HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#691 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:01

Nekem ez van fenn és jól viselkedik :D

Van egy magyar fejlesztésű, állítólag "mindent lejátszó program". Nem hallottatok róla?

Szerkesztette: Dextrose 2007. 06. 04. 12:03 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#692 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:13

MPlayer?  :think:
WoT nick: Atti77

#693 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:26

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:01

Nekem ez van fenn és jól viselkedik :D

Van egy topic, talán Miért ne használj codecpackot a címe. Tanulságos.

#694 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:45

Igen ezt olvasgattam én is, ezért se akarok mindenféle codecpackot feltenni, jártam már én is rosszul vele, főleg az ace-szel. Akkor max nem nézem a videokat a neten. :)

#695 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:46

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 13:13

Lehet ez az...Jó amugy? Egyébként webes videóknál általában felkínálják az oldalon, hogy mivel érdemes nézni, meg a forrást is megadják a telepítéshez.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 06. 04. 12:58 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#696 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 15:27

Nézegettem ezt az MPlayert, de nekem annyira nem jött be. Valahogy a kezelőfelülete nem az igazi. A KMPlayer viszont tetszik, és állítólag az is lejátszik mindent (nem kell hozzá kodek).
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#697 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:43

Az Mplayer-t vagy a VLC Player-t tudom ajánlani. Linux alapú lejátszók, a legtöbb codec beleintegrálva. Telepítésével NEM kodekpakkot raksz föl, csak egy lejátszóprogit, ami - szinte - mindent lejátszik. Az Mplayerhez különböző kezelőfelületek tölthetők le, nekem spec. az Smplayer tetszik. (Az alap Mplayer nem is tartalmaz kezelőfelületet - ettől függetlenül lejársza a filmeket, és megvannak a billentyűparancsok.) A VLC-t még nem használtam, de az is hasonló és sokak szerint kiváló.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#698 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:45

Idézet: potyo - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:27

Nézegettem ezt az MPlayert, de nekem annyira nem jött be. Valahogy a kezelőfelülete nem az igazi. A KMPlayer viszont tetszik, és állítólag az is lejátszik mindent (nem kell hozzá kodek).

Gondolom itt is egy GUI-t (Kmplayer) raktál rá a sima Mplayerre.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#699 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:53

Idézet: Prometheus - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 16:53

Melyik ikont nem tudod eltüntetni?

Nem egy ikont, hanem mindent, ami csak található a képernyőn. :D  Szóval, ne tudja elérni a Start menüben a programokat és egyéb elemeit kivéve a kikapcsolást, meg ne tudja elérni a tálcán a futó folyamatokat - pontosabban ne lásson ezekből semmit.
Na most pl a Start menünél mit kezdek az All Users mammában levő start menü elemekkel?? Mert az adott felhasználói fiókban levőket törlöm és kész, azok nem látszanak. De a többi, amiket írtam?? Vagy a vinyókból se lásson semmit - ne tudjon semmit se törölni. Szóval, az lenne a lényeg, hogy a kölök belép a saját fiókjába, lát 2-3 ikont - játékot amit nyűzhet, és semmi több.
Jó lenne valami progi is a feladatra, ha valaki tud ilyet, nem csak windows buherálásra gondoltam - elsősorban azért, mert XP Home-ra kellene, s abban nem lehet annyi mindent ügyeskedni.

#700 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 04:47

esetleg mmc > snap in > csoportházirend ?
Per Aspera Ad Astra

#701 Felhasználó inaktív   sz_gabor555 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:27

Hella!

Az alábbi problémára szeretnék magyarázatot:

Van egy telepített XP SP2-vel. Minden működik megfelelően. Egyszer csak játék szoftver telepítésnél CRC hibával kiáll a gép. Fontos megemlíteni, hogy EREDETI játékokról van szó (mint Silent Hunter 4, vagy R6 Vegas). Renadom jön be ez a jelenség. De ha eccer elkezdődik, már nem múlik el. Tehát nem lehet innentől kezdve szoftvert telepíteni, mert CRC (nem olvasható egy adott fájl) hiba jön és löttek a telepítésnek.

És most jön a legdúrvább dolog. Tegnap újratelepítettem az XP-t, ez eddig mindig segített (egy hónapig tudtam mindent gond nélkül telepíteni). Nos, tegnap is hibamentesen felnyomtam az XP-t, meg mindent, amit kell. Akarom telepíteni az említett szoftvereket... és láss csodát, ugyan az a hiba. Egy szűz winfosnál. Ilyen még nem volt.

Fontos lehet még az is, hogy egy fél éve van csak ilyen problémám.

Ez mi lehet? Ez a winfoss megy faterom gépén is (hardver majdnem ugyan az, mint nálam), neki még soha nem csinált ilyet.

Kérnék mihamarabbi tanácsot, tanácstalan vagyok...

Köszi!
MSI K8N Neo4 (NF4), Athlon 64 3700+, 1GB GeIL DC DDR, inno3D GF7600 GT, ViewSonic VX924 TFT

#702 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:38

Ha nincsen tuningolva a gép, akkor én kezdésnek beizzítanék egy memória-tesztelő programot (Goldmemory, Memtest), hátha halódik vmelyik modulod.

#703 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 16:13

Idézet: sz_gabor555 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 16:27

Hella!

