HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2261 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:40

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 1:07

Nem jelzi a felhasználónak, hogy ezt csak úgy engedi ?  :omg:

Gondolom mer az öntudatos felhasználó első körben jól kilövi az UAC-ot, és nincs aki szólhasson... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2262 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:44

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 23:32

"A nagyobb fájlok vagy sok apró fájl másolási sebességének növelése (A "Hátralévő idő kiszámítása" üzenet rövidebb ideig látszik)"

Ez egy vicc!
A probléma megoldásának megkerülése. Másoljon és ne számolgasson!

Az mappatörlési hibákról meg egy nyomorult szó sem esik, pedig ez a legmocskosabb hibája a vistának.

Az élményindex magasabb értéket ad! - na ettől meg megújul a férfiasságom.

Azért nincs sp1 és szerintem addig nem is lesz, amig nagyban vásárolják a vistát - az MS nincs rászorítva.
Ha egyre több nagy cég lép ki a forgalmazásból, akkor majd lesz változás.
Az Acer és a Dell legalább tett már valamit.

Nem tudom, de technikailag kissé elmaradottnak ítélem meg a Vistát, ha a natúr fájlmásolás is ilyen szépséghibákkal tarkított. Azért mégiscsak 2007-et írunk, s lefutott már pár széria processzorokból, egyéb támogatott hardverekből is raklapnyi, a Microsoft keze alatt. Hogy lehet, hogy ezek a kiváló fejlesztők ilyen banális hibákkal teli rendszert adnak ki a kezük alól, ráadásul nem is szabad forrásként (ami lassan-lassan már követni fogja a szabad fejlesztési modellt, egyre gyakoribbak a visszajelzések) - szóval, amikor bármilyen oprencer alól el tudnék végezni alapvető műveleteket (pl. fájlműveletek), akkor mi az ist*nért nem perfekt ilyen szempontból a szuper Vista? Ez már azért elvárható lenne napjainkban, nem? Különben az asztali windows-ok tényleg csak "játékos" célokra valók... Ez szerintem züllés. De nem fejlődés, semmiképp.  :smoker:

ps.: ja, és másolásnál pl. miért nem írja az ELTELT időt? Vajon pszichológiailag van-e annak oka, hogy annyi látszik, hogy "(már csak) x idő van hátra, kérem várjon."? Szerintem tutira van oka. Vagy Vistában már írja? Csak azért kérdezem, mert más Microsoft-termékeknél is megfigyelhetők ilyesmik. Meg 1 csomó más is, ami nem tartozik ide. Hát igen, a pszichológia.

ps/2.: most néztem a KB938194-es javítócsomagot, van benne 1 ilyen:

- Néhány intenzív grafikus megjelenítést alkalmazó játék képének javítása

Most akkor mi is van? Imádom a magyar fordításokat, a semmitmondó kifejezéseket. Főleg, ha az eredeti, angol oldalon is ott a semmitmondás, a köd. Mit jelent ez pontosan?

Másik:
- A Windows naptár (Windows Calendar) stabilitásának javítása

Hát, aki egy ilyen programban hibát vét (ennyi év gyakorlat után), az tele fogja rakni hibákkal az egész rendszert. Bocsi, ha túlzottan szkeptikus lennék, de azért ez mégis 1 fizetős szolgáltatás (termék), az ember joggal elvárhatná, hogy az alapvető funkciók (amik már generációkkal régebben is megvoltak ám!) tökéletesen működjenek. Persze kivétel, ha az a naptár 7 nyelven beszél és társalog...

Szerkesztette: Warrior 2007. 08. 08. 08:55 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2263 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:52

Uff!
Jól beszéltél!

Nos a mappatörlés.
Provokálni nehéz, de tuti találkoztatok vele.
Leginkább a startmenüben való törléskor lehet szembesülni vele.

Lényeg, hogy legyen legalább két egymásba ágyazott mappa.
Nyiss meg egy fájlt, vagy kattints egy linkre (!!!) ami a belső mappában van.
Zárj be mindent - csak a desktop maradjon.
Töröld a külső mappát - ekkor jelentkezik a hiba.
Néha tojik törölni.

