HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#701 Felhasználó inaktív   sz_gabor555 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:27

Hella!

Az alábbi problémára szeretnék magyarázatot:

Van egy telepített XP SP2-vel. Minden működik megfelelően. Egyszer csak játék szoftver telepítésnél CRC hibával kiáll a gép. Fontos megemlíteni, hogy EREDETI játékokról van szó (mint Silent Hunter 4, vagy R6 Vegas). Renadom jön be ez a jelenség. De ha eccer elkezdődik, már nem múlik el. Tehát nem lehet innentől kezdve szoftvert telepíteni, mert CRC (nem olvasható egy adott fájl) hiba jön és löttek a telepítésnek.

És most jön a legdúrvább dolog. Tegnap újratelepítettem az XP-t, ez eddig mindig segített (egy hónapig tudtam mindent gond nélkül telepíteni). Nos, tegnap is hibamentesen felnyomtam az XP-t, meg mindent, amit kell. Akarom telepíteni az említett szoftvereket... és láss csodát, ugyan az a hiba. Egy szűz winfosnál. Ilyen még nem volt.

Fontos lehet még az is, hogy egy fél éve van csak ilyen problémám.

Ez mi lehet? Ez a winfoss megy faterom gépén is (hardver majdnem ugyan az, mint nálam), neki még soha nem csinált ilyet.

Kérnék mihamarabbi tanácsot, tanácstalan vagyok...

Köszi!
MSI K8N Neo4 (NF4), Athlon 64 3700+, 1GB GeIL DC DDR, inno3D GF7600 GT, ViewSonic VX924 TFT

#702 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:38

Ha nincsen tuningolva a gép, akkor én kezdésnek beizzítanék egy memória-tesztelő programot (Goldmemory, Memtest), hátha halódik vmelyik modulod.

#703 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 16:13

Idézet: sz_gabor555 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 16:27

Hella!

Az alábbi problémára szeretnék magyarázatot:

Van egy telepített XP SP2-vel. Minden működik megfelelően. Egyszer csak játék szoftver telepítésnél CRC hibával kiáll a gép. Fontos megemlíteni, hogy EREDETI játékokról van szó (mint Silent Hunter 4, vagy R6 Vegas). Renadom jön be ez a jelenség. De ha eccer elkezdődik, már nem múlik el. Tehát nem lehet innentől kezdve szoftvert telepíteni, mert CRC (nem olvasható egy adott fájl) hiba jön és löttek a telepítésnek.

És most jön a legdúrvább dolog. Tegnap újratelepítettem az XP-t, ez eddig mindig segített (egy hónapig tudtam mindent gond nélkül telepíteni). Nos, tegnap is hibamentesen felnyomtam az XP-t, meg mindent, amit kell. Akarom telepíteni az említett szoftvereket... és láss csodát, ugyan az a hiba. Egy szűz winfosnál. Ilyen még nem volt.

Fontos lehet még az is, hogy egy fél éve van csak ilyen problémám.

Ez mi lehet? Ez a winfoss megy faterom gépén is (hardver majdnem ugyan az, mint nálam), neki még soha nem csinált ilyet.

Kérnék mihamarabbi tanácsot, tanácstalan vagyok...

Köszi!

1. Használj Windows-t.
2. Tisztítsd meg a lemezt.
3. Ne bagózz a géppel/optikai meghajtóval egy szobában.
4. Cserélj tápot.
5. Takarítsd ki a procihűtőt.

Egyébként: Írd le a konfigodat, mert attól mi is okosabbak leszünk.
Ramhibánál már a Windowst sem tudod felrakni, ha az XP, vagy Vista.
Próbálj meg egy sima fájlmásolást csinálni a lemezről a vinyóra, hátha már ott kibukik a probléma.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#704 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 09:02

Sziasztok!
Gondban vagyok egy WinXP telepítéssel. Egy USA-ból -használtan- hozott notin kellene újratelepítenem az XP-t (Home Eng). Mivel telepítő cd-t nem kaptam mellé (a rokontól aki vette) ezért szereztem egy sp2-es telepítőt. Mikor bekérte a serialt megadtam a noti alján lévő matricán lévő számsort, a telepítő nem fogadta el. Nem akarom lopott kóddal telepíteni, de értetlenül állok a jelenség előtt. Lehet, hogy rossz a telepítő? Lehet ilyen különbség két WinXP Home Eng. között?
Bármilyen ötletnek örülnék.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#705 Felhasználó inaktív   sz_gabor555 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 06. 07. 15:00

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 15:38

Ha nincsen tuningolva a gép, akkor én kezdésnek beizzítanék egy memória-tesztelő programot (Goldmemory, Memtest), hátha halódik vmelyik modulod.

