Windows XP kérdések VI.
Elküldve: 2007. 06. 06. 15:27
Az alábbi problémára szeretnék magyarázatot:
Van egy telepített XP SP2-vel. Minden működik megfelelően. Egyszer csak játék szoftver telepítésnél CRC hibával kiáll a gép. Fontos megemlíteni, hogy EREDETI játékokról van szó (mint Silent Hunter 4, vagy R6 Vegas). Renadom jön be ez a jelenség. De ha eccer elkezdődik, már nem múlik el. Tehát nem lehet innentől kezdve szoftvert telepíteni, mert CRC (nem olvasható egy adott fájl) hiba jön és löttek a telepítésnek.
És most jön a legdúrvább dolog. Tegnap újratelepítettem az XP-t, ez eddig mindig segített (egy hónapig tudtam mindent gond nélkül telepíteni). Nos, tegnap is hibamentesen felnyomtam az XP-t, meg mindent, amit kell. Akarom telepíteni az említett szoftvereket... és láss csodát, ugyan az a hiba. Egy szűz winfosnál. Ilyen még nem volt.
Fontos lehet még az is, hogy egy fél éve van csak ilyen problémám.
Ez mi lehet? Ez a winfoss megy faterom gépén is (hardver majdnem ugyan az, mint nálam), neki még soha nem csinált ilyet.
Kérnék mihamarabbi tanácsot, tanácstalan vagyok...
Köszi!
Elküldve: 2007. 06. 06. 15:38
Elküldve: 2007. 06. 06. 16:13
Idézet: sz_gabor555 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 16:27
Az alábbi problémára szeretnék magyarázatot:
Van egy telepített XP SP2-vel. Minden működik megfelelően. Egyszer csak játék szoftver telepítésnél CRC hibával kiáll a gép. Fontos megemlíteni, hogy EREDETI játékokról van szó (mint Silent Hunter 4, vagy R6 Vegas). Renadom jön be ez a jelenség. De ha eccer elkezdődik, már nem múlik el. Tehát nem lehet innentől kezdve szoftvert telepíteni, mert CRC (nem olvasható egy adott fájl) hiba jön és löttek a telepítésnek.
És most jön a legdúrvább dolog. Tegnap újratelepítettem az XP-t, ez eddig mindig segített (egy hónapig tudtam mindent gond nélkül telepíteni). Nos, tegnap is hibamentesen felnyomtam az XP-t, meg mindent, amit kell. Akarom telepíteni az említett szoftvereket... és láss csodát, ugyan az a hiba. Egy szűz winfosnál. Ilyen még nem volt.
Fontos lehet még az is, hogy egy fél éve van csak ilyen problémám.
Ez mi lehet? Ez a winfoss megy faterom gépén is (hardver majdnem ugyan az, mint nálam), neki még soha nem csinált ilyet.
Kérnék mihamarabbi tanácsot, tanácstalan vagyok...
Köszi!
1. Használj Windows-t.
2. Tisztítsd meg a lemezt.
3. Ne bagózz a géppel/optikai meghajtóval egy szobában.
4. Cserélj tápot.
5. Takarítsd ki a procihűtőt.
Egyébként: Írd le a konfigodat, mert attól mi is okosabbak leszünk.
Ramhibánál már a Windowst sem tudod felrakni, ha az XP, vagy Vista.
Próbálj meg egy sima fájlmásolást csinálni a lemezről a vinyóra, hátha már ott kibukik a probléma.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 06. 07. 09:02
Gondban vagyok egy WinXP telepítéssel. Egy USA-ból -használtan- hozott notin kellene újratelepítenem az XP-t (Home Eng). Mivel telepítő cd-t nem kaptam mellé (a rokontól aki vette) ezért szereztem egy sp2-es telepítőt. Mikor bekérte a serialt megadtam a noti alján lévő matricán lévő számsort, a telepítő nem fogadta el. Nem akarom lopott kóddal telepíteni, de értetlenül állok a jelenség előtt. Lehet, hogy rossz a telepítő? Lehet ilyen különbség két WinXP Home Eng. között?
Bármilyen ötletnek örülnék.
Elküldve: 2007. 06. 07. 15:00
Idézet: Orgi - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 15:38
Köszi úgy néz ki a memo a baj. Tegnap letöltöttem a Memtest-et az folyamatosan találta a hibákat. Szóval, ennyi...
Elküldve: 2007. 06. 07. 16:53
Idézet: Picur - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 10:02
Gondban vagyok egy WinXP telepítéssel. Egy USA-ból -használtan- hozott notin kellene újratelepítenem az XP-t (Home Eng). Mivel telepítő cd-t nem kaptam mellé (a rokontól aki vette) ezért szereztem egy sp2-es telepítőt. Mikor bekérte a serialt megadtam a noti alján lévő matricán lévő számsort, a telepítő nem fogadta el. Nem akarom lopott kóddal telepíteni, de értetlenül állok a jelenség előtt. Lehet, hogy rossz a telepítő? Lehet ilyen különbség két WinXP Home Eng. között?
Bármilyen ötletnek örülnék.
Nézd meg, nincs-e egy külön partíción telepítőkészlet.
Laptopok esetében elég speciális telepítőket írnak, amiben az adott típus eszközeinek driverei is megtalálhatók. Ha nem megy másképp, telepítsd fel azzal, amit elfogad, azután van "megoldás" a cserére.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 06. 07. 23:30
Pár napja lefagyott a gépem, újraindítás után viszont ezt írja ki
Idézet
Ezután csak F1 megnyomásával hajlandó folytatni a bootolás rögüs útját.
Nem tudjátok mitöl lehet ez?

