HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#101 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 24. 10:23

Hy!
A letöltött és már feltepített frissítések telepítési fájljait hol találom?leszeretném törölni őket, hogy helyhez jussak.

Szerkesztette: Gaspy 2007. 03. 24. 10:23 -kor

Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#102 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 10:24

Idézet: charlie - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 18:36

logmein?

Ez valami netes cucc? Nem browseren keresztül szeretném elérni a gépet, hanem rendes normális ablakban, és lehetőleg nagy sebességgel. Ne úgy mint a VNC-vel, hogy egy képernyőfrissítés 5mp gigabiten.

#103 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 24. 10:27

Próbáld elsőre az EPSON-t kiiktatni, a cfos-ról nem hallottam hasonló problémát, a diskeepernek gondolom mindegy, hogy mikor fut.
Ezeket én nem ismerem: InstallDriver Table Manager, iPodServe (gondolom iPodhoz vmi. szoftverhez?), Cyberlink RichVideo Service (a Cyberlinket igen, a szolgáltatást nem) és StarWind iSCSI Service.
Pár szó magyar nyelven Comodo termékekről - http://comodo.freegamespalace.net

#104 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 24. 10:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 10:24

Nem browseren keresztül szeretném elérni a gépet, hanem rendes normális ablakban, és lehetőleg nagy sebességgel

Mindenképpen próbáld ki, elég jó. Böngésző és javas megoldás, DE tudod teljes képernyőre is rakni és akkor fel sem fog tűnni. A sebesség elég jó és a tűzfalnál a böngésző miatt egyszerűbb a beállítása.
Pár szó magyar nyelven Comodo termékekről - http://comodo.freegamespalace.net

#105 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 10:30

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 5:27

...Mert a C:-n is tárol hozzá fájlokat. Legalábbis nálam.
Ezért a D partíció komplett lementése nem megoldás
(mint amikor a C: -n van a rendszer)

Még szép, ami a bootoláshoz kell:

boot.ini
Bootfont.bin
NTDETECT.COM
NTLDR

De néhány apró fájl miatt felesleges menteni egy egész partíciót, és főleg nem kell menteni a lapozófájlt (pagefile.sys), úgyis újrakreálja a rendszer. A lapozó- és hibernációs fájlt egyébként a Ghost eleve kihagyja a mentésből.

Jó esetben azt is meg lehet csinálni, hogy a fenti apró fájlokat simán átmásolod a D: meghajtóra, partíciót megjelölöd aktívként (amennyiben az nem logikai, hanem elsődleges), majd a újrainduláskor azt tapasztalhatod, hogy mivel a C: kiiktatódott a bootfolyamatból, megszűnik rendszermeghajtó lenni, cserélhető lesz a betűjele, formázható stb.

#106 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:50

Idézet: Gaspy - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 10:23

Hy!
A letöltött és már feltepített frissítések telepítési fájljait hol találom?leszeretném törölni őket, hogy helyhez jussak.

Windows könyvtár első alkönyvtárai...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#107 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 12:31

Idézet: Signal - Dátum: 2007. Mar. 24., Saturday - 10:30

Még szép, ami a bootoláshoz kell:

boot.ini
Bootfont.bin
NTDETECT.COM
NTLDR

De néhány apró fájl miatt felesleges menteni egy egész partíciót, és főleg nem kell menteni a lapozófájlt (pagefile.sys), úgyis újrakreálja a rendszer. A lapozó- és hibernációs fájlt egyébként a Ghost eleve kihagyja a mentésből.

Jó esetben azt is meg lehet csinálni, hogy a fenti apró fájlokat simán átmásolod a D: meghajtóra, partíciót megjelölöd aktívként (amennyiben az nem logikai, hanem elsődleges), majd a újrainduláskor azt tapasztalhatod, hogy mivel a C: kiiktatódott a bootfolyamatból, megszűnik rendszermeghajtó lenni, cserélhető lesz a betűjele, formázható stb.

Hoppá

Ha jól értem, akkor ez egy érdekes megoldás arra az esetre, ha C: - n levő rendszert
valaki meg akarja szűntetni, és a D-ből C-t csinálni.
És akkor már nincs gond a rendszer teljes mentésével.
(Közben azt hiszem- valamikor menet közben- még a boot.init is át kell írni... )

Köszi az ötletet

Ezek szerint nincs olyan program amivel a két rendszer esetén a D:-n levőt 
sans gene le lehet menteni? 

