HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2081 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 30. 12:43

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 13:35

Idáig is szánalmasan undorító volt..  :mad:

Más cégnek meg más licensz politikája van, ami szintén tartalmaz szemétséget. Erről ennyit, kár cseszegetni a Microsoft-ot állandóan.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2082 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 13:42

Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 13:43

Más cégnek meg más licensz politikája van, ami szintén tartalmaz szemétséget. Erről ennyit, kár cseszegetni a Microsoft-ot állandóan.

na  azert eddig nem volt divat lapcserenkent uj vistat venni 40-100 ezer ft-ert.
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2083 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 13:46

Nem kell lapot cserélni.
Már egy bios upgrade is elég volt neki, hogy elvesszen az aktiválás.

#2084 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 13:59

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 14:46

Nem kell lapot cserélni.

Ilyenről még nem is hallottam.

Kész, ez már tényleg mindennek a teteje.....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2085 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 14:19

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 14:42

na  azert eddig nem volt divat lapcserenkent uj vistat venni 40-100 ezer ft-ert.

Valami hardverhez eddig is kötve volt az OEM Windows.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2086 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 14:19

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 14:46

Nem kell lapot cserélni.

Telefonon újrakell aktiválni és kész.

#2087 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 14:27

Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 15:19

És majd nekem kell magyarázkodni, hogy miért is akarom újra aktiválni.
Mint mikor az egyik gépet teljesen hazavágta egy vírus és az installálás után 1 hónap múlva újra kellett húznom az XP-t. Nem engedte aktiválni. Nem baj, telefonon aktiváljuk.
Erre a fazon 3x rákérdezett, hogy mi történt, miért kellett újrahúzni. Nem lehetett volna másképp megoldani?

Szóval én magyarázkodjak???
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2088 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 14:39

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 15:27

Szóval én magyarázkodjak???

SMS-es aktválást próbáltad már? Ott nem kérdeznek semmit.
Ja ha már a magyarászkodásnál tartunk akkor ilyen más cégnél termékénél is előfordul. pl: Macromedia Studio Mx 2004 Oktatási verzió mennyiségi licenszben. Megveszed a szoftvert elég durva összegért és 30 napig használhatod utánna letilt. Megoldás felhív (fax is van de válasz sos jött rá) az angliai képiselet ott megkérdik a doboz sorozatszámát és megadják az aktiváló kódot. Ami szintén figyeli a gépedet, tehát nincs az, hogy össze vissza telepítgeted és annyiszor ahányszor akardor, egy idő után ott reseteltetni kell a licenszet (vagy gép újratelepítésénél deaktiválni a progit). Szintén ilyen reszetelendő licensze van az ACDSee proginak is , figyelgeti a gépet (1 licensz 1 telepítés). Ott e-mailbe intézhető a dolog, természetesen erre magamtól kellett rájönni.
De még emlithető a Symantec cég némely programja is amit 1 évre veszel meg és utánna síránkozik a progi. Mondjuk ez egy újratelepítéssel megoldható. Kivétel a mennyiségi licenszes programjaik. Mert kérik a licensz kulcsot + a cég is küldözgeti a leveleket, hogy megkéne venni újra a licenszett és az elég durva összeg. 124db Symantec antivirus ebből 100licensz 1 éves hosszabítás és 24 új licensz 2 éves hazsnálati joggal közel 900ezer Ft volt legutobb.

Szerkesztette: bon 2007. 07. 30. 14:44 -kor

#2089 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 15:14

Idézet: Attees - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 8:08

Sziasztok

Vajon ez :Control panel/sounds and audio devices/hardware/audio codecs vagy video codecs/Properties, vagyis a telepített codec-ek listája hol lehet a Vistában? 
Mert én nem találom... :rolleyes:

Benne van egyáltalán?  :think:

Ezek szerint Ti sem találjátok :D

Most komolyan, benne van vagy nincs? Vagy nemtudjuk?
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#2090 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 30. 15:19

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 14:42

Az OEM Vista mióta kerül ennyibe? :think:

Komolyan nem értem ezt a felháborodást baz, az OEM-nek pont ez a lényege, pontosan ezért kerül annyiba amennyibe. Vagy kössék más komponenshez az OEM licencet, mondjuk vinyóhoz? Vagy hogy? Adják a dobozost OEM áron, és még nyalják is ki a t. felhasználó seggét utána?
Tessék inkább annak örülni, hogy bevezették a onepack OEM licencet, amelynek révén az OEM Microsoft OS ára mindenki számára elérhető szintre süllyedt. Kurvára nem érdemes azon vitatkozni, hogy ez így még mindig drága-e vagy sem (a magánvéleményem szerint egyáltalán nem az), megvenni, telepíteni viszont továbbra sem kötelező.