Az alábbi problémára szeretnék magyarázatot:

Van egy telepített XP SP2-vel. Minden működik megfelelően. Egyszer csak játék szoftver telepítésnél CRC hibával kiáll a gép. Fontos megemlíteni, hogy EREDETI játékokról van szó (mint Silent Hunter 4, vagy R6 Vegas). Renadom jön be ez a jelenség. De ha eccer elkezdődik, már nem múlik el. Tehát nem lehet innentől kezdve szoftvert telepíteni, mert CRC (nem olvasható egy adott fájl) hiba jön és löttek a telepítésnek.

És most jön a legdúrvább dolog. Tegnap újratelepítettem az XP-t, ez eddig mindig segített (egy hónapig tudtam mindent gond nélkül telepíteni). Nos, tegnap is hibamentesen felnyomtam az XP-t, meg mindent, amit kell. Akarom telepíteni az említett szoftvereket... és láss csodát, ugyan az a hiba. Egy szűz winfosnál. Ilyen még nem volt.

Fontos lehet még az is, hogy egy fél éve van csak ilyen problémám.

Ez mi lehet? Ez a winfoss megy faterom gépén is (hardver majdnem ugyan az, mint nálam), neki még soha nem csinált ilyet.

Kérnék mihamarabbi tanácsot, tanácstalan vagyok...

Köszi!

1. Használj Windows-t.
2. Tisztítsd meg a lemezt.
3. Ne bagózz a géppel/optikai meghajtóval egy szobában.
4. Cserélj tápot.
5. Takarítsd ki a procihűtőt.

Egyébként: Írd le a konfigodat, mert attól mi is okosabbak leszünk.
Ramhibánál már a Windowst sem tudod felrakni, ha az XP, vagy Vista.
Próbálj meg egy sima fájlmásolást csinálni a lemezről a vinyóra, hátha már ott kibukik a probléma.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#704 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 09:02

Sziasztok!
Gondban vagyok egy WinXP telepítéssel. Egy USA-ból -használtan- hozott notin kellene újratelepítenem az XP-t (Home Eng). Mivel telepítő cd-t nem kaptam mellé (a rokontól aki vette) ezért szereztem egy sp2-es telepítőt. Mikor bekérte a serialt megadtam a noti alján lévő matricán lévő számsort, a telepítő nem fogadta el. Nem akarom lopott kóddal telepíteni, de értetlenül állok a jelenség előtt. Lehet, hogy rossz a telepítő? Lehet ilyen különbség két WinXP Home Eng. között?
Bármilyen ötletnek örülnék.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#705 Felhasználó inaktív   sz_gabor555 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 06. 07. 15:00

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 15:38

Ha nincsen tuningolva a gép, akkor én kezdésnek beizzítanék egy memória-tesztelő programot (Goldmemory, Memtest), hátha halódik vmelyik modulod.

Köszi úgy néz ki a memo a baj. Tegnap letöltöttem a Memtest-et az folyamatosan találta a hibákat. Szóval, ennyi...
MSI K8N Neo4 (NF4), Athlon 64 3700+, 1GB GeIL DC DDR, inno3D GF7600 GT, ViewSonic VX924 TFT

#706 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 16:53

Idézet: Picur - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 10:02

Sziasztok!
Gondban vagyok egy WinXP telepítéssel. Egy USA-ból -használtan- hozott notin kellene újratelepítenem az XP-t (Home Eng). Mivel telepítő cd-t nem kaptam mellé (a rokontól aki vette) ezért szereztem egy sp2-es telepítőt. Mikor bekérte a serialt megadtam a noti alján lévő matricán lévő számsort, a telepítő nem fogadta el. Nem akarom lopott kóddal telepíteni, de értetlenül állok a jelenség előtt. Lehet, hogy rossz a telepítő? Lehet ilyen különbség két WinXP Home Eng. között?
Bármilyen ötletnek örülnék.

Nézd meg, nincs-e egy külön partíción telepítőkészlet.
Laptopok esetében elég speciális telepítőket írnak, amiben az adott típus eszközeinek driverei is megtalálhatók. Ha nem megy másképp, telepítsd fel azzal, amit elfogad, azután van "megoldás" a cserére.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#707 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 23:30

Üdv!

Pár napja lefagyott a gépem, újraindítás után viszont ezt írja ki

Idézet

System is running in fail-safe state. Please recheck - BIOS CMOS SETUP

Ezután csak F1 megnyomásával hajlandó folytatni a bootolás rögüs útját.
Nem tudjátok mitöl lehet ez? :think:

Köszi előre is!

#708 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 23:42

Idézet: nord^ - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 0:30

Üdv!

Pár napja lefagyott a gépem, újraindítás után viszont ezt írja ki
Ezután csak F1 megnyomásával hajlandó folytatni a bootolás rögüs útját.
Nem tudjátok mitöl lehet ez? :think:

Köszi előre is!

Nincs túlhúzva?
"Légy szerény mint én..."

#709 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 08:36

Hálló Kedves Hozzáértők!

A gondom a következő: XP SP2. Eltünt a Programok telepítése és törlése lehetőségem a klasszikus nézetben. Kategórikusban megvan ugyan, de semmiféle reakcióra nem bírom rávenni. Hogyan tudnám újra előcsalogatni a kis szemetet vagy meggyőzni, hogy működjön már együtt velem...?

csoki...
ehe

#710 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 11:51

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 0:42

Nincs túlhúzva?

nincs

Szerkesztette: nord^ 2007. 06. 08. 11:51 -kor

Téma megosztása: