Ezek után egy megoldás marad, hogy ne fogyjon el a területem, a C: és D: particiót össze kéne vonnom (vagy legalább a D:-ről néhány GB-ot átadni a C:-nek), és a többi tartalmát tolni eggyel. Mivel tudom megcsinálni, hogy ne kelljen a Windowst és a programokat újrahúznom? A C: a WinXP, a D: a Progmamok, E: a Dokumentumok.
Windows XP kérdések VI.
Elküldve: 2007. 06. 25. 19:27
Ezek után egy megoldás marad, hogy ne fogyjon el a területem, a C: és D: particiót össze kéne vonnom (vagy legalább a D:-ről néhány GB-ot átadni a C:-nek), és a többi tartalmát tolni eggyel. Mivel tudom megcsinálni, hogy ne kelljen a Windowst és a programokat újrahúznom? A C: a WinXP, a D: a Progmamok, E: a Dokumentumok.
Elküldve: 2007. 06. 25. 19:40
Idézet: Atlax - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 20:27
Pl. PartitionMagic
Elküldve: 2007. 06. 26. 11:03
Össze tudná nekem foglalni valaki, hogy milyen az XP Media Center Edition 2005 a 2002-es, SP2-es XP Professional-hoz képest? Előnyök? Hátrányok? Miben jobb/rosszabb? Mennyire herélt stb.
Elküldve: 2007. 06. 26. 11:09
Idézet: wlaszi - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 12:12
A gondom az, hogy ha a komponens szolgáltatások->Számítógépek->Sajátgép-re nyomok egy jobbklikket, akkor csupán a Nézet és a Frissítés opciók jelennek meg, holott ott kellene lennie jóval többnek, többek között Tulajdonságok menüpontnak.
Miként lehetne ezt előcsalni? Egyáltalán mi tüntette el? Picit morcos vagyok emiatt, mert elvileg ezt az egészet egy bugfix miatt kellene használnom, erre meg még a a bugfixhez is bugfixelhetek grrr.....
A gugliból nem sikerült sokmindent kinyernem, szóval megkérném a hozzáértő kollegákat segítsenek egy picit...most húztam újra az egész rendszeremet, ha elölről kell kezdenem, tökönszúrom magam.
Előre is köszönöm!
Akkor most megválaszolnám magamnak (meg akik szintén belefutnak, és esetleg rákeresnek) ezt a sz*pást...
A winupdate behalása elsődlegesen nem jogosultságproblémára (ami miatt nem láthattam Com+ beállításokat) volt visszavezethető, szóval tévúton kerestem a megoldást.
A- a COM+ eleve corrupted volt, szóval XPLite-al remove és add (az MS meg menjen el a fenébe azzal a knowledge-el, hogy csakis reinstallal lehetséges javítani)
B- az MS leírását követve Rendszergazdaként a wuauserver beállításánál "hozzáférés megtagadva" című felvonásnál pedig a megoldás itt található. Örülök, hogy egy piacvezető cég szerint ez a műveletsor annyira triviális, hogy felesleges leírni...
Elküldve: 2007. 06. 26. 21:23
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy kékhalálba elmegy a gép, de nem csinál memory dump-ot?
Sajnos az a helyzet, hogy kb 5-7 naponta 1x meghal így a gép, de nincs dump, pedig be van frankón állítva.
Van valakinek 5lete?
Köszi.
Üdv: R.
Elküldve: 2007. 06. 26. 21:35
Idézet: RiddleR - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 22:23
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy kékhalálba elmegy a gép, de nem csinál memory dump-ot?
Sajnos az a helyzet, hogy kb 5-7 naponta 1x meghal így a gép, de nincs dump, pedig be van frankón állítva.
Van valakinek 5lete?
Köszi.
Üdv: R.
Ha le van tiltva a page file, nem lesz dump. Van page file?
Elküldve: 2007. 06. 26. 22:25
Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 22:35
Van.
Elküldve: 2007. 06. 27. 08:47
Idézet: RiddleR - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 23:25
Az sem mindegy, hol van, mert dumpoláshoz a rendszer (vagy boot?) partíción is kell lennie, legalább részben. Alapesetben persze nincs ilyen gond, csak amikor valaki manuálisan módosítja.
Elküldve: 2007. 06. 27. 09:14
Találkozott-e valaki olyannal, hogy menet közben a win szimplán elfelejti a DVD olvasót? Akár úgy, hogy az éppen használatban van? Egészen egyszerűen eltűnik az eszközkezelőből. Reboot után meg magától visszajön, vagy még reboot előtt egy eszközkeresés is simán megtalálja.