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2007. 07. 30. 15:20 -kor

Can you hear me, major Tom?

#2091 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 18:02

Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 14:19

Újra is aktíválták. Nem volt semmi akadékoskodás.

Ettől függetlenül az eseménynaplóban a mai napig írja, hogy a hardware megváltozott, türelmi idő blabla... (pontosan most nem tudom idézni, mert nem a vistás gépen vagyok)
A harminc napos aktíválási határ nekem nem világos.
Amikor telepítettem, akkor emlékeim szerint három napot adott csak. (nem hiszem, hogy rosszul emlékeznék - de nem kizárt)

Egyébként, ha tizedannyi melót fektetett volna a MS a jogtisztaság kezelésébe, mint az internetes probléma megoldó töketlenségekbe, akkor talán jobbat is kitalálhattak volna.

Gondolom a probléma megoldás sokkal fontosabb az amerikai piacnak. (Kevés gondolkodó ember, kevés hardware csereberés felhasználó)

#2092 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 20:12

De kérdés: hányszor lehet újraaktiváltatni? Mert ha akárhányszor, akkor okés. Ha nem, az megint csak kitolás valakivel.  :smoker:

ps.: az OEM termék esetén is jogom van firmware-t, BIOS-t frissíteni, hiszen a legújabb szolgáltatásokat csak így érhetem el (ez marketingszöveg, de idevág).
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2093 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 20:28

Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 15:39

SMS-es aktválást próbáltad már? Ott nem kérdeznek semmit.
Ja ha már a magyarászkodásnál tartunk akkor ilyen más cégnél termékénél is előfordul. pl: Macromedia Studio Mx 2004 Oktatási verzió mennyiségi licenszben. Megveszed a szoftvert elég durva összegért és 30 napig használhatod utánna letilt. Megoldás felhív (fax is van de válasz sos jött rá) az angliai képiselet ott megkérdik a doboz sorozatszámát és megadják az aktiváló kódot. Ami szintén figyeli a gépedet, tehát nincs az, hogy össze vissza telepítgeted és annyiszor ahányszor akardor, egy idő után ott reseteltetni kell a licenszet (vagy gép újratelepítésénél deaktiválni a progit). Szintén ilyen reszetelendő licensze van az ACDSee proginak is , figyelgeti a gépet (1 licensz 1 telepítés). Ott e-mailbe intézhető a dolog, természetesen erre magamtól kellett rájönni.
De még emlithető a Symantec cég némely programja is amit 1 évre veszel meg és utánna síránkozik a progi. Mondjuk ez egy újratelepítéssel megoldható. Kivétel a mennyiségi licenszes programjaik. Mert kérik a licensz kulcsot + a cég is küldözgeti a leveleket, hogy megkéne venni újra a licenszett és az elég durva összeg. 124db Symantec antivirus ebből 100licensz 1 éves hosszabítás és 24 új licensz 2 éves hazsnálati joggal közel 900ezer Ft volt legutobb.

Igen, én is láttam pár kereskedelmi programot, ahol az aktiválást levélváltás előzte meg (igánylő kód, stb), aztán újra csak akkor lehetett aktiválni, ha az előző "állapot" deaktiválva lett (ehhez is levélváltás kellett). Mondjuk olyat még nem láttam, hogy limitálva lett volna, HÁNYSZOR lehet aktiválni legálisan. Az ugyanis szopatás kategória lehet, kényes dolog, rengeteg kérdést felvet jogilag is, etikailag is. Ezért érdekel, hogy a Vista-val mi a helyzet (XP-ről ugyanis hallottam, hogy nem lehetett mindig minden verziót akárhányszor aktiválni); a Microsoft Magyarország akadékoskodott, persze legális volt a cucc, de tényleg megkérdezték, MIÉRT... Amikor semmi közük nem volt a céges dolgokhoz, könyörgöm. Ja, és nem tudom, kik ültek a telefon túlvégén, de rendre rossz kódokat adtak vissza, sokszor volt, hogy 2-3-szor meg kellett ismételtetni, mire "elfogadta a gép".
Egyébként az, hogy figyelik a telepítések "állapotát", érthető, hiszen a licensszel (vagy hogyafenébe írják) nem a program birtoklási jogát veszi meg az ember (tehát nem lesz az ÖVÉ), hanem a használatára szerez jogot. Értem ezt általános kereskedelmi licenszekre.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2094 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 30. 20:40

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 11:27

Segítséget kérek!

