HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#651 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 28. 13:25

Bekapott az ismerősön 1 vírust és csinált egy rendszervisszaállítást. Vissza is állt neki minden, de vajon biztonságos ez??
Fákjúál!!

#652 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 08:23

Idézet: chungee - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 13:25

Bekapott az ismerősön 1 vírust és csinált egy rendszervisszaállítást. Vissza is állt neki minden, de vajon biztonságos ez??

Nem.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#653 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:05

Sziasztok!

Toshiba notbookhoz a gyártó xp home oprendszert ad készre telepítve.

Xp pro-ban ezt be tudom állítani:

csoportházirendben (gpedit.msc)

Felhasználó konfigurációja-->Felügyeleti sablonok-->Asztal--> Ne adja az utoljára megnyitott dokumentumok megosztásait a Hálózati helyek mappához (engedélyezve)

Xp home-ban ezt hol lehet beállítani? Mert marha idegesítő, hogy a hálózatnál minden mappa ott szerepel amit valaha is megtekintettem.

#654 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:27

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 19:25

Hogy tudom kikapcsolni azt, hogy ne jöjjön fel mindig az ablak, hogy újra kell indítani a gépet hotfix felrakása után? Hiába megyek arra hogy restart later, időközönként újra felbukkan. Idegesítő...

By Des  :respect:  :

Indits gpedit.msc -t. (pl run-bol)
aztan Local Computer Policy / Computer Configuration / Administrative Templates / Windows Components / Windows Update

ott lesz egy ilyen (jobb oldalt panel) No auto-restart for scheduled Automatic Updates installations"
es bekell kapcsolni.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#655 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:36

Ha már XP Home, akkor én kérdeznék! Adjatok légyszi valami épkézláb ötletet arra, hogy hogyan tudnék Home-ban egy olyan fiókot létrehozni, amiben csak 2 vagy 3 programot tudna a user futtatni, semmi máshoz nem lenne joga. Ismerősnek kéne a gépére, hogy a gyerek tudjon játszani. Szóval, ne legyen start menüben semmi a kikapcsoláson/kijelentkezésen kívül, ne mutassa a tálcán a futó dolgokat, ikonok közül is az a három, amivel a gyere játszhat, csak annyi legyen. Megoldható ez??
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#656 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 17:01

Idézet: chungee - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 14:25

Maga a visszaállítás nem jelent kockázatot csak akkor, ha a visszaállított rendszer már tartalmazza az adott kártevőt, azaz a visszaállítási pont a fertőződés után készült el.

#657 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 07:43

Üdv.

Minap kifagyott a gépem játék közben, restartoltam,
és ezután csak F1 megnyomása után hajlandó elindulni...
Mitöl van ez? Régen már egyszer csinálta ezt, bios buhera után,
de azt sikerült orvosolni, csak nem emlékszem mit és hogy kell átállítani... Tudja ezt valaki?

#658 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 07:53

Mit ír ki a post? Nem smart probléma? Nem valami olyasmit ír hogy ide xy smart status bad?
(1es lapoknál hiba esetén kell F1-et nyomni ahhoz hogy továábblépjen. Bár ezt a funkciót a biosba ki lehet kapcsolni)

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 05. 30. 07:56 -kor

#659 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:13

Kellene nekem egy progi ami parancssorból képes kinyírni egy taszkot. A neve alapján.ű
Nem jó a PID és éegyéb azonosítós játék.

Batch fájlból kell kinyírni egy processt.

#660 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 09:15

Idézet: Eiki - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 17:01

Maga a visszaállítás nem jelent kockázatot csak akkor, ha a visszaállított rendszer már tartalmazza az adott kártevőt, azaz a visszaállítási pont a fertőződés után készült el.

Tehát biztosan tudod, hogy az "adott" kértevő - tényleg, melyik? - mit és hova írt, és mit telepített?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#661 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 12:15

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 10:13

Kellene nekem egy progi ami parancssorból képes kinyírni egy taszkot. A neve alapján.ű
Nem jó a PID és éegyéb azonosítós játék.

Batch fájlból kell kinyírni egy processt.

