HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#721 Felhasználó inaktív   perselus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 08. 21:44

Idézet: brd - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 21:04

Garferi: igen, normális; a lejátszóprogramnak külön be kell állítania azt, hogy ne kapcsoljon be az energiatakaréskos/képernyővédős mód, mert ilyenkor nincs input, ezért az OS azt hiszi, hogy semmit nem csinálsz. Ha szerencséd van, akkor be lehet állítani a lejátszóprogramodban, hogy kapcsolja ki a képernyővédőt. Ha nincs, akkor 4 lehetőséged van: írsz egy batch programot, ami elindítja a lejátszót is és ami kikapcsolja a képernyővédőt is egyben, vagy keresel másik lejátszóprogramot, ami képes erre, vagy te kikapcsolod kézzel, amikor filmet nézel, vagy megszokod, hogy arrébb kell rugdosni az egeret, bizonyos időközönként, filmnézés közben. :D

Perselus: szedd ki az összes bővítőkártyát (esetleg tiltsd le a BIOS-ban is az integrált extrákat, pl. VGA, USB... -már amelyik van-) és próbáld meg úgy. Ugyanazt a verziót akarod rátelepíteni, mint ami egyszer már települt rá (SP verziószáma, sima telepítő-e, vagy valami elborult által belepiszkált stb.)?

Köszi, már meg van a megoldás. A BIOS-ban elpiszkáltam a meghajtókat. De azért köszönöm.

#722 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 09. 09:44

Sziasztok

Egyik gépen kellene a netet megosztani egy másiknak. Az első gép egy drótnélküli hálón, VPN-en keresztül megy a netre, a két gép között pedig sima 100Mbps-os hálózat van, ami megy is, a két gép látja egymást, fájlokat lehet másolni, stb. Mindent megcsináltam eszerint: http://support.micro...om/kb/306126/hu, de nem akar menni a második gépen a netkapcsolat. Az IE a szokásos a Kiszolgáló nem található üzenettel ajándékoz meg. Mit nem csinálok meg, amit meg kellene?

A Windows súgóban találtam egy ilyet:

Idézet

Ha az internetkapcsolatot megosztó gazdaszámítógépen virtuális magánhálózati kapcsolatot hoz létre, és ezen a kapcsolaton engedélyezi az internetkapcsolat megosztását, akkor a rendszer az internet-hozzáféréshez kapcsolódó teljes adatforgalmat a vállalati hálózatra irányítja, és az otthoni hálózat valamennyi számítógépe hozzáférhet a vállalati hálózathoz. Amennyiben nem engedélyezi az internetkapcsolat megosztását a virtuális magánhálózati kapcsolaton, a többi számítógépnek mindaddig nem lesz hozzáférése az internethez és a vállalati hálózathoz, amíg van aktív virtuális magánhálózati kapcsolat az internetkapcsolatot megosztó gazdaszámítógépen. A virtuális magánhálózati (VPN) kapcsolat létrehozásával kapcsolatos további tudnivalókért tanulmányozza a Virtuális magánhálózati (VPN) kapcsolat létrehozása című témakört.

De ha jól értelmezem, akkor ez engem nem érint. Rosszul értelmezem? :think:
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#723 Felhasználó inaktív   Fox85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 11:03

Szia Potyo!

Ha VPN-el kapcsolódik a géped a netre ez azt jelenti, hogy Virtual Private Network (Virtuális magán hálózat), vagyis ez igazából egy olyan hálózat ami arra hivatott, hogy még biztonságosabbá tegye a kapcsolatodat. Erre az is vonatkozik amit olvastál a súgóban, szal ha nem osztod meg a VPN-en is azt, hogy a másik gép tudjon az internetre kapcsolódni, akkor soha nem fog menni.

De miért kapcsolódsz az internetre VPN-en keresztül?

