Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 15:39
SMS-es aktválást próbáltad már? Ott nem kérdeznek semmit.
Ja ha már a magyarászkodásnál tartunk akkor ilyen más cégnél termékénél is előfordul. pl: Macromedia Studio Mx 2004 Oktatási verzió mennyiségi licenszben. Megveszed a szoftvert elég durva összegért és 30 napig használhatod utánna letilt. Megoldás felhív (fax is van de válasz sos jött rá) az angliai képiselet ott megkérdik a doboz sorozatszámát és megadják az aktiváló kódot. Ami szintén figyeli a gépedet, tehát nincs az, hogy össze vissza telepítgeted és annyiszor ahányszor akardor, egy idő után ott reseteltetni kell a licenszet (vagy gép újratelepítésénél deaktiválni a progit). Szintén ilyen reszetelendő licensze van az ACDSee proginak is , figyelgeti a gépet (1 licensz 1 telepítés). Ott e-mailbe intézhető a dolog, természetesen erre magamtól kellett rájönni.
De még emlithető a Symantec cég némely programja is amit 1 évre veszel meg és utánna síránkozik a progi. Mondjuk ez egy újratelepítéssel megoldható. Kivétel a mennyiségi licenszes programjaik. Mert kérik a licensz kulcsot + a cég is küldözgeti a leveleket, hogy megkéne venni újra a licenszett és az elég durva összeg. 124db Symantec antivirus ebből 100licensz 1 éves hosszabítás és 24 új licensz 2 éves hazsnálati joggal közel 900ezer Ft volt legutobb.
Igen, én is láttam pár kereskedelmi programot, ahol az aktiválást levélváltás előzte meg (igánylő kód, stb), aztán újra csak akkor lehetett aktiválni, ha az előző "állapot" deaktiválva lett (ehhez is levélváltás kellett). Mondjuk olyat még nem láttam, hogy limitálva lett volna, HÁNYSZOR lehet aktiválni legálisan. Az ugyanis szopatás kategória lehet, kényes dolog, rengeteg kérdést felvet jogilag is, etikailag is. Ezért érdekel, hogy a Vista-val mi a helyzet (XP-ről ugyanis hallottam, hogy nem lehetett mindig minden verziót akárhányszor aktiválni); a Microsoft Magyarország akadékoskodott, persze legális volt a cucc, de tényleg megkérdezték, MIÉRT... Amikor semmi közük nem volt a céges dolgokhoz, könyörgöm. Ja, és nem tudom, kik ültek a telefon túlvégén, de rendre rossz kódokat adtak vissza, sokszor volt, hogy 2-3-szor meg kellett ismételtetni, mire "elfogadta a gép".
Egyébként az, hogy figyelik a telepítések "állapotát", érthető, hiszen a licensszel (vagy hogyafenébe írják) nem a program birtoklási jogát veszi meg az ember (tehát nem lesz az ÖVÉ), hanem a használatára szerez jogot. Értem ezt általános kereskedelmi licenszekre.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."