Windows XP kérdések VI.
Elküldve: 2007. 06. 28. 08:48
kikapocslni kitudom az msconfigban, de ez nem jó... azt belehet állítani hogy ne jegyzetljen semmit?
Elküldve: 2007. 06. 28. 13:51
Idézet: erdly - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 8:48
kikapocslni kitudom az msconfigban, de ez nem jó... azt belehet állítani hogy ne jegyzetljen semmit?
Hogy semmit ne jegyzeteljen, abban bizonytalan vagyok... de erre próbálkozhatsz azért:
Csatolt fájl:
-
Clipboard02.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2007. 06. 28. 14:29
Idézet: erdly - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 9:48
Eseménynapló -> Eseménynapló típusa (pl. Alkalmazás, Biztonság, stb.) -> jobb klikk, tulajdonságok -> második fül, szűrő -> itt lehet kivenni a pipákat, hogy miket ne jegyzeteljen a rendszer, bár szerintem minimálisat akkor is fog termelni.
---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 06. 28. 17:00

Szal a melóhelyemen lehalt a laptopomon az os. Anno ezt a gépet linuxal vásárolták meg, és nem vettek hozzá xp-t (asszem a boltba raktak rá egyet, azzal ment 1 évig. De a kedves főnököm kölcsön adta a gépet , és leamortizálták szoftver ügyileg

Mivel a boss szabin volt a héten, így nem tudtam senkivel lebeszélni a oprendzser vásárlást. Nekem viszont sürgőssen kellett a laptop. Felraktam rá 1 coroporate xp prof-ot, ami nem egészen hivatalos forrásból származik.
A holnapi nap veszek egy Oem xp professionalt. Az lenne a kérdésem hogy elég ha ebben a telepítettben átírom a key-t (nameg azt hol kell..régen tudtam, de elfelejtettem

Előre is köszi a választ
Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 06. 28. 17:00 -kor
Elküldve: 2007. 06. 28. 19:53
Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 18:00

Szal a melóhelyemen lehalt a laptopomon az os. Anno ezt a gépet linuxal vásárolták meg, és nem vettek hozzá xp-t (asszem a boltba raktak rá egyet, azzal ment 1 évig. De a kedves főnököm kölcsön adta a gépet , és leamortizálták szoftver ügyileg

Mivel a boss szabin volt a héten, így nem tudtam senkivel lebeszélni a oprendzser vásárlást. Nekem viszont sürgőssen kellett a laptop. Felraktam rá 1 coroporate xp prof-ot, ami nem egészen hivatalos forrásból származik.
A holnapi nap veszek egy Oem xp professionalt. Az lenne a kérdésem hogy elég ha ebben a telepítettben átírom a key-t (nameg azt hol kell..régen tudtam, de elfelejtettem

Előre is köszi a választ
Külső programot tudok rá: >>ITT<<, ezzel át is lehet írni. Ha jól tudom, mivel mind a kettő Pro, nem muszáj újrarakni, elég csak átírni a kulcsot, a rendszer megállapítja belőle, hogy ez nem Corp, hanem OEM verzió, így aktiváltatni szükséges.
---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 06. 28. 22:58

Szerkesztette: Csücsök 2007. 06. 28. 23:03 -kor
Elküldve: 2007. 06. 29. 09:23
az WINDOWS XP HOME telepíthető céges gépre hivatalosan licenc szerint vagy csak a PRO?
Elküldve: 2007. 06. 29. 10:36
Idézet: -koko- - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 10:23
az WINDOWS XP HOME telepíthető céges gépre hivatalosan licenc szerint vagy csak a PRO?
Szia, nincs megkötés, telepítheted rá, csak néhány dolgot nem fogsz benne megtalálni.
Pl. nem lehet vele tartományba léptetni a gépet
---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 06. 29. 11:42
lesz egy uj gep 4 felhasznaloval, de uigy szeretznem megcsinalni hogy 4szer legyen fenn a windows
muszaly mert ha egyvalaki valami szart felrak mindenkinek elbassza az asztalat vagy netan a windowst aztan lehet ujra rakni, ezert jott az a gondolat 4 kulon particio ...
hogyan lehetne ezeket ugy felrakni hogy azert a particiok lassak egymast, es semmikepp se nyuljon az egyik win a masikhoz???
mert ha jol tudom akarhova is rakod a wint a cre ir valamit..
na most ha pont a c szall el? akkor utana a tobbi fog mukodni??
koszi a segitseget elore IS

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:53
Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 12:42
lesz egy uj gep 4 felhasznaloval, de uigy szeretznem megcsinalni hogy 4szer legyen fenn a windows
muszaly mert ha egyvalaki valami szart felrak mindenkinek elbassza az asztalat vagy netan a windowst aztan lehet ujra rakni, ezert jott az a gondolat 4 kulon particio ...
hogyan lehetne ezeket ugy felrakni hogy azert a particiok lassak egymast, es semmikepp se nyuljon az egyik win a masikhoz???