Taskkill.  :D
Milyen érdekes, hogy a súgóba beírva azt, hogy kill már dobta is fel a parancsot :Đ

Ha esetleg nem menne a súgó elindítása itt a parancs szintaktikája  :D

Taskkill
Leállít egy vagy több feladatot vagy folyamatot. A folyamatokat a folyamatazonosító vagy a programkódnév segítségével lehet leállítani.

Szintaxis
taskkill [/s számítógép] [/u tartomány\felhasználó [/p jelszó]]] [/fi szűrőnév] [/pid folyamatazonosító]|[/im programkódnév] [/f][/t]

Paraméterek
/s számítógép
Itt adhatja meg a távoli számítógép nevét vagy IP-címét (fordított törtjelek nélkül). A helyi számítógép az alapértelmezett.
/u tartomány\felhasználó
A parancsot a felhasználó vagy a tartomány\felhasználó argumentummal megadott felhasználó fiókengedélyeivel futtatja. A parancsot kiadó számítógépen pillanatnyilag bejelentkezett felhasználó engedélyei az alapértelmezettek.
/p jelszó
Itt adhatja meg a /u paraméterrel meghatározott felhasználói fiók jelszavát.
/fi Szűrőnév
A leállításba befoglalandó vagy abból kizárandó folyamattípus(ok). Az érvényes szűrőnevek, operátorok és értékek a következők: Név Operátorok Érték
Hostname eq, ne Bármilyen érvényes karakterlánc.
Status eq, ne RUNNING|NOT RESPONDING
Imagename eq, ne Bármilyen érvényes karakterlánc.
PID eg, ne, gt, lt, ge, le Bármely érvényes pozitív egész szám.
Session eg, ne, gt, lt, ge, le Bármely érvényes munkamenetszám.
CPUTime eq, ne, gt, lt, ge, le Egy óó:Pp:mm formátumban megadott érvényes időpont. A pp és az mm paraméterek értéke 0 és 59 közötti lehet, az óó értékeként pedig bármely érvényes, előjel nélküli számérték megadható.
Memusage eg, ne, gt, lt, ge, le Bármilyen érvényes egész szám.
Username eq, ne Bármely érvényes felhasználónév ([tartomány\]felhasználó).
Services eq, ne Bármilyen érvényes karakterlánc. 
Windowtitle eq, ne Bármilyen érvényes karakterlánc. 

/pid folyamatazonosító
A leállítandó folyamat folyamatazonosítója.
/im programkódnév
A lezárandó folyamat programkódneve. Az összes programkódnév megadásához használja a (*) helyettesítő karaktert.
/f
A folyamat(ok) kényszerített leállítása. Távoli folyamatok esetében ezt a paramétert nem kell megadni, mivel minden távoli folyamat leállítása kényszerített.
/t
Meghatározza, hogy a szülőfolyamattal együtt az összes gyermekfolyamatot is le kell állítani.
/?
Súgó megjelenítése a parancssorban.

Szerkesztette: wpepi 2007. 05. 30. 12:17 -kor

#662 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 17:26

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 12:15

Taskkill.  :D

Köszi!

Ezt nem tudtam..

#663 Felhasználó inaktív   ike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 19:11

Sziasztok!
Abban kérnék véleményt, segítséget, hogy WinXP telepítés közben folyton leáll egy kék képernyővel.
Az alaplapom megadta magát, kaptam egy használtat, elvileg működőképest. Próbáltam 3 RAM modult, 3 vincsesztert, két tápot, az alaplapi és egy külön videókártyával is valamennyi variációban, de mindig ugyanez az eredmény. Lehet-e az alaplapon kívül egyéb gond? Cserélni kell vagy csak egy "apró" BIOS beállítás kell neki?
Előre is köszönöm a válaszokat!
ike
Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet...?!?

