HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#841 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 19. 10:20

Idézet: Natti - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 9:51

"C:\Users\Felhasználó név\AppData\Local\VirtualStore" rejtett katalógus.

Köszi szépen :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#842 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 10:22

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 18:41

Köszönöm hogy eldönthetem hogy mikor mit írok be és mit nem.
Nem tetszik ne olvasd el. Előre is köszönöm szépen.

OK, nyugodtan csinálj hülyét magadból nyilvánosan.

#843 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 10:35

nem tudtok véletlenül ADI 1985-höz olyan drivert, amiben szólna 5.1-ben a hangcuccom? (xp alatt ok), de vista alatt nemmegy, csak az első két hangfal..
Per Aspera Ad Astra

#844 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 11:15

Idézet: qqcs - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 21:48

nincs valami memoria takarito beallitasa vagy extra soft hozza? merthogy gadgetem azt mondja hogy 1.5G memori kell neki a 3bol pedig nem hasznalok semmit eppen. tudom hogy futnak dolgok a hatterben de azert megis vicces hogy 1 giganal is fele kel meg 3 nal is. Ha 222giga lenne benne akkor meg 111gigat hasznalna? Mar indulasnal is 30%al kezdi.

tudtok segiteni? egy acer gepen volt valami aceres segedprogrami memory optimalizalas vagy mi es takaritotta a memoriat kb 2-30%ot visszanyert a lefoglaltbol.

#845 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 11:37

De az XP-re volt, nem?

#846 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 11:37

Idézet: qqcs - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 12:15

tudtok segiteni? egy acer gepen volt valami aceres segedprogrami memory optimalizalas vagy mi es takaritotta a memoriat kb 2-30%ot visszanyert a lefoglaltbol.

Acer ePerformance Management, nem tudom hogy más gyártmányú (ill desktop) gépeken működőképes-e.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#847 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 12:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 10:00

Otthoni felhasználónak mégis minek kellene Virtual PC, UNIX alkalmazás, bitlocker, meg remote desktop?
Az emberek 95%-ának otthonra halál felesleges mind...

hápélduál azér, mert azon kaptam magam adóbevalláskor hogy az abev nem tudja elektronikusan beküldeni az adóívet, ha ie7-van és java 1.6. röhely de ez van.  :reklamacio:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#848 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 12:42

Idézet: Szolti - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 13:22

Sziasztok,

Most vettem észre hogy néha be-be szaggat, pattog a hang media palyernél és winampnál is ha zenét hallgatok. A winampban realtime -ra van állítva a prioritás.

Vista Business-t használok, a hangkártyám a Audigy 2 ZS a legfrisebb driver van fön. A proci egy 3800+ -os X2, nem hiszem hogy ez lenne a szűk keresztmetszet, memória 2GB.

Valakinek valami ötlet?
Thx

Zsolt

a WASABI miatt célszerű vagy azalias hangrendszert hasznalnod, vagy xfit.

#849 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 12:54

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 17:41

Röviden összefoglalom 1 sorban mit írtam hogy felfogjátok mert nem sikerült sajnos, tök sok percet elpazaroltam pedig a beírással amikor nincs erre időm:
Hülyeségnek tartottam hogy szinte "csak" procit+videókártyát+memót (lényegében) használó játék jóval (40%...) lassabban fusson az új oprendszeren, mint xp-n, hacsaknem nagyon gagyalák még a videókard driverek.

Feltettem, és valóban nincs 40%-os teljesítménycsökkenés, teljesen azonos eredményeket kaptam. ENNYI.
a filozófia szép dolog, de nem fárassz minket. akkor sikíts ha valóban problémád van.

Fekraktam acdsee 8at (jó sírt hogy inkompatibilitás stb..), nem is működik teljesen normálisan: megkértem hogy jpg-et társítsa acdseehez, tojt rá megnyitja a beépítettel. Jó Total Lollander: associate: utána is maradt ikon is meg mintha semmit nem csináltam volna. Vhogy meg lehet oldani hogy mennyen azzal az acdseevel, én rontok el valamit, vagy esélytelen?
odaírták, hogy nem kompatibils. minek eröltetted akkor?

Én Szeretem a VLC mediaplayert. Mivel az XP SP2-mbe van építve némi kodek, lejátszik pár filmet automatikusan (divx és társai). Hát Visznya nem. Nembaj, vlc telepít. Rádobok egy filmet, hang nagyon tuti, kép nincs, sötét azegész :) Na a brightnesst még nem próbáltam feljebb venni de valószínű nem ez a probléma (ez csak most jutott eszembe :Đ )
a VLC egy DX9 alkalmazás. a vista DX10-et használ, és nem elváráas a speckó szerint a visszamenőleges kompatibilitás.

