Idézet: Tony Almeida - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 0:57
Üdv.
Van valamai ötletetek arra, hogy 1 vinyón (noti) hogyan lehetne 2 XP-t futtatni úgy, hogy ha az egyik megy akkor ne lássa a másik rendszerpartícióját és fordítva?
Ebben a formában kellene működnie (Part 2-3 felcserélhető).
Partíció1: primary 20gb (XP eng)
Partíció2: extended 80gb (adatok)
Partíció3: extended 20gb (XP hun)
A Partíció 1-en fent van az XP, itt ugye szépen el tudom rejteni a 3-as partíciót.
Fogom és arra felhúzom a magyar XP-t aztán ott már nem tudom azt megtenni, hogy a C-t (Part. 1) eltüntetem és helyére berakom az E meghajtót (Part. 3) mint C, mert nem engedi egyiket sem módosítani (C: rendszer - pedig az E-n lenne a magyar XP, E: bootolható - vagy nem tudom már pontosan mit írt neki). Ennek sem engedi módosítani a betűjelét.
A boot kiválasztást simán a boot.ini végzi.
Ötletek? Külön boot managert nem szívesen tennék fel, de ha csak úgy működik akkor egye fene.
A Windowsnak mindenképpen szüksége van egy boot (aktív) partícióra. Kiterjesztett/logikai partíció nem jelölhető meg aktívként.
Ha van két elsődleges partícióm, megtehetem, hogy egy (jelszavazható) bootmanagerrel hol ezt, hol azt jelölöm meg aktívként, vagyis választom ki bootolásra. Ebben az esetben mindkét partíción lennie kell ntldr, boot.ini, ntdetect.com fájloknak, a rendszerindításhoz.
Meg lehet próbálni a bootmanager programmal egyúttal rejtettre állítani a másik partíciót, de az sem garantálja, hogy Windowsban nem lehet hozzáférni.
Szerkesztette: Signal 2008. 01. 23. 13:28 -kor