HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#181 Felhasználó inaktív   anatomy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 15:42

segítséget kérnék!

egy pár napja a win xp-m szarakodik ugyanis mikor netezek egyszer csak beugrik a lenti ablak és elmegy a net. ezután újra kell indíctanom a gépet és akkor megint műkszik egészen addig amíg megint be nem ugrik.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

előre is köszi aki tudna segíteni, elég fontos lenne, mert nagyon zavaró.

#182 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 20:08

Na ezt most biztos a Microsoft rontotta el!!!
Pár napja a haverom azzal jött, hogy haldoklik az XP-je és hibákat ír ki, meg hogy nem megy egy csomó program.
Megpróbálta kiírni DVD-re az adatait, de a neró valami dll áthelyezéses hibaüzenettel nem indult el neki.
Sajnos reinstall lett belőlle.
Nállam eddig minden tökéletesen működött, de ma megakartam nyitni a nérót és ezt írta ki:
Kép
Ez nagyon érdekes mert a haveromnál is ezt volt!
Ma jött egy Microfos frissítés, lehet az rontott el valamit.
Valakinek valami ötlete?

#183 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 07:21

Idézet: garferi - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 21:08

Pár napja a haverom azzal jött, hogy haldoklik az XP-je és hibákat ír ki, meg hogy nem megy egy csomó program.
Megpróbálta kiírni DVD-re az adatait, de a neró valami dll áthelyezéses hibaüzenettel nem indult el neki.
Nállam eddig minden tökéletesen működött, de ma megakartam nyitni a nérót és ezt írta ki:
Kép

Valakinek valami ötlete?

The Realtek HD Audio Control Panel may not start, and you receive an error message when you start the computer: "Illegal System DLL Relocation"
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#184 Felhasználó inaktív   anatomy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 07:52

Idézet: enemax7 - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 16:42

segítséget kérnék!

egy pár napja a win xp-m szarakodik ugyanis mikor netezek egyszer csak beugrik a lenti ablak és elmegy a net. ezután újra kell indíctanom a gépet és akkor megint műkszik egészen addig amíg megint be nem ugrik.

Kép

előre is köszi aki tudna segíteni, elég fontos lenne, mert nagyon zavaró.

:up:

#185 Felhasználó inaktív   kiss.gergely5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:13

helló, lenne egy problémám, segítségre lenne szükségem,

az van hogy kb három napja telepítettem fel új windows, szóval tök szűz még, akartam felrakni néhány új ikont, le is cseréltem néhány mappa ikonját egy letöltött csomag ikonjaira. innentől kezdve kezdődött a baj, először is a helyi lemezt © megnyitás helyett keresés jelent meg, semmi baj gondoltam átállítom a mappa beállításainál, hogy nyissa meg, sikerült is, megnyitja mostmárm de aztán mindig minden mappát új ablakban nyit meg, hiába állítom be a mappa beállításainál hogy saját ablakában nyiljon meg,nem használ, nagyon idegesítő, ráídásul újraindítás után kirta hogy a tweak ui.cpl fájl nem található
tök új a windows-om, ha megint újra kell raknom elsírom magam kb... :confused:  :confused:  :rolleyes:  :rolleyes:  :think:  :think:

mi lehet az oka, és mi a megoldás

ja, xp prof. sp2

#186 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 13:02

Idézet: des - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 14:04

legjobb ha megenzed magad. tobb oka is lehet.

http://ccollomb.free.fr/unlocker/ ez a progi megmutatja mi hasznalja eppen az adott programot, esetleg dll-t.

Köszi, megnézem!
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#187 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:26

Idézet: garferi - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 21:08

Kép

Valakinek valami ötlete?

Hasonló a szitu nálam is. Az animált kurzorok sebezhetőségét kijavító hotfix(?) valamit elkefélt. Csak nálam a Számológép - calc.exe - megnyitásánál dobja fel ezt az üzenetet (mint a mellékelt ábra mutatja). Valakinek valami tipp a megoldásra? :eek:
Néztem az MS terméktámogatás oldalán az ide linkelt leírást, de ha jól látom az a Realtek audió vezérlő "defektjét" javítja :think: Nekem meg nem is olyan audio chipem van...
Köszi a segítséget, ha akad  :respect:

Csatolt fájl:

#188 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 16:18

Idézet: DarkChild - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 16:26

Hasonló a szitu nálam is. Az animált kurzorok sebezhetőségét kijavító hotfix(?) valamit elkefélt. Csak nálam a Számológép - calc.exe - megnyitásánál dobja fel ezt az üzenetet (mint a mellékelt ábra mutatja). Valakinek valami tipp a megoldásra? :eek:
Néztem az MS terméktámogatás oldalán az ide linkelt leírást, de ha jól látom az a Realtek audió vezérlő "defektjét" javítja :think: Nekem meg nem is olyan audio chipem van...
Köszi a segítséget, ha akad  :respect:

Nállam egy rendszervisszaállítás megoldotta a problémát! A frissítést is letörölte, ami valszeg a hiba okozója volt. Ha másnak is hasonló hiba van az jelezze itt!!!
Köszi!

