HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#811 Felhasználó inaktív   Atlax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 19:27

:respect: Köszönöm a váloszokat Signálnak és Wlaszinak! Látom, a hiberfil.sys áthelyezéséről le kell tennem, hogy ezzel egy kis helyet szabadítsak fel a C:-n.
Ezek után egy megoldás marad, hogy ne fogyjon el a területem, a C: és D: particiót össze kéne vonnom (vagy legalább a D:-ről néhány GB-ot átadni a C:-nek), és a többi tartalmát tolni eggyel. Mivel tudom megcsinálni, hogy ne kelljen a Windowst és a programokat újrahúznom? A C: a WinXP, a D: a Progmamok, E: a Dokumentumok.

#812 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 19:40

Idézet: Atlax - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 20:27

...

Pl. PartitionMagic
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#813 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 11:03

Üdv!

Össze tudná nekem foglalni valaki, hogy milyen az XP Media Center Edition 2005 a 2002-es, SP2-es XP Professional-hoz képest? Előnyök? Hátrányok? Miben jobb/rosszabb? Mennyire herélt stb.
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#814 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 11:09

Idézet: wlaszi - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 12:12

hi!

A gondom az, hogy ha a komponens szolgáltatások->Számítógépek->Sajátgép-re nyomok egy jobbklikket, akkor csupán a Nézet és a Frissítés opciók jelennek meg, holott ott kellene lennie jóval többnek, többek között Tulajdonságok menüpontnak.

Miként lehetne ezt előcsalni? Egyáltalán mi tüntette el? Picit morcos vagyok emiatt, mert elvileg ezt az egészet egy bugfix miatt kellene használnom, erre meg még a a bugfixhez is bugfixelhetek grrr.....

A gugliból nem sikerült sokmindent kinyernem, szóval megkérném a hozzáértő kollegákat segítsenek egy picit...most húztam újra az egész rendszeremet, ha elölről kell kezdenem, tökönszúrom magam.

Előre is köszönöm!

Akkor most megválaszolnám magamnak (meg akik szintén belefutnak, és esetleg rákeresnek) ezt a sz*pást...
A winupdate behalása elsődlegesen nem jogosultságproblémára (ami miatt nem láthattam Com+ beállításokat) volt visszavezethető, szóval tévúton kerestem a megoldást.

A- a COM+ eleve corrupted volt, szóval XPLite-al remove és add (az MS meg menjen el a fenébe azzal a knowledge-el, hogy csakis reinstallal lehetséges javítani)

B- az MS leírását követve Rendszergazdaként a wuauserver beállításánál "hozzáférés megtagadva" című felvonásnál pedig a megoldás itt található. Örülök, hogy egy piacvezető cég szerint ez a műveletsor annyira triviális, hogy felesleges leírni... :fuck:

#815 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 21:23

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy kékhalálba elmegy a gép, de nem csinál memory dump-ot?
Sajnos az a helyzet, hogy kb 5-7 naponta 1x meghal így a gép, de nincs dump, pedig be van frankón állítva.

Van valakinek 5lete?

Köszi.
Üdv: R.

#816 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 21:35

Idézet: RiddleR - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 22:23

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy kékhalálba elmegy a gép, de nem csinál memory dump-ot?
Sajnos az a helyzet, hogy kb 5-7 naponta 1x meghal így a gép, de nincs dump, pedig be van frankón állítva.

Van valakinek 5lete?

Köszi.
Üdv: R.

Ha le van tiltva a page file, nem lesz dump. Van page file?
May the bastard rest in pieces ;)

#817 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 22:25

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 22:35

Ha le van tiltva a page file, nem lesz dump. Van page file?

Van.

#818 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 08:47

Idézet: RiddleR - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 23:25

Van.

Az sem mindegy, hol van, mert dumpoláshoz a rendszer (vagy boot?) partíción is kell lennie, legalább részben. Alapesetben persze nincs ilyen gond, csak amikor valaki manuálisan módosítja.

#819 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 09:14

ehh, még egy kérdés:
Találkozott-e valaki olyannal, hogy menet közben a win szimplán elfelejti a DVD olvasót? Akár úgy, hogy az éppen használatban van? Egészen egyszerűen eltűnik az eszközkezelőből. Reboot után meg magától visszajön, vagy még reboot előtt egy eszközkeresés is simán megtalálja.

#820 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 10:06

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 27., szerda - 9:47

Az sem mindegy, hol van, mert dumpoláshoz a rendszer (vagy boot?) partíción is kell lennie, legalább részben. Alapesetben persze nincs ilyen gond, csak amikor valaki manuálisan módosítja.

A bootpartíción van neki, ugyan manuálisan van állítva 2G-4G közé.

#821 Felhasználó inaktív   erdly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 08:48

Azt hol tuodm beállítani, hogy az esemény napló ne jegyzeteljen semmit? Nagyon fontos lenne, tudom, hogy nem kellne kikapcoslni, de én ki akarom... állítgattam ott a tulajdonságokba, de mindig visszaugrik az alap beállításokra pls help
kikapocslni kitudom az msconfigban, de ez nem jó... azt belehet állítani hogy ne jegyzetljen semmit?

