HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#601 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 29. 11:51

Ugye jól emlékszem, hogy amikor kulcs nélkül telepíted akkor rákérdez, hogy megvetted/megveszed-e a terméket?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#602 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 11:54

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 12:43

Akkor minek van 4x30 napnyi rendelkezésre álló PRÓBAIDŐ, amíg se kulcsot, se semmit nem kér a Vista?

Idézet

The Microsoft-Windows-Security-Licensing-SLC component removes licensing values set during system installation and testing. It restores the computer to its original state before the user logs on for the first time.

Idézet

Az aktivációmentes időszakot bővítő bejegyzést, kapcsolót maga a Microsoft is dokumentálja TechNet oldalán, ezt a funkciót eredetileg a nagy mennyiségben Vista licencet vásárló vállalatok számára tartották fent. Ezzel együtt azonban eszközt is adtak azok kezébe, akik vissza akarnak élni azzal, hogy a vásárlók jelentős része nem tudja megállapítani, mitől is legális egy Windows operációs rendszer.

Az egyszerű lépésekkel megvalósítható "újraszámlálást" ugyanis könnyedén automatizálni lehet, így a becsapott felhasználó gyakorlatilag nem is értesül arról, hogy "legális" Windows operációs rendszere valójában egy trükkökkel életben tartott "próbaváltozat". A Microsoft azonban komolyan küzd a Vista kalózváltozatai ellen, így az sem kizárt, hogy egy közeljövőben megjelenő frissítéssel elejét vegyék ezeknek a csalási kísérleteknek.

#603 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 12:11

Idézet: VKP - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 12:51

Ugye jól emlékszem, hogy amikor kulcs nélkül telepíted akkor rákérdez, hogy megvetted/megveszed-e a terméket?

Tudja a rák, nyomogattam a nextet :)

Debaj: Mindegy mire szánta az MS, ha egyszer benne van a funkció, és bárki használhatja, nem nevezhetik illegálisnak.

#604 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 12:18

És honnan szerzel legálisan olyan Vistát, amihez nincsen licensz? Tudom, lehetséges, ha ez meg az meg amaz teljesül, de mondjuk ÉN honnan tudok legális forrásból olyan Vistát szerezni, amit a szokásos módon, harminc nap alatt nem tudok aktiválni, ezért meg kell kerülnöm azt?

#605 Felhasználó inaktív   Natti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:00

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 13:18

És honnan szerzel legálisan olyan Vistát, amihez nincsen licensz? Tudom, lehetséges, ha ez meg az meg amaz teljesül, de mondjuk ÉN honnan tudok legális forrásból olyan Vistát szerezni, amit a szokásos módon, harminc nap alatt nem tudok aktiválni, ezért meg kell kerülnöm azt?

Majd én segítek.  :mad:  SMS webről pénzért letöltöd. Ugye ez teljesen legális. Miért ne lenne, akkor már régen tiltakozna a szerzői jogvédő meg BSA, ombudsman meg a nőegylet és még sokan mások. Jó mondom ?

#606 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:16

ezt szeretem.... a licenceléssel oldalakon keresztóül foglalkozunk, de a technikai részletekkel...  :o  :rolleyes:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#607 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:18

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 12:43

És ezt a fajta értelmezést mégis mire alapozod?

Mondjuk arra, hogy legálisan telepítő médiához vásárlással juthatsz ekkor pedig megkapod a termék kulcsot is. Ill. bizonyos feltételek mellett letölthetted anno az MS oldaláról (ekkor is kaptál hozzá kulcsot).

Idézet

Akkor minek van 4x30 napnyi rendelkezésre álló PRÓBAIDŐ, amíg se kulcsot, se semmit nem kér a Vista?
Ez teljesen illogikus lenne úgy, hogyha illegális addig feltelepíteni, amíg nincs meg a licenszed hozzá. Mégis mi a ráknak tették volna bele?

Mint ahogy Debaj is idézte ez eredetileg a mennyiségi licencre vonatkozik.

Hivatalosan mezei embernek OEM vagy dobozos Vista csak kulccsal van forgalomba hozva. Egyéb hivatalos MS helyről pedig szintén kapsz mellé kulcsot.

Szóval kulcs nélkül legálisan nem is juthatsz Vista telepítő médiához hiszen akár vásároltad akár valamilyen jogon letöltötted mindenképpen kapsz hozzá kulcsot is.

#608 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:23

Idézet: Natti - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 15:00

Majd én segítek.  :mad:  SMS webről pénzért letöltöd. Ugye ez teljesen legális. Miért ne lenne, akkor már régen tiltakozna a szerzői jogvédő meg BSA, ombudsman meg a nőegylet és még sokan mások. Jó mondom ?

Ha nem tudnád ez teljesen illegális. A software-t ne keverd össze a zenei és film letöltésekkel. A software warezolást a világ minden táján igen komolyan büntetik azaz az engedély nélküli software letöltés jogsértés .  Ez még a magyar szerzői jogi törvényben is benne van.

#609 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:32

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 15:16

ezt szeretem.... a licenceléssel oldalakon keresztóül foglalkozunk, de a technikai részletekkel...  :o  :rolleyes:

Azokkal minek foglalkozni, nálam minden jól működik :)

#610 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 15:23

Ha nem tudnád ez teljesen illegális. A software-t ne keverd össze a zenei és film letöltésekkel. A software warezolást a világ minden táján igen komolyan büntetik azaz az engedély nélküli software letöltés jogsértés .  Ez még a magyar szerzői jogi törvényben is benne van.