Köszi úgy néz ki a memo a baj. Tegnap letöltöttem a Memtest-et az folyamatosan találta a hibákat. Szóval, ennyi...
MSI K8N Neo4 (NF4), Athlon 64 3700+, 1GB GeIL DC DDR, inno3D GF7600 GT, ViewSonic VX924 TFT

#706 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 16:53

Idézet: Picur - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 10:02

Sziasztok!
Gondban vagyok egy WinXP telepítéssel. Egy USA-ból -használtan- hozott notin kellene újratelepítenem az XP-t (Home Eng). Mivel telepítő cd-t nem kaptam mellé (a rokontól aki vette) ezért szereztem egy sp2-es telepítőt. Mikor bekérte a serialt megadtam a noti alján lévő matricán lévő számsort, a telepítő nem fogadta el. Nem akarom lopott kóddal telepíteni, de értetlenül állok a jelenség előtt. Lehet, hogy rossz a telepítő? Lehet ilyen különbség két WinXP Home Eng. között?
Bármilyen ötletnek örülnék.

Nézd meg, nincs-e egy külön partíción telepítőkészlet.
Laptopok esetében elég speciális telepítőket írnak, amiben az adott típus eszközeinek driverei is megtalálhatók. Ha nem megy másképp, telepítsd fel azzal, amit elfogad, azután van "megoldás" a cserére.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#707 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 23:30

Üdv!

Pár napja lefagyott a gépem, újraindítás után viszont ezt írja ki

Idézet

System is running in fail-safe state. Please recheck - BIOS CMOS SETUP

Ezután csak F1 megnyomásával hajlandó folytatni a bootolás rögüs útját.
Nem tudjátok mitöl lehet ez? :think:

Köszi előre is!

#708 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 23:42

Idézet: nord^ - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 0:30

Üdv!

Pár napja lefagyott a gépem, újraindítás után viszont ezt írja ki
Ezután csak F1 megnyomásával hajlandó folytatni a bootolás rögüs útját.
Nem tudjátok mitöl lehet ez? :think:

Köszi előre is!

Nincs túlhúzva?
"Légy szerény mint én..."

#709 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 08:36

Hálló Kedves Hozzáértők!

A gondom a következő: XP SP2. Eltünt a Programok telepítése és törlése lehetőségem a klasszikus nézetben. Kategórikusban megvan ugyan, de semmiféle reakcióra nem bírom rávenni. Hogyan tudnám újra előcsalogatni a kis szemetet vagy meggyőzni, hogy működjön már együtt velem...?

csoki...
ehe

#710 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 11:51

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 0:42

Nincs túlhúzva?

nincs

Szerkesztette: nord^ 2007. 06. 08. 11:51 -kor

#711 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 11:52

Belefutottam egy érdekes problémába: van egy gép, amelyen a parancssorban csak angol billentyűzet-kiosztást lehet előcsalni (a megjelenített ékezetekkel viszont nincs baj), de ott is csak akkor van ez a probléma, ha a command.com-ot használja a program (pl. edit.exe), vagy azt indítom el. A sima cmd.exe-vel semmi baj, az a windows-os kiosztás szerint működik (ill. lehet is kapcsolgatni az ALT-SHIFT-tel, vagy amit beállítok neki). Amit próbáltam: a nyelvi/billentyűzetkiosztás file-jait bemásoltam a telepítőlemezről, végigtúrtam a regional settings-et, eltávolítottam a billentyűzet driverét, de semmi. Az autoexec.nt/config.nt-ben semmi olyan nincs, ami a billentyűzet-kiosztáshoz nyúlna (az alaphoz képest csak a file-szám van feljebb állítva, meg egy clipper-es változó van beállítva), nincs semmi pif file, amiben spec. beállítás lenne. Az automatikusan induló programok nélkül is ugyanez a helyzet (csökkentett módban nem tudom egyszerűen megnézni, fizikailag messze vagyok a géptől). Kifogytam az ötletekből, ill. még egyvalami van hátra, kitörölni a registryből a magyar kiosztáson kívül az összes többit. Magyar SP2-van a gépen.
Valaki mentsen meg az újratelepítésől! :D
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#712 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 12:00

Idézet: béna - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 9:36

A gondom a következő: XP SP2. Eltünt a Programok telepítése és törlése lehetőségem a klasszikus nézetben. Kategórikusban megvan ugyan, de semmiféle reakcióra nem bírom rávenni. Hogyan tudnám újra előcsalogatni a kis szemetet vagy meggyőzni, hogy működjön már együtt velem...?

Az appwiz.cpl ott van a \WINDOWS\system32\-ben? Ha igen, nem került a gépre valami XP tweak program, amiben le lett tilva? A gpedit.msc-ben nem állítgattál? Asszem' ott ki lehet kapcsolni, hogy biz. dolgok megjelenjenek.

