HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#2301 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 18. 19:57

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 16:28

A kérdés elég egyértelműen a boot szektor átírására vonatkozott. Nagyon sok időm ment el rá, ameddig rájöttem, h evvel tudok operálni. Microsofték voltak olyan kedvesek, h még a slave pozíciójú winchesteren is átírta a bootot.

Nem tudom, melyik kérdésre gondolsz, az egyértelműség ott kezdődik, hogy a HDD első szektora (MBR) és egy partíció első szektora (bootszektor) között különbséget teszünk.

Az fdisk /mbr parancs felülír egy boot-kódot az MBR szektorban, ennek semmi köze az itt tárgyalt esethez. Nem módosítja a partíciós táblát, nem módosítja az említett 1 bájtos azonosító bejegyzést sem, amellyel a Windows láthatóan amúgy sem foglalkozik.

Amint már említettem, a Windows a partíciók fájlrendszerének felismerését és kezelését úgy kezdi, hogy először is beolvassa mindegyik partíció első szektorát (bootszektor). Ha ez sérült, itt meg is állt a tudomány. Nem lát adatot, formázatlan meghajtónak tekinti. Már csak tudom, vágtam már tönkre bootszektort... de vissza is csináltam, mivel van egy másolata is (NTFS-nél az utolsó, FAT32-nél a 7. szektorban).

Idézet

Microsofték voltak olyan kedvesek, h még a slave pozíciójú winchesteren is átírta a bootot.

Elavult programtól mit is várunk, a MS néha azért figyelmeztet is:

Idézet

http://support.micro....com/?id=249321

5. Biztosítsa, hogy a számítógép csak a rendszer- vagy rendszertöltő meghajtót tartalmazza, illetve csak ez a meghajtó legyen bekapcsolva, indítsa újra a rendszert egy DOS vagy egy Windows 9X indítólemezzel, mely tartalmazza az fdisk.exe programot, majd futtassa az alábbi parancsot:

FDISK /MBR

Nem kizárt persze, hogy az óvatosság elsősorban a felhasználó ellen való:

Idézet

http://support.microsoft.com/kb/69013 

MEGJEGYZÉS: Az fdisk /mbr parancs BIOS rendszerhívások segítségével csak a rendszermeghajtón (DISK-0) írja felül a fő rendszertöltő rekordot. Nem adhat meg más meghajtót a fdisk /mbr parancs számára, mint a DISK-0 meghajtót.

Szerkesztette: Signal 2008. 01. 18. 20:16 -kor

#2302 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 20:08

Idézet: sonar - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 13:56

Sziasztok

Egy olyan problémám van, hogy van egy TFTP nevű program amit futtatok a gépen. Azt kellene megoldanom, hogy úgy is tudjam futtatni, hogy az aktuális user nem rendelkezik Adminisztrátori jogokkal. A gond az, hogy ha nincsenek admin jogok akkor nem fut a DHCP server része :(  Hogyan tudnám ezt a problémát kiküszöbölni?

Ket megoldas van:
1. A program konyvtaranak jogosultsagait beallitod. Megkeresed, hogy meg hova irna es ott is beallitod a jogosultsagot. Regisztriben hova irna es ott milyen jogosultsaggal irhat.
Segito alkalmazasok (pl. filemon, process explorer):
http://technet.microsoft.com/hu-hu/sysinte...2f5(en-us).aspx
2. Letrehozol egy cmd filet, amiben felhasznalod a runas parancsot es a /savecred kapcsolot.
Segitseg a runas hasznalatahoz: parancssorban kiadod a runas-t.

#2303 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 21:20

Idézet: Signal - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 19:57

Nem tudom, melyik kérdésre gondolsz, az egyértelműség ott kezdődik, hogy a HDD első szektora (MBR) és egy partíció első szektora (bootszektor) között különbséget teszünk.

A problémám akkor keletkezett, amikor variálgattam különféle dos6, win 95, w98 rendszerk között.
Winchester dugdosással másolgattam adatokat, aztán amikor a secbe feldugott vinchesteren levő rendszerrel akartam indulni, már nem tette meg. Boot floppy lemez is ment el, ha nem volt lezárva, és másoltam róla valamit. Egyszer kísérleteztem linux telepítéssel, és utána is evvel az utasítással tudtam ismét windózossá tenni a wincsit.

#2304 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 22:13

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 22:20

...Egyszer kísérleteztem linux telepítéssel, és utána is evvel az utasítással tudtam ismét windózossá tenni a wincsit.

Az rendben van, de a háttér ismerete nélkül nem lehet mindenre rámondani, hogy fdisk /mbr, nyomjad neki... Az itt leírt gond más jellegű volt. Noha szerepel benne Linux is, meg Windows is, az igaz. :)

#2305 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 08:19

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 17:15

Nem gp, de hátha jó...

majd kiprobalom.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2306 Felhasználó inaktív   ferpetee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 19. 20:04

Van egy problémám, remélem valami egyszerű a magyarázata csak én nem jövök rá.
A gépemnek kell 4-5 perc mire kikapcsol, ha viszont a bekapcsolás és kikapcsolás közt
nem lépek a netre simán 15-20 s alatt kikapcsol. Reklám ,spy ,trójai irtókkal próbálkoztam
többel is ,nem találtak semmit.
Mi lehet a gond?

