HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#781 Felhasználó inaktív   looosin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 22. 18:25

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 12:08

Logikai partíció nem bootolható, de ez elég értelmetlen húzás, nem ez a módja.

Ha a C: és F: két külön merevlemezt jelent nálad, akkor a BIOS-ban kell beállítani, hogy melyik induljon, vagy másképp csatlakoztatni, jumperelni.

Na ne is mondd... mekkora állat egy húzás volt ez részemről... újraindítás után nem indult a gép... hiányolta a boot eszközt... csak úgy indult el, ha bootl cd-t beadtam neki, illetve lehúztam a 2. vinyót amit logikaivá tettem....
Ezután újraraktam a windows-t (tudom, gyáva, amatőr húzás :rolleyes: ) majd ismét rádugtam a 2. vinyót... ugyanaz... mire szétnéztem bios boot fejezetében láss csodát elsődleges boot device-nak a 2. vinyó volt megadva.... megcseréltem és láss csodát minden ment... elment az egész napom erre a szarakodásra, mire mindent visszaraktam winfos alá....  :reklamacio:

Szerkesztette: looosin 2007. 06. 22. 18:27 -kor

#782 Felhasználó inaktív   Athanáz9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 19:35

Üdv mindenkinek!
Számomra nehéz program-probléma (pedgi nem raccsolok).
Outlook Express-ben kapott linkek nem nyílnak meg.
Total Commander nem nyitja meg a .doc és .rtf file-okat, ezekre kattintva lefagy. (Másol, áthelyez, stb, mindent csinál velük, de nem nyitja meg őket, ekkor lefagy)
Mégsem TC hibának látszik (7szer telepitettem újra), mert:
A windows intéző sem tudja megnyitni őket, ugyanúgy lefagynak.
Gyanúm: a Win Systemben (vagy máshol) valamilyen .ini file-t át kéne írni. (De ez csak laikus gyanú.)
Avagy regedit-et futtatva valamit átírni? De mit???
:rolleyes:
Kösz az értőbb építő ötletekért.

#783 Felhasználó inaktív   Athanáz9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 19:38

Nyilván fontos: XP SP2

#784 Felhasználó inaktív   Lance 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 22. 21:07

Hi. Meg lehet oldani hogy egy korlátozott jogokkal rendelkező felhasználónak engedélyezzek xy mappát írásra? Konkrétan jelen esetben a Steam miatt lenne rá szükségem.

#785 Felhasználó inaktív   Athanáz9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 08:19

Idézet: Athanáz9 - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 19:35

Üdv mindenkinek!
Számomra nehéz program-probléma (pedgi nem raccsolok).
Outlook Express-ben kapott linkek nem nyílnak meg.
Total Commander nem nyitja meg a .doc és .rtf file-okat, ezekre kattintva lefagy. (Másol, áthelyez, stb, mindent csinál velük, de nem nyitja meg őket, ekkor lefagy)
Mégsem TC hibának látszik (7szer telepitettem újra), mert:
A windows intéző sem tudja megnyitni őket, ugyanúgy lefagynak.
Gyanúm: a Win Systemben (vagy máshol) valamilyen .ini file-t át kéne írni. (De ez csak laikus gyanú.)
Avagy regedit-et futtatva valamit átírni? De mit???
:rolleyes:
Kösz az értőbb építő ötletekért.

A levélben érkezett linkek megnyitása megoldódott. A Mozillát és az IE6-ot váltogatom, persze csak az IE6-ra volt beállítva.

A .doc és .rtf szövegfile-ok lefagyása nem oldódott meg. Mind a Windows intézővel rákattintva lefagynak, mind a TC-vel.

Olasz tárgyú segítségek, jó olasz sör a segítőnek. :respect:

#786 Felhasználó inaktív   arsyee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 09:28

Hali,

egy olyan gondom lenne, hogy tegnap este lefeküdtem aludni, és mire felkeltem, eltünt egy giga a vinyómról :-)

Hogy érthetőbb legyen a probléma, kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/070623/c_www.k...ltoltes.hu_.jpg

Tehát a TC azt mondja, hogy 180 mega a 7.8 gigából szabad, de összeszámoltatom, és csak 6.6-ot használ. A rejtett/rendszer fileok sem maradtak ki.

Teljesen frissitett WinXpSp2, szintén teljesen frissitett VirusBusterrel. A viruskereső épp fut, de nem hiszem, hogy találna bármit is.

Ha bárkinek bármilyen ötlete van, megköszöném :-)

Szerkesztette: arsyee 2007. 06. 23. 09:30 -kor

#787 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 23. 11:18

Idézet: arsyee - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 10:28

Hali,

egy olyan gondom lenne, hogy tegnap este lefeküdtem aludni, és mire felkeltem, eltünt egy giga a vinyómról :-)

Hogy érthetőbb legyen a probléma, kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/070623/c_www.k...ltoltes.hu_.jpg

Tehát a TC azt mondja, hogy 180 mega a 7.8 gigából szabad, de összeszámoltatom, és csak 6.6-ot használ. A rejtett/rendszer fileok sem maradtak ki.