#713 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 12:11

Idézet: nord^ - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 0:30

Nem tudjátok mitöl lehet ez?

Frissíts BIOS-t, kezdésnek. Ha még utána is csinálja, akkor igazítsd meg a CPU-t, bővítőkártyákat, kivehető részeket az alaplapon, hátha valami kontakthiba. Persze lehet valami BIOS-beállítás is, mert az üzenet szerint valami nem indult el úgy, ahogy a BIOS-ban be van állítva.

#714 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 12:14

Idézet: Picur - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 10:02

Nem akarom lopott kóddal telepíteni, de értetlenül állok a jelenség előtt. Lehet, hogy rossz a telepítő? Lehet ilyen különbség két WinXP Home Eng. között?

Ha jól emlékszem, a nyelv mindegy neki, az viszont nem, hogy OEM-e vagy nem. A laptophoz ugyanis nagy valószínűséggel ilyet kaptál (vagyis ilyen ragacs van rajta). Amit te szereztél telepítőt, pedig nagyobb valószínűséggel nem az. ;)

#715 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 12:57

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 4:47

esetleg mmc > snap in > csoportházirend ?

Hmm. Úgy emlékeztem, hogy gpedit.msc nem indul XP Home-ban. Na majd kezelésbe veszem azt a gépet.
Más, hurka kérdés: a Windows könyvtárban vannak ezek a $....$ könyvtárak. Ezek gondolom a frissítések lennének, vagy azok uninstalljai - ugye? Ezekre szükség van általában? Vagy simán törölhetőek? Nem igazán szoktam uninstallálni a frissítéseket (kivéve a DLL áthelyezésest... :Đ ), s nagyon megfogyatkozott a hely a C:-n. Törölhetem őket?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#716 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 14:14

A KB-sek mehetnek (*kbxxxxxx$), ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy nem kell már azokat eltávolítani.

#717 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 14:40

Hi!
Az normális, hogy DVD nézés közben is 5 perc múlva kikapcsol a monitor? Az energiagazdálkodásnál 5 perc van megadva, de úgytudtam ez nem vonatkozik arra ha filmet nézek, legalábbis régebben nem vettem észre. Media Player Classicot használok.
Köszi!

#718 Felhasználó inaktív   perselus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 20:42

Segitsetek pls!

Az XP config sys hibát ír ki, javasolja a javítást. De nem tudom bebootolni a telepítővel. A hardvervizsgálatnál megáll.

#719 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 21:04

Garferi: igen, normális; a lejátszóprogramnak külön be kell állítania azt, hogy ne kapcsoljon be az energiatakaréskos/képernyővédős mód, mert ilyenkor nincs input, ezért az OS azt hiszi, hogy semmit nem csinálsz. Ha szerencséd van, akkor be lehet állítani a lejátszóprogramodban, hogy kapcsolja ki a képernyővédőt. Ha nincs, akkor 4 lehetőséged van: írsz egy batch programot, ami elindítja a lejátszót is és ami kikapcsolja a képernyővédőt is egyben, vagy keresel másik lejátszóprogramot, ami képes erre, vagy te kikapcsolod kézzel, amikor filmet nézel, vagy megszokod, hogy arrébb kell rugdosni az egeret, bizonyos időközönként, filmnézés közben. :D

Perselus: szedd ki az összes bővítőkártyát (esetleg tiltsd le a BIOS-ban is az integrált extrákat, pl. VGA, USB... -már amelyik van-) és próbáld meg úgy. Ugyanazt a verziót akarod rátelepíteni, mint ami egyszer már települt rá (SP verziószáma, sima telepítő-e, vagy valami elborult által belepiszkált stb.)?

#720 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 21:31

Idézet: garferi - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 15:40

Hi!
Az normális, hogy DVD nézés közben is 5 perc múlva kikapcsol a monitor? Az energiagazdálkodásnál 5 perc van megadva, de úgytudtam ez nem vonatkozik arra ha filmet nézek, legalábbis régebben nem vettem észre. Media Player Classicot használok.
Köszi!

Valami gond lehet az MPC-vel, nálam azt szokta csinálni, hogy kiiktatja ugyan a képernyővédőt, illetve monitor sem kapcsol ki, de olyan alaposan, hogy végleg úgy is marad. Pontosabban a Windows újraindításáig. Látszólag úgy tűnik, mintha a memóriában kilőne valamit és elfelejtené visszakapcsolni.

Én inkább az Mplayer-t használom, részben ezért is, de más okból is.

Vistán egyébként meg azt tapasztaltam, hogy a Bsplayer működése közben kapcsolt be képernyővédő.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.