#108 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 13:04

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 10:30

Mindenképpen próbáld ki, elég jó. Böngésző és javas megoldás, DE tudod teljes képernyőre is rakni és akkor fel sem fog tűnni. A sebesség elég jó és a tűzfalnál a böngésző miatt egyszerűbb a beállítása.

Ez buzi. Kimegy a netre és azon keresztül a világ körül 5 kört leírva csatlakozik a géphez  :down: Marha sok értelme van.

#109 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 13:31

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 5:27

Látom, hogy neked is a D: -n van az egyik rendszered.
Hogy szoktad a teljes rendszert lementeni?
Mert a C:-n is tárol hozzá fájlokat. Legalábbis nálam.
Ezért a D partíció komplett lementése nem megoldás
(mint amikor a C: -n van a rendszer)

Ahogy már írták, alig tárol valamit a C:-n ilyenkor, még ha a C: be is mondja az unalmast, akkor is egyszerű újra létrehozni őket, egyszerű másolással, vagy a telepítőből/javítókonzolból egy kis gépeléssel. Egyedül a boot.ini-t szoktam átmásolni (ha módosítok rajta), hogy máshol is meglegyen, mert szükség esetén kézzel írok hozzá opciókat. Menteni egyébként a "DOS"-os Ghost-tal szoktam, eddig gyorsabb és egyszerűbben visszaírható megoldást nem találtam. Nekem pl. nem megoldás, amit Signal írt, mert hibakeresési/diagnosztikai okból néha egy DOS-ra is szükségem van/lehet (pl. a legutóbb egy VGA BIOS frissítése), ezért maradt meg a C:-ről indulok móka.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#110 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 13:33

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 13:04

Ez buzi. Kimegy a netre és azon keresztül a világ körül 5 kört leírva csatlakozik a géphez  :down: Marha sok értelme van.

Van, sok, pontosan ezért nem kell hozzá portot forwardolni router mögötti géphez.

#111 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 14:16

Adept: Ha minden úgy van, ahogy lennie kell normálisan, kivéve az indítási elemek előtt nincs pipa, akkor mit csinál? Na és ha van? Ha ekkor jelenik meg a hiba, állítsd vissza szokásos índításra, majd az automatikus indítás fülön szedj ki néhányat (érdemes mondjuk az első felét, majd ha nincs gond, akkor visszarakni a kiszedettek felét stb.

#112 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 15:22

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 13:33

Van, sok, pontosan ezért nem kell hozzá portot forwardolni router mögötti géphez.

De én LAN-on szeretém elérni a gépet GIGABIT sebességet kihasználva úgy, hogy netre ki sem tegye a lábát. Eléggé vicces mivel az a gép a router, amit el szeretnék érni. Vagyis először átmegy rajta ki a netre majd onna visszafelé érem el  :omg:

#113 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 15:28

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 12:31

Hoppá

Ha jól értem, akkor ez egy érdekes megoldás arra az esetre, ha C: - n levő rendszert
valaki meg akarja szűntetni, és a D-ből C-t csinálni.
És akkor már nincs gond a rendszer teljes mentésével.
(Közben azt hiszem- valamikor menet közben- még a boot.init is át kell írni... )

Köszi az ötletet

Ezek szerint nincs olyan program amivel a két rendszer esetén a D:-n levőt 
sans gene le lehet menteni? 

Maga a D: betűjel persze nem változik, mert az a registryben rögzítve van, csak átveszi a C: szerepét.

A boot.ini-t akkor kell átírni, ha mondjuk a második partícióról az elsőre teszem át a komplett rendszert.

Menteni pedig lehet partíciónként és lehet egyben az egész vinyót is, kinek hogy tetszik.

#114 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 15:41

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 13:31

...Nekem pl. nem megoldás, amit Signal írt, mert hibakeresési/diagnosztikai okból néha egy DOS-ra is szükségem van/lehet (pl. a legutóbb egy VGA BIOS frissítése), ezért maradt meg a C:-ről indulok móka.

Nekem is van egy DOS bootpartícióm, rajta van a Ghost is, menüből tudom indítani. Ezen a partíción van az ntldr/boot.ini és a lapozófájl is. De ettől függetlenül, a második partíción lévő XP C: -nek látja önmagát, mivel telepítéskor még az volt aktív. Sőt a harmadik partíción lévő XP, ami tesztelési célokat szolgál, szintén.

