HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2801 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 19:26

Adott egy 20 gigás partíció.
Ultimate-t feltelepítem, 11gb marad szabadon, restart, ghostolás.
Windows update, 2x restart stb, ghost.
Újraindítok, office 2007et felrakom, beleimportálnám a leveleimet, hiba, nincs hely a lemezen!
Megnézem, 19.5 gb foglalt, 411mb szabad.
Hö?!?!
:reklamacio:  :eek:
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2802 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 20:13

Segítség!

Tud valaki megoldást arra, hogy egy ütemezett feladat végrehajtására felébredő VISTA a feladat végrehajtása után aludjon vissza üzembiztosan. Jelenleg ha ütemezett TV felvételt kérek tőle néha a felvétel után rögtön elszenderedik, néha pedig nem. Ezt azzal orvosoltam, hogy a teljesítmény gazdálkodási beállításoknál megadtam hogy 10 perc után kezdeményezze az alvó állapotba térést.
Ez így működőképes, de ebben az esetben DVD írás közben is 10 perc leteltével ( akár a médiacenteren belül, akár az intézővel kezdeményeztem) alvó állapotba tér és sorra teszi tönkre a lemezeimet.  :reklamacio:

tic

#2803 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 20:27

Windows Vista Service Pack 1 információk: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2804 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 20:47

Sziasztok,

Feltelepítettem a Vista Ultimate verziót, de ha boot-olsákor nincs a dvd az optikai meghajtóba,akkor kiirja hogy az NTLDR nem tölthető be, és itt meg is áll, csak akkor boot-ol be a rendszer ha bent van a vista DVD a meghajtóba.

Valaki tudna erre a problémára megoldást?

Előre is köszi!

#2805 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 20:50

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 20:26

Adott egy 20 gigás partíció.
Ultimate-t feltelepítem, 11gb marad szabadon, restart, ghostolás.
Windows update, 2x restart stb, ghost.
Újraindítok, office 2007et felrakom, beleimportálnám a leveleimet, hiba, nincs hely a lemezen!
Megnézem, 19.5 gb foglalt, 411mb szabad.
Hö?!?!
:reklamacio:  :eek:

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2806 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 21:14

Idézet: Fireblade - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 21:47

Sziasztok,

Feltelepítettem a Vista Ultimate verziót, de ha boot-olsákor nincs a dvd az optikai meghajtóba,akkor kiirja hogy az NTLDR nem tölthető be, és itt meg is áll, csak akkor boot-ol be a rendszer ha bent van a vista DVD a meghajtóba.

Valaki tudna erre a problémára megoldást?

Előre is köszi!

Valószínüleg ua. az oka mint xp-nél, tehát egy próbát megér:

Hiányzó NTLDR

Bcupdate.exe
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#2807 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 08:41

Idézet: Eiki - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 7:48

Automatikus töredezettség-mentesítés?

Hm, meg fogom nézni. Ezt hol lehet kapcsolni? :think:

A komsürröggéjt megint vissza-visszaköszön.

#2808 Felhasználó inaktív   gduck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:05

Hali!

Campus Vistáról tudtok vmi hírt? Az oprendszer már egy éves lesz, a tanév indul és oktatni még nem lehet... Ez a töketlen minisztérium elintézhetné már, nem hiszem hogy a microfoson múlik...

#2809 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:41

Idézet: gduck - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 11:05

Hali!

Campus Vistáról tudtok vmi hírt? Az oprendszer már egy éves lesz, a tanév indul és oktatni még nem lehet... Ez a töketlen minisztérium elintézhetné már, nem hiszem hogy a microfoson múlik...

én már május eleje óta ~2 hetente hívom őket, és mindig csak azt mondják ők is arra várnak, hogy kormány meg1ezzen bill bácsival... már amúgy a telefonos csaj júliusban biztosra ígérte, hogy augustusban MÁR lesz, ehhez képest nincs... azt mondta, amint van vmi a honlapjukra kikerül. :down:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2810 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 11:13

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 11:41

én már május eleje óta ~2 hetente hívom őket, és mindig csak azt mondják ők is arra várnak, hogy kormány meg1ezzen bill bácsival... már amúgy a telefonos csaj júliusban biztosra ígérte, hogy augustusban MÁR lesz, ehhez képest nincs... azt mondta, amint van vmi a honlapjukra kikerül. :down:

Szeptemberben kapják meg az iskolák az office 2007-et, és a Vista Enterprise verziót. Valószínűleg egy közeli időpontban, a diákok részére is elérhető lesz.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2811 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 12:29

Idézet: gduck - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 11:05

Hali!

mar meg ne sertodjel, de miert jarna campus vista? ha a cegek jo esetben jovo nyaron ternek at csak vistara, akkor neked miert surgos annyira? amugy senki nem gatol meg abban, hogy vegyel magadnak a boltban egy licenszt.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2812 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 12:57

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 9:41

Vezérlőpult > Feladatütemező > Feladatütemező könyvtár > Microsoft > Defrag

Itt megnézheted a beállításokat.

#2813 Felhasználó inaktív   gduck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 13:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 12:29

mar meg ne sertodjel, de miert jarna campus vista? ha a cegek jo esetben jovo nyaron ternek at csak vistara, akkor neked miert surgos annyira? amugy senki nem gatol meg abban, hogy vegyel magadnak a boltban egy licenszt.

Bocsesz, nem nekem kell Én már megvettem  ;)

Nekem speciel 150 gépre kellene telepítenem az iskolában  :D Azér az lényeges lenne, hogy a felsőoktatásban tanulók elboldoguljanak a már egy éve megjelent oprendszerrel...

Szerkesztette: gduck 2007. 08. 31. 13:19 -kor

#2814 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 13:23

Idézet: gduck - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 14:16

Bocsesz, nem nekem kell Én már megvettem  ;)

Nekem speciel 150 gépre kellene telepítenem az iskolában  :D Azér az lényeges lenne, hogy a felsőoktatásban tanulók elboldoguljanak a már egy éve megjelent oprendszerrel...

Szeptemberben megkapjátok a csomagot, csak aztán legyen elég erős vas hozzá.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2815 Felhasználó inaktív   gduck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 13:30

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 13:23

Szeptemberben megkapjátok a csomagot, csak aztán legyen elég erős vas hozzá.

Ez jó hír, köszi!  :respect:  (És az is hogy végre a novell is kiadta a Vista klienst :D )

#2816 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 14:41

Idézet: gduck - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 14:16

Azér az lényeges lenne, hogy a felsőoktatásban tanulók elboldoguljanak a már egy éve megjelent oprendszerrel...

te monddmar el megis mik azok a funkciok amik miatt a felsooktatasban tanulok szamara olyan hudenagyon lenyeges lenne a vista hogy xp mar nemis megfelelo... aki meg ilyen GUIzo oprendszerrel 4 ora alatt nem boldogul el es a felsooktatsban tevelyeg az szerintem surgosen kerje vissza az sikolapenzt :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 31. 14:42 -kor

#2817 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 18:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 15:41

aki meg ilyen GUIzo oprendszerrel 4 ora alatt nem boldogul el es a felsooktatsban tevelyeg az szerintem surgosen kerje vissza az sikolapenzt :D

Specializáció: azért, mert valaki egyetemre jár(t), nem feltétlen WinGUI-zseni.
Példa: százmilliós informatikai projektünk informatikus projektmenedzsere (aki igenis ért a dolgához és józanész dolgában sem áll rosszul, nem úgy, mint sokan mások hasonló pozícióban) többezer Excel-táblázat készítése után sem ismerte pölö a (szvsz) igencsak hasznos és közismert VALUE() függvényt és a VLOOKUP()-al is bajai voltak.
 aláírás
Spoiler

#2818 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 20:01

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 9:41

Automatikus töredezettségmentesítés

A Windows Vista töredezettségmentesítője teljesen automatizált lett, eltűnt a sokakat zavaró és néha nem egyértelmű folyamatjelző sáv, valamint alapértelmezésként ütemezve fut az eszköz, hogy a felhasználónak ne kelljen törődnie vele. Bár a folyamat alacsony prioritással dolgozik, némiképp lassítja a rendszert a háttérben folyó töredékmentesítés, így ezt a lehetőséget is kikapcsolhatjuk. (A rendszeres töredezettségmentesítésről így nekünk kell gondoskodnunk, bár személyes tapasztalatom szerint akár hosszabb távon sem okoz teljesítménycsökkenést ennek elmaradása - a szerk.)

Az ütemezett töredezettségmentesítés kikapcsolásához először nyissuk meg az alkalmazást a Start menü keresőjébe a "dfrgui" szót írva és a megjelenő első találatra kattintva. A megnyíló ablakban vegyük ki a pipát a "Futtatás ütemezés szerint (Run on schedule)" jelölőnégyzetből.

(winportal.net)

;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2819 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 20:04

Idézet: worxland - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 19:36

Specializáció: azért, mert valaki egyetemre jár(t), nem feltétlen WinGUI-zseni.
Példa: százmilliós informatikai projektünk informatikus projektmenedzsere (aki igenis ért a dolgához és józanész dolgában sem áll rosszul, nem úgy, mint sokan mások hasonló pozícióban) többezer Excel-táblázat készítése után sem ismerte pölö a (szvsz) igencsak hasznos és közismert VALUE() függvényt és a VLOOKUP()-al is bajai voltak.

értem én, csak azt nem látom be, hogy mindezeket nem lehet wxp/off2k3 renceren elsajátítani.

#2820 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 20:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 21:04

értem én, csak azt nem látom be, hogy mindezeket nem lehet wxp/off2k3 renceren elsajátítani.

Ezzel viszont 101 százalékig egyetértek.
 aláírás
Spoiler

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »