HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#3001 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 15. 19:59

Idézet: Yilane - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 20:29

Namégeccer megpróbálom :)

Anno a Vistát SP1-es XP mellé tettem fel (egyelőre mindkettőt használom). Most hozzájutottam egy integrált SP2-es XP-hez. Ráereszthetem a telepítést? Vagy csak úgy, ha Win alól indítom, és nem teljes telepítést csinálok, hanem csak frissítést?

Előre is thx.

Nem lenne egyszerűbb letölteni az SP2-t és felrakni? Akkor biztosan nem lesz belőle probléma.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3002 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 20:04

http://blogs.technet...mu/default.aspx

Ez a hivatalos álláspont és így is műküdik az update szolgáltatás. Egy packet monitorral mindenki megnézheti, hogy kikapcsolt állapotban semmit nem tölt. Krinyo-nak jelezni fogok... :)

Szerkesztette: FlowM@N 2007. 09. 15. 20:05 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#3003 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 07:55

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 20:54

No Krinyo információ forrását kellene tudni, mert tévedés van a cikkben. Egyébként valóban igaz, hogy bizonyos OEM Vista verziókhoz jár downgrade jog, tehát rakhatsz fel helyette XP-t. Business és Ultimate OEM helyett rakhatsz fel XP Prof OEM-et. A kulcsnak és a telepítőkészletnek OEM XP Prof-nak kell lennie.

http://crn.com/software/199701468;jsession...LPCKH0CJUNN2JVN

Annyi a lényeg, hogy telefonon kell kulcsot kérned és hivatkozni a Vista-s kulcsodra.

Köszi.

Eredetileg a gépen Vista Home Premium OEM van. Akkor most ez helyett mit is rakjak fel?  :think:
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#3004 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 10:54

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 8:55

Köszi.

Eredetileg a gépen Vista Home Premium OEM van. Akkor most ez helyett mit is rakjak fel?  :think:

Semmit, Home Premium-ra nem vonatkozik a downgrade jog.

#3005 Felhasználó inaktív   netVista 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 16. 11:49

Hello mindenki, uj vagyok az oldalon es a Vistahoz semmit sem ertek, segitsegre szorulok. Eddig XP-t hasznaltam, a jelenlegi gepemen Vista van, azota eveket oregedtem :(  CD/DVD irora lenne szuksegem, eddig a Nero 7 hasznaltam, de ez a Vistaval nem kompatibilis, tanacsot kernek mit hasznaljak?

Egyeb, meg tudja vki mondani miutan ratelepitettem a Nerot 7, es egyebkent se mukodott miert nem tudom Uninstall a geprol. Bizonyos .dll fajlokat nem tudok meg csak kitorolni sem nem engedelyezi a rendszer. Mit tegyek, valaki!?

#3006 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 11:57

Idézet: netVista - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 12:49

Hello mindenki, uj vagyok az oldalon es a Vistahoz semmit sem ertek, segitsegre szorulok. Eddig XP-t hasznaltam, a jelenlegi gepemen Vista van, azota eveket oregedtem :(  CD/DVD irora lenne szuksegem, eddig a Nero 7 hasznaltam, de ez a Vistaval nem kompatibilis, tanacsot kernek mit hasznaljak?

Egyeb, meg tudja vki mondani miutan ratelepitettem a Nerot 7, es egyebkent se mukodott miert nem tudom Uninstall a geprol. Bizonyos .dll fajlokat nem tudok meg csak kitorolni sem nem engedelyezi a rendszer. Mit tegyek, valaki!?

Használj XP-t!  ;)
... vagy: Ashampoo Burning Studio-t

Eltávolításhoz:
General CleanTool
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#3007 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 11:58

Idézet: netVista - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 12:49

Mindenből a legújabbat ez aranyszabály a Vista-nál. Ez igaz a nero 7-re is. A nero törlésre meg ezt ajánlom: nero clean tools
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3008 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 17:55

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 11:54

Semmit, Home Premium-ra nem vonatkozik a downgrade jog.

Értem. Sejtettem. Olvastam, hogy ez igazából a cégeknek lett kitalálva, mert a Vista-t nem akarják addig használni amíg nincs normális javítócsomag.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#3009 Felhasználó inaktív   netVista 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 16. 18:44

Idézet: Niceday - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 11:57

Használj XP-t!  ;)
... vagy: Ashampoo Burning Studio-t

Eltávolításhoz:
General CleanTool

Koszonet  :respect: ,  Sikeres volt.... :up:

#3010 Felhasználó inaktív   raszkolnyikov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 23:23

sziasztok!
lenne egy kerdesem, tokjo lenne ha lenne ra valasz, ha mar volt akkor elnezest!
Szoval Vistat hasznalok laptopon. Kulfoldon dolgozom, a szobamban tok szerencsesen a szomszedtol fogom a wifit :D A gondom az, hogy az internet kb. 24 orankent gyakorlatilag mindig elszall. ertem ezalatt hogy nem jonnek be a weboldalak, irc, egy ido utan MSN is leszakad. Az erdekes az, hogy a jobbalsoban a kapcsolatjelzo ikonon ennek semmi nyoma, hibat nem jelez, ott van a ket kis szgep es a kek foldgomb bigyo ami jelzi h minden oks. Eddig azt hittem, ez a wifi miatt van, azonban most itthon vagyok 1 hete es ugyanez a jeenseg fenall adselel. Szovalhogy mindenfele jelzes nelkul elmegy a net, hiaba konnektalok ujra, inditom ujra explolert a hiba fennall. egyetlen de 100%-san biztos megoldas: ujrainditom a gepet es minden helyreall ismet kb 1 napig. Soval ez mi lehet, valami beallitas, valami tulcsordul, valamit torolni kene? Nemtom. Segitsegeteket koszonom!

#3011 Felhasználó inaktív   frisco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 06:09

Talán itt tud valaki segíteni.
Inkább csak olvasni szoktam ezen a fórumon, sokat tanulok. A legtöbb gondom megoldom általában, ezúttal azonban kifog rajtam a Vista. Igaz, másokon is, talán még a MS-on is.
A konkrét hiba: teljesen véletlenszerűen - néha naponta 10-15 alkalommal - újraindul a gép, feláll a rendszer újra, majd a mikor megnézem az eseménynaplót (és az Everest) eseménynaplóját, akkor csak ez a rövid, semmitmondó hibaüzenet fogad:
"6008: the previous system shutdown......... was unexpected.
Természetesen utánanéztem a neten, de merő egy találgatás az egész, senkinek nincs megoldása, csak tippje. Viszont elég sok embert érint, ahogy néztem.
Még magának a MS sem, mint az a mellékelt linkből majd kitűnik.
Az biztos, hogy Vista-nal az "energiagazdálkodás" (Power option) a hibás, de megoldani nem nagyon sikerült senkinek.
Volt akinek az "energiagazdálkodás" opciónál álította az op. rendszert a legjobb teljesítményre és ez segített, volt aki biost frissített és segített, de sok embernek semmi. Köztük nekem sem.
Ami biztos: hardverek rendben, egyesével átnéztem őket, leteszteltem külön-kölön is: Everest, Memtest, stb... A hőmérsékletek is teljesen átlagosak, túlmelegedés nincs.
Vista újratelepítés is megvolt, de semmi javulás.
Nehéz elhinni, hogy legális Vista Ultimate verziónál a megoldás egy XP telepítőlemez lenne...
Ha esetleg lenne valakinek valamilyen okos tippje, hát még megoldása, az köszönném.
(Dél körül tudok újra ránézni a fórumra)
És a mellékelt MS TechNet fórum, a sok delikvenssel:

http://forums.microsoft.com/technet/showpo...1&tf=0&pageid=1

#3012 Felhasználó inaktív   Yilane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 07:31

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 18:59

Nem lenne egyszerűbb letölteni az SP2-t és felrakni? Akkor biztosan nem lesz belőle probléma.

Áááááááááááááááááá... köszönöm. :respect:  Ennyire barom hogy lehetek?  :bolond: Természetesen ez volt a jó megoldás.

#3013 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 08:20

Üdw!

Csak nem hagy nyugodni, hogy nem megy a vista rendesen, ezért újra próbálkoztam.
A gép nem változott, viszont a programcsomagokat, derivereket lefrissítettem.
A sorrend a következő volt.
Ultimate 64bit, felrak, összes frissítést letöltöttem hozzá, ez kb 1 órámba került, nem tudom miért ilyen baromi lassú az update.
Millió restart, gtr2 felrak, fraps felrak, tesztpálya indítás.
180 FPS a game, örülök mint állat.
Felraktam egy TCommandert, ati catalyst 7.9 (vista 64 alá term), intel.comról a legfrissebb info_tool.exe, ezeket külön külön restartal felraktam.
Felál a win, teszt pályát indítom, itt már tudtam neki max felbontást adni, így leesett 120fpsre a játék, de tutira ment.
Kilépek winbe, aktiválom, kikapcsolom az UAC-ot (ha jól emlx így hívják, ez az hogy ne figyelmeztessen mindenért), beállítom IE-t, és kb fél óra múlva, restart nélkül, indítom megint a játékot, és 18 fps, és recseg a hang.
Na itt lelkileg rommá törtem. Hogy mi a jó büdös **** cseszi el nekem, nem jöttem rá, hisz restart sem volt, drivereket azóta nem raktam fel, új programot se.
Mielőtt lepucoltam volna, próbálgattam, hogy simán csak újraindítom a gépet, vagy csak a játékból lépkedek ki be, néha jól megy, néha recseg.
(A játékhoz nincs új frissítés, és xp alatt 100%ban jó)
Aztán gondoltam, lehet a játékkal van baja.
3dmark sorozatnál is ugyanez, ha a játékban 18-22fps körül megy, 3dmark is gyalátzatosan lassú.

Mi lehet ez? Nagyon szeretnék erre megoldást találni, vagy legalább egy magyarázatot, hogy mi okozza ezt, mit kell lecserélnem, mit ne rakjak fel, mert alapjába véve tetszik a vista, sokkal gyorsabb, jobb mint az xp, de ha a GTR2 nem megy, meg vagyok lőve, ez az egyetlen szoftver, ami leköt..