Szal srácok én örülnék ha nem xarakodnátok velem, szeretem ezt a fórumot én is igyekszem mindenki piszkálását elkerülni, de nem hinném hogy lenne okotok rá hogy lenézzetek és gecó megjegyzéseket tegyetek, ha a "real life"-ba is érnének hasonló oltogatás-próbálgatások azt mondanám jó lehet velem van némi probléma - de ilyenről nincs szó. Régebben unatkoztam beugattam ezt azt de csak funból, de anyi hogy a p4 barátomat-kazánomat jól esett leugatni, de akkor se az embereknek szóltam be hogy hé te "dedós, visszamaradott, nem fejlődöik, és a társai".
Köszönet.
Senki nem szarakodik veled, de gondolom nem ma jöttél le a falvédőről. unos untalan el van mondva, hogy egy új oprendszer bevezetésekor az ember megvizsgálja a kedves/fontos alkalmazások működőképességét az új renceren. az M$ még egy asesment toolt is a segged alá tólt, hogy lásd mi az ami működni fog vistán és mia az, ami nem.

#850 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 13:33

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 9:22

OK, nyugodtan csinálj hülyét magadból nyilvánosan.

Jó, innentől kezdve ezeket a hszeket nem olvasom el. Mert nem nem ugatok be másoknak, ELVÁROM hogy más se tegye. Ha megteszi, akkor előttem állva tegye meg, vagy SEHOGY.
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#851 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 13:40

SFIJ: no ezt vlcről nem tudtam, meg ezeket a dolgokat alig ismerem. Csak feltelepítem megy/nem megy..
Van rá vmi esély hogy ugyanolyan gyorsan mennyenek a játékok vista alatt a jövőben mint xp-n?
Mert "egyébként" egész jó kis rendszernek tűnik.
Anno azért nem váltottam 98ról xpre, mert sokkal lassabb volt xp-n alatt minden játék nálam, aztán amikor később feltelepítettem újabb driverek meg minden, és még jobb is volt mint 98SE-vel talán :confused:
Egyébként ez engem tényleg érdekel, hogy mitől lehet ez a nagy lehúzás (fele fps), valami jó kis megoldás annak érdekében hogy cserélje az ember 2x akkorára a gépét, vagy csak nincs még kész "teljesen".
Azt hittem videókártya miatt megy fele annyi fps-el. De amikor levettem 640re 1280ról, ugyanannyit ment, tehát proclimit. Holott xp alatt 2x annyi fpsnél van "procilimit".
Sztem ezek a dolgok igen erősen vistához kapcsolódnak, a felhasználói programok az esetleges inkompatibilitás és hibák miatt majdnem úgy mennek mint xp-n.
Wave :think:
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#852 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 13:53

Azon gondolkodom, hogy a Vista telepítése után rögtön le is titkosítanám a partíció(ka)t BitLockerrel. Amiről viszont nincs ötletem: mi történik, ha a bitlockeres windowsom nem hajlandó bootolni?

Például: Tegnap a Vistával való ismerkedés úgy kezdődött, hogy az NForce driver telepítése a MediaShield felrakásánál (akármi is az :Đ) jól lefagyott. Teljesen. Resetkor pedig hiányolt egy rendszerfájlt és rögtön neki is láthattam a System Restore-nak. (Másodszor is lefagyott a MediaShield telepítésekor, tehát tuti, hogy az volt a hibás.. anélkül tökéletesen felment minden)

Na de mi történik akkor, ha egy BitLockeres meghajtó nem hajlandó bootolni, például ehhez hasonlóan valamilyen rendszer-driver hibája miatt? Gondolom, a telepítő-dvd-t nem használhatom rendszervisszaállításhoz, mert az nem fér hozzá a meghajtóhoz.

Ilyenkor hogy nyerhetem vissza a meghajtóm tartalmát? :confused:

ui: feltételezve, hogy a recovery key a rendelkezésemre áll

Szerkesztette: FleetCommand 2007. 05. 19. 13:56 -kor

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#853 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 13:53

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 13:33

Jó, innentől kezdve ezeket a hszeket nem olvasom el.
Mert nem nem ugatok be másoknak, ELVÁROM hogy más se tegye.
Ha megteszi, akkor előttem állva tegye meg, vagy SEHOGY.

Waveson !
A kritikákat fogd fel egy ingyenes személyiségfejlesztőtréningnek.
Azért az gyanús kellene legyen, hogy nem is tudom hányan ugyanazt bírálják a hozzászólásaidban:
rengeteget írsz, többnyire átgondolatlanul.
Ez teljesen eltér - negatív irányban - ezen fórum szokásaitól, amelyekhez illene jobban alkalmazkodnod.
Ha beállsz valahova focizni, nem veszik jó néven, ha a személyes szabadságodra hivatkozva kézilabdázni kezdesz.
Ez egy SZAKfórum, nem pedig a szubjektív blogod. Ilyen egyszerű.

#854 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 14:16

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 13:53

Na de mi történik akkor, ha egy BitLockeres meghajtó nem hajlandó bootolni, például ehhez hasonlóan valamilyen rendszer-driver hibája miatt? Gondolom, a telepítő-dvd-t nem használhatom rendszervisszaállításhoz, mert az nem fér hozzá a meghajtóhoz.

