HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#221 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 10:53

Idézet: ktbazsi - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 11:11

Ki tudja mi lehet az oka ha XP SP2-nél a Windows rendszerhangok nem szólnak, amikor egyébként a Media Player rendesen működik, de a Direct X rendszerdiagnosztikánál sem a DirectSound tesztje eredménytelen valamint a Zene fül alatti Sound Manager tesztje ugyszintén amikor az Asztal tálcáján levő MSI Sound Manager hibátlanul müködik?

Az a helyzet hogy ugyanezen a gépen telepitett Vista Rc1-en viszont működik!

En mar egyszer irtam a kerdesedre.
Nem lehet, hogy kitorolted vagy kitoroltek a hangfile-okat a gepbol? Szerintem 100%, hogy azok a hangfile-ok, amiket a rendszer lejatszana, nincsenek a helyukon.
A rendszerhangok a Windows/media mappaban vannak, a directx teszthangok is ott valahol a system32-ben.

#222 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 11:09

Idézet: ion - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 8:33

nem kell registry buhera, csak a beallitasoknal a privacy fulon a pop-up blocker beallitasainal egy uj dialogusablakban alul be kell rakni a pipat, hogy mutassa a savot.

Köszi, persze, hogy egyszerűre nem gondoltam. :)
"Légy szerény mint én..."

#223 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 12:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 9:11

Következő lenne a kérdésem.

Ismeretlen ok miatt a 2-3 hete felhúzott XP-m (előtte is emiatt lett újrarakva) nem ismeri fel a bedugott Pendrive-ot, ill. a 9in1 USB 2.0-s kártyaolvasót.
Ezen kívül BÁRMIT, AZONNAL, hibátlanul (tehát egy 30 GB-os külső 2,5-es vinyót is)!

A nevezett kártyaolvasó ill. a pendrive (mérettől függetlenül) a lemezkezelőben azonnal megjelenik, de nem kap meghajtó betűjelet.
Ha kézzel hozzárendelek egyet, akkor jó lesz, de csak addig, míg ki nem húzom, vissza nem dugom, mert akkor a következő újraindításig már ki van lőve az a meghajtónév.

Jó lenne, ha nem kellene 2 hetente újrahúznom az XP-t, inkább rájönnénk, hol a bibi, mi állítódik el és FŐLEG, hogy hogyan lehetne ezt visszaállítani?

Ne keserítsetek el!

Ugye van valakinek ötlete???

Valahol be lehet állítani, hogy milyen meghajtók lehessenek A-tól Z-ig. Én egyszer kiszedtem a pipát kb. a G: és a Z: között mindegyikből, gondolván, úgyse kell sose, és akkor jelentkezett hasonló probléma, igaz, nem pen drive-val, hanem merevlemez partíciókkal. Hogy hol lehet ezeket a meghajtó-pipákat ki-be tenni, nem találom most, de talán egy Tweaker programmal próbálkoztam régebben... Talán a PowerToys XP volt az, de hirtelen webcímet nem tudok.
Nem lehet, hogy ezeket a pipákat te vetted ki valamilyen tweaker vagy hasonló programmal?
Esetleg van valami speciális lemezkezelő program a gépen, ami ezt okozhatja...
De ha (az elején betűjel nélküli) meghajtó tulajdonságaira kattintasz, talán ott is lehet beállítani valamit, hogy legyen mindig betűjele...
A másik, hogy esetleg az USB meghajtójával vagy magával a hardverrel lehet valami, ha ez nem jön be. Ha az eszközkezelőben eltávolítod az USB-t, talán újraindításkor helyesen telepíti... Jobb 5letem nincs...