Van egy Canyon típusú USB vevőm (CN-BTU1) amit a Vista installáláskor automatikusan felismert, és működött is. Régebben azonban történt valami, el nem tudom képzelni mi, és azóta egyszerűen nem működik, állandóan driver hiányra panaszkodik. Amikor azt mondom neki, hogy keresse inteneten, azt mondja nem találja, pedig istalllálás után onnan szedte le magának, és  úgy működött!

még mindíg senki?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2095 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 20:43

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 21:40

még mindíg senki?

Elég egyedi probléma szvsz, talán ha kitudnád próbálni egy másik gépen :(

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#2096 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 30. 21:01

Windows XP SP2-n kifogástalanul működik.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2097 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 21:26

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nem mondhatja senki, hogy ne mondana igazat (ld: tooltip) :pokeas:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2098 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 22:18

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 16:19

Az OEM Vista mióta kerül ennyibe? :think:

Komolyan nem értem ezt a felháborodást baz, az OEM-nek pont ez a lényege, pontosan ezért kerül annyiba amennyibe. Vagy kössék más komponenshez az OEM licencet, mondjuk vinyóhoz? Vagy hogy? Adják a dobozost OEM áron, és még nyalják is ki a t. felhasználó seggét utána?
Tessék inkább annak örülni, hogy bevezették a onepack OEM licencet, amelynek révén az OEM Microsoft OS ára mindenki számára elérhető szintre süllyedt. Kurvára nem érdemes azon vitatkozni, hogy ez így még mindig drága-e vagy sem (a magánvéleményem szerint egyáltalán nem az), megvenni, telepíteni viszont továbbra sem kötelező.

üdv

R.

Ezzel más gond nincs, mint, hogy ennyit sem ér mint amennyit OEM fizetni kell érte. Nem mindenki számára  elérhető az ára. NO OFFENSE

Egyébként, ha újra kellett telepítenem az xp-t mindig ment az automatikus aktiválás. Alaplapcserét kivéve de akkor telefonon gond nélkül adtak kódot. Azt kell mondani, hogy dvd rommal vetted. Azt meg mindig
benn hagyod a gépben.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2099 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 30. 22:30

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 23:18

Ezzel más gond nincs, mint, hogy ennyit sem ér mint amennyit OEM fizetni kell érte. Nem mindenki számára  elérhető az ára. NO OFFENSE

Dehát ember, ha nem ér meg ennyit, nem kell megvenni, készpassz, túl van tárgyalva. Ha valamire nincs pénzem, vagy van, de szerintem nem éri meg az árát, netán szükségem sincs rá, akkor nem veszem meg és kész.

A Windows nem létszükséglet, le lehet róla mondani. Vagy lehet használni licencdíj ellenében, amit a licenc tulajdonosa állapít meg. Ha ez az eljárás nem tetszik, nem kell résztvenni az üzletben, ennyi.

Egyszerűen nem fogom fel, hogy ez miért lehet felnőtt emberek körében (is) állandó vitatéma.

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2007. 07. 30. 22:32 -kor

Can you hear me, major Tom?

#2100 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 22:44

Idézet: Renwick - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 23:30

Dehát ember, ha nem ér meg ennyit, nem kell megvenni, készpassz, túl van tárgyalva. Ha valamire nincs pénzem, vagy van, de szerintem nem éri meg az árát, netán szükségem sincs rá, akkor nem veszem meg és kész.

A Windows nem létszükséglet, le lehet róla mondani. Vagy lehet használni licencdíj ellenében, amit a licenc tulajdonosa állapít meg. Ha ez az eljárás nem tetszik, nem kell résztvenni az üzletben, ennyi.

Egyszerűen nem fogom fel, hogy ez miért lehet felnőtt emberek körében (is) állandó vitatéma.

üdv

R.

Azért mert ez az egész kib... világ erről szól. A gyerek fejébe ezt tömik az iskolában mert az MS megvette egynapi keresetéből az egész magyar iskolarendszert. Én meg járhatok ki (mint pl ma is) windowsokat feltámasztani mert a gyerek néz rám nagy boci szemekkel, hogy mi a faxért nem megy mikor ő nem csinált semmi rosszat. Tényleg nem csinált semmi rosszat csak netezett szerencsétlen. Arról nem Ő tehet, hogy olyan szarul van megirva az oprendszer amit tömnek a fejébe, (mert a számítógép ott kezdődik, hogy windows), hogy minden marha aki már látott forráskódot ki-be járkál rajt. Ráadásul mindezt pénzért adják.

De felnőtt emberek között ez nem téma.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104