Igen, és ennek hatására MO-n már szinte mindenki megvette a 160 ezer ft-os Vistát. Mert így illik -.-

#611 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:37

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 15:33

Igen, és ennek hatására MO-n már szinte mindenki megvette a 160 ezer ft-os Vistát.

Ja, ha sokan csinálják, akkor az már nem is lehet illegális. Elnézést. :)

#612 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 14:44

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 15:33

Igen, és ennek hatására MO-n már szinte mindenki megvette a 160 ezer ft-os Vistát. Mert így illik -.-

Azért eltúlozni nem kell.
Otthonra egy magánember nem valószínű, hogy a Vista Ultimate változatot fogja megvenni.

Egyébként meg az APEH és a BSA között az elmúlt hónapban együttműködési szerződés született ami azt jelenti, hogy egy adóellenőrzéskor az APEH kezdeményezi a software licenc vizsgálatot is ergo ha adóellenőrzés van akkor kérhetik, hogy számolj el a software-ekkel is.

Szerk:
Idézet a BSA "Az illegális szoftverhasználat és terjesztés törvényi szabályozása" anyagából

"A hatályos büntetőjog szerint alapesetben vétségnek minősül a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése. A bűncselekményt bárki elkövetheti, aki a szoftverkiadónak
a szoftverén fennálló jogát célzatosan, haszonszerzés végett, illetve vagyoni hátrányt okozva sérti meg. Mindkét esetben lényegi elem, hogy vagyoni kihatásai legyenek a jogsértésnek. Alapesetben a jogszabály két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel bünteti az elkövetést. Amennyiben jelentős vagyoni hátrányt okozva vagy üzletszerűen történik az elkövetés, a büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztésre módosul. Ugyanakkor különösen nagy vagyoni hátrány okozása esetén öt, illetve különösen jelentős vagyoni hátrány okozása esetén pedig kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő a bűncselekmény elkövetése. A szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok gondatlanságból történő elkövetését a törvény vétségnek minősíti és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel rendeli büntetni.

A szerzői és szomszédos jogok megsértésének a vétségét az is megvalósítja, aki a számítógépi programot nem forgalomba hozatal vagy jövedelemszerzés céljából, hanem kizárólag saját felhasználásra akár egy példányban is másolja.
"

És ez vonatkozik a Vista, XP, stb. op. rendszerekre is és minden más programra is akár internetről lett letöltve akár a telepítő lett lemásolva.
Tehát ha nincs legális serial számod a Vista telepítőjéhez akkor az illegális hiszen csak serial számmal tudod beszerezni.

Szerkesztette: wpepi 2007. 04. 29. 15:04 -kor

#613 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 15:07

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 15:37

Ja, ha sokan csinálják, akkor az már nem is lehet illegális. Elnézést. :)

Ugyanmár, szerintem ezen a fórumon még soha senki nem warezolt. Nem is értem hogy gondolhatsz ilyet.  :reklamacio:

#614 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 15:17

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 16:07

Ugyanmár, szerintem ezen a fórumon még soha senki nem warezolt.

Még mindig tartozol nekünk a válasszal, hogy mitől lesz legális az illegális forrásból beszerzett Vista, amit 120 napig nem kell aktiválni. Ahhoz, hogy ki mit csinált, nekem semmi közöm.

#615 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 16:53

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 16:17

Még mindig tartozol nekünk a válasszal, hogy mitől lesz legális az illegális forrásból beszerzett Vista, amit 120 napig nem kell aktiválni. Ahhoz, hogy ki mit csinált, nekem semmi közöm.

Meg kell venni, a 120 nap lejártáig.
De nem értem ebben mi volt a kérdéses...

#616 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 16:56

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 17:53

De nem értem ebben mi volt a kérdéses...

Az, hogy kardoskodtok, hogy legális a gépeteken az oprendszer, mert "hack nélkül" ki tudjátok tolni az aktiváció határidejét 30-ról 120 napra. Afölött meg, hogy a beszerzési forrás nem egészen legális, nagyvonalúan szemet hunytok. :)

#617 Felhasználó inaktív   Natti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 17:04

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 17:56

Az, hogy kardoskodtok, hogy legális a gépeteken az oprendszer, mert "hack nélkül" ki tudjátok tolni az aktiváció határidejét 30-ról 120 napra. Afölött meg, hogy a beszerzési forrás nem egészen legális, nagyvonalúan szemet hunytok. :)

Tehát mi a teendő, ha valaki szeretné legálisan (már ebben sem vagyok biztos) 30 napra feltenni a VISTA-t ?

Szerkesztette: Natti 2007. 04. 29. 17:05 -kor

#618 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 17:11

Ha annak idején volt bétád és hozzá kulcsod, akkor az talán még felmegy, de az sem biztos. Véglegest úgy tudod, hogy megveszed.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#619 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 17:12

Elérhető volt a Beta 2, RC1, RC2, RTM kiadás a Customer Preview program keretein belül, május 31-ig még használható. Windows XP-ből, Server 2003-ból volt 180 napos trial, a végleges Vistából nincs próbaverzió, csak online nézhető demók.

#620 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 17:27

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 17:56

Az én gépemről itt egy szó nem esett.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.