HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#1141 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 08:10

Csak tippelni tudnék.
Először arra gondoltam, hogy az ie proxyn keresztűl megy ki, de lehet, hogy az ie beállításoknál eszközölt proxy beállítás globálisan hat az összes böngészőre - ergo ez a tipp sánta.
A tippem most az, hogy a kaspersky csavarodott be.
Ha nem címet adsz neki, hanem ip-t, akkor lehozza a lapot?

Szerkesztette: Brokkoli 2007. 08. 19. 08:12 -kor

#1142 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:30

Feltűnő rendellenességet nem látok a logban, a hosts fájl is pont úgy jó. Ilyen jellegű eseteknél felmerülhetne az MTU probléma gyanúja, csak akkor meg érdekes, hogy más böngésző működik.

MTU beállítás / ellenőrzés így nézne ki röviden:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...78888&t=9127378 

Ez pedig egy részletesebb leírás:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...79574&t=9127378

#1143 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:47

Köszönöm a segítségeket, valóban a Kaspersky őrült meg, ami amúgy érdekes, hogy fennt volt a gépen, futott is, de minden szolgáltatása ki volt kapcsolva állandóan, mert eléggé megfogja a laptopot.

----atyuska----

#1144 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 17:06

help me pls szeretnék egy olyan .bat filet ami a kovetkezöt csinalja:

C:\Program Files\Mozilla Firefox\
C:\Documents and Settings\Firsh\Application Data\Mozilla\Firefox\
e 2 mappa tartalmát és alkonyvtaraik tartalmat egy az egybe atcopyzza ide (könyvtarszerkezetet persze megtartva)
L:\BACKUP\FIREFOX\
és mondjuk nyit nekik egy mappát aminek az aktualis datum a neve (formatum mind1) vagy random név is jó
és akkor a felsö 2 mappa egy akármilyen nevü mappában is meg lesz található az L-en.
szóval ilyen backup, gombnyomásra :respect:

minderre azert lenn szukseg mert krvaszar a gépem és napi 2halál minimum(ne kerdezd miert, hosszu), föleg mikor a foxot zárom be, és kövi inditasnal az fogad hogy welcome to firefox this is your first start :mad:
mind1, ez a kis progi megoldaná, csak rákattintok, vagy idözitett feladatokba berakom azt jolvan  :up:
köszi ha vki megirja sztem nemnehéz csak én már nem ertek a dosos parancsokhoz
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1145 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 17:44

xcopy /E /Y C:\Program Files\Mozilla Firefox L:\BACKUP\FIREFOX\
xcopy /E /Y C:\Documents and Settings\Firsh\Application Data\Mozilla\Firefox L:\BACKUP\FIREFOX\

A dátum minek kell?
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1146 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 18:05

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 17:44

xcopy /E /Y C:\Program Files\Mozilla Firefox L:\BACKUP\FIREFOX\
xcopy /E /Y C:\Documents and Settings\Firsh\Application Data\Mozilla\Firefox L:\BACKUP\FIREFOX\

A dátum minek kell?

háthogyha naponta rakattintok akkor csak siman felül fogja irnia tegnapit?
azisjó végülis csak ha külön mappákba pakolná futtatásonként akkor vissza lehetne allitani 2nappal elöttire is
lehet egyszer veletlen ugy fut le hogy mar par file elcseszödött csak nem veszem észre és akkor mar kesö banat

köszi
atirtam igy:
XCOPY "C:\Program Files\Mozilla Firefox" L:\BACKUP\FIREFOX\main /E /Y
XCOPY "C:\Documents and Settings\Firsh\Application Data\Mozilla\Firefox" L:\BACKUP\FIREFOX\settings /E /Y

Szerkesztette: FireShadow 2007. 08. 20. 18:15 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1147 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 18:42

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 17:06

help me pls szeretnék egy olyan .bat filet ami a kovetkezöt csinalja:

C:\Program Files\Mozilla Firefox\
C:\Documents and Settings\Firsh\Application Data\Mozilla\Firefox\
e 2 mappa tartalmát és alkonyvtaraik tartalmat egy az egybe atcopyzza ide (könyvtarszerkezetet persze megtartva)
L:\BACKUP\FIREFOX\
és mondjuk nyit nekik egy mappát aminek az aktualis datum a neve (formatum mind1) vagy random név is jó
és akkor a felsö 2 mappa egy akármilyen nevü mappában is meg lesz található az L-en.
szóval ilyen backup, gombnyomásra :respect:

minderre azert lenn szukseg mert krvaszar a gépem és napi 2halál minimum(ne kerdezd miert, hosszu), föleg mikor a foxot zárom be, és kövi inditasnal az fogad hogy welcome to firefox this is your first start :mad:
mind1, ez a kis progi megoldaná, csak rákattintok, vagy idözitett feladatokba berakom azt jolvan  :up:
köszi ha vki megirja sztem nemnehéz csak én már nem ertek a dosos parancsokhoz

Idézet

Kép

FEBE allows you to quickly and easily backup your Firefox extensions.  In fact, it goes beyond just backing up -- It will actually rebuild your extensions individually into installable .xpi files.  Now you can easily synchronize your office and home browsers.