Nincs futó alkalmazás, thrumbnail, semmi.
Ha így hagyod órákig, akkor is marad a törölhetetlenség.
Kijelentkezés, bejelentkezés és törölhető.

#2264 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:57

Másik:

startgomb - jobbklikk - megnyitás
hozz létre itt egy fájlt - mondjuk egy txt-t (a névben ne legyen ékezet, szóköz)
zárd be az ablakot
ha nincs változás a desktopon, akkor desktopon jobbklikk frissítés.

Szerkesztette: Brokkoli 2007. 08. 08. 08:58 -kor

#2265 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 09:00

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 9:52

Uff!
Jól beszéltél!

Nos a mappatörlés.
Provokálni nehéz, de tuti találkoztatok vele.
Leginkább a startmenüben való törléskor lehet szembesülni vele.

Lényeg, hogy legyen legalább két egymásba ágyazott mappa.
Nyiss meg egy fájlt, vagy kattints egy linkre (!!!) ami a belső mappában van.
Zárj be mindent - csak a desktop maradjon.
Töröld a külső mappát - ekkor jelentkezik a hiba.
Néha tojik törölni.

Nincs futó alkalmazás, thrumbnail, semmi.
Ha így hagyod órákig, akkor is marad a törölhetetlenség.
Kijelentkezés, bejelentkezés és törölhető.

Valaki azt mondta, hogy az XP az "alapoktól" készült, s a Vista is... Hát, ha most be akarnék szólni, azt mondanám: ha az alapoktól kezdés azt jelenti, hogy az "új platformon" lefordítják ismét az összes forrást, akkor részvétem... Ha alapoktól kezdik, attól még nem biztos, hogy MÁS lesz a végeredmény... Ennél a cégnél legalábbis nem úgy néz ki. Vajon hol a tervezési fázis, vagy miafene? Én ehhez tényleg laikus vagyok. Csak zavar, mint sok más laikust. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2266 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 09:07

Tehát még mindig a beszólás: elvileg egyre komolyabbak a Windows-ok (értem most a Vistát). Egyre bonyolultabbak, viszont a hibák egyre alapvetőbb jellegűek.
Anno DOS alatt nem nagyon voltak fájlműveletekkel kapcsolatos alapvető hibák, még a korai (mondjuk kb. 3.0) verziók alatt sem. Mi lesz 10 év múlva, nem tudom, de félek, mert lehet, hogy lesz 1 szuper csillogó rendszer, ami ránézésre minden feladatot rém-egyszerűen megold, bármit elérhetünk 1-2 kattintással, az összes modern technikai vívmányt "ötvözi", képes kezelni, csak éppen egy egyszerű könyvtár létrehozása fog nehézségekbe ütközni. A probléma indukcióval 1 kicsit kiterjeszthető.
Szerintem az időzített bomba már ketyeg. Bocsi, ha off lett volna.  :smoker:

#2267 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 09:24

Régi probléma, hogy ha wordben megnyitunk egy fájlt és azt a word kiléptetése nélkül zárjuk be, akkor az alkalmazás továbbra is fogja a fájlt. (nem mozgatható, nevezhető, törölhető)
Ugyan ez lehet a vistában is a gond, csak itt nem tudom nevesíteni az alkalmazást, aki fogja a mappában levő valamelyik fájlt.

#2268 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 13:47

Idézet

"Javítás után attól sem kell félni, hogy a Windows váratlanul újraindítja a gépet, miután bejegyzést készítünk a naptárban."

Ez már kicsit röhejes. Ehhez kellet 5 év? :omg:

Forrás.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2269 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:26

Most jon lefele a Vista ket javitocsomagja.  :) Nemsokara tesztelem oket.