Teljesen frissitett WinXpSp2, szintén teljesen frissitett VirusBusterrel. A viruskereső épp fut, de nem hiszem, hogy találna bármit is.

Ha bárkinek bármilyen ötlete van, megköszöném :-)

A fájlok mérete és a lemezen elfoglalt hely nem azonos. tfh van egy 512B-os szövegfájlod. Ennek mérete 512B, de alapértelmezett NTFS partíción a 4kB-os cluster-méret miatt 4kB-ot fog foglalni. Ha van belőle 1024db, akkor a méretük 512kB lesz, de a lemezen foglalt hely 4Mb.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#788 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 23. 11:24

Idézet: Athanáz9 - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 9:19

A levélben érkezett linkek megnyitása megoldódott. A Mozillát és az IE6-ot váltogatom, persze csak az IE6-ra volt beállítva.

A .doc és .rtf szövegfile-ok lefagyása nem oldódott meg. Mind a Windows intézővel rákattintva lefagynak, mind a TC-vel.

Olasz tárgyú segítségek, jó olasz sör a segítőnek. :respect:

Valamilyen registrypucolót érdemes volna beveti ezügyben, a clsid-k körül lehet bibi, illetve meglesni a fájltársításokat (valamelyik mappában eszközök, mappa beállításai, fájltípusok) és ott a két kiterjesztéshez társított programot, illetve annak parancssorát megnézni (speciális alatt megnyitás: "C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\WINWORD.EXE" /n /dde). A DDE üzenet pedig [REM _DDE_Direct][FileOpen("%1")]
Ha a winword-ot elindítod, az meg tudja nyitni gond nélkül? Meg lehet próbálni office cd-ről javító telepítést kérni.

Szerkesztette: didyman 2007. 06. 23. 11:25 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#789 Felhasználó inaktív   arsyee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 11:37

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 11:18

A fájlok mérete és a lemezen elfoglalt hely nem azonos. tfh van egy 512B-os szövegfájlod. Ennek mérete 512B, de alapértelmezett NTFS partíción a 4kB-os cluster-méret miatt 4kB-ot fog foglalni. Ha van belőle 1024db, akkor a méretük 512kB lesz, de a lemezen foglalt hely 4Mb.

Ezt értem, de amiről én beszélek, az 1 giga hiányzó hely egy 8 gigás partición. Lehet, hogy én vagyok a naiv, de ekkora overheadje nem kellene hogy legyen...

Még egy kis adalék (chkdsk):

7815590 KB teljes lemezterület.
6345112 KB 53007 fájlban.
  18860 KB 6607 indexben.
      0 KB rossz szektorban.
    188326 KB a rendszer által használva.
  41136 KB-ot foglal el a naplófájl.
1263292 KB szabad lemezterület.

4096 bájt foglalási egységenként.
1953897 foglalási egység van összesen a lemezen.
    315823 foglalási egység van a lemezen.

53007 fileom van, ha feltesszük, hogy mind 1 byteos, de 4kb-ban tárolja őket, akkor ez 53k*4k= 212 mega overhead. Legrosszabb esetben.

A legutóbbi hozzászólásom óta beletöröltem a C-be, jelenleg a TC összesítője szerint 5 630 284 k foglalt a
C-n.

7815590(teljes) - 5630284(TC) - 212000(max. overhead) = 1973306
1973306(átvitel) - 1263292(szabad) = 710014

Ez 700 mega hiányzó hely akkoris, ha a maximális overheaddel számolok.

#790 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 11:45

Idézet: arsyee - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 11:37

Ezt értem, de amiről én beszélek, az 1 giga hiányzó hely egy 8 gigás partición. Lehet, hogy én vagyok a naiv, de ekkora overheadje nem kellene hogy legyen...

.....

Ez 700 mega hiányzó hely akkoris, ha a maximális overheaddel számolok.

Rendszervisszaállítás be van kapcsolva? (Hogy esetleg egyéb programokról ne is beszéljünk.... amiről te sem beszélsz.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#791 Felhasználó inaktív   arsyee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 11:55

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 11:45

Rendszervisszaállítás be van kapcsolva? (Hogy esetleg egyéb programokról ne is beszéljünk.... amiről te sem beszélsz.)

Eleanornál a pont! Kikapcsoltam a visszaállitást, és meglett a hely. Köszi!

