HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#821 Felhasználó inaktív   erdly 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:48

Azt hol tuodm beállítani, hogy az esemény napló ne jegyzeteljen semmit? Nagyon fontos lenne, tudom, hogy nem kellne kikapcoslni, de én ki akarom... állítgattam ott a tulajdonságokba, de mindig visszaugrik az alap beállításokra pls help
kikapocslni kitudom az msconfigban, de ez nem jó... azt belehet állítani hogy ne jegyzetljen semmit?

#822 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 28. 13:51

Idézet: erdly - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 8:48

Azt hol tuodm beállítani, hogy az esemény napló ne jegyzeteljen semmit? Nagyon fontos lenne, tudom, hogy nem kellne kikapcoslni, de én ki akarom... állítgattam ott a tulajdonságokba, de mindig visszaugrik az alap beállításokra pls help
kikapocslni kitudom az msconfigban, de ez nem jó... azt belehet állítani hogy ne jegyzetljen semmit?

Hogy semmit ne jegyzeteljen, abban bizonytalan vagyok... de erre próbálkozhatsz azért:

Csatolt fájl:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#823 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 14:29

Idézet: erdly - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 9:48

Eseménynapló -> Eseménynapló típusa (pl. Alkalmazás, Biztonság, stb.) -> jobb klikk, tulajdonságok -> második fül, szűrő -> itt lehet kivenni a pipákat, hogy miket ne jegyzeteljen a rendszer, bár szerintem minimálisat akkor is fog termelni.
----------
rohamkocka

#824 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 17:00

Srácok kőne nekem 1kis segítség a témában járatos emberkéktől :)

Szal a melóhelyemen lehalt a laptopomon az os. Anno ezt a gépet linuxal vásárolták meg, és nem vettek hozzá xp-t (asszem a boltba raktak rá egyet, azzal ment 1 évig. De a kedves főnököm kölcsön adta a gépet , és leamortizálták szoftver ügyileg  :omg: )
Mivel a boss szabin volt a héten, így nem tudtam senkivel lebeszélni a oprendzser vásárlást. Nekem viszont sürgőssen kellett a laptop. Felraktam rá 1 coroporate xp prof-ot, ami nem egészen hivatalos forrásból származik.
A holnapi nap veszek egy Oem xp professionalt. Az lenne a kérdésem hogy elég ha ebben a telepítettben átírom a key-t (nameg azt hol kell..régen tudtam, de elfelejtettem  :omg: ) vagy csak úgy lesz legális hogyha újrarakom az egészet?  :think: Mert gondolom az oem-et aktiválgatni kell. A corporate-t meg nem,. Épp ezért raktam fel, mvel a noti nincs közvetlenül netre csatlakoztatva.
Előre is köszi a választ

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 06. 28. 17:00 -kor

#825 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 19:53

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 18:00

Srácok kőne nekem 1kis segítség a témában járatos emberkéktől :)

Szal a melóhelyemen lehalt a laptopomon az os. Anno ezt a gépet linuxal vásárolták meg, és nem vettek hozzá xp-t (asszem a boltba raktak rá egyet, azzal ment 1 évig. De a kedves főnököm kölcsön adta a gépet , és leamortizálták szoftver ügyileg  :omg: )
Mivel a boss szabin volt a héten, így nem tudtam senkivel lebeszélni a oprendzser vásárlást. Nekem viszont sürgőssen kellett a laptop. Felraktam rá 1 coroporate xp prof-ot, ami nem egészen hivatalos forrásból származik.
A holnapi nap veszek egy Oem xp professionalt. Az lenne a kérdésem hogy elég ha ebben a telepítettben átírom a key-t (nameg azt hol kell..régen tudtam, de elfelejtettem  :omg: ) vagy csak úgy lesz legális hogyha újrarakom az egészet?  :think: Mert gondolom az oem-et aktiválgatni kell. A corporate-t meg nem,. Épp ezért raktam fel, mvel a noti nincs közvetlenül netre csatlakoztatva.
Előre is köszi a választ

Külső programot tudok rá: >>ITT<<, ezzel át is lehet írni. Ha jól tudom, mivel mind a kettő Pro, nem muszáj újrarakni, elég csak átírni a kulcsot, a rendszer megállapítja belőle, hogy ez nem Corp, hanem OEM verzió, így aktiváltatni szükséges.
----------
rohamkocka

#826 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 20:33

oksi, köszi a választ és a linket  :up:

#827 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 22:58

Semmi, megoldódott! :D

Szerkesztette: Csücsök 2007. 06. 28. 23:03 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#828 Felhasználó inaktív   -koko- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:23

üdv,

az WINDOWS XP HOME telepíthető céges gépre hivatalosan licenc szerint vagy csak a PRO?

#829 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 10:36

Idézet: -koko- - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 10:23

üdv,

az WINDOWS XP HOME telepíthető céges gépre hivatalosan licenc szerint vagy csak a PRO?

Szia, nincs megkötés, telepítheted rá, csak néhány dolgot nem fogsz benne megtalálni.
Pl. nem lehet vele tartományba léptetni a gépet
----------
rohamkocka

#830 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:42

udv szakik a kovetkezo a gondom !
lesz egy uj gep 4 felhasznaloval, de uigy szeretznem megcsinalni hogy 4szer legyen fenn a windows
muszaly mert ha egyvalaki valami szart felrak mindenkinek elbassza az asztalat vagy netan a windowst aztan lehet ujra rakni, ezert jott az a gondolat 4 kulon particio ...
hogyan lehetne ezeket ugy felrakni hogy azert a particiok lassak egymast, es semmikepp se nyuljon az egyik win a masikhoz???
mert ha jol tudom akarhova is rakod a wint a cre ir valamit..
na most ha pont a c szall el? akkor utana a tobbi fog mukodni??
koszi a segitseget elore IS :)

#831 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:53

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 12:42

lesz egy uj gep 4 felhasznaloval, de uigy szeretznem megcsinalni hogy 4szer legyen fenn a windows
muszaly mert ha egyvalaki valami szart felrak mindenkinek elbassza az asztalat vagy netan a windowst aztan lehet ujra rakni, ezert jott az a gondolat 4 kulon particio ...
hogyan lehetne ezeket ugy felrakni hogy azert a particiok lassak egymast, es semmikepp se nyuljon az egyik win a masikhoz???

Muszáj leszel 4 licenszet venni.  ;)
Ha nem tiltod, látják egymást.
Ha félted, akkor miért lássák? Legyen mindenkinek saját külsõ meghajtója, és tényleg nem rontanak el a másikon semmit.
Az asztalt nem könnyû felborítani akkor sem, ha egy Windowson van a 4 felhasználó. Mindenkinek sajátja lesz. 
A C:-n a boot.ini lesz (vagy azon a meghajtón, ahova telepíted a Win-t).
Azonos lehet még a pagefile,sys, ha akarod. Ha nem, akkor mindegyiknek sajátja lesz alapból.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#832 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:07

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 12:42

C: meghajtón csak a bootfájlok közös használatúak ilyenkor (ntldr, boot.ini, ntdetect.com, bootfont.bin). Ezek könnyen pótolhatók, sőt más partícióra is áthelyezhetők, persze akkor azt a partíciót aktívként kell megjelölni, hogy működjön is.

Másik lehetőség annak kihasználása, hogy a telepítő mindig az aktív partíciót tekinti C: meghajtónak. Vagyis mindegyik Windows telepítése előtt aktívra állítom azt, amelyikre éppen telepíteni akarok. Mivel a betűjelek a registryben van tárolva, így mindegyik Windows C: meghajtón fogja látni önmagát, ez sem hátrány általában.

Végül aktívra állítom a legelső partíciót, és az azon lévő boot.ini-be felveszem a többi rendszert is.

