HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#341 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 18. 17:48

Az XPLite lesz a barátod, de én nem mondanám, hogy ez a konfig túl gyenge lenne az alap XP-nek, az XP Professional hivatalos gépigénye 233 MHz proci minimum (300 MHz ajánlott), 64 MB memória minimum (128 MB ajánlott). Ha csak mindennapi feladatokra kell az a gép, akkor butítás nélkül is megfelelően fog futni. (Esetleg a megjelenítést Klasszikus Windowsra állítod és letiltasz pár haszontalan szolgáltatást a még jobb teljesítmény érdekében.)

#342 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 17:50

Idézet: plor - Dátum: 2007. Apr. 18., Wednesday - 18:41

Sziasztok!

Egy nagyon gyenge gépre kéne Windows XP-t telepítenem (PII ~500 MHz, 128 mb ram), olvasgattam, hogy van egy olyan progi amivel ki lehet szedni pár dolgot az XP-ből, hogy gyengébb gépeken is fusson.
Erre a progira lenne szükségem, esetleg valami tapasztalatra, hogy mennyire lehet lebutítani az XP-t, hogy használható legyen ilyen gépeken?

köszi

nLite a program neve. de utolag is kilehet sokmindent szedni az xp-bol. (a telepites utan) hat, en inkabb win2000ret raknek arra. de ha nagyon akarod az xp-t, akkor probald ki. de 256 megaval is "epphogy" elmegy. sott ha a vinyo is regi (5400rpm) akkor az is sokat lassit rajta. (itt is megy egy 800-900mhz-es gepen egy xpsp2, 256mb rammal, lassu vinyoval. hat en nem birnam ki ott, de vegulis hasznalhato.)

bar itt lehet valami lassitja is a dolgot. (nem az en gepem). mindegy. most kaptal ket ellentetes infot. hat akkor majd csinalsz valamit. :Đ

Szerkesztette: des 2007. 04. 18. 17:53 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#343 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 18:02

Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 17:20

pl. time.kfki.hu

Hja, ezt használtam én is.
mgf

#344 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 18:22

Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 16:17

xp sp2?

ez nekem szólt? :)

mert ha igen, akkor:

asszem az, nem az én gépem, azért nem tudom biztosan.

miért? az is okozhatja a hibát? :confused:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#345 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 18:29

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 19:22

ez nekem szólt? :)

mert ha igen, akkor:

asszem az, nem az én gépem, azért nem tudom biztosan.

miért? az is okozhatja a hibát? :confused:

okozhat hianya meg meglete is...
no, elsokorbe a szokasos memoria, tap, stb teszt, aztan virus, kemprogram, meg a szokasos.
az a leallitosdi elegge virus szagu
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#346 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 18:38

Idézet: des - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 18:50

bar itt lehet valami lassitja is a dolgot.

Nem tudom, sógorom régi gépe (800 MHz Celeron, 256 mega RAM, GF3Ti200) elég szépen muzsikált, plusz 256 mega beültetése után még a Most Wantedet is végigjátszotta rajta. :) Pedig ő semmit sem butított, nem iktatott ki, SP2 integrált XP volt fönn. Ezért mondtam, hogy a fönti gépen bizonyos, külső program nélküli gyomlálás után már kellemes sebességre tehet szert, de persze ez függ sokmindentől.

#347 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 18:55

Idézet: debaj - Dátum: 2007. Apr. 18., Wednesday - 19:38

Nem tudom, sógorom régi gépe (800 MHz Celeron, 256 mega RAM, GF3Ti200) elég szépen muzsikált, plusz 256 mega beültetése után még a Most Wantedet is végigjátszotta rajta. :) Pedig ő semmit sem butított, nem iktatott ki, SP2 integrált XP volt fönn. Ezért mondtam, hogy a fönti gépen bizonyos, külső program nélküli gyomlálás után már kellemes sebességre tehet szert, de persze ez függ sokmindentől.

akkor itt lehet valami gubanc. mondjuk elegge szetvan rakva ez a gep minden felevel. meg a vinyoja is tok regi lestrapalt 10gigas darab. stb.. (senki nem foglalkozik vele. na de majd en akkor rendbe vagom!  egyszer. majd valamiko'. :cool: )

Szerkesztette: des 2007. 04. 18. 18:56 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#348 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 08:18

Idézet: charlie - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 18:29

okozhat hianya meg meglete is...
no, elsokorbe a szokasos memoria, tap, stb teszt, aztan virus, kemprogram, meg a szokasos.
az a leallitosdi elegge virus szagu

nah, sp2 az van rajta. és nem az okozta a problémát.

spybot-tal többször is végigmentem rajta, de még így sem sikerült néhányat leszednie, mert azok állítólag benne vannak a memóriában.

na mindegy, a lényeg az hogy most már legalább rendesen betöltődik a windóz. már csak a végső simítások vannak hátra. :)

mindenesetre thnx! :respect: 
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#349 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 08:42

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 9:18

nah, sp2 az van rajta. és nem az okozta a problémát.

spybot-tal többször is végigmentem rajta, de még így sem sikerült néhányat leszednie, mert azok állítólag benne vannak a memóriában.

na mindegy, a lényeg az hogy most már legalább rendesen betöltődik a windóz. már csak a végső simítások vannak hátra. :)

mindenesetre thnx! :respect:

csokkentetmodba inditani, esetleg van a spybotnak olyanja, hogy indulaskor meg mielott betoltodne ugy fusson le, nomeg vannak ezek a cdrol futo cuccok is.

#350 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 04. 19. 11:25

Alapból a Windows XP 32 illetve 64 bit melyik betűtípúst használja? Windowblinds miatt kérdezem , mert elállítja :(

#351 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 11:45

Arial vagy SansSerif.

#352 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 11:49

Az érdekelne, hogy az IE 6 -nak és IE 7 -nek létezik -e "standalone", külön telepíthető verziója, és ha igen, akkor ezek milyen licencfeltételekkel érhetőek el. Egy Linuxos gépen szeretném wine -nal "meghajtani" őket, mivel eddig volt egy virtuális gépben futtatott "nem túl legális" WindowsXP is, a készülő honlapok IE alatti tesztelése érdekében, és ezt szeretném száműzni a gépről.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#353 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 12:43

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 12:49

Az érdekelne, hogy az IE 6 -nak és IE 7 -nek létezik -e "standalone", külön telepíthető verziója, és ha igen, akkor ezek milyen licencfeltételekkel érhetőek el. Egy Linuxos gépen szeretném wine -nal "meghajtani" őket, mivel eddig volt egy virtuális gépben futtatott "nem túl legális" WindowsXP is, a készülő honlapok IE alatti tesztelése érdekében, és ezt szeretném száműzni a gépről.

ie4linux lesz a te baratod.

link

meg megegy link: WineTools

Szerkesztette: charlie 2007. 04. 19. 12:44 -kor

#354 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 04. 19. 22:23

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 11:45

Arial vagy SansSerif.

:respect:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...00#entry4900667

erre tudtok választ ?

#355 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 19:55

Tiszteletem!

A problémám gyakorlati megközelítésből a következő: adva vagyon egy hálózat, rajta xp-s gépek, megosztott mappákkal. Ha "A" megosztását "B" elkezdi használni (pl egy dvdt áthúz, akkor "A"-n meghal minden más, gyakorlatilag minden erőforrást elszív a másik gép kiszolgálása.
Viszont ha "A"ból elküldöm "B"be akkor minden fasza, elfut a háttérben.

Hogy a bánatba lehet korlátozni a külső gép hívására fordított erőforrásokat?
Megtúrtam már párszor a guglit, de nem találom a megoldást :(
Már évek óta kerülgetem a problémát, de már elegem van abból, hogy ha valaki megkíván valamit a vinyóról akkor megyek kávészünetre...

Pls, ha valakinek van valami a tarsolyában, az ossza meg velem, köszönöm! (ftp szerver beállítása, meg ilyenek nem játszik, a meglévő eszközökkel kell megoldani)

#356 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 21:34

Idézet: ion - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 11:48

http://forums.microsoft.com/Genuine/ShowPo...68511&SiteID=25
It irnak egy hasonlo problemarol, de nagyon alaposan olvasd el, megha a valasz rovid is. Nekem nem teljesen kerek.

Lenyegeben ez egy reinstall lenne, pont ezt akarnam elkerulni :(
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#357 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 21:38

Kuncsaftproblema. Valahogyan sikeresen beallitotta a Tartalmi tanacsadot /eszkozok, internetbeallitasok, tartalom, most talalkoztam vele eletemben eloszor, azt se tudtam, hogy van ilyen/. Ez blokkolja a nem minositett weboldalakat, hogy pl. mondjuk a kolok ne nezze a cicisneniket, vagy akarmi ;). Igy ismeretlen oldalnal felpattan egy ablak, hogy engedem, nem engedem es keri a jelszot hozza, na ez az ami nincs meg :D. Hogy lehet ez kiverni a gep fejebol? Probabol csinaltam egy masik felhasznalot, no azon is ugyanezt csinalja. Igy kenyszeruen felraktam egy firefoxot egyelore, hogy hasznalja azt, de ki kene verni a gep fejebol ezt a hulye tartalmi tanacsadot. Valami tipp?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#358 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 21:50

Idézet: wlaszi - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 20:55

Hogy a bánatba lehet korlátozni a külső gép hívására fordított erőforrásokat?
Megtúrtam már párszor a guglit, de nem találom a megoldást :(
Már évek óta kerülgetem a problémát, de már elegem van abból, hogy ha valaki megkíván valamit a vinyóról akkor megyek kávészünetre...

ShareWatch, és lerúgod a fenébe aki rámászik a gépedre  :Đ

Egyébként pedig jobb klikk a Sajátgépen, Kezelés/Megosztott mappák, és vedd ki a gyorsítótárazás elől a pipát. Talán valamit segíthet.
WoT nick: Atti77

#359 Felhasználó inaktív   Igazi hős 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 22:04

Idézet: asdf - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 22:38

Kuncsaftproblema. Valahogyan sikeresen beallitotta a Tartalmi tanacsadot /eszkozok, internetbeallitasok, tartalom, most talalkoztam vele eletemben eloszor, azt se tudtam, hogy van ilyen/. Ez blokkolja a nem minositett weboldalakat, hogy pl. mondjuk a kolok ne nezze a cicisneniket, vagy akarmi ;). Igy ismeretlen oldalnal felpattan egy ablak, hogy engedem, nem engedem es keri a jelszot hozza, na ez az ami nincs meg :D. Hogy lehet ez kiverni a gep fejebol? Probabol csinaltam egy masik felhasznalot, no azon is ugyanezt csinalja. Igy kenyszeruen felraktam egy firefoxot egyelore, hogy hasznalja azt, de ki kene verni a gep fejebol ezt a hulye tartalmi tanacsadot. Valami tipp?

Kikapcsolni a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Ratings\.Default\Enabled érték 1-ről 0-ra állításával tudod, a jelszótól pedig a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Ratings\Key törlésével tudsz megszabadulni.

#360 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 22:13

Idézet: Atti - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 21:50

ShareWatch, és lerúgod a fenébe aki rámászik a gépedre  :Đ

Egyébként pedig jobb klikk a Sajátgépen, Kezelés/Megosztott mappák, és vedd ki a gyorsítótárazás elől a pipát. Talán valamit segíthet.

Akkor már egyszerűbb kinyírni a megosztást :)
A lényeg az lenne, hogy a funkció megmaradjon, csak a "host gépet" ne lehessen csontra megfektetni...

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.