Az AutoEndTasks 1
A HungAppTimeout 1000
A WaitToKillAppTimeout 2000
Ezeket már próbáltam, nem segítettek.
Valami módon a net miatt van a hiba mert ha nem
lépek fel simán kikapcsol a gép nem vár semmire

A konfig.:
P4C800 E-Deluxe , P4 3.0GHZ , 2x512Mb Samsung , Sapphire Radeon 9600XT , Samsung 160Gb + Samsung 80Gb

WinXP Sp2, böngésző:Explorer, Firefox.

#2307 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 21:28

Üdv, van egy fura dolog. Volt egy XP SP2 újrainstallom, praticionálás nélkül. Azóta kb. naponta a suspendbe kapcsolt gép bakapcsolgatja magát.

Vírusölő, Adaware, spybot search and destroy negatív, Wake on lan, stb kikapcsolva Bios-ban. Van valakinek tippje?

#2308 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 22:30

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 22:28

Üdv, van egy fura dolog. Volt egy XP SP2 újrainstallom, praticionálás nélkül. Azóta kb. naponta a suspendbe kapcsolt gép bakapcsolgatja magát.

Vírusölő, Adaware, spybot search and destroy negatív, Wake on lan, stb kikapcsolva Bios-ban. Van valakinek tippje?

Eszközkezelőben is megtetted az Energiagazdálkodás fülön? Nálunk ott is ki kellett lőni, különben random bekapcsolt. Casper befigyelt  :eek:  :Đ
----------
rohamkocka

#2309 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 09:26

Hol?

Angol, van egy Power Options a Control Panelen (ebben nem találtam releváns opciót), a Device Managerben nem nagyon találok energiagazdálkodással kapcsolatos dolgot.

Thx

#2310 Felhasználó inaktív   Bowren 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 13:22

Üdv mindenkinek!

Egy kis problémát nyújtanék a nagyérdemű felé, ugyanis van egy nagy gondom.Van egy szipi-szupi gépem, és van amikor nagyon idegesítő.Ha konkrétan szeretném mondani, lefagy, vagy kihozza a kék halált a "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" és valami nv4mini.sys (erre nem emlékszem) fájlt bök meg.Eléggé furcsálom, mert amíg a BF1942 simán döcög, addig az Agatha Christie: Murder on the Orient Express folyamatosan ezeket a tüneteket adja, 5 percen belül a játék indításától.Nem hinném, hogy típus probléma, mert CoD 4 megy, WiC az meg nem.Valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.
Alaplap: Abit AN-M2 alaplap
Processzor: Athlon 64 X2 4600+ Socket AM2 OEM
Memória: 1GB 800MHz TinyBGA
Táp: Chieftec 400W
Videókártya: Nvidia GeForce 8600 GTS 256MB
MSN:bowren@freemail.hu
E-mail:bowren@freemail.hu

Kérem segístetek!
Üdv, Bowren

Szerkesztette: Bowren 2008. 01. 20. 13:24 -kor

#2311 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 13:51

Idézet: Bowren - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 13:22

Üdv, Bowren

Nagy valószínüséggel a videokártya vezérlőjével van a gond. Le kell installálni vga meghajtóra, aztán lehetőleg frissített driverrel újra installálni.

#2312 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 15:59

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 10:26

Hol?

Angol, van egy Power Options a Control Panelen (ebben nem találtam releváns opciót), a Device Managerben nem nagyon találok energiagazdálkodással kapcsolatos dolgot.

Thx

BIOS-ban olyan, hogy --azt hiszem-- Power on PCI Card activity disabled?
----------
rohamkocka

#2313 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 16:34

Idézet: Bowren - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 14:22

Üdv mindenkinek!

Egy kis problémát nyújtanék a nagyérdemű felé, ugyanis van egy nagy gondom.Van egy szipi-szupi gépem, és van amikor nagyon idegesítő.Ha konkrétan szeretném mondani, lefagy, vagy kihozza a kék halált a "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" és valami nv4mini.sys (erre nem emlékszem) fájlt bök meg.Eléggé furcsálom, mert amíg a BF1942 simán döcög, addig az Agatha Christie: Murder on the Orient Express folyamatosan ezeket a tüneteket adja, 5 percen belül a játék indításától.Nem hinném, hogy típus probléma, mert CoD 4 megy, WiC az meg nem.Valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.
Alaplap: Abit AN-M2 alaplap
Processzor: Athlon 64 X2 4600+ Socket AM2 OEM
Memória: 1GB 800MHz TinyBGA
Táp: Chieftec 400W
Videókártya: Nvidia GeForce 8600 GTS 256MB

