HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#831 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:53

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 12:42

udv szakik a kovetkezo a gondom !
lesz egy uj gep 4 felhasznaloval, de uigy szeretznem megcsinalni hogy 4szer legyen fenn a windows
muszaly mert ha egyvalaki valami szart felrak mindenkinek elbassza az asztalat vagy netan a windowst aztan lehet ujra rakni, ezert jott az a gondolat 4 kulon particio ...
hogyan lehetne ezeket ugy felrakni hogy azert a particiok lassak egymast, es semmikepp se nyuljon az egyik win a masikhoz???
mert ha jol tudom akarhova is rakod a wint a cre ir valamit..
na most ha pont a c szall el? akkor utana a tobbi fog mukodni??
koszi a segitseget elore IS :)

Muszáj leszel 4 licenszet venni.  ;)
Ha nem tiltod, látják egymást.
Ha félted, akkor miért lássák? Legyen mindenkinek saját külsõ meghajtója, és tényleg nem rontanak el a másikon semmit.
Az asztalt nem könnyû felborítani akkor sem, ha egy Windowson van a 4 felhasználó. Mindenkinek sajátja lesz. 
A C:-n a boot.ini lesz (vagy azon a meghajtón, ahova telepíted a Win-t).
Azonos lehet még a pagefile,sys, ha akarod. Ha nem, akkor mindegyiknek sajátja lesz alapból.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#832 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:07

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 12:42

udv szakik a kovetkezo a gondom !
lesz egy uj gep 4 felhasznaloval, de uigy szeretznem megcsinalni hogy 4szer legyen fenn a windows
muszaly mert ha egyvalaki valami szart felrak mindenkinek elbassza az asztalat vagy netan a windowst aztan lehet ujra rakni, ezert jott az a gondolat 4 kulon particio ...
hogyan lehetne ezeket ugy felrakni hogy azert a particiok lassak egymast, es semmikepp se nyuljon az egyik win a masikhoz???
mert ha jol tudom akarhova is rakod a wint a cre ir valamit..
na most ha pont a c szall el? akkor utana a tobbi fog mukodni??
koszi a segitseget elore IS :)

C: meghajtón csak a bootfájlok közös használatúak ilyenkor (ntldr, boot.ini, ntdetect.com, bootfont.bin). Ezek könnyen pótolhatók, sőt más partícióra is áthelyezhetők, persze akkor azt a partíciót aktívként kell megjelölni, hogy működjön is.

Másik lehetőség annak kihasználása, hogy a telepítő mindig az aktív partíciót tekinti C: meghajtónak. Vagyis mindegyik Windows telepítése előtt aktívra állítom azt, amelyikre éppen telepíteni akarok. Mivel a betűjelek a registryben van tárolva, így mindegyik Windows C: meghajtón fogja látni önmagát, ez sem hátrány általában.

Végül aktívra állítom a legelső partíciót, és az azon lévő boot.ini-be felveszem a többi rendszert is.

Hogy ki-kinek kavar be a szándékosan másik partíción, az már felhasználói kérdés, mindenesetre amit leírtam, egy lehetőség. Nekem is szokott lenni egy tartalék oprendszer, így oldom meg, illetve vannak további trükkök is persze.

#833 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:22

Van lehetőség a felhasználói fiók utólagos átnevezésére?
A helyi biztosnági házirend alatt találtam erre módot, de akkor meg minden induláskor hibaüzenettel indul a win, hogy nem megfelelő a név...
Ezt szeretném elkerülni, vagy egy másik módszer érdekelne.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#834 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:32

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 13:22

Van lehetőség a felhasználói fiók utólagos átnevezésére?
A helyi biztosnági házirend alatt találtam erre módot, de akkor meg minden induláskor hibaüzenettel indul a win, hogy nem megfelelő a név...
Ezt szeretném elkerülni, vagy egy másik módszer érdekelne.

Futtatás: compmgmt.msc

Jobbklikk/átnevezés, még a Rendszergazdát is simán át lehet nevezni.