#822 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 13:51

Idézet: erdly - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 8:48

Azt hol tuodm beállítani, hogy az esemény napló ne jegyzeteljen semmit? Nagyon fontos lenne, tudom, hogy nem kellne kikapcoslni, de én ki akarom... állítgattam ott a tulajdonságokba, de mindig visszaugrik az alap beállításokra pls help
kikapocslni kitudom az msconfigban, de ez nem jó... azt belehet állítani hogy ne jegyzetljen semmit?

Hogy semmit ne jegyzeteljen, abban bizonytalan vagyok... de erre próbálkozhatsz azért:

Csatolt fájl:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#823 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 14:29

Idézet: erdly - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 9:48

Eseménynapló -> Eseménynapló típusa (pl. Alkalmazás, Biztonság, stb.) -> jobb klikk, tulajdonságok -> második fül, szűrő -> itt lehet kivenni a pipákat, hogy miket ne jegyzeteljen a rendszer, bár szerintem minimálisat akkor is fog termelni.
----------
rohamkocka

#824 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 17:00

Srácok kőne nekem 1kis segítség a témában járatos emberkéktől :)

Szal a melóhelyemen lehalt a laptopomon az os. Anno ezt a gépet linuxal vásárolták meg, és nem vettek hozzá xp-t (asszem a boltba raktak rá egyet, azzal ment 1 évig. De a kedves főnököm kölcsön adta a gépet , és leamortizálták szoftver ügyileg  :omg: )
Mivel a boss szabin volt a héten, így nem tudtam senkivel lebeszélni a oprendzser vásárlást. Nekem viszont sürgőssen kellett a laptop. Felraktam rá 1 coroporate xp prof-ot, ami nem egészen hivatalos forrásból származik.
A holnapi nap veszek egy Oem xp professionalt. Az lenne a kérdésem hogy elég ha ebben a telepítettben átírom a key-t (nameg azt hol kell..régen tudtam, de elfelejtettem  :omg: ) vagy csak úgy lesz legális hogyha újrarakom az egészet?  :think: Mert gondolom az oem-et aktiválgatni kell. A corporate-t meg nem,. Épp ezért raktam fel, mvel a noti nincs közvetlenül netre csatlakoztatva.
Előre is köszi a választ

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 06. 28. 17:00 -kor

#825 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 19:53

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 18:00

Srácok kőne nekem 1kis segítség a témában járatos emberkéktől :)

Szal a melóhelyemen lehalt a laptopomon az os. Anno ezt a gépet linuxal vásárolták meg, és nem vettek hozzá xp-t (asszem a boltba raktak rá egyet, azzal ment 1 évig. De a kedves főnököm kölcsön adta a gépet , és leamortizálták szoftver ügyileg  :omg: )
Mivel a boss szabin volt a héten, így nem tudtam senkivel lebeszélni a oprendzser vásárlást. Nekem viszont sürgőssen kellett a laptop. Felraktam rá 1 coroporate xp prof-ot, ami nem egészen hivatalos forrásból származik.
A holnapi nap veszek egy Oem xp professionalt. Az lenne a kérdésem hogy elég ha ebben a telepítettben átírom a key-t (nameg azt hol kell..régen tudtam, de elfelejtettem  :omg: ) vagy csak úgy lesz legális hogyha újrarakom az egészet?  :think: Mert gondolom az oem-et aktiválgatni kell. A corporate-t meg nem,. Épp ezért raktam fel, mvel a noti nincs közvetlenül netre csatlakoztatva.
Előre is köszi a választ

Külső programot tudok rá: >>ITT<<, ezzel át is lehet írni. Ha jól tudom, mivel mind a kettő Pro, nem muszáj újrarakni, elég csak átírni a kulcsot, a rendszer megállapítja belőle, hogy ez nem Corp, hanem OEM verzió, így aktiváltatni szükséges.
----------
rohamkocka

#826 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 20:33

oksi, köszi a választ és a linket  :up:

#827 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 22:58

Semmi, megoldódott! :D

Szerkesztette: Csücsök 2007. 06. 28. 23:03 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#828 Felhasználó inaktív   -koko- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:23

üdv,

az WINDOWS XP HOME telepíthető céges gépre hivatalosan licenc szerint vagy csak a PRO?

#829 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 10:36

Idézet: -koko- - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 10:23

üdv,

az WINDOWS XP HOME telepíthető céges gépre hivatalosan licenc szerint vagy csak a PRO?

Szia, nincs megkötés, telepítheted rá, csak néhány dolgot nem fogsz benne megtalálni.
Pl. nem lehet vele tartományba léptetni a gépet
----------
rohamkocka

#830 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:42

udv szakik a kovetkezo a gondom !
lesz egy uj gep 4 felhasznaloval, de uigy szeretznem megcsinalni hogy 4szer legyen fenn a windows
muszaly mert ha egyvalaki valami szart felrak mindenkinek elbassza az asztalat vagy netan a windowst aztan lehet ujra rakni, ezert jott az a gondolat 4 kulon particio ...
hogyan lehetne ezeket ugy felrakni hogy azert a particiok lassak egymast, es semmikepp se nyuljon az egyik win a masikhoz???
mert ha jol tudom akarhova is rakod a wint a cre ir valamit..
na most ha pont a c szall el? akkor utana a tobbi fog mukodni??
koszi a segitseget elore IS :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.