#2270 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 08. 17:13

Azé' srácok, ezt már tényleg nem igazán vágom: ha nincs javítás az a baj, ha van, akkor meg az, hogy milyen banális a hiba, és különben is phöjjj, hogy egyáltalán van bármilyen hiba. Mert az itt hozzászólók természetesen mindig makulátlan mukát végeznek, hála József Attila bölcs útmutatásának.

De ha meg már ennyire sehogysenem jó, ajánlom a társaság figyelmébe bepe avatarját: vindóz eltol, pingvin megdug, azt' mindenki boldog. :smoker:

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2007. 08. 08. 17:13 -kor

Can you hear me, major Tom?

#2271 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 17:25

Deja Vu

Huszonöt éve, amikor sikerült megvennem első új kocsimat, egy 1400-as Daciat, azt hittem, hogy a technika már fejlett.
Kizárt, hogy egy autó olyan szar legyen, ahogy mások állítják.
Egy hónap alatt rájöttem, hogy igencsak át vagyok kúrva a pénzemért.

Most Deja Vu.

Tehát dugjon pingvint az, aki hibás terméket forgalmaz - méghozzá erőszakos eszközökkel.

#2272 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 17:30

több, mint 10 éve mindennapos munkatársam a windows, de ennyit ez idő alatt összesen nem panaszkodtam, mint 1 nap alatt a kedves topiktársak :).

ha értenék a linuxhoz valószínűleg valamelyik fajtáját használnám, de mivel nem értek, így befogom a számat és próbálom minél jobban megismerni az épp aktuális windows-t, így megtanulva a hibáit, ezzel könnyítvén a mindennapos együttes munkát. aki erre nem képes, tényleg kezdjen el kacérkodni a linux telepítéssel.

természetesen van -jó- pár hibája a Vistanak(ahogy volt fél-1 évesen az XP-nek is), de eddig ugyanolyan hatásfoggal végzem azt a bizonyos mindennapi melót, mint az XP-vel 1 hónapja még tettem. de itt is igaz -még ha néha csak részben is- a régi nagy igazság: a leggyengébb láncszem a felhasználó.

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#2273 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:07

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 9:40

Gondolom mer az öntudatos felhasználó első körben jól kilövi az UAC-ot, és nincs aki szólhasson... :)

Szól egy frászt. Az uac nem azért van hogy szóljon, hanem hogy halálra idegesítsen.

#2274 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:17

Idézet: jordan6 - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 18:30

ha értenék a linuxhoz valószínűleg valamelyik fajtáját használnám, de mivel nem értek, így befogom a számat és próbálom minél jobban megismerni az épp aktuális windows-t, így megtanulva a hibáit, ezzel könnyítvén a mindennapos együttes munkát. aki erre nem képes, tényleg kezdjen el kacérkodni a linux telepítéssel.

Én használtam linuxot, kényszerből. Csak terjesztik róla hogy jobb, valójában mindennapi használatra ugyanolyan szar, sőt sokszor szarabb mint az aktuális windows. Mindenféle fura megmagyarázhatatlan lefagyások, hibák. Egy driver telepítéséhez 10 éves it tapasztalat a minimum, az alatt neki se álljon senki. A legjobb az volt, hogy ha ki volt húzva a gépből a lan kábel nem volt hajlandó elindulni, lefagyott a bejelentkezésnél a rendszer, mi meg fél napig szenvedtünk mire rájöttünk mi a búbánat baja van, hogy a login sreen után elhasal mindenféle fura fatális hibával.  Ja és akkor még ne beszéljünk a programok kézi telepítéséről. Olyan eldugott szarok vannak benne, hogy az valami hihetetlen. 5 napos levélváltás a supporttal mire sikerül egy nyamvadt programba életet lehelni. De akkor is úgy, hogy végül feltették ftp-re a komplett rendszert mert nem bírtunk rájönni együttesen sem mitől nem megy.  Kb ennyit tud a linux felmutatni.