#835 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 14:47

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 13:32

Futtatás: compmgmt.msc

Jobbklikk/átnevezés, még a Rendszergazdát is simán át lehet nevezni.

köszkösz
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#836 Felhasználó inaktív   erdly 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 29. 21:48

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 15:29

Eseménynapló -> Eseménynapló típusa (pl. Alkalmazás, Biztonság, stb.) -> jobb klikk, tulajdonságok -> második fül, szűrő -> itt lehet kivenni a pipákat, hogy miket ne jegyzeteljen a rendszer, bár szerintem minimálisat akkor is fog termelni.

próbáltam alkalmaz, ok, bezárom visszaugranak a pipák

#837 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 06:09

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 11:42

muszaly mert ha egyvalaki valami szart felrak mindenkinek elbassza az asztalat vagy netan a windowst aztan lehet ujra rakni

Ha csak ez a gond, ezt még ki tudod védeni azzal, hogy megkéred őket, csak saját kizárólagos használatra telepítsék a programjaikat

vagy, ha ez nem megy, korlátozod a jogaikat, felrakod nelkik, amit kérnek, de ők nem tudnak belenyúlni a rendszerbe, és nem is látják egymás file-jait

így lehet, hogy kevesebb munka meg agyalás lenne (ha nincs túl sok programjuk)

persze, ha vannak egyéb okok is, az más...

#838 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 08:34

Sziasztok!

Biztos volt már, de nincs időm vlgigolvasni:
Vettem egy notit és sata vinyója van. AZ XP nem ismeri fel a vinyókat. A notihoz vista járt, az megy rajta.
Hogy tudnék mégis XP-t rakni rá? Köszi
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#839 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 12:05

Sziasztok!

Egy azt hittem egyszerű, de mégis komoly gonddal találtam szemben magam: hogyan lehetne parancssorból biztonságosan leválasztani egy külső, USB-s merevlemezt :think:
Automatikus adatmentés történik rá, amit hetente cserélgetne egy erre kijejölt, informatikában nem jártas személy (monitor sincs a gépen, jogosultsága sem lenne a Windowsban kattintgatni). Az lenne a feladata, hogy hetente egy hdd-t lehúz a gépről, egy másikat rádug. Én tudom azt, hogy mely nap lehet ez a csere, feladatütemezőből távolítanám el a hdd-t.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#840 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 12:55

Nem olyan bonyolult az: ez egy link. Itt az első néhány helyen hivatkoznak egy removedrive nevű cuccra, nosza keressünk rája'. S'lám...
Egyébként az is megoldás, hogy kikapcsolod a write cache-t az eszközön (alapból ki van) és akkor bármikor eltávolítható (gondolom, az adatmentést is te állítod be), ez a beállítás érvényes lesz az adott eszközre, még akkor is, ha eltávolítod, majd újra csatlakoztatod.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#841 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 13:03

Idézet: Harlequin - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 9:34

Biztos volt már, de nincs időm vlgigolvasni:
Vettem egy notit és sata vinyója van. AZ XP nem ismeri fel a vinyókat. A notihoz vista járt, az megy rajta.
Hogy tudnék mégis XP-t rakni rá? Köszi

Jó driver-t megkeres, majd nlite. Ehhez be kell másolnod a telepítőCD tartalmát a HDD-re, majd a programmal létrehozott telepítőt ki kell írnod CD-re és arról telepíteni.
A drivertől függően elképzelhető, hogy kicsit ügyeskedni kell, ugyanis lehet, hogy egy telepítőcsomagban jön a driver (és nem külön az .inf .sys stb. file-ok), ekkor el kell indítani a telepítését bármilyen rendszeren, de csak addig, ameddig a kicsomagolást elvégzi a telepítő (az első OK, vagy Next gombig általában), majd a telepítőt nem bezárva  meg kell keresni, hogy hova csomagolja ki a driverfile-okat (általában a %temp% könyvtárba) és azt megadni az nlite-nak.

M@Xtreme: Más kulcsot használ az OEM és a Corp.

Szerkesztette: brd 2007. 06. 30. 13:05 -kor

#842 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 13:44

Srácok.. Olyankor mi a teendő (reinstallon kívül) amikor az xp önkényesen eldönti hogy ami nem megy át a logo teszten, azt ő bizony nem fogja telepíteni?  :think:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez több programnál is előfordul.

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 06. 30. 13:45 -kor

#843 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 17:14

Wingomb+PAUSE, Hardver, Illesztőprogram aláírása.

#844 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 18:08

köszi, ezt nem tudtam  :)
(Szóval akkor ebben a helyzetben is müxik? Ugyanis előtte nem tesz fel kérdést  :) )

#845 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 18:33

Nem egészen értem, mire gondolsz. Van 3 beállítás, az 1., ami nálad volt. A 2., ahol rákérdez, a 3. pedig az, ahol nem kérdez, hanem telepít mindent. Ha a 2.-ra van állítva, akkor a driver bejegyzésénél kérdez a windows, hogy mehet-e.

#846 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 19:33

jaaa értem :D
Azthittem az ablaknál kell nyomni a bill kombót, és akkor felajánlja a lehetőségeket. :lama: :D
Most már tiszta, thx  :up:

#847 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 02. 14:02

Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban, hogy milyen folyamat tartozik a csrss.exe-hez? Az a gondom, hogy a gépemen nem futtatok semmilyen progit, a futó programok szerint a jelzett exe 40 és 60 % között terheli a procit, majd a terhelés felmegy kb.10 perc után 100%-ra, és a gép lefagy. A fagyás előtt a kurzor mellet villog a homokóra, ami futó programra utal, de "alapjáraton" kívül semmi nem megy. Futtattam vírusírtót, kémprogi keresőket (Ad-aware és Spybot), de semmit nem találtak, én mégis kémprogramra tippelek. :confused:
van valakinek tippje milőtt újratelepíteném a windózt?
Köszike

#848 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 14:41

Idézet: brd - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 14:03

Jó driver-t megkeres, majd nlite. Ehhez be kell másolnod a telepítőCD tartalmát a HDD-re, majd a programmal létrehozott telepítőt ki kell írnod CD-re és arról telepíteni.
A drivertől függően elképzelhető, hogy kicsit ügyeskedni kell, ugyanis lehet, hogy egy telepítőcsomagban jön a driver (és nem külön az .inf .sys stb. file-ok), ekkor el kell indítani a telepítését bármilyen rendszeren, de csak addig, ameddig a kicsomagolást elvégzi a telepítő (az első OK, vagy Next gombig általában), majd a telepítőt nem bezárva  meg kell keresni, hogy hova csomagolja ki a driverfile-okat (általában a %temp% könyvtárba) és azt megadni az nlite-nak.

M@Xtreme: Más kulcsot használ az OEM és a Corp.

Köszi, msáképp oldottam meg, ez nekem túl bonyolult, főleg, hogy épp nem volt windows a gépen.
Újabb kérdés:
Annó az asztali gépembe lecseréletem a vinyót ata-ról sata-ra és világosan emlékszem, hogy nem kellett újrarakni az xp-t. Csak elindítottam valami programot és átpakolta a satára. (talán discwizard volt a neve). A programot a seagate honlapján találtam azt hiszem. Elképzelhető, hogy más gyártó is van ennyire intelligens, és mindenkinek van ilyen programja?
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#849 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 14:50

Idézet: BVB - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 15:02

Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban, hogy milyen folyamat tartozik a csrss.exe-hez? Az a gondom, hogy a gépemen nem futtatok semmilyen progit, a futó programok szerint a jelzett exe 40 és 60 % között terheli a procit, majd a terhelés felmegy kb.10 perc után 100%-ra, és a gép lefagy. A fagyás előtt a kurzor mellet villog a homokóra, ami futó programra utal, de "alapjáraton" kívül semmi nem megy. Futtattam vírusírtót, kémprogi keresőket (Ad-aware és Spybot), de semmit nem találtak, én mégis kémprogramra tippelek. :confused:
Köszike

Nézd meg ezt, hátha
http://www.mcafeeasa...o/netsky_ab.htm
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#850 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 15:14

Idézet: BVB - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 14:02

Sziasztok!

Köszike

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.