Köszi a válaszokat a "temp"-es kérdésemre!
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#224 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 14:51

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 13:00

Valahol be lehet állítani, hogy milyen meghajtók lehessenek A-tól Z-ig. Én egyszer kiszedtem a pipát kb. a G: és a Z: között mindegyikből, gondolván, úgyse kell sose, és akkor jelentkezett hasonló probléma, igaz, nem pen drive-val, hanem merevlemez partíciókkal. Hogy hol lehet ezeket a meghajtó-pipákat ki-be tenni, nem találom most, de talán egy Tweaker programmal próbálkoztam régebben... Talán a PowerToys XP volt az, de hirtelen webcímet nem tudok.
Nem lehet, hogy ezeket a pipákat te vetted ki valamilyen tweaker vagy hasonló programmal?
Esetleg van valami speciális lemezkezelő program a gépen, ami ezt okozhatja...
De ha (az elején betűjel nélküli) meghajtó tulajdonságaira kattintasz, talán ott is lehet beállítani valamit, hogy legyen mindig betűjele...
A másik, hogy esetleg az USB meghajtójával vagy magával a hardverrel lehet valami, ha ez nem jön be. Ha az eszközkezelőben eltávolítod az USB-t, talán újraindításkor helyesen telepíti... Jobb 5letem nincs...

Köszi a válaszokat a "temp"-es kérdésemre!

Köszi a választ.

Nincs fent ilyen Tweak progi, alig valami mászott még vissza a legutóbbi install óta.

Speciális lemezkezelő sincs, ha csak egy RAID controllert nem tekintünk annak.

Tulajdonképpen azt nem értem, hogy mi alapján tesz különbséget egy 8 GB-os pendrive és egy 30 GB-os külső házba bújtatott notivinyó között.

Az előbbinél nem ad neki meghajtóbetűt, az utóbbinál simán.

Ja, és ugyanaz a kártyaolvasó és ugyanaz a pendrive a fiam gépén (XP) és az én laptopomon (vista) simán látja.

Szerkesztette: *Macika* 2007. 04. 10. 15:07 -kor

Gondolkoztál már ma?

#225 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 15:51

...Tulajdonképpen azt nem értem, hogy mi alapján tesz különbséget egy 8 GB-os pendrive és egy 30 GB-os külső házba bújtatott notivinyó között...

Kivehető meghajtóként ismerte fel mindkettőt? Az alábbi képen egy nem kivehető HDD beállítási lapja látható.

Csatolt fájl:

#226 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:18

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 13:00

TweakUI a pontos neve.

#227 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 21:43

Van-e valami mod arra, hogy anno eredeti, matricas oem xp megdogles miatt reinstall ala kerult, de oem lemez epp nem volt keznel, ezert siman fel lett rakva kaloz kulccsal, aztan csokolom :) Egeszen eddig semmi nyug nem volt belole, amig mult honapban az aktualis frissitessel le nem okezta a juzer a Valodi elony okorseget, igy most popup, hogy kalozok vagyunk, meg indulasnal visszaszamolas, meg hasonlok. Ezt ugye nem kaland eltavolitani, de a kodot kene atirni. Csak ugye hiaba van keychanger, a mennyisegi kulcsos ringyoz nem eszi az oem kulcsot. Van erre valami megoldas?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#228 Felhasználó inaktív   ghost11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 08:54

Sziasztok!

A következő dologra keresek megoldást:

Helyi hálózaton van: 8 gép, 1 switch, 1 router. +Internet, nyomtatók. Internethez alapból mindenki hozzáfér, File és nyomtató megosztás bekapcsolva mindenhol.

És a következőt kéne megoldani:
+1 gépet kell rakni a hálóra olyan módon, hogy az csak az internetet lássa. A megosztott fileokat viszont ne. (Ezt a gépet nem én felügyelném).

Arra gondoltam, hogy a 8 gépnél kikapcsolom a dhcp-t és kézzel osztom ki, a routerben pedig beállítom, hogy a dhcp az IP-ket a 8 gép felett levő tartományban ossza ki (maradék 1 gépnél).
És az XP tűfalában a file megosztás kivételeinél felsorolom a 8 gép IP címét.

Ez így működik is, de mi van ha egyszer azon az egy gépen mielőtt bekapcsolnánk az összes gépet (és úgye lefoglalnánk az IP címeket) kikapcsolják dhcp és valaki pont azt lövi be ami engedélyezett?

Ki lehet ezt valahogy védeni? Esetleg más megoldással?

#229 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 10:48

Idézet: asdf - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 22:43

Csak ugye hiaba van keychanger, a mennyisegi kulcsos ringyoz nem eszi az oem kulcsot. Van erre valami megoldas?

http://forums.microsoft.com/Genuine/ShowPo...68511&SiteID=25
It irnak egy hasonlo problemarol, de nagyon alaposan olvasd el, megha a valasz rovid is. Nekem nem teljesen kerek.

