HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#2341 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 23:00

Idézet: breezer88 - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 3:12

Hello!

Van egy kis problémám és ebben szeretném kérni a segítségeteket...

Egyik napról a másikra azt kezdte el játszani a gép, hogy  a windwos betöltése után nem sokkal mindíg restartol DE csak akkor ha a rekkem is be van rakva..Ha a rekk nincs bennt akkor simán működik a rendszer... Már próbálkoztam egy-két dologgal de nem sok sikerrel, lényegeében ötletem sincs hogy lehetne megcsinálni, mert ha vírus okozza azt nem tudom törölni mert odáig nem tudok eljutni...

Előre is köszi a helpet!

Először is vedd ki az "Automatikus újraindítás" elől a fület, akkor lehet látni a kék halált. Azzal többet lehet kezdeni.
----------
rohamkocka

#2342 Felhasználó inaktív   Tony Almeida 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 23:57

Üdv.

Van valamai ötletetek arra, hogy 1 vinyón (noti) hogyan lehetne 2 XP-t futtatni úgy, hogy ha az egyik megy akkor ne lássa a másik rendszerpartícióját és fordítva?

Ebben a formában kellene működnie (Part 2-3 felcserélhető).

Partíció1: primary 20gb (XP eng)
Partíció2: extended 80gb (adatok)
Partíció3: extended 20gb (XP hun)

A Partíció 1-en fent van az XP, itt ugye szépen el tudom rejteni a 3-as partíciót.
Fogom és arra felhúzom a magyar XP-t aztán ott már nem tudom azt megtenni, hogy a C-t (Part. 1) eltüntetem és helyére berakom az E meghajtót (Part. 3) mint C, mert nem engedi egyiket sem módosítani (C: rendszer - pedig az E-n lenne a magyar XP, E: bootolható - vagy nem tudom már pontosan mit írt neki). Ennek sem engedi módosítani a betűjelét.

A boot kiválasztást simán a boot.ini végzi.

Ötletek? Külön boot managert nem szívesen tennék fel, de ha csak úgy működik akkor egye fene.
Gigabyte P43-ES3G | Zalman CNPS-8000 | Intel Core 2 Duo E7600 (3.06GHz/3MB/1066MHz) | Kingmax 2x 2GB DDR2 Kit (1066MHz)
Samsung 3x 1.5 TB SATA-II 32MB (HD154UI) | Samsung SH-S223C (Black) | TOSHIBA SD-R5112 | Genius SW-HF 5.1 5000
Point of View 400W Black Diamond | Gigabyte Radeon HD4550 512MB GDDR3 (Silent) | Samsung 203B 20" TFT | APC Back-UPS CS 650 | ASUS TA-982 Case (Black)

#2343 Felhasználó inaktív   breezer88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 00:39

kk

Szerkesztette: breezer88 2008. 01. 23. 00:40 -kor

#2344 Felhasználó inaktív   breezer88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 01:05

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 23:00

Először is vedd ki az "Automatikus újraindítás" elől a fület, akkor lehet látni a kék halált. Azzal többet lehet kezdeni.

Hát ez sajnos nem jött be... beállítottam amit mondtál de ugyanúgy újraindul hibaüzenet nélkül...akkor indul újra amikor még töltöget de desktopot már látom...

#2345 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 01:09

Idézet: breezer88 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 1:05

Hát ez sajnos nem jött be... beállítottam amit mondtál de ugyanúgy újraindul hibaüzenet nélkül...akkor indul újra amikor még töltöget de desktopot már látom...

Engem egyszer behúztak a csőbe. Elindítottam egy programot, ami ezt csinálta. Csökkentett üzemmódban tudtam egy rendszervisszaállítást csinálni.

#2346 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 05:05

Idézet: breezer88 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 1:05

Akkor vedd ki a "rekket"...  és ha akkor is újraindul, akkor a hardverhiba egy lehetősége kizárva.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2347 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 08:41

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 18:41

Segítsen nekem valaki! Egyszerűen eltünt az értesítési rész a tálcán (ott jobb oldalt)! :eek: :( A tálcán jobb gomb, majd tulajdonságok-ra megjelenő beállítások részen az alsó "Értesítési terület"-re vonatkozó beállítás szürke! :confused: :think: Mit csinálják, hogy ismét megjelenjen?

Megoldottam! :) Egy program okozta.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2348 Felhasználó inaktív   breezer88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 11:27

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 5:05

Akkor vedd ki a "rekket"...  és ha akkor is újraindul, akkor a hardverhiba egy lehetősége kizárva.

Nem nem, ha a rekkes vinyó nincs berakva akkor megy simán minden....Azt hizsem valami olyasmi baja lehet a vinyónak hogy "improperly dismounted" nem igazán tudtam ezt magyarra fordítani....erre van valami gyógymód? :confused:

#2349 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 12:17

Idézet: breezer88 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 11:27

Nem nem, ha a rekkes vinyó nincs berakva akkor megy simán minden....Azt hizsem valami olyasmi baja lehet a vinyónak hogy "improperly dismounted" nem igazán tudtam ezt magyarra fordítani....erre van valami gyógymód? :confused:

Mondom a "rekket" vedd ki... a HDD-t közvetlenül kösd a tápra és a kábelre...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2350 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:10

Idézet: breezer88 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 12:27

..."improperly dismounted" nem igazán tudtam ezt magyarra fordítani....erre van valami gyógymód? :confused:

"Helytelenül leválasztott". Esetleg ki lett húzva menet közben?

De lehet rack hiba, vinyóhiba, vagy lehetne próbálkozni DOS-ban a partíciók megszüntetésével, utána Windowsban újrapartícionálni. Ha esetleg olyan sérülés keletkezett a fájlrendszerben, amitől ennyire kiakad.

Esetleg nem használsz valamilyen virtual CD/DVD programot, és annak van mountolási problémája? Egyáltalán honnan van ez a hibaüzenet?

Szerkesztette: Signal 2008. 01. 23. 13:14 -kor

#2351 Felhasználó inaktív   breezer88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:28

Idézet: Signal - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 13:10

"Helytelenül leválasztott". Esetleg ki lett húzva menet közben?

De lehet rack hiba, vinyóhiba, vagy lehetne próbálkozni DOS-ban a partíciók megszüntetésével, utána Windowsban újrapartícionálni. Ha esetleg olyan sérülés keletkezett a fájlrendszerben, amitől ennyire kiakad.

Esetleg nem használsz valamilyen virtual CD/DVD programot, és annak van mountolási problémája? Egyáltalán honnan van ez a hibaüzenet?

Nem lett kihúzva menetközben..egszer kikapcsoltam rendesen utána be és azóta jelentkezik a probléma..Az üzenetet a Partion Magic írta ki, mikor azzal helyre akartam hozzni a hibákat a vinyón... A partíciók emgszüntetésével gondolom buknék mindent ami rajta van? Amúgy használok DAemon Toolst de az milyen összefüggésben lehet ezzel?

#2352 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:28

Idézet: Tony Almeida - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 0:57

Üdv.

Van valamai ötletetek arra, hogy 1 vinyón (noti) hogyan lehetne 2 XP-t futtatni úgy, hogy ha az egyik megy akkor ne lássa a másik rendszerpartícióját és fordítva?

Ebben a formában kellene működnie (Part 2-3 felcserélhető).

Partíció1: primary 20gb (XP eng)
Partíció2: extended 80gb (adatok)
Partíció3: extended 20gb (XP hun)

A Partíció 1-en fent van az XP, itt ugye szépen el tudom rejteni a 3-as partíciót.
Fogom és arra felhúzom a magyar XP-t aztán ott már nem tudom azt megtenni, hogy a C-t (Part. 1) eltüntetem és helyére berakom az E meghajtót (Part. 3) mint C, mert nem engedi egyiket sem módosítani (C: rendszer - pedig az E-n lenne a magyar XP, E: bootolható - vagy nem tudom már pontosan mit írt neki). Ennek sem engedi módosítani a betűjelét.

A boot kiválasztást simán a boot.ini végzi.

Ötletek? Külön boot managert nem szívesen tennék fel, de ha csak úgy működik akkor egye fene.