#189 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 23:52

Kezdek egyre idegesebb lenni...
Feltelepítem az XP-t, SP2, utána alaplap driverek, újraindítás, catalyst, újraindítás, felhasználói programok, újrandítás többször is, webkamera driver, újraindíás, nyomtató driver újraindítás, scanner driver, újraindítás, majd egy titkosító program, de ez nem okozhatja a hibát, mert erre a gépre ezt még nem raktam fel, és ugye eddig is volt a hiba, újraindítás, beállítottam ezt a progit, újraindítás, és nem töltött be a win... Eddig mindig bejött, hiba nélkül. Csökkentett módban most is bármikor elindul, illetve ha normál módban elindul, nincs semmi baja, minden működik rendesen...

Esetleg valakinek nincs valami ötlete?
Nem tudom tudtok-e kezdeni valamit ezzel, itt vannak a telepített programok: kép

#190 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 08:04

Idézet: petyus_ - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 0:52

...Esetleg valakinek nincs valami ötlete?

Leginkább magadnak tudod behatárolni. Futtatás: msconfig és kikapcsolgatsz ezt-azt.

De gyanúra ad okot, ha változatlan szoftverbeállítás mellett hol jó, hol nem jó egy gép. Ez ugyanis utalhat gyengélkedő, bizonytalankodó hardverre.

#191 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 08:34

Előző hozzászóláshoz csatlakoznék, annyival kiegészítve, hogy CCleaner-el könnyebb ki-be kapcsolgatni az induló alkalmazásokat (illetve törölni azokat).

#192 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 10:35

Leszedtem a webkamera driverét, azóta nincs gond, de azért még nem 100 h jó, mert volt h sokáig nem jött elő ez a hiba...

#193 Felhasználó inaktív   charston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 14:40

Sziasztok!

Nem tudja valaki hogyan lehet angol sp2-es xp-be használni a magyar billentyűzetet? Nem akarok magyarosítani csak a megszokott magyar karaktereket a megszokott helyen nyomkodni :)

#194 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 18:11

Idézet: charston - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 14:40

Sziasztok!

Nem tudja valaki hogyan lehet angol sp2-es xp-be használni a magyar billentyűzetet? Nem akarok magyarosítani csak a megszokott magyar karaktereket a megszokott helyen nyomkodni :)

start->settings->control panel->Regional and Language Options->Languages->Details gomb->Add gomb

#195 Felhasználó inaktív   charston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 11:00

Idézet: Miki - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 18:11

start->settings->control panel->Regional and Language Options->Languages->Details gomb->Add gomb

Köszönöm szépen a segítséget!

#196 Felhasználó inaktív   ktbazsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 15:28

Ki tudja mi lehet az oka ha XP SP2-nél a Windows rendszerhangok nem szólnak, amikor egyébként a Media Player rendesen működik, de a Direct X rendszerdiagnosztikánál sem a DirectSound tesztje eredménytelen valamint a Zene fül alatti Sound Manager tesztje ugyszintén amikor az Asztal tálcáján levő MSI Sound Manager hibátlanul müködik?

#197 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 16:36

A rendszerhangoknal veletlenul nem a "Nincsenek hangok" sema van beallitva?

#198 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 17:01

Mivel nem találtam (értelmes) általános Windows topicot, és nem igazán szeretek pár válaszért külön topicot nyitni, ezért inkább itt kérdezem. Bár tavaly nyáron megszünt a Windows 98 támogatása, de érdekelne, hogy valahol elérhető még a kiadott összes frissítés és javítás?  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#199 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 17:38

Ez jó lesz?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#200 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 18:55

üdv!

egy vidéki ismerősünk gépén néha ezt írja ki netezés közben a gép:

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

sajna én nem tudom nekik megoldani ezt a problémát, úgyhogy ezért kérek itt most segítséget, lehetőleg minél hamarabb ha lehetséges.

előre is thnx! :respect:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.