#230 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 10:55

Idézet: ghost11 - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 9:54

Ez így működik is, de mi van ha egyszer azon az egy gépen mielőtt bekapcsolnánk az összes gépet (és úgye lefoglalnánk az IP címeket) kikapcsolják dhcp és valaki pont azt lövi be ami engedélyezett?

Azon az egy gepen rendszergazdai jogosultsagokkal kell birnia a felhasznaloi fiok(ok)nak? Vagy miert kapcsolna ki valaki a dhcp-t?

#231 Felhasználó inaktív   ghost11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 11:38

Idézet: ion - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 10:55

Azon az egy gepen rendszergazdai jogosultsagokkal kell birnia a felhasznaloi fiok(ok)nak? Vagy miert kapcsolna ki valaki a dhcp-t?

Nincs rálátásom arra a gépre de többen bejelentkezhetnek rá rendszergazdagént, nincs jelszóval védve.

Legvégső esetben pl azért, hogy hozzáférjen a megosztott mappákhoz.

#232 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 13:08

Idézet: ghost11 - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 12:38

Nincs rálátásom arra a gépre de többen bejelentkezhetnek rá rendszergazdagént, nincs jelszóval védve.

Legvégső esetben pl azért, hogy hozzáférjen a megosztott mappákhoz.

Es ha csak jelszoval lehet hozzaferni a megosztott mappakhoz? Az nem jo megoldas?

#233 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 13:19

De egyebkent a megoszto gepen is be lehet allitani, hogy a halozaton keresztul milyen felhasznalok/csoportok ferjenek hozza a megosztott adatokhoz.

#234 Felhasználó inaktív   ghost11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 13:20

Idézet: ion - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 13:08

Es ha csak jelszoval lehet hozzaferni a megosztott mappakhoz? Az nem jo megoldas?

Nagyon sokszor kell hozzáférni a megosztott mappákhoz és körülményes lenne mindig beírni a jelszót.

Próbáltam már a "Helyi házirend" - "Felhasználói jogok kiosztása" - A számítógép elérése hálózatról" alatt beállítani a gépeket,
de sikertelen mentést produkál. :(

Szerkesztette: ghost11 2007. 04. 11. 13:24 -kor

#235 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 13:22

Idézet: ghost11 - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 14:20

Nagyon sokszor kell hozzáférni a megosztott mappákhoz és körülményes lenne mindig beírni a jelszót.

Akkor lasd eggyel fentebb.

#236 Felhasználó inaktív   ghost11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 13:36

Idézet: ion - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 13:22

Akkor lasd eggyel fentebb.

Próbáltam már a "Helyi házirend" - "Felhasználói jogok kiosztása" - A számítógép elérése hálózatról" alatt beállítani a gépeket,
de sikertelen mentést produkál. 

#237 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 14:48

A megosztani kivant konyvtar tulajdonsagai kozt (amennyiben nem az egyszeru filemegosztas van engedelyezve) a Megosztas tabon kell beallitani, hogy kik es hogyan ferhetnek hozza.

#238 Felhasználó inaktív   ghost11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 14:58

Idézet: ion - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 14:48

A megosztani kivant konyvtar tulajdonsagai kozt (amennyiben nem az egyszeru filemegosztas van engedelyezve) a Megosztas tabon kell beallitani, hogy kik es hogyan ferhetnek hozza.

Köszi.
Itt lesz a bibi.

Szerkesztette: ghost11 2007. 04. 11. 14:59 -kor

#239 Felhasználó inaktív   anatomy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 20:36

:up:

senki?????? :think:

#240 Felhasználó inaktív   anatomy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 20:37

Idézet: enemax7 - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 16:42

segítséget kérnék!

egy pár napja a win xp-m szarakodik ugyanis mikor netezek egyszer csak beugrik a lenti ablak és elmegy a net. ezután újra kell indíctanom a gépet és akkor megint műkszik egészen addig amíg megint be nem ugrik.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

előre is köszi aki tudna segíteni, elég fontos lenne, mert nagyon zavaró.

senki  :think: ???

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.