FEBE  backs up and restores your extensions, themes, and (optionally) your bookmarks, preferences, cookies. and much more.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1148 Felhasználó inaktív   jordanka02 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 20. 23:20

Sziasztok,
egy aprobb kellemetlensegem akadt, XP-alatt egy ideje mar gyakrabban jelentkezik a kek rendszerhiba-jelzo ablak, nekem ugy tunik leginkabb a jatekok alatt-utan, es most kaptam egy borderzone cimu jatekot, ami nem indul, vagyis a beallitasok mennek de a jatek maga nem indul, azt irja, hogy hibat okoz a rendszerben (vlmi inconvience v. hasonlo, az angoltudasom gyatra), amikor a technikai protokolra kattintok, felsorol egy csomo .dll filet.
Lehet ez az update-ktol? (regebben nem csinalta) Nem szivesen installalnam ujra. Vagy mondjak le a jatekrol, es hagyjam igy? :confused:

#1149 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 01:02

Idézet: FireShadow - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 19:05

háthogyha naponta rakattintok akkor csak siman felül fogja irnia tegnapit?
azisjó végülis csak ha külön mappákba pakolná futtatásonként akkor vissza lehetne allitani 2nappal elöttire is
lehet egyszer veletlen ugy fut le hogy mar par file elcseszödött csak nem veszem észre és akkor mar kesö banat

köszi
atirtam igy:
XCOPY "C:\Program Files\Mozilla Firefox" L:\BACKUP\FIREFOX\main /E /Y
XCOPY "C:\Documents and Settings\Firsh\Application Data\Mozilla\Firefox" L:\BACKUP\FIREFOX\settings /E /Y

ha a dátum is kell, akkor:
XCOPY "C:\Program Files\Mozilla Firefox" L:\BACKUP\FIREFOX\main\%date% /E /Y 
XCOPY "C:\Documents and Settings\Firsh\Application Data\Mozilla\Firefox" L:\BACKUP\FIREFOX\settings\%date% /E /Y

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1150 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 11:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 21:49

Nem az a gond, hogy több partíción van egy-egy lapifájl? A "virtuális memória" ablakban mit mutat az egyes meghajtókra?

Elvileg ugyanis a lapifájlt bármelyik partícióra lehet tenni. Persze több partícióra is lehet akár tenni, s akkor ezek mind-mind a virtuális memória egy-egy "darabjaként" viselkednek.

ps.: tehát minden partícióra külön-külön lehet beállítani a lapifájlt.  :smoker:

Ha jól emlékszem, úgy volt, hogy alapból mindig beállítom egy bizonyos partícióra a lapifájlt, a többire meg nem. Talán volt valami probléma és talán a pratíciók betűi csúsztak el, és amikor valamivel ezután néztem meg, mi van a lapifájllal, megdöbbenve láttam, hogy semelyik partícióra nincs beállítva (a C-nél sem jelezte), ennek ellenére a C-n ott terpeszkedett a pagefile.sys, és ez akkor sem tűnt el, amikor kedvenc partíciómra beállítottam a lapifájlt, bár a beállításoknál akkor sem jelezte, hogy a C-n is lenne. Végül azt találtam ki, hogy ne kelljen ilyen nagy fájlt kerülgetni a C partíción, hogy direkt beállítottam, hogy C-n 10 mega legyen a minimális és a maximális mérete is. Szóval nem különösebben nagy gond az egész, csak akkor már viselkedhetne normálisan is.
Most gondoltam egyet, és beállítottam a C-re, hogy ne legyen lapifájl ezen a partíción. Újraindulás után szerintem megint oda fog tenni egy nagy lapifájlt, amiről viszont nem fog tájékoztatni ott, ahol a lapifájlt be lehet állítani.

Ja, és köszi az eddigi válaszokat is!

