nem tudják, mert tárgyalnak. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1858 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 18:26

Itt senki sem tanul nyelvet? Mindenki "Magyar? mert jó lenne ha magyar lenne." "Nagyon jó progi, csak nem magyar." Hát Istenem, sajnos a magyar nem világnyelv, és hiába szép, meg kell tanulnunk más nyelven. Ehhez az idegen nyelvű programok (vagy oprendszer) jó kis gyakorlás.

#1859 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 18:38

Arról nem is beszélve, hogy a nyelvek jó része a magyarhoz képest olyan egyszerű, mint egy kör. Lásd pl.: muszály, kézpénz, bocsájt, szégyenlem, haggya és hasonló hibás formák. :D
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1860 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:28

Igaz-igaz, de a magyar sokkal szebb mint például az angol, van benne külön magázás és tegezés; Ön, maga; te, ti.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.