A Windowsnak mindenképpen szüksége van egy boot (aktív) partícióra. Kiterjesztett/logikai partíció nem jelölhető meg aktívként.

Ha van két elsődleges partícióm, megtehetem, hogy egy (jelszavazható) bootmanagerrel hol ezt, hol azt jelölöm meg aktívként, vagyis választom ki bootolásra. Ebben az esetben mindkét partíción lennie kell ntldr, boot.ini, ntdetect.com fájloknak, a rendszerindításhoz.

Meg lehet próbálni a bootmanager programmal egyúttal rejtettre állítani a másik partíciót, de az sem garantálja, hogy Windowsban nem lehet hozzáférni.

Szerkesztette: Signal 2008. 01. 23. 13:28 -kor

#2353 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:40

Idézet: breezer88 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 14:28

Nem lett kihúzva menetközben..egszer kikapcsoltam rendesen utána be és azóta jelentkezik a probléma..Az üzenetet a Partion Magic írta ki, mikor azzal helyre akartam hozzni a hibákat a vinyón... A partíciók emgszüntetésével gondolom buknék mindent ami rajta van? Amúgy használok DAemon Toolst de az milyen összefüggésben lehet ezzel?

Adatok nyilván elszállnának, ha nem is menthetetlenül, de az adatmentés nem mindig 100 %-os hatásfokú.

Daemon Tools szokott különféle szívatásokat csinálni, de ha a PM adta a hibaüzenetet, most inkább más gond lehet.

#2354 Felhasználó inaktív   breezer88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 14:14

Idézet: Signal - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 13:40

Adatok nyilván elszállnának, ha nem is menthetetlenül, de az adatmentés nem mindig 100 %-os hatásfokú.

Daemon Tools szokott különféle szívatásokat csinálni, de ha a PM adta a hibaüzenetet, most inkább más gond lehet.

És létezik olyan progi amivel a windows indulása előtt még át tudnám másolni a problémás vinyórol a dolgokat egy másikra?

#2355 Felhasználó inaktív   bencexp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 17:31

Hello!

Amikor CTRL+ALT+DEL - t nyomok  ezt irja : A Feladatkezelőt a Rendszergazda letiltotta!

Meg játékok közben rebootol a gép. És újraindításkor meg ezt írja: A rendszer súlyos hiba után állt helyre.

Mit tegyek??

#2356 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 19:04

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 8:41

Megoldottam! :) Egy program okozta.

Mi volt az a program? Hátha hasznos lesz az info másnak is.
"Légy szerény mint én..."

#2357 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 19:47

Idézet: breezer88 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 14:14

És létezik olyan progi amivel a windows indulása előtt még át tudnám másolni a problémás vinyórol a dolgokat egy másikra?

Indítsd el az XP-t csökkentett módban. Ha ekkor is rebootol, akkor esetleg Linux alatt. Annakidején volt valami floppys discrecovery program, ami még a szétcseszett Fat-ot is meggyógyította.

#2358 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 20:31

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 19:04

Mi volt az a program? Hátha hasznos lesz az info másnak is.

Jogos! Powertoys féle TweakUI programban van egy ilyen beállítás a "Taskbar and Start menu" opció alatt, hogy Show taskbar notification icons. Ez alapból elvileg be kellene lennie pipálva, de nálam valamiért automatikusan kivette előle a pipát. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2359 Felhasználó inaktív   breezer88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 21:44

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 19:47

Indítsd el az XP-t csökkentett módban. Ha ekkor is rebootol, akkor esetleg Linux alatt. Annakidején volt valami floppys discrecovery program, ami még a szétcseszett Fat-ot is meggyógyította.

csökkentett módba még addig se jut mint rendesbe ot az STDP.sys után azthiszem restartol...

#2360 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 08:25

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 13:17

Mondom a "rekket" vedd ki... a HDD-t közvetlenül kösd a tápra és a kábelre...

Valahogy nem jut el a srác agyáig a dolog.  :omg:  Inkább itt szivatja a társaságot az értelmetlen próbálkozásaival.

Nem akarok senkit megbántani, de nem értem miért nem tudja azt megcsinálni amit írsz, hogy a vinyót közvetlenül ráköti a lapra.
My photos

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.