HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#2541 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 16. 15:26

Idézet: gene - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 15:47

adott két xp-s gép (desktop-laptop) mind2-n xp prof. fut. lehetséges az, h usb kábelen csináljak köztük (ideiglenes) hálózatot fájl átvitel céljából? Ha igen kábelen kívül mi kell még hozzá.

Kicsi az esély, hogy olyan alaplapod van (PIII MSI pl.), amely rendelkezik speciális, gépek összekötésére alkalmas USB csatlakozással, hozzávaló programmal, de létezik olyan is.

#2542 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 15:31

Idézet: gene - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 14:47

adott két xp-s gép (desktop-laptop) mind2-n xp prof. fut. lehetséges az, h usb kábelen csináljak köztük (ideiglenes) hálózatot fájl átvitel céljából? Ha igen kábelen kívül mi kell még hozzá.

Kép

Lassú, drága, felejtős...

Szerkesztette: Eleanor 2008. 02. 16. 15:32 -kor

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2543 Felhasználó inaktív   ati3x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 22:40

Van egy nagzon érdekes problémám. Elmondom az elejétől. Ugye új proci kerlt a gépembe. Celeron 420 helyett core2 e4600, és az alaplapi gma 3000 helyett (asus p5b vm se) gef8800gt. Nomármost, azt vettem észre, hogy a letöltések egy idő után megszakadnak.. Randomize, vagy az elején, vagy nár a végén (Firefox alap letöltés kezelőjét használtam) Tűzfalat kikapcsoltam akkor is.. No akkor ujrarántottam a windowst. A Hiba maradt ugyanaz sőt a frissitések letöltése után teljesen belassult.. Megint újrahuztam... Ugyanaz a hiba,
leszedtem egy letöltésvezérlőt, azzal is.. A torrent viszont megy, meg a net is gond nélkül... Segítsetek már pls! Mert megőrülök..

#2544 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 02. 17. 00:30

Helló!

A következő lenne a kérdésem az itthoni két gépen futó két osnek a  korlátozott fiókjának esetében (limited account), hogyan lehet beállítani, - (főleg 64 bites XP Professional-on), de 32 bites Home Premiumra is vonatkozik a kérdés - hogy pl a Battlefield 2, a Battlefield 2142, a RivaTuner, és a Speedfan, ugyanúgy induljon mint a rendszergazda fiókommal? Tehát nem arról van sz, hogy a helyi menüben klikk rá, és RUN AS ,mert az ismerős, hanem pl a Speedfan vagy a Rivatuner esetében, amik automatikusan a CPU és a GPU hőmérsékletét figyelik, és monitorozzák, a hűtést vezérlik, automatikusan megkapják a szükséges jogokat, hogy eltudják látni a feladatukat?

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 02. 17. 00:32 -kor

#2545 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 09:08

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 1:30

Helló!

A következő lenne a kérdésem az itthoni két gépen futó két osnek a  korlátozott fiókjának esetében (limited account), hogyan lehet beállítani, - (főleg 64 bites XP Professional-on), de 32 bites Home Premiumra is vonatkozik a kérdés - hogy pl a Battlefield 2, a Battlefield 2142, a RivaTuner, és a Speedfan, ugyanúgy induljon mint a rendszergazda fiókommal? ...

Parancssorba: runas /?

https://www.netacademia.net/tudastar/articl...e.aspx?upid=686 

http://www.softtreet.../archive/53.htm 

#2546 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 09:36

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 0:30

Helló!

A következő lenne a kérdésem az itthoni két gépen futó két osnek a  korlátozott fiókjának esetében (limited account), hogyan lehet beállítani, - (főleg 64 bites XP Professional-on), de 32 bites Home Premiumra is vonatkozik a kérdés - hogy pl a Battlefield 2, a Battlefield 2142, a RivaTuner, és a Speedfan, ugyanúgy induljon mint a rendszergazda fiókommal? Tehát nem arról van sz, hogy a helyi menüben klikk rá, és RUN AS ,mert az ismerős, hanem pl a Speedfan vagy a Rivatuner esetében, amik automatikusan a CPU és a GPU hőmérsékletét figyelik, és monitorozzák, a hűtést vezérlik, automatikusan megkapják a szükséges jogokat, hogy eltudják látni a feladatukat?

ha szervizként indul, akkor ott be tudod allitani.
ha nem ugy indulnak, akkor nem tudsz ilyet, mert mindenkepp be kene potyogni a jelszot.

azonban regmon filemonnal megnezed, ohgy hova akar nyulkalni ahova nem tud, és oda adsz irasi és/vagy olvasási jogot.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2547 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 10:11

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 19:30

Nekem elég szoftverspecifikusnak tűnik a dolog - régi gépen, új gépen, több xp telepítés után stb. Nem egy konkrét játék kifagyása után áll elő ez a helyzet? Vagy épp pont van egy olyan progid, ami ezt okozza.

szerk 1-2: képek ki az idézetből.