Nézd meg ezeket a linkeket: http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Bhu...14066&x=11&y=13
http://support.micro...om/kb/310563/hu

Szerkesztette: Fox85 2007. 06. 09. 11:11 -kor

With Best regards/ Üdvözlettel/ Mit Freundlichen Grüssen/ S pozdravem/ S pozdravom

Fox85

#724 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 11:29

Szia Tibi! :hello: :D

#725 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 12:31

Idézet: Fox85 - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 12:03

Ha VPN-el kapcsolódik a géped a netre ez azt jelenti, hogy Virtual Private Network (Virtuális magán hálózat), vagyis ez igazából egy olyan hálózat ami arra hivatott, hogy még biztonságosabbá tegye a kapcsolatodat. Erre az is vonatkozik amit olvastál a súgóban, szal ha nem osztod meg a VPN-en is azt, hogy a másik gép tudjon az internetre kapcsolódni, akkor soha nem fog menni.
Épp azaz, hogy a VPN-en van megosztva. A VPN kapcsolat ikonja alatt ott is van a kéz, ami a megosztást jelzi.

Idézet: Fox85 - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 12:03

De miért kapcsolódsz az internetre VPN-en keresztül?
Én sem szimpatizálom, de ez van.

A linkeket estére megnézegetem.

#726 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 16:50

Azóta, mivel nem volt kedvem fél napot szórakozni vele, ezen leírás alapján megcsináltam, és elsőre működik. http://szamitogep.hu...ad.php?id=14811

Szerkesztette: potyo 2007. 06. 09. 16:56 -kor

#727 Felhasználó inaktív   Fox85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 17:51

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 11:29

Szia Tibi! :hello: :D

Szija omega!  :typing:
With Best regards/ Üdvözlettel/ Mit Freundlichen Grüssen/ S pozdravem/ S pozdravom

Fox85

#728 Felhasználó inaktív   Zombiesnail 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 21:37

Üdv!

Már írtam a fórumba azzal a problámával hogy időnként szakad a netkapcsolatom, és ez rendszerint böngészés közben, a frissítés gomb megnyomásával ez helyreáll. Kicsit utánanéztem vajon mi lehet a probléma, és találtam egy ilyet a Számítógépkezelés/Eseménynapló/Rendszer részben:

Hiba (Dátum) (Idő) Forrás: Service Control Manager Kategória: Nincs Esemény: 7031 (Felhasználó) (Számítógépnév)

Persze ez a hiba nem egyszer fordul elő, hanem vagy 50-szer.

A részleteit megnézve, a következőket találtam:

"A(z) Symantec Network Proxy szolgáltatás váratlanul leállt. Ez a(z) 1. alkalommal fordult elő. 300 milliszekundumon belül a következő ellenintézkedés történik: A szolgáltatás újraindítása.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp."

Hogyan tudom orvosolni a problámát? (Hogy lehetőleg ne kelljen uninstallálni a tűzfalat)

A segítséget előre is kösz!

#729 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 21:56

Hi!
Már párszor kerestem, hogy hol lehet beállítani azt, hogy átlátszó legyen az ikonszövegek háttere de nem találtam. Valaki tudja hol van?

#730 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 22:26

Idézet: garferi - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 22:56

Hi!
Már párszor kerestem, hogy hol lehet beállítani azt, hogy átlátszó legyen az ikonszövegek háttere de nem találtam. Valaki tudja hol van?

Sajátgép-->Tulajdonságok-->Speciális-->felső Beállítások gomb-->Vetett árnyék az Asztal ikoncimkéin

Hát mit mondjak, ez tényleg arra utal... :omg:

#731 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 22:42

Idézet: garferi - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 22:56

Hi!

Vezérlőpult->rendszer>speciális->teljesítmény. Vetett árnyék az asztal címkéin.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#732 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 19:15

Sziasztok!