Elküldve: 2007. 06. 27. 10:06
Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 27., szerda - 9:47
A bootpartíción van neki, ugyan manuálisan van állítva 2G-4G közé.
Elküldve: 2007. 06. 28. 08:48
kikapocslni kitudom az msconfigban, de ez nem jó... azt belehet állítani hogy ne jegyzetljen semmit?
Elküldve: 2007. 06. 28. 13:51
Idézet: erdly - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 8:48
kikapocslni kitudom az msconfigban, de ez nem jó... azt belehet állítani hogy ne jegyzetljen semmit?
Hogy semmit ne jegyzeteljen, abban bizonytalan vagyok... de erre próbálkozhatsz azért:
Csatolt fájl:
-
Clipboard02.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2007. 06. 28. 14:29
Idézet: erdly - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 9:48
Eseménynapló -> Eseménynapló típusa (pl. Alkalmazás, Biztonság, stb.) -> jobb klikk, tulajdonságok -> második fül, szűrő -> itt lehet kivenni a pipákat, hogy miket ne jegyzeteljen a rendszer, bár szerintem minimálisat akkor is fog termelni.
---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 06. 28. 17:00
Szal a melóhelyemen lehalt a laptopomon az os. Anno ezt a gépet linuxal vásárolták meg, és nem vettek hozzá xp-t (asszem a boltba raktak rá egyet, azzal ment 1 évig. De a kedves főnököm kölcsön adta a gépet , és leamortizálták szoftver ügyileg
Mivel a boss szabin volt a héten, így nem tudtam senkivel lebeszélni a oprendzser vásárlást. Nekem viszont sürgőssen kellett a laptop. Felraktam rá 1 coroporate xp prof-ot, ami nem egészen hivatalos forrásból származik.
A holnapi nap veszek egy Oem xp professionalt. Az lenne a kérdésem hogy elég ha ebben a telepítettben átírom a key-t (nameg azt hol kell..régen tudtam, de elfelejtettem
Előre is köszi a választ
Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 06. 28. 17:00 -kor
Elküldve: 2007. 06. 28. 19:53
Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 18:00
Szal a melóhelyemen lehalt a laptopomon az os. Anno ezt a gépet linuxal vásárolták meg, és nem vettek hozzá xp-t (asszem a boltba raktak rá egyet, azzal ment 1 évig. De a kedves főnököm kölcsön adta a gépet , és leamortizálták szoftver ügyileg
Mivel a boss szabin volt a héten, így nem tudtam senkivel lebeszélni a oprendzser vásárlást. Nekem viszont sürgőssen kellett a laptop. Felraktam rá 1 coroporate xp prof-ot, ami nem egészen hivatalos forrásból származik.
A holnapi nap veszek egy Oem xp professionalt. Az lenne a kérdésem hogy elég ha ebben a telepítettben átírom a key-t (nameg azt hol kell..régen tudtam, de elfelejtettem
Előre is köszi a választ
Külső programot tudok rá: >>ITT<<, ezzel át is lehet írni. Ha jól tudom, mivel mind a kettő Pro, nem muszáj újrarakni, elég csak átírni a kulcsot, a rendszer megállapítja belőle, hogy ez nem Corp, hanem OEM verzió, így aktiváltatni szükséges.
---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 06. 28. 22:58
Szerkesztette: Csücsök 2007. 06. 28. 23:03 -kor
Elküldve: 2007. 06. 29. 09:23
az WINDOWS XP HOME telepíthető céges gépre hivatalosan licenc szerint vagy csak a PRO?
Elküldve: 2007. 06. 29. 10:36
Idézet: -koko- - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 10:23
az WINDOWS XP HOME telepíthető céges gépre hivatalosan licenc szerint vagy csak a PRO?
Szia, nincs megkötés, telepítheted rá, csak néhány dolgot nem fogsz benne megtalálni.
Pl. nem lehet vele tartományba léptetni a gépet
---------- rohamkocka
Elküldve: 2007. 06. 29. 11:42
lesz egy uj gep 4 felhasznaloval, de uigy szeretznem megcsinalni hogy 4szer legyen fenn a windows
muszaly mert ha egyvalaki valami szart felrak mindenkinek elbassza az asztalat vagy netan a windowst aztan lehet ujra rakni, ezert jott az a gondolat 4 kulon particio ...
hogyan lehetne ezeket ugy felrakni hogy azert a particiok lassak egymast, es semmikepp se nyuljon az egyik win a masikhoz???
mert ha jol tudom akarhova is rakod a wint a cre ir valamit..
na most ha pont a c szall el? akkor utana a tobbi fog mukodni??
koszi a segitseget elore IS

Súgó
A téma zárva.