GA-EP35C-DS3R * C2D E8200 * 4x1GB GEIL Ultra 1066 * Sapphire HD5770 * 320GB WD - 160GB Samsung - 500GB Samsung * BENQ G2222HDL

#664 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 22:48

Idézet: ike - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 20:11

Sziasztok!
Abban kérnék véleményt, segítséget, hogy WinXP telepítés közben folyton leáll egy kék képernyővel.
Az alaplapom megadta magát, kaptam egy használtat, elvileg működőképest. Próbáltam 3 RAM modult, 3 vincsesztert, két tápot, az alaplapi és egy külön videókártyával is valamennyi variációban, de mindig ugyanez az eredmény. Lehet-e az alaplapon kívül egyéb gond? Cserélni kell vagy csak egy "apró" BIOS beállítás kell neki?
Előre is köszönöm a válaszokat!
ike

Ez a hiba akkor fordul elő, ha a Windows nem tudja rendesen "belapozni"a memóriát. Azaz meg lehet próbálni azt, hogy törlöd a lapozófile-t. Több memória esetén csak azonos típusúakat használj. Mindenképpen javasolt a memóriateszt. http://www.pcworld.h...op=visit&lid=74 Legvégül pedig az alaplap is lehet hibás.

Szerkesztette: zoli62 2007. 05. 30. 22:48 -kor

"Légy szerény mint én..."

#665 Felhasználó inaktív   Donz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:23

Sziasztok

Igazäbool a problömäm win2000 alatt lenne de sztem xp is ilyen
A vas egy full angol DELL irodai gep
A PROBLEMA AZ EKEYETES BETUKKEL LENNE.ugyanis nem lehet sehol magzar bill kiosztasra valtani

Kerdesem ay lenne hogy hogyan lehet magyar nyelvu bill kisztast felrakni a win 2000 re<

PLS valaki segitsen ....irodai gep es nem tok vele dolgozni

Elore is koszonom
:confused:

#666 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 08:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 8:47

Pont azért ugat neked mert ahhoz, hogy a frissítés életbe lépjen újra kell indítani az XP-t. Ha nem akarod akkor újraindítani ne tedd vagy ne telepítsd akkor a frissítést csak később amikor már újra lehet indítani. Ennyi. Ezen nem kell kiakadni mert a frissítések a te érdekeidet szolgálják. Aztán meg ha zombivá teszik a géped meg elkezd fagyogatni akkor meg jön az anyázás, hogy így szar az XP meg úgy szar az XP. Annyi talán belefér az idődbe, hogy egy sima újraindítást elvégezz.

:rolleyes:
Nem azon vagyok kiakadva, hogy frissitések vannak. Látom nem sikerült megérteni. Csak egy szimpla opció hiányát kifogásoltam.
És ha 4 évig nem lettem zombi amiatt hogy nem volt fenn az a kurva hotfix, akkor azon az egy napon, vagy pár órán már nem fog múlni.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#667 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 08:33

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 17:27

aztan Local Computer Policy / Computer Configuration / Administrative Templates / Windows Components / Windows Update

ott lesz egy ilyen (jobb oldalt panel) No auto-restart for scheduled Automatic Updates installations"
es bekell kapcsolni.

Köszi, megnézem  :respect:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#668 Felhasználó inaktív   ike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:09

Köszönöm!

Idézet

meg lehet próbálni azt, hogy törlöd a lapozófile-t

Ezt, telepítés közben hogyan is lehetne ezközölni? :think:

Idézet

Több memória esetén csak azonos típusúakat használj. Mindenképpen javasolt a memóriateszt.

Különböző tipusú memóriák, eddig simán futottak dualban a másik gépben, de egyesével is ugyanez a hiba. A memtest-86 kb. 3,5-4 órán keresztül futott hibamentesen. Tudom, hogy tovább is hagyhattam volna, de ennyi idő alatt is ki kellett volna dobnia, ha van valami, nemde? :confused:

Nem tudom, az előző hsz-nél eléggé szembetűnő volt-e a link a kék képernyőről:
http://images.netbag...9300187250.jpeg

Szerkesztette: ike 2007. 05. 31. 14:12 -kor

Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet...?!?

GA-EP35C-DS3R * C2D E8200 * 4x1GB GEIL Ultra 1066 * Sapphire HD5770 * 320GB WD - 160GB Samsung - 500GB Samsung * BENQ G2222HDL

#669 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:20

Nem telepítés közben, hanem utólag töröld le pagefile.sys-t. Ha használt volt az alaplap, akkor az is lehet a hiba okozója, illetve hogy nem mennek benne a mostanság használt DDR RAM-ok.
"Légy szerény mint én..."

#670 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 14:52

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 17:27

es bekell kapcsolni.

Ez nem segített sajnos  :(

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.