Kérem segístetek!
Üdv, Bowren

Idézet

valami nv4mini.sys (erre nem emlékszem)

Pedig ilyenkor alap dolog, hogy emlékezni kell és beírni a gugliba. Nem mintha nem segítenének szívesen a fórumozók, de először talán az egyszerűbb/gyorsabb lehetőséget célszerű megragadni:

http://www.google.co...h?q=nv4mini.sys

Idézet

Ez itt nem Microsoft/NVIDIA magánsupport, hanem fórum... :)

Idézet

http://www.tutorial.hu/forum-etikett

A fórum arra van, hogy írjunk bele, nem pedig társkeresőként szolgál. A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni.

#2314 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 17:22

Az lenne a kérdésem, hogyan lehet beállítani egy bizonyos programnál, hogy csak akkor fusson, ha éppen fókuszban van. Rettentően idegesítő, hogy éppen játszok pl az age of wonderrel, és átváltok az asztalra megnézni valamit, de a CPU-t teljesen leterheli a játék, így nagyon lassú a rendszer. Eddig a process.exe-vel parancsfájlból lefagyasztottam ideiglenesen a programot, de 100%-os CPU terheltséggenl nagyon lassan indul el !
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#2315 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 17:28

Állítsd alacsonyabbra a prioritását, akkor nem eszi el a processzort a többi elől.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2316 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 18:39

Nem jó, mert ha aktívan is alacsony a priorítása, akkor belassulhat amikor nem kéne neki, ráadásul minden indításkor át kell mennem task managerbe, és átállítani a priorítását !
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#2317 Felhasználó inaktív   Bowren 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 20:04

Idézet: Signal - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 16:34

Ez itt nem Microsoft/NVIDIA magánsupport, hanem fórum... smile2.gif

Helló!

Köszönöm a segítséget, már nem jön kék halál.Most már csak lefagy és újonnan újraindul  :mad: .Csináltam én mindent, most az eredeti driver (a gyári lemezes) van fent.
Még valami.Van amikor bekapcsolom a számítógépet, és csak villog a monitor jelzője (tehát, hogy be van kapcsolva) és semmi.Újraindítom és kiírja, még a rendszer felkelésénél, hogy "Warning! The computer is now in safe mode.Please re-setting a CMOS settings".Pedig a BIOS-ba nem nyúltam bele  :think: .
Az idézetre válaszolva, gondoltam, hogy ha komplex a probléma, akkor ne foglaljunk ennyi helyet a leírással :D .

Üdv,
Bowren

#2318 Felhasználó inaktív   fornit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 08:57

Üdv! Következő dolog miatt kérnék segítséget. Vettem egy SATA-s WD winyót, és szeretnék rá XP Pro-t rakni. Az install CD okés, SP2-es és bele van integrálva SATA driver, a telepítés el is indul, felmásolja a file-okat a winyóra, létrehozza az indító konfig-ot, de mikor a gép újraindul, azt mondja, hiba a rendszer indításakor :( A PATA HDD-ket lehúztam, csak a SATA volt a rendszerben, és az aktív C: partícióra akartam rakni a rendszert. MBR-t kellene javítani, vagy vmi más lehet az oka? Ha MBR, akkor mivel érdemes nekiesni? Köszi!

#2319 Felhasználó inaktív   tomeewap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 15:22

Windows XP SP2 különálló gépeken akarok a különböző felhasználóknak különböző beállítású házirendet definiálni.
Minden egyes gépen szeretnék két különböző
beállítást, egy rendszergazdait, és egy felhasználóit. A
csoportházirendet (gpedit.msc) megtaláltam, de az ott beállított értékek mindenkire érvényesek. Majdnem használhatatlanná tettem a rendszergazdai fiókot is :)
Hogy lehet a helyi számítógen két különböző csoportházirendet
létrehozni, és felhasználókhoz rendelni?

Nagyon szépen köszönöm előre is!

#2320 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 16:44

Idézet: tomeewap - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 16:22

Windows XP SP2 különálló gépeken akarok a különböző felhasználóknak különböző beállítású házirendet definiálni.
Minden egyes gépen szeretnék két különböző
beállítást, egy rendszergazdait, és egy felhasználóit. A
csoportházirendet (gpedit.msc) megtaláltam, de az ott beállított értékek mindenkire érvényesek. Majdnem használhatatlanná tettem a rendszergazdai fiókot is :)
Hogy lehet a helyi számítógen két különböző csoportházirendet
létrehozni, és felhasználókhoz rendelni?

Nagyon szépen köszönöm előre is!

Macerás, kb úgy lehet megvalósítani hogy megvonod az olvasási jogot az .adm-fájlokról azoknák akiket NEM akarsz korlátozni, azaz 2 féle userek lehetnek, akikre vonatkozik a korlátozás, és akikre nem... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.