Ez az első képernyő:

Csatolt fájl:

#115 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 15:42

Ez a másik:

Csatolt fájl:

#116 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 16:00

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 10:24

Nem browseren keresztül szeretném elérni a gépet, hanem rendes normális ablakban, és lehetőleg nagy sebességgel.

Nincs ezzel a LogMeInnel semmi gond sebességügyileg, én az itteni, padlóig terhelt céges nettel szoktam nyüzgetni az otthoni gépemet, 256 színes megjelenítéssel, 1280×960 pixel felbontással egész jól halad, akkor is, ha a forum.hwsw.hu másfél-két perc alatt töltődik be. (Nem rajzolja újra az egész asztalt, csak azt a részét, ahol változások vannak, szemre úgy 300 pixeles négyzetekből álló blokkokra bontja a képernyőt. Az egér meg nem szaggat, mert a sajátodat rángatod, az otthoni gépedre csak akkor nyúl, ha kattintasz valahová.)

Ráadásul teszem mindezt úgy, hogy (desktop gépekről) a tűzfalon semmi sem jut keresztül, ami nem HTTP/FTP protokollon közlekedne, még az Outloox Expressel sem tudom a chellós leveleimet leszedni.

#117 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 17:15

Idézet: Signal - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 15:41

Nekem is van egy DOS bootpartícióm, rajta van a Ghost is, menüből tudom indítani. Ezen a partíción van az ntldr/boot.ini és a lapozófájl is. De ettől függetlenül, a második partíción lévő XP C: -nek látja önmagát, mivel telepítéskor még az volt aktív. Sőt a harmadik partíción lévő XP, ami tesztelési célokat szolgál, szintén.

Nem mondtam én, hogy lehetetlen így megcsinálni, de nekem nem aktív partícióra került annak idején (egy 98 mellé került, próbálgattam az akkori gép alatt, aztán így maradt), egy 4 éve használt win-nél meg nehéz partíció-betűjelet változtatni. ;)

#118 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 17:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 15:22

De én LAN-on szeretém elérni a gépet GIGABIT sebességet kihasználva úgy, hogy netre ki sem tegye a lábát. Eléggé vicces mivel az a gép a router, amit el szeretnék érni. Vagyis először átmegy rajta ki a netre majd onna visszafelé érem el  :omg:

Csak a csatlakozáskor néz ki a netre, utána a két gép között mozog az adat.

Egyébként nem tudom, hogy melyik VNC-vel küzdöttél, de én UltraVNC-t használok az otthoni gépem nyomogatására elég sokszor és full colorban, ZRLE beállításban (néha átnyomom Tight-ra és 6-os JPEG tömörítéssel használom, ha nagyobb adatot kell átküldenie, mert így már közben is látom a képet, a ZRLE-vel pedig csak akkor, ha már a teljes kép átjött) is teljesen jó egy 1 MBit-es feltöltéssel. Ennél még 10 Mbit-en is félelmetesen nagyobb sebessége van, akár képeket is lehet nézegetni vele, (majdnem) pont úgy, mintha az igazi gép előtt ülnél. 1 Gbit-en meg akár még video-t is lehetne nézni vele szerintem. :)

#119 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 18:07

Kösz szépen mindenkinek a segítséget .

Kísérletezgetek a dologgal.
A File-ok és Beállítások átvitele varázsló nem igazán
oldja meg ezt a problémát, azt már elmondhatom.

#120 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 19:01

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 17:22

Csak a csatlakozáskor néz ki a netre, utána a két gép között mozog az adat.

Egyébként nem tudom, hogy melyik VNC-vel küzdöttél, de én UltraVNC-t használok az otthoni gépem nyomogatására elég sokszor és full colorban, ZRLE beállításban (néha átnyomom Tight-ra és 6-os JPEG tömörítéssel használom, ha nagyobb adatot kell átküldenie, mert így már közben is látom a képet, a ZRLE-vel pedig csak akkor, ha már a teljes kép átjött) is teljesen jó egy 1 MBit-es feltöltéssel. Ennél még 10 Mbit-en is félelmetesen nagyobb sebessége van, akár képeket is lehet nézegetni vele, (majdnem) pont úgy, mintha az igazi gép előtt ülnél. 1 Gbit-en meg akár még video-t is lehetne nézni vele szerintem. :)

Ultravnc-t megnéztem tényleg gyorsabb mint a sima VNC, eddig azért nem foglalkoztam vele, mivel gondoltam ugyanarra a programra épül max rosszabb lehet jobb semmiképp.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.