Nem. teljesen random a dolog  :(

szerk: A Progit nem zárom ki  :think:  De mi a búbánat.  :omg:

#2548 Felhasználó inaktív   ati3x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 16:21

Továbbra sem tudom mi a gond.. A letöltések megszakadnak.. Teljesen random, mikor.. Minden más megy, net, torrent..

#2549 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 08:08

rendszergazdaként hol tudom korlátozni a felhasználók jogait? (pl. ne lássa a D:\ meghajtót, ne tudjon írni/olvasni bizonyos mappákat)
Lehetséges beállítani, h ne tudjon semmit se feltelepíteni? (még akár külön mappába se, azaz nem a prog.files telepítene, hanem pl.: c:\1\ alá)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2550 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 08:15

HELP!
Amikor kilépne az a Win-t, hogy kikapcsoljon. A beállítások mentése képernyőnél lefagy, így nem tud a gép kikapcsolni. :(
Fákjúál!!

#2551 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 11:47

Idézet: chungee - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 8:15

HELP!
Amikor kilépne az a Win-t, hogy kikapcsoljon. A beállítások mentése képernyőnél lefagy, így nem tud a gép kikapcsolni. :(

A múltkor egy Acer notebookkal jártunk így, a hangkártya (realtek HD) ill. a hálózati kártya (broadcom) drivereit frissítettük és ugyanezt produkálta, visszatéve a régebbi drivereket, megszűnt a probléma.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2552 Felhasználó inaktív   mannerr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 12:11

Sziasztok!

Problémám: két router a hálóban, egyik van net, másikon nincs, de azis kell a vpn miatt!
Hogy lehet mindkettő egyszerre? Ha 2 átjárót adok meg, az elsődlegest használja csak...

Előre is köszi!

#2553 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:14

mi a véleményetek, arról amit a kollégám szokott mondani? (nem pontosan idézek :D )
"az xp-re nem érdemes feltenni a frissitéseket (sp2 utániakra gondol), mert amikor a frissités kijavit 1 hibát másik 3-at hoz a rendszerbe"  :think:

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2554 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:22

Marhaság.

#2555 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:58

olvastam vhol, h a win által automatikusan készített rendszervisszaállítási pontok 30 vagy 60 nap után törlődnek. ha én csinálok magamnak egy ilyet, akkor törlődni fog automatikusan 30 v. 60 nap után vagy megmaradnak?  :think:

#2556 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 13:13

Idézet: gene - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:58

olvastam vhol, h a win által automatikusan készített rendszervisszaállítási pontok 30 vagy 60 nap után törlődnek. ha én csinálok magamnak egy ilyet, akkor törlődni fog automatikusan 30 v. 60 nap után vagy megmaradnak?  :think:

A rendszer/visszaállításban meghatározható, mekkora tárhelyet adsz a visszaállításokra. Gondolom, ha elfogyott a hely, mindíg a legrégebbit írja felül. Nekem sok hónapra visszamenőlegesen megvannak.

#2557 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 14:12

nem tudjátok melyik az az inteles progi, amivel a windows xp-ben vissza tudom venni a proci órajelét?
Mert most csak netezek, de a proci (T7500 2,2GHz) maximum (frekvencián) megy feleslegesen és a laptop ontja magából a meleget.