Még eszembe jutott, hogy a Logitech MOMO szoftverét próbáltam, hogy anélkül, vagy azzal, de így is úgy is belaggolt, szóval azt is kizárnám.

Szerkesztette: havri1 2007. 09. 17. 08:22 -kor

Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#3014 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 08:26

Sziasztok!

Adott egy Toshiba alaplapon Conexant ac 97 audiokártya.
Létezik, hogy erre még mindíg nincs driver Vista alá? :think:
Amit találtam a neten az HP-s notebookhoz volt és nem akarta elfogadni.

#3015 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 18. 10:39

Sziasztok!

Eddig úgy-ahogy elvagyok a Vista-val, de most nagyon kezd kiakasztani:
2 napos keresés után rájöttem, hogy a számítógépek keresése a CTRL+WIN+F billentyű kombinációval előjön, de egy hibaüzenettel ("Active Directory Tartományi szolgáltatások jelenleg nem érhetők el!") leáll. Persze, hogy nem érhető el, mert kell a francnak az a sz*r.  :reklamacio:
Természetesen nem lenne szükség erre, ha rendesen fel tudná deríteni a hálózati gépeket, de persze ezt sosem tudta, nem lepődök meg rajt, viszont a keresés az XP-ben frankón működött.
Tudtok rá valami megoldást?

#3016 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 10:46

Idézet: firemage - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 11:39

Sziasztok!

Eddig úgy-ahogy elvagyok a Vista-val, de most nagyon kezd kiakasztani:
2 napos keresés után rájöttem, hogy a számítógépek keresése a CTRL+WIN+F billentyű kombinációval előjön, de egy hibaüzenettel ("Active Directory Tartományi szolgáltatások jelenleg nem érhetők el!") leáll. Persze, hogy nem érhető el, mert kell a francnak az a sz*r.  :reklamacio:
Természetesen nem lenne szükség erre, ha rendesen fel tudná deríteni a hálózati gépeket, de persze ezt sosem tudta, nem lepődök meg rajt, viszont a keresés az XP-ben frankón működött.
Tudtok rá valami megoldást?

Network discovery bekapcsolva?

#3017 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 12:22

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 9:46

Network discovery bekapcsolva?

Persze, mindent átnéztem 50-szer, Hálózat felderítése bekapcsolva ill. nem Nyilvános, hanem Magán a hálózat típusa. Amit nem próbáltam, hogy ezt a gépet is berakom abba a munkacsoportba, ahol a többi gép van. De ezt nem akarom, mert akkor meg otthon kéne visszaállítani és ezt minden nap 2x eljátszani hülyeség lenne, csak ezért meg hardver profilt sem fogok létrehozni.
Ami egyszer már működött, hogy az első csatlakozásnál kért egy nevet, megadtam neki a céges munkacsoport nevét és akkor az abba a munkacsoportba tartozó gépeket + az enyémet látta, de most az sem megy.
Amiért kellett volna nagyon a hálózat, az egy hálózati nyomtató telepítése, de megoldottam úgy, hogy beírtam az elérési utat (\\gépneve\nyomtató_neve), és sikerült is a csatlakozás, tehát látja rendesen a hálózatot, de nem írja ki a hálózat tallózásánál a gépneveket. Mindegy, csinálok hálózati meghajtókat, oda bírom az elérési utat, aztán jónapot, a Vista meg bek*****ja.  :smoker: Csak nem bírom megérteni a hülyeségeit, megszokni meg idő...  :cool:

#3018 Felhasználó inaktív   firemage 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 18. 12:30

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 7:20

3dmark sorozatnál is ugyanez, ha a játékban 18-22fps körül megy, 3dmark is gyalátzatosan lassú.

Nekem speciel a 3dmark06 el se indul, közli, hogy márpedig neki DirectX 9 kell, a 10-est nem is látja. Azt meg azért mégsem tolnám rá, ha már egyszer gyárilag feltelepítettek nekem mindent a Dellnél, nem akarom 2 hét után meggyilkolni. Bár ha így folytatja a Vista, könnyen XP downgrade lesz belőle. Még szenvedek kicsit vele, elvileg pénzt adtam érte, akkor már menjem rendesen.
Hopp, most jut eszembe, hiszen pénzt adtam érte... Végre írhatok a Microsoft ügyfélszolgáltára, hogy hol az a nyomorult számítógépek keresése.  :D Már írom is a levelet...

#3019 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 17:29

Olyat valaki látott már, hogy photoshop közben egyszercsak besötétül a képernyő, és reboot? Nekem most sikerült.
Nem kékhalál, mert úgy van beállítva hogy akkor ne induljon újra magától. És az event viewerben sincs egy bejezés se, csak hogy az utolsó shutdown unexpected volt... (mindez 37 napos uptime után..)

#3020 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 17:31

Helo mindenkinek! Magyar nyelvi csomagrol mit hallani? :mad:
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.