Az a nagy gondom, hogy a gép nem akar leállni, a homokóra csak pereg, pereg... Progi nem fut, a vírusírtó semmit nem talál, a vinyo lámpája nem világít, csak úgy tudom leállítani, ha a bekapcs gombot nyomva tartom.
Van valamilyen őtlete valakinek? :think:

#733 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 19:24

Eventlogba milyen bejegyzések kerültek?

#734 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 17:45

Én valamit véletlenül elállítottam a hálózati beállításoknál, és nem jövök rá, hoyg lehet visszaállítani. Azóta bejelentkezésnél mindig ENTER-t kell nyomni, pedig automatikusan is bejelentkezhetne, hiszen én vagyok az egyetlen felhasználó. Meg tudná valaki mondani, hogyan lehetne azt az egyszerű Windows indulást visszaállítani? (Ja, meg azóta ctrl+alt+del-re sem a feladatkezelő jön be, hanem valami Windows rendszerbiztonság.) Előre is köszi a segítséget!
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#735 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:43

Idézet: Eiki - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 20:24

Eventlogba milyen bejegyzések kerültek?

Eiki!  Sajna nem vagyok hozzáértő, ezért légyszi segíts, mire gondolsz, mert fogalmam sincs. :confused:

#736 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 03:12

Sziasztok!

Légyszi segítsetek! Van egy laptop, amin meghalt a dvd meghajtó, és minő meglepetés, most az xp is. Hogyan tudnám újrahúzni optikai meghajtó nélkül (nincs külön leválasztott rész telepítő image-el a vinyón)? Addig ok a dolog, hogy pendriveról kellene bootolni. De hogyan variáljak egy telepítőt a pendrivera??
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#737 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 07:44

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 18:45

Én valamit véletlenül elállítottam a hálózati beállításoknál, és nem jövök rá, hoyg lehet visszaállítani. Azóta bejelentkezésnél mindig ENTER-t kell nyomni, pedig automatikusan is bejelentkezhetne, hiszen én vagyok az egyetlen felhasználó. Meg tudná valaki mondani, hogyan lehetne azt az egyszerű Windows indulást visszaállítani?

vezérlőpult -> felhasználói fiókok -> a felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása.
Ott kiveszed a pipát a "Az üdvözlőképernyő használata" elől és mented a beállításokat

Szerkesztette: nord^ 2007. 06. 15. 07:45 -kor

#738 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:50

Idézet: nord^ - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 7:44

vezérlőpult -> felhasználói fiókok -> a felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása.
Ott kiveszed a pipát a "Az üdvözlőképernyő használata" elől és mented a beállításokat

Köszi szépen! Hogy erre nem jöttem rá...
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#739 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:57

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 4:12

Sziasztok!

Légyszi segítsetek! Van egy laptop, amin meghalt a dvd meghajtó, és minő meglepetés, most az xp is. Hogyan tudnám újrahúzni optikai meghajtó nélkül (nincs külön leválasztott rész telepítő image-el a vinyón)? Addig ok a dolog, hogy pendriveról kellene bootolni. De hogyan variáljak egy telepítőt a pendrivera??

Ha van floppy meghajtó, egy Win98 bootlemez használható, ha nincs, akkor a pendrive kiképezhető DOS bootlemezzé. Legyen rajta a smartdrv.exe (DOS lemezgyorsító), először ezt kell (javasolt) indítani.

Utána pedig a vinyóra felmásolt i386 könyvtárban a winnt.exe (DOS alapú NT telepítő) program indítandó.

Nem tértem ki minden részletre, de nagyjából ennyi a lényege.

#740 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 15:45

Nekem viszont az asztalon van egy "nem létező" ikon.
Azért írtam ezt mert ha belépek a felhasználó/asztal könyvtárba akkor nem látszik.
Se a rendszergazda,Alluser/asztal mappa nem tartalmaz ilyen ikont.
Valószinüleg egy feltelepített,de már eltávolított program ikonja foglalja a helyet.
Probáltam a program újrateleítésével/eltávolításával, de változatlanul ott van...
Hogyan lehetne eltávolítani?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.