#2558 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 14:27

Idézet: gene - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 14:12

nem tudjátok melyik az az inteles progi, amivel a windows xp-ben vissza tudom venni a proci órajelét?
Mert most csak netezek, de a proci (T7500 2,2GHz) maximum (frekvencián) megy feleslegesen és a laptop ontja magából a meleget.

ennek elvileg alapbol mukodnie kene.
minden drivert feltettel?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2559 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 19:58

Hello, szeretnem a kozonseg segitseget kerni  ;)

Bevezetokent leirnek egy-ket dolgot a konfigommal kapcsolatban:
c2d E6750 gepem van, Gigabyte P35-DQ6 alaplappal (a tobbi irrelevans a problemara nezve).
rendszer: Windows XP SP2 (legutobb masfel honapja volt felpatchelve)

A drive-ok elrendezese:
-C es D meghajto: a C a rendszer, a D-n mindenfele egyeb van, a D es a C egyazon vinyo ket particioja
-E meghajto: Plextor PX-712SA SATA DVD-iro
-F/G/H/I meghajtok: vinyok
-J: virtual SCSI drive (D-tools v4.10.0215)
-megjegyzes1: mindegyik vinyo samsung
-megjegyzes2: tehat osszesen 5 vinyo + 1 DVD-iro van a gepben, es mindegyik egyazon SATA vezerlore van csatlakoztatva

A problema:
Tehat ez a konfig, erre par napja menet kozben radugtam meg ket samsung vinyot, kihasznalva a hot swap elonyeit. Ilyenkor altalaban K es L meghajtokent jelennek meg.
Azert mondom hogy altalaban, mert a minap az tortent, hogy radugtam a ket vinyot, es amikor rapillantottam a monitorra, arra lettem figyelmes, hogy az egyik vinyo atvette az E meghajto betujelet, tehat kvazi a DVD-irom helyebe lepett.
Ezutan lehuztam a vinyokat, visszaallitottam az E-re a drive lettert a DVD-nek, majd ismet radugtam a vinyokat. Immaron a helyes meghajtobetuket kaptak (K es L). Ezek utan restartoltam a gepet.
A rendszer felallta utan eszrevettem, hogy barmilyen filemuvelet, amit a C vagy a D particion vegzek, kb. tizszer akkora processzoridot emeszt fel (Interrupts time formajaban), es a filemuveletek gyorsasaga is kb. a tizedere esett vissza (ez hozzavetoleg olyan 4Mbyte/s irast es olvasast jelent).

tovabbi adalekok:
-kabelcsere megvolt, semmi hatas
-drive lettereket akarhogy varialtam, a problema tovabbra is fennallt
-daemon tools drive-ot kiszedtem, hiba maradt.  Ez utan uninstallt nyomtam d-toolsra, es restartoltam a gepet, de a hiba meg mindig itt olalkodott. Azutan latva hogy nem ezzel lesz a gond valszeg, felraktam egy ujabb D-toolst (v4.10.0218)
-kiprobaltam a ket vinyo nelkul is, amit menet kozben dugram ra, de semmi hatast nem ertem el vele
-nem virusos a gepem, legalabbis nem tudok rola, meg amugysem inditok el csak ugy mindenfele exeket  smile2.gif
-csak a tisztanlatas kedveert: csakis a rendszervinyon valo filemuveleteknel merult fel ez a gond (tehat a C meg a D particiokon). Tehat teszem azt ha az F-rol masolok a K-ra, akkor semmi problema nincs.
-az osszes drive-on NTFS filerendszer honol (compression es indexing service nelkul)
-mindegyik vinyot hutom, es egyik vinyon sincs bad sector, tovabba egyeb bajuk sincs a SMART adatokbol kiindulva
-minden egyes valtoztatas utan rebootot nyomtam a biztonsag kedveert.
-akik azt tanacsoljak hogy installaljam ujra a rendszert: ha nincs normalis megoldas, akkor igen, en is ezt terveztem

Szoval ennyi lenne nagy vonalakban, most nem tudom hogy a windowst, a daemon toolst vagy valami drivert szidjak-e.

Segitsetek pls! Mar az ongyilkossagra is gondoltam :Đ

Szerkesztette: Assaiki 2008. 02. 19. 20:32 -kor

#2560 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:55

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 15:27

ennek elvileg alapbol mukodnie kene.
minden drivert feltettel?

vistás gép volt, a vistás driver cd-n volt vmi Inteles progi, ha jól emlékszem AMT (Active Management Technology).
a beszállítótól kapott XP-re downgradelő lemez felteszi a szükséges drivereket is (AMT nincs felrakva). az órajel visszavétel szokott működni, de csak ha aksiról megy. én meg vissza akarom venni az órajelet akkor is, mikor hálózatról netezek.  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.