Az már csak a saját morgolódásom, hogy milyen program az, ami adatokat tárol a merevlemezen, de nem fileokban? :p

#792 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 11:59

A segítségeteket kérném.
Update probléma: tegnapelőtt nekiálltam frissíteni az xp-t és office-t, a végén, amikor befejezte a telepítést, természetesen felkínálta az újraindítást. Figyelmetlenségből (elvonták a figyelmemet) bezártam a böngészőt, és így persze az újraindításra felhívó ablak is eltűnt. Utána újraindítottam, és most az alábbi hiba fogad, ha felmegyek az update-re:

hiba száma: 0x8DDD0007
szöveg:

Idézet

A program vagy a frissítések telepítésének befejezéséhez újra kell indítani a számítógépet. A további frissítéseket csak a számítógép újraindítása után tekintheti meg és töltheti le.

Mindig.
Utánanéztem már a hibának a neten, és azt találtam, hogy a regeditben kell törölni egy mappát az Auto Update mappán belül (vmi restart mappa). Namost, ilyen mappa nálam nincs, úgyhogy nincs mit törölni.
Egy másik tippet is olvastam: a SoftwareDistribution mappa tartalmát (de csak a tartalmát) csökkentett módban töröljem. Ezt még nem próbáltam, de ezt inkább a legvégső megoldásnak hagynám, hátha van vmi kevésbé nyers megoldás.

Ötlet?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#793 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 11:59

Fájlokban tárolja az, csak nincs hozzáférésed alapból, ezért a TC nem tudja hozzászámolni a többihez.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#794 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 14:51

Milyen programmal lehet megváltoztatni 1 program (exe) fájl, hozzárendelt ikonját?  :think:

(Régebbi verzióban más ikon tartozott a programhoz és a mostani nem jó!)

Olyan programot keresek amellyel, bármelyik .exe, futattható fájlnak, megváltozatható az eredeti ikonja!

#795 Felhasználó inaktív   Lali87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 10:27

Hali mindenkinek!

Van nekem egy ACER TREVELMATE 2492 leptopom.
A gond vele a következő:
Már többször tapasztaltam, hogy ha benne marad a meghajtóbban valamilyen CD/DVD, akkor nem indúl el az XP, mert KÉKHALÁL fogad, és ujraindúl a gép.
Már többször jártam így, de legutóbb kivettem majd visszatettem a DVD és utána jó lett. De most nem használt semmit.
HA tapasztal valaki hasonlót, akkor írja le hogyan sikerűlt megoldani a problémát.

#796 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 12:04

Idézet: arsyee - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 12:55

Eleanornál a pont! Kikapcsoltam a visszaállitást, és meglett a hely. Köszi!

Az már csak a saját morgolódásom, hogy milyen program az, ami adatokat tárol a merevlemezen, de nem fileokban? :p

Léteznek éppen trükkök, például partícionáló vagy rendszerklónozó programok némelyike tárolhat rejtett adatokat fájlrendszeren kívüli szektorokban (de a partíció területén), amelyek így aztán vannak is, meg nem is.

De itt nem erről van szó, hanem egyszerűen csak a System Volume Information mappában rejlik a titok. Ha tulajdonba veszed, bele is nézhetsz.

#797 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 12:12

hi!

A gondom az, hogy ha a komponens szolgáltatások->Számítógépek->Sajátgép-re nyomok egy jobbklikket, akkor csupán a Nézet és a Frissítés opciók jelennek meg, holott ott kellene lennie jóval többnek, többek között Tulajdonságok menüpontnak.

Miként lehetne ezt előcsalni? Egyáltalán mi tüntette el? Picit morcos vagyok emiatt, mert elvileg ezt az egészet egy bugfix miatt kellene használnom, erre meg még a a bugfixhez is bugfixelhetek grrr.....

A gugliból nem sikerült sokmindent kinyernem, szóval megkérném a hozzáértő kollegákat segítsenek egy picit...most húztam újra az egész rendszeremet, ha elölről kell kezdenem, tökönszúrom magam.

Előre is köszönöm!

#798 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 13:40

Idézet: wlaszi - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 13:12

...Miként lehetne ezt előcsalni? Egyáltalán mi tüntette el?...

Talán Futtatás/gpedit.msc, hátha le van tiltva valami, amúgy fogalmam sincs.

#799 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 17:03

A átmeneti internet fileok közt van egy olyan, hogy popup.htm, ezt semmivel se tudom kitörölni, még az unlocker se tud elbánni vele. A Bitdefender Trojan.Clicker.CM-nek látja.
Van valakinek ötlete, hogy hogy tudnék megszabadulni ettől a file-tól?

#800 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 19:57

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 18:03

A átmeneti internet fileok közt van egy olyan, hogy popup.htm, ezt semmivel se tudom kitörölni, még az unlocker se tud elbánni vele. A Bitdefender Trojan.Clicker.CM-nek látja.
Van valakinek ötlete, hogy hogy tudnék megszabadulni ettől a file-tól?

bebutulsz az install kittel recovery conslole módban és letörlöd úgy :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42