Köszi előre is!
Elküldve: 2007. 06. 07. 23:42
Idézet: nord^ - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 0:30
Pár napja lefagyott a gépem, újraindítás után viszont ezt írja ki
Ezután csak F1 megnyomásával hajlandó folytatni a bootolás rögüs útját.
Nem tudjátok mitöl lehet ez?

Köszi előre is!
Nincs túlhúzva?
Elküldve: 2007. 06. 08. 08:36
A gondom a következő: XP SP2. Eltünt a Programok telepítése és törlése lehetőségem a klasszikus nézetben. Kategórikusban megvan ugyan, de semmiféle reakcióra nem bírom rávenni. Hogyan tudnám újra előcsalogatni a kis szemetet vagy meggyőzni, hogy működjön már együtt velem...?
csoki...
Elküldve: 2007. 06. 08. 11:52
Valaki mentsen meg az újratelepítésől!

Elküldve: 2007. 06. 08. 12:00
Idézet: béna - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 9:36
Az appwiz.cpl ott van a \WINDOWS\system32\-ben? Ha igen, nem került a gépre valami XP tweak program, amiben le lett tilva? A gpedit.msc-ben nem állítgattál? Asszem' ott ki lehet kapcsolni, hogy biz. dolgok megjelenjenek.
Elküldve: 2007. 06. 08. 12:11
Idézet: nord^ - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 0:30
Frissíts BIOS-t, kezdésnek. Ha még utána is csinálja, akkor igazítsd meg a CPU-t, bővítőkártyákat, kivehető részeket az alaplapon, hátha valami kontakthiba. Persze lehet valami BIOS-beállítás is, mert az üzenet szerint valami nem indult el úgy, ahogy a BIOS-ban be van állítva.
Elküldve: 2007. 06. 08. 12:14
Idézet: Picur - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 10:02
Ha jól emlékszem, a nyelv mindegy neki, az viszont nem, hogy OEM-e vagy nem. A laptophoz ugyanis nagy valószínűséggel ilyet kaptál (vagyis ilyen ragacs van rajta). Amit te szereztél telepítőt, pedig nagyobb valószínűséggel nem az.

Elküldve: 2007. 06. 08. 12:57
Idézet: Sumi - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 4:47
Hmm. Úgy emlékeztem, hogy gpedit.msc nem indul XP Home-ban. Na majd kezelésbe veszem azt a gépet.
Más, hurka kérdés: a Windows könyvtárban vannak ezek a $....$ könyvtárak. Ezek gondolom a frissítések lennének, vagy azok uninstalljai - ugye? Ezekre szükség van általában? Vagy simán törölhetőek? Nem igazán szoktam uninstallálni a frissítéseket (kivéve a DLL áthelyezésest... :Đ ), s nagyon megfogyatkozott a hely a C:-n. Törölhetem őket?
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2007. 06. 08. 14:14
Elküldve: 2007. 06. 08. 14:40
Az normális, hogy DVD nézés közben is 5 perc múlva kikapcsol a monitor? Az energiagazdálkodásnál 5 perc van megadva, de úgytudtam ez nem vonatkozik arra ha filmet nézek, legalábbis régebben nem vettem észre. Media Player Classicot használok.
Köszi!
Elküldve: 2007. 06. 08. 20:42
Az XP config sys hibát ír ki, javasolja a javítást. De nem tudom bebootolni a telepítővel. A hardvervizsgálatnál megáll.
Elküldve: 2007. 06. 08. 21:04

Perselus: szedd ki az összes bővítőkártyát (esetleg tiltsd le a BIOS-ban is az integrált extrákat, pl. VGA, USB... -már amelyik van-) és próbáld meg úgy. Ugyanazt a verziót akarod rátelepíteni, mint ami egyszer már települt rá (SP verziószáma, sima telepítő-e, vagy valami elborult által belepiszkált stb.)?
Elküldve: 2007. 06. 08. 21:31
Idézet: garferi - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 15:40
Az normális, hogy DVD nézés közben is 5 perc múlva kikapcsol a monitor? Az energiagazdálkodásnál 5 perc van megadva, de úgytudtam ez nem vonatkozik arra ha filmet nézek, legalábbis régebben nem vettem észre. Media Player Classicot használok.
Köszi!
Valami gond lehet az MPC-vel, nálam azt szokta csinálni, hogy kiiktatja ugyan a képernyővédőt, illetve monitor sem kapcsol ki, de olyan alaposan, hogy végleg úgy is marad. Pontosabban a Windows újraindításáig. Látszólag úgy tűnik, mintha a memóriában kilőne valamit és elfelejtené visszakapcsolni.
Én inkább az Mplayer-t használom, részben ezért is, de más okból is.
Vistán egyébként meg azt tapasztaltam, hogy a Bsplayer működése közben kapcsolt be képernyővédő.