PS: újraindulás után visszajöttem, és a lapozófájl a C-ről eltűnt. Érdekes, régebben miért volt levakarhatatlan onnan...

Bocs, még egy kérdés: csökkentett módhoz mit kell bootolásnál megnyomni? (Talán már kéne tudnom, elég alap dolog...)

Szerkesztette: szipucsu 2007. 08. 21. 12:06 -kor

Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#1151 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 12:31

F8-at kell nyomni indulásnál a csökkentett módhoz. Ekkor kijön egy menű, és válogathatsz.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1152 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 12:30

Idézet: potyo - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 12:31

F8-at kell nyomni indulásnál a csökkentett módhoz. Ekkor kijön egy menű, és válogathatsz.

Köszi!
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#1153 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 15:03

Hali,

Nagy vágyam, hogy zenei fájlokban megmaradjanak az ékezetes karakterek, viszont szeretném cmd-file-okből batch jelleggel e fileneveket egységesíteni.

Ha egyesével copy-zom a texteditorból a fileneveket nincs gond, ha cmd-ből kötegelten futnak a ren parancsok a spéci karakterek - pl.: ä - tönkremennek.

Tud valaki e gondra gyógyszert?

#1154 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 15:04

Hali,

Nagy vágyam, hogy zenei fájlokban megmaradjanak az ékezetes karakterek, viszont szeretném cmd-file-okből batch jelleggel e fileneveket egységesíteni.

Ha egyesével copy-zom a texteditorból a fileneveket nincs gond, ha cmd-ből kötegelten futnak a ren parancsok a spéci karakterek - pl.: ä - tönkremennek.

#1155 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 15:42

Total Commanderben Fájl > Csoportos átnevezés?

#1156 Felhasználó inaktív   [TopicHalál] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 21:43

Idézet: timortin - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 16:04

Hali,

Tag&Rename - easy to use mp3 tag editor

Shareware, de nagyon jó. Nem tudom az új verzióban milyen korlátok vannak, de szerintem érdemes kipróbálni.
Szerintem megéri azt a 4500Ft-ot is fejenként, több license vásárlása esetén!
[TopicHalál™]

#1157 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 23:33

Idézet: timortin - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 16:04

Hali,

Ha batchfile-ba írsz ékezetet, akkor a legegyszerűbb, ha az edit.com-mal szerkeszted a file-t.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1158 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 06:43

Idézet: brd - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 0:33

Ha batchfile-ba írsz ékezetet, akkor a legegyszerűbb, ha az edit.com-mal szerkeszted a file-t.

Köszi a tippet, de az edit.com pont olyan puritán, mint ha egyesével gépelném be a file-neveket, azaz nem nyernék vele semmit; munka-sebességben, hatékonyságban. Azaz szükségem van egy text-editor erősebb funkcionalitására (oszlopos kijelölés és társai), ha gyorsabb akarok lennei a filenév-egységesítésben.

Odáig már eljutottam, ha az eredeti filenévben szerepel az ékezet, és forrásban célban kérdőjellel helyettesítem, akkor a batches ren korrektül müködik. Ha a célfilenévbe pluszba viszek ékezetes karaktert (forrásfilnevéhez képest), akkor egyelőre feloldhatatlanul gáz van.

De az imént végül meglett egyelőre _a_ megoldás. dir /b /s-sel kell csinálni a cmd-filet, igaz nem látom jól a karaktereket a text-editorban, de a szöveget magát nem akarom editálni filenév-egységesítés során, csak copy-paste-lni, így együtt lehet élni a dologgal talán.

#1159 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 08:57

Hogyan lehet elérni, hogy egy alkalmazás a kiterjesztett desktop második monitorán nyíljon meg alapból?

A windows desktop ki van terjesztve egy második monitorra és azt szeretném ha egy alkalmazás mindig ott indulna (ne kelljen áthúzni)...

#1160 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 13:55

Masnal mukodnek jol az augusztus 15-en kiadott XP hibajavitasok?

Nekem mostanaban nagyon rendetlenkedik a halozatkezelesem, eleinte a routerre gyanakodtam, de anelkul is rossz.

Olyat csinal, hogy par masodpercig teljes gozzel megy az ADSL, aztan hirtelen belassul a negyedere, ujabb par masodperc mulva latszolag megint jo.
Ezen kivul az IE7 dobal minden masodik kiserletre "weblap nem elerheto"-t, aztan F5-re erdekes modon bejon...
Meg neha felig jelenik meg a weblap, hatter minta+szin teljesen hianyzik, plusz a fontok/szine/merete sem stimmel.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.