Muszáj leszel 4 licenszet venni.

Ha nem tiltod, látják egymást.
Ha félted, akkor miért lássák? Legyen mindenkinek saját külsõ meghajtója, és tényleg nem rontanak el a másikon semmit.
Az asztalt nem könnyû felborítani akkor sem, ha egy Windowson van a 4 felhasználó. Mindenkinek sajátja lesz.
A C:-n a boot.ini lesz (vagy azon a meghajtón, ahova telepíted a Win-t).
Azonos lehet még a pagefile,sys, ha akarod. Ha nem, akkor mindegyiknek sajátja lesz alapból.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 06. 29. 12:07
Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 12:42

C: meghajtón csak a bootfájlok közös használatúak ilyenkor (ntldr, boot.ini, ntdetect.com, bootfont.bin). Ezek könnyen pótolhatók, sőt más partícióra is áthelyezhetők, persze akkor azt a partíciót aktívként kell megjelölni, hogy működjön is.
Másik lehetőség annak kihasználása, hogy a telepítő mindig az aktív partíciót tekinti C: meghajtónak. Vagyis mindegyik Windows telepítése előtt aktívra állítom azt, amelyikre éppen telepíteni akarok. Mivel a betűjelek a registryben van tárolva, így mindegyik Windows C: meghajtón fogja látni önmagát, ez sem hátrány általában.
Végül aktívra állítom a legelső partíciót, és az azon lévő boot.ini-be felveszem a többi rendszert is.
Hogy ki-kinek kavar be a szándékosan másik partíción, az már felhasználói kérdés, mindenesetre amit leírtam, egy lehetőség. Nekem is szokott lenni egy tartalék oprendszer, így oldom meg, illetve vannak további trükkök is persze.
Elküldve: 2007. 06. 29. 12:22
A helyi biztosnági házirend alatt találtam erre módot, de akkor meg minden induláskor hibaüzenettel indul a win, hogy nem megfelelő a név...
Ezt szeretném elkerülni, vagy egy másik módszer érdekelne.
Elküldve: 2007. 06. 29. 12:32
Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 13:22
A helyi biztosnági házirend alatt találtam erre módot, de akkor meg minden induláskor hibaüzenettel indul a win, hogy nem megfelelő a név...
Ezt szeretném elkerülni, vagy egy másik módszer érdekelne.
Futtatás: compmgmt.msc
Jobbklikk/átnevezés, még a Rendszergazdát is simán át lehet nevezni.
Elküldve: 2007. 06. 29. 14:47
Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 13:32
Jobbklikk/átnevezés, még a Rendszergazdát is simán át lehet nevezni.
köszkösz
Elküldve: 2007. 06. 29. 21:48
Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 15:29
próbáltam alkalmaz, ok, bezárom visszaugranak a pipák
Elküldve: 2007. 06. 30. 06:09
Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 11:42
Ha csak ez a gond, ezt még ki tudod védeni azzal, hogy megkéred őket, csak saját kizárólagos használatra telepítsék a programjaikat
vagy, ha ez nem megy, korlátozod a jogaikat, felrakod nelkik, amit kérnek, de ők nem tudnak belenyúlni a rendszerbe, és nem is látják egymás file-jait
így lehet, hogy kevesebb munka meg agyalás lenne (ha nincs túl sok programjuk)
persze, ha vannak egyéb okok is, az más...
Elküldve: 2007. 06. 30. 08:34
Biztos volt már, de nincs időm vlgigolvasni:
Vettem egy notit és sata vinyója van. AZ XP nem ismeri fel a vinyókat. A notihoz vista járt, az megy rajta.
Hogy tudnék mégis XP-t rakni rá? Köszi
www.radioQ.hu
Elküldve: 2007. 06. 30. 12:05
Egy azt hittem egyszerű, de mégis komoly gonddal találtam szemben magam: hogyan lehetne parancssorból biztonságosan leválasztani egy külső, USB-s merevlemezt

Automatikus adatmentés történik rá, amit hetente cserélgetne egy erre kijejölt, informatikában nem jártas személy (monitor sincs a gépen, jogosultsága sem lenne a Windowsban kattintgatni). Az lenne a feladata, hogy hetente egy hdd-t lehúz a gépről, egy másikat rádug. Én tudom azt, hogy mely nap lehet ez a csere, feladatütemezőből távolítanám el a hdd-t.
Elküldve: 2007. 06. 30. 12:55
Egyébként az is megoldás, hogy kikapcsolod a write cache-t az eszközön (alapból ki van) és akkor bármikor eltávolítható (gondolom, az adatmentést is te állítod be), ez a beállítás érvényes lesz az adott eszközre, még akkor is, ha eltávolítod, majd újra csatlakoztatod.