HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#361 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 20. 23:02

Idézet: Igazi hős - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 23:04

Kikapcsolni a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Ratings\.Default\Enabled érték 1-ről 0-ra állításával tudod, a jelszótól pedig a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Ratings\Key törlésével tudsz megszabadulni.

Koszi :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#362 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 08:04

Idézet: asdf - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 22:38

Kuncsaftproblema. Valahogyan sikeresen beallitotta a Tartalmi tanacsadot /eszkozok, internetbeallitasok, tartalom, most talalkoztam vele eletemben eloszor, azt se tudtam, hogy van ilyen...

A probléma ugyan megoldódott, de azért hozzátenném, hogy akinek ilyen gondja van (mivel a regkulcsokat ritkán jegyzi meg az ember), legközelebb csak be kell írni a Gugliba, hogy "disable (vagy remove) content advisor password".

#363 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 09:45

Idézet: Signal - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 9:04

A probléma ugyan megoldódott, de azért hozzátenném, hogy akinek ilyen gondja van (mivel a regkulcsokat ritkán jegyzi meg az ember), legközelebb csak be kell írni a Gugliba, hogy "disable (vagy remove) content advisor password".

Igy szinte mindenre lehet valaszt talalni, de az, aki nem tud angolul, elegge eselytelen.

#364 Felhasználó inaktív   hvo2b4 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 21. 11:11

Hello,

Köv. probléma: Windows XP bootolás után legalább 1-2 percig semmit nem hajlandó csinálni. A Winchester nem dolgozik, homokóra nincsen, de programokat futtatni, internetre csatlakozni, a tálcán, vagy az asztali ikonok közül programok indítani, nem lehet. A tálca jobb oldalán lévő értesítési területről pár ikon még hiányzik, tehát a boot folyamat még nem fejeződött be teljesen, de a rendszert teljesen megfogja. Az én gépemen később megszűnt ez a probléma, amikor behányt az alaplapi hálókártya, és egy PCI-osat raktam a helyére, az alaplapit meg letiltottam, de a Vista alatt ismét előjött ez a gond. Fater tegnap vett zsír új gépén ue probléma áll fenn. Mi lehet az oka?

#365 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 11:35

Idézet: ion - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 10:45

Igy szinte mindenre lehet valaszt talalni, de az, aki nem tud angolul, elegge eselytelen.

Angolul tudok, csak a Tartalmi tanacsado angol elnevezeset kell tudni ehhez, angol oprendszer epp nem volt keznel, igy nem tudtam ott megnezni. De fel pontot azert megitelunk az eredeti javaslatra ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#366 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 12:25

Idézet: garferi - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 21:08

Hello!

Én ezt a hibát nem program indításnál, hanem telepítésnél kapom, de nem mindegyiknél. pl. az Opera 9.2-t nem tudom felrakni, illetve az IBM software update-jét, de az új mp3 lejátszómhoz adott cuccos gond nélkül felment. Nincs realtech hangkártyám. Nem tudom, hogy mióta van ez a gond, mert elég régen akartam utoljára programot felrakni, azok még mentek.
Van valami ötletetek? :think:
Ja, igen. Van egy windows frissítés is, ami nem akar települni. (KB931784)
Köszi :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#367 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 14:24

Idézet: hvo2b4 - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 12:11

Hello,

Köv. probléma...

Hálókártyánál TCP/IP elől vedd ki a pipát. Persze csak ha nem vagy hálózaton és LAN kariba a modem megy bele egyből :)

#368 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 15:06

Idézet: ion - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 10:45

Nem kell annyira angolul tudni. vagy talán ez minimálisan elvárható szint? :)
"Légy szerény mint én..."

#369 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 16:26

Idézet: hvo2b4 - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 12:11

Hello,

Köv. probléma: Windows XP bootolás után legalább 1-2 percig semmit nem hajlandó csinálni. A Winchester nem dolgozik, homokóra nincsen, de programokat futtatni, internetre csatlakozni, a tálcán, vagy az asztali ikonok közül programok indítani, nem lehet. A tálca jobb oldalán lévő értesítési területről pár ikon még hiányzik, tehát a boot folyamat még nem fejeződött be teljesen, de a rendszert teljesen megfogja. Az én gépemen később megszűnt ez a probléma, amikor behányt az alaplapi hálókártya, és egy PCI-osat raktam a helyére, az alaplapit meg letiltottam, de a Vista alatt ismét előjött ez a gond. Fater tegnap vett zsír új gépén ue probléma áll fenn. Mi lehet az oka?

Talán a szokásos, vagyis DHCP-re vár.

PPPoE esetén (ami általában ADSL, de néha kábeles netnél is előfordul) a hálókártyának lehet adni bátran egy fix lokális IP-címet. A PPPoE működésében ez a cím nem játszik szerepet, viszont a bootolást megakaszthatja, hogy a kártya egy nemlétező DHCP szerver válaszára vár.

Az elakadás valószínűleg hálókártya (driver) függő, ezért nem jelentkezik minden gépen.

#370 Felhasználó inaktív   Csaby81 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 21. 20:48

sziasztok.van egy nagyon nagy problemam.remelem lesz valaki aki majd tud segiteni .az a helyzet hogy a laptopomra amin volt egy erdeti windows xp media center felraktam hogy kiprobaljam a vistat
es amikor viszaakartam rakni a regi rendszert akkor a renszervisszaallitasomnal nem volt meg a lehetosegem hogy a kulon particion levo eredeti op rendszeremet elerjem  mit tehetek ilyenkor?azota felraktam egy masik xp-t  de szeretnem visszaallitani az eredetit.probalkoztam mar egy ket progival hogy legalabb a fajlokat kimasoljam onnet de nem tudom sehogy se aktiva tenni ugy hogy masolhato legyen.kerlek segitsetek.

#371 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 10:42

Pár oldallal korábban , ebben a topikban valaki belinkelt egy Vista által létrehozott
boot menüt eltávolító  kis programocskát.
Nem egészen értettem, amit írtál, de úgy tűnik, mintha erre lenne szükséged...

Szerkesztette: Lancelot 2007. 04. 22. 10:43 -kor

#372 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 12:02

Sziasztok!

Ma reggeltől nem elérhetőek az optikai meghajtóim a win-ben. Jól van jumperelve meg restartnál felismeri őket, nem itt a gond, hanem a win lelki világában. Eszközkezelőben felkiáltójel mindegyik mellett, még a logikai mellett is. Eltávolítás - új eszköz keresése esetén felismeri őket, csak nem tudja telepíteni egyiket sem. Azt mondja mindre: az illesztőprogram sérült vagy hiányzik (39-es hiba). Mit lehet ezzel kezdeni? Az XP-ben mi kezeli az optikai meghajtókat? A dvd írómhoz valamint az olvasómhoz sem kaptam drivert, a win kezelné őket, s gondolom ezzel a fájllal/fájlokkal lett valami. Rendszervisszaállítás kikapcsolva. Mit tehetek most?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#373 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 12:53

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 13:02

Sziasztok!

Ma reggeltől nem elérhetőek az optikai meghajtóim a win-ben. Jól van jumperelve meg restartnál felismeri őket, nem itt a gond, hanem a win lelki világában. Eszközkezelőben felkiáltójel mindegyik mellett, még a logikai mellett is. Eltávolítás - új eszköz keresése esetén felismeri őket, csak nem tudja telepíteni egyiket sem. Azt mondja mindre: az illesztőprogram sérült vagy hiányzik (39-es hiba). Mit lehet ezzel kezdeni? Az XP-ben mi kezeli az optikai meghajtókat? A dvd írómhoz valamint az olvasómhoz sem kaptam drivert, a win kezelné őket, s gondolom ezzel a fájllal/fájlokkal lett valami. Rendszervisszaállítás kikapcsolva. Mit tehetek most?

http://support.micro...=1&PA=1&SD=HSCH
http://support.micro...=1&PA=1&SD=HSCH
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#374 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 14:24

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 12:53

Köszi! Valami ilyesmi lenne, de sajnos nem jó. :(
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#375 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 16:26

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 14:24

Köszi! Valami ilyesmi lenne, de sajnos nem jó. :(

Az alaplaphoz kapott lemezről a chipset drivert megpróbáltad már újra felrakni? 
Ha jól sejtem amíg jó volt, ezzel működött.
Milyen alaplap?

#376 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 19:02

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 13:02

Sziasztok!

Registry sérülés?

Régebben a hálókátyám ment így el, bár akkor én túrkáltam kézzel benn és figyelmetlen voltam.
----------
rohamkocka

#377 Felhasználó inaktív   Lidl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 20:31

Sziasztok!

Lenne egy kis gondom, remélem tud valaki segíteni.
Van egy XP SP2-vel, amin egy IE6 van SP2-vel.
A probléma a következő:
Ha le szeretnék tölteni valamit a netről, és rákattintok a linkre, akkor nem a szokásos "Fájl letöltés" párbeszédablak jelenik meg, hanem azonnal futtatja a letöltendő fájlhoz tartozó alkalmazást. Pl. ZIP-nél elindítja a WinZip-et és letölti a fájlt, majd megnyitja. Vagy Pl. a SIS kiterjesztésű állománynál (Symbian program és a Nokia PC Suit van hozzárendelve) az IE ablakban megnyitja, mint text fájl. Frankón látni a kódlapnak megfelelő karakterekkel a bájtokat, amiből a fájl áll. Mintha Notepad-el nyitnám meg.
Ha jobb gombbal kattintok a linkra, és a "mentés másként"-et választom, akkor megjelenik az ablak és a szokásos módon megy minden. De nem lehet mindenhol ezt csinálni.