Ilyenkor hogy nyerhetem vissza a meghajtóm tartalmát? :confused:

ui: feltételezve, hogy a recovery key a rendelkezésemre áll

BitLocker Drive Encription
http://www.microsoft.../061213_01.mspx
"Adatot sajnos nem csak külső eszköz segítségével lehet lopni, legegyszerűbb a teljes gépet merevlemezestül meglovasítani. Bár egy noteszgép vagy védett infókat tartalmazó merevlemez ellopását a Vista sem tudja megakadályozni, annak felhasználását már képes blokkolni; a BitLocker technológiát felhasználva képes az egész rendszerpartíciót titkosítani.
A korábbi titkosított fájlrendszerhez képest a BitLocker két fő dologban más: a Vista partíció lekódolása után a rendszer egyetlen része sincs titkosítatlanul, valamint a titkosító kulcs sincs a merevlemezen tárolva.
Ezeknek hála, egy debug-alkalmazással vagy a kódolatlan területen tárolt kulcs előbányászásával nem lehet hozzáférni a rendszerhez.
A tényleges titkosító kulcs vagy a felhasználó pendrive-ján, vagy a BIOS egy hardveresen jelszóvédett elkódolt területén, az ún. Trusted Platform Module-ban (TPM) és tartalékként a vállalati Active Directoryban kerül eltárolásra.
Maga a rendszerbetöltést végző, bármikor feltörhető kódolatlan BitLocker behúzó program egy önálló, törpe NTFS-partíción lakik és nem tartalmaz információkat a védett partícióról, illetve az azt titkosító kulcsról."

...a felhasználó pendrive-ján, vagy a BIOS egy hardveresen jelszóvédett elkódolt területén - már ha olyan az alaplap

...tartalékkulcs!!!

Veszélyesnek látszik! Én nem merném használni, hacsak nincsnek szuperbizalmas adataim.  :D
Persze vannak nálam okosabb és meggondoltabb emberek is.

Én úgy képzelem, ha a fenti helyek valamelyikén megvan a kulcsod, ugyanúgy hozzá tudsz férni, mintha nem is lenne titkosítva.

#855 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 14:25

ha nincs megfelelő hardvered, akkor két kulcsod van. egyik a startup key a pendrive-on, amivel bootolhatod a rendszert. a másik pedig a recovery-key, ami a visszaállításhoz kell.

Idézet

How to decrypt an encrypted volume
To decrypt an encrypted volume, use one of the following methods.
Method 1
At a command prompt, type the following command:
cscript.exe %windir%\system32\manage-bde.wsf –off Volume:

Ilyent találtam itt. Mondjuk ez azt az esetet taglalja, ha beléptem és szépen a saját meghajtómat vissza szeretném fejteni.

Úgy gondolom, hogy a recovery key birtokában például másik gépen vagy másik meghajtóra telepített vista esetében is megoldható a visszafejtés, de erre vonatkozóan még nem találtam infókat. Az ember azért szeretne biztosra menni :)

Szerkesztette: FleetCommand 2007. 05. 19. 14:25 -kor

#856 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 14:40

Az egész dolgot a számtalan elvesztett/ellopott notin tárolt adat megóvására találták ki.

Úgy KÉPZELEM a folyamatot, hogy mikor úgy döntesz, letitkosítasz akárhány meghajtót a gépeden, köztük a rendszert is, ezt megadod, majd generálódik egy kulcs, ami vmelyik hw-ben tárolódik és a hálózatban 1 másik gépen, a tartalék.
Ezekhez tudsz hozzáférni, máshoz nem.

#857 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 14:43

MODUSLINK

Nos a notimra lehet VISTA upgrade-et kérni. Meg is kértem. Ma jött az SMS, hogy leemelték a szállítás díját a számlámról. A moduslinken is ott figyel az 'order approved', már csak azt kell megvárni hogy ide is érjen.

És a telepítésnél mit tegyek. A Biosomban nincs benne az SLIC data (everest szerint). A moduslinkes dvd meg sima Vista telepítő, de tudtommal nem jár mellé kulcs. Hogy lesz ez aktiválva?

Csinált már valaki ilyet?

#858 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 15:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 12:42

a WASABI miatt célszerű vagy azalias hangrendszert hasznalnod, vagy xfit.

wasabi? azalias?  :think:
bocs de nem értem miről beszélsz (eddig nem pattogot, most kezde el nemrég)

#859 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 17:25

de xpre volt de gondolom mar a csilivili vista tud ilyet alapbol, vagy neeeem ? :)
A moduslinkes vistahoz adnak kulcsot megpedig atragaszhatod a gepedre vagyis at kell ragasztani ugyebar attol hivatalos.

#860 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 17:56

3 giga ramod van. A fele van elhasználva. Mi a probléma? A felhasznált részben már bent csücsülnek a kedvenc alkalmazásaid.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.