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 10:07

ami ránézésre minden feladatot rém-egyszerűen megold, bármit elérhetünk 1-2 kattintással, az összes modern technikai vívmányt "ötvözi", képes kezelni,

Én úgy látom a windowsban nem egyszerűsödik hanem bonyolódik az egyes dolgok kezelhetősége. Csicsás meg csillog villog, de egyre használhatatlanabb. Ugyanazokat a funkciókat/beállításokat, amiket gyakran használok 10-ből 9x nehezebb elérni. 1 esetben meg ugynaúgy van mint xp-ben. Ez nem fejlődés hanem visszafejlődés. Érdemi előrelépés a windowsban a 95 óta nem volt. Azóta csak a szart pofozgatják ms-nél és az emberek orra elé lökik 1-2 évente.

Szerkesztette: Mumia 2007. 08. 08. 18:20 -kor

#2275 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:19

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:07

Szól egy frászt. Az uac nem azért van hogy szóljon, hanem hogy halálra idegesítsen.

azért ez sem teljesen így van. segít megvalósítani a legjobb formulát. csak akkor használjuk admin jogunkat, amikor igazán szükség van rá.

#2276 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:17

Egy driver telepítéséhez 10 éves it tapasztalat a minimum, az alatt neki se álljon senki.

1 tanfolyamon 15-en telepítettünk lépésről-lépésre ugyanúgy linuxot. miután felment a gépre és először mindenkinek elindult 3 gépen volt egér, a többin nem... aranyos :)

#2277 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:22

Idézet: jordan6 - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:19

azért ez sem teljesen így van. segít megvalósítani a legjobb formulát. csak akkor használjuk admin jogunkat, amikor igazán szükség van rá.

Nem egészen. Az uac szól, ha az admin jogoddal élni akarsz. Csak az a hiba, hogy én tudom, hogy élni akarok vele nem kell hogy rákérdezzen. Nem viccből hívom be a cp-t vagy bármit.

#2278 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:22

Nem egészen. Az uac szól, ha az admin jogoddal élni akarsz. Csak az a hiba, hogy én tudom, hogy élni akarok vele nem kell hogy rákérdezzen. Nem viccből hívom be a cp-t vagy bármit.

de ha adminként vagy belépve XP alatt és elindítasz egy IE-t, Firefox-ot akkor azt is adminként futtatod, míg Vista alatt nem így van. szerintem ez előny. persze aki nem akarja használni, az kikapcsolhatja.

Szerkesztette: jordan6 2007. 08. 08. 18:25 -kor

#2279 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:18

Es vajon, mikor, melyik disztroval, es melyik verziojaval probalkoztatok? Es milyen vason. Nem 15 eves Red Hat-et kell feltenni a mai gepekre, es akkor nincs problema. A Vista ellenfelekent erdemes kiprobalni mindenkinek mondjuk az Ubuntu Feisty 7.04-et, vagy az openSuSE 10.2-ot, vagy a Fedora 7-et, vagy mondjuk a Sabayon 3.4-et (nekem ez utobbi van most fent, ez Gentoo alapokra epul). Nem egy disztrot probaltam mar, es soha, egyik sem fagyott erdekes modon, es semmifele gondjaim nem voltak veluk, ha voltak, azok orvosolhatoak voltak tobbnyire..

#2280 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:27

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 21:18

Es vajon, mikor, melyik disztroval, es melyik verziojaval probalkoztatok? Es milyen vason. Nem 15 eves Red Hat-et kell feltenni a mai gepekre, es akkor nincs problema. A Vista ellenfelekent erdemes kiprobalni mindenkinek mondjuk az Ubuntu Feisty 7.04-et, vagy az openSuSE 10.2-ot, vagy a Fedora 7-et, vagy mondjuk a Sabayon 3.4-et (nekem ez utobbi van most fent, ez Gentoo alapokra epul). Nem egy disztrot probaltam mar, es soha, egyik sem fagyott erdekes modon, es semmifele gondjaim nem voltak veluk, ha voltak, azok orvosolhatoak voltak tobbnyire..

akkori debianok voltak, 2gigás P4-es korszak az Elte-n.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116