Találkozott már valaki ilyennel? Az MS oldalán csak arra találtam megoldást, hogy "eltüntessem" az ablakot, de arra nem, hogy megjelenítsem, ha nem jön elő.

Volt fent egy rövid ideig az IE7, de nem tetszett és levettem.
Nem tudom, hogy mióta van ez, mert eleinte nem törődtem vele, mert megoldottam a letöltést.

Előre is köszi a válaszokat.
Lidl

#378 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 22:34

Sziasztok, legyetek szívesek segítsetek.
Most raktam újra az XP-t. Frissitette magát, felment az új IE is, de itt a probléma.
Egy darabig rendesen nyitja az oldalakat, aztán gondol egyet, és többet nem nyit, csak akkor, ha újraindítom a gépet.
Feltettem a MOzillát is, vele is ugyanez a gond.
Mit tegyek??? Viruskeresés megvolt.
Pls help!!!!
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#379 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 23:27

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 19:02

Registry sérülés?

Régebben a hálókátyám ment így el, bár akkor én túrkáltam kézzel benn és figyelmetlen voltam.

Sajnos nem tudom mi lelte. Előző nap fölraktam egy buheráló progit, Driver Genius a neve - azzal a céllal, hogy minden drivert kiment egy fájlba, s win installnál csak onnan kell majd visszarakni őket. No, nem igazán tetszett a progi, uninstall is megvolt - lehet ez okozta a problémát. Este nem igazán néztem rá, hogy "megvannak-e a meghajtóim"  :rolleyes: , de úgy emlészem, nem volt semmi gáz. Gép bekapcsolva maradt, reggel vettem észre, hogy nincsenek rendben a dolgok... Biztos éjjel történt valami hókusz-pókusz... Rosszul is aludtam... :D No, aztán itt csocsi linkjét látva elkezdtem piszkálni a regisztrit, aztán ügyetlenül mást is töröltem, mint kellett volna... Most az a helyzet, hogy a dvd írómat látom és tudom használni, de minden resartnál telepíteni akarja azt is a többivel együtt, s mindet sikertelennek véli. Érdekes kicsit, hogy az író megy, a többi nem... :D Az alaplapi drivert még nem próbáltam. Majd reggel. :)
Jah, regedit-tel indítva a reg-szerkesztőt semmi gond, regedt32.exe-re nálam jön a shell32.dll  áthelyezéses okoskodás...

#380 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 00:36

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 0:27

Sajnos nem tudom mi lelte. Előző nap fölraktam egy buheráló progit, Driver Genius a neve - azzal a céllal, hogy minden drivert kiment egy fájlba, s win installnál csak onnan kell majd visszarakni őket. No, nem igazán tetszett a progi, uninstall is megvolt - lehet ez okozta a problémát. Este nem igazán néztem rá, hogy "megvannak-e a meghajtóim"  :rolleyes: , de úgy emlészem, nem volt semmi gáz. Gép bekapcsolva maradt, reggel vettem észre, hogy nincsenek rendben a dolgok... Biztos éjjel történt valami hókusz-pókusz... Rosszul is aludtam... :D No, aztán itt csocsi linkjét látva elkezdtem piszkálni a regisztrit, aztán ügyetlenül mást is töröltem, mint kellett volna... Most az a helyzet, hogy a dvd írómat látom és tudom használni, de minden resartnál telepíteni akarja azt is a többivel együtt, s mindet sikertelennek véli. Érdekes kicsit, hogy az író megy, a többi nem... :D Az alaplapi drivert még nem próbáltam. Majd reggel. :)
Jah, regedit-tel indítva a reg-szerkesztőt semmi gond, regedt32.exe-re nálam jön a shell32.dll  áthelyezéses okoskodás...

Én egy NDIS kulcsot töröltem anno "sikeresen" (a sok hasonló kezdetű közül, a CurrentControlSet kulcs alól) és ugyanez jött elő, csak a hálókártyával. A gép minden indításnál újra rátalált,
de a driver telepítése mindig sikertelen volt, a kártya meg használhatatlan. Sajnos a közelben nem volt másik windows-os gép.  :(

Szerkesztette: rohamkocka 2007. 04. 23. 00:38 -kor

----------
rohamkocka

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21