Hogy ki-kinek kavar be a szándékosan másik partíción, az már felhasználói kérdés, mindenesetre amit leírtam, egy lehetőség. Nekem is szokott lenni egy tartalék oprendszer, így oldom meg, illetve vannak további trükkök is persze.

#833 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:22

Van lehetőség a felhasználói fiók utólagos átnevezésére?
A helyi biztosnági házirend alatt találtam erre módot, de akkor meg minden induláskor hibaüzenettel indul a win, hogy nem megfelelő a név...
Ezt szeretném elkerülni, vagy egy másik módszer érdekelne.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#834 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:32

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 13:22

Van lehetőség a felhasználói fiók utólagos átnevezésére?
A helyi biztosnági házirend alatt találtam erre módot, de akkor meg minden induláskor hibaüzenettel indul a win, hogy nem megfelelő a név...
Ezt szeretném elkerülni, vagy egy másik módszer érdekelne.

Futtatás: compmgmt.msc

Jobbklikk/átnevezés, még a Rendszergazdát is simán át lehet nevezni.

#835 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 14:47

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 13:32

Futtatás: compmgmt.msc

Jobbklikk/átnevezés, még a Rendszergazdát is simán át lehet nevezni.

köszkösz
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#836 Felhasználó inaktív   erdly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 21:48

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 15:29

Eseménynapló -> Eseménynapló típusa (pl. Alkalmazás, Biztonság, stb.) -> jobb klikk, tulajdonságok -> második fül, szűrő -> itt lehet kivenni a pipákat, hogy miket ne jegyzeteljen a rendszer, bár szerintem minimálisat akkor is fog termelni.

próbáltam alkalmaz, ok, bezárom visszaugranak a pipák

#837 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 06:09

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 11:42

muszaly mert ha egyvalaki valami szart felrak mindenkinek elbassza az asztalat vagy netan a windowst aztan lehet ujra rakni

Ha csak ez a gond, ezt még ki tudod védeni azzal, hogy megkéred őket, csak saját kizárólagos használatra telepítsék a programjaikat

vagy, ha ez nem megy, korlátozod a jogaikat, felrakod nelkik, amit kérnek, de ők nem tudnak belenyúlni a rendszerbe, és nem is látják egymás file-jait

így lehet, hogy kevesebb munka meg agyalás lenne (ha nincs túl sok programjuk)

persze, ha vannak egyéb okok is, az más...

#838 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 08:34

Sziasztok!

Biztos volt már, de nincs időm vlgigolvasni:
Vettem egy notit és sata vinyója van. AZ XP nem ismeri fel a vinyókat. A notihoz vista járt, az megy rajta.
Hogy tudnék mégis XP-t rakni rá? Köszi
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#839 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 12:05

Sziasztok!

Egy azt hittem egyszerű, de mégis komoly gonddal találtam szemben magam: hogyan lehetne parancssorból biztonságosan leválasztani egy külső, USB-s merevlemezt :think:
Automatikus adatmentés történik rá, amit hetente cserélgetne egy erre kijejölt, informatikában nem jártas személy (monitor sincs a gépen, jogosultsága sem lenne a Windowsban kattintgatni). Az lenne a feladata, hogy hetente egy hdd-t lehúz a gépről, egy másikat rádug. Én tudom azt, hogy mely nap lehet ez a csere, feladatütemezőből távolítanám el a hdd-t.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#840 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 12:55

Nem olyan bonyolult az: ez egy link. Itt az első néhány helyen hivatkoznak egy removedrive nevű cuccra, nosza keressünk rája'. S'lám...
Egyébként az is megoldás, hogy kikapcsolod a write cache-t az eszközön (alapból ki van) és akkor bármikor eltávolítható (gondolom, az adatmentést is te állítod be), ez a beállítás érvényes lesz az adott eszközre, még akkor is, ha eltávolítod, majd újra csatlakoztatod.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.