HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (32 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak IV. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:55

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 20:09

Jó lenne ha a kedves modok használnák a modbejelentős topikot ha már van. Vagy már azt se?

Pl. mire kellett volna most éppen?

Szerkesztette: Carmaged 2007. 10. 29. 21:55 -kor

#282 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 21:55

Pl. mire kellett volna most éppen?

Pl. hogy bezárták a topikom...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#283 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:59

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 21:57

Pl. hogy bezárták a topikom...

Senkinek nincs saját topikja.

Egyébként én is látom, hogy azért indoklás volt... egy topic törlése pedig nem olyan téma, aminek a bejelentős topicban a helye.

#284 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 22:05

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 21:59

Senkinek nincs saját topikja.

Egyébként én is látom, hogy azért indoklás volt... egy topic törlése pedig nem olyan téma, aminek a bejelentős topicban a helye.

Akkor kié a topik? A HWSW Bt-jé?

#285 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 22:11

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 22:05

Legalábbis a közösségé. :)

#286 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 10:02

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 22:11

Legalábbis a közösségé. :)

majd ha nem uzleti alapu lesz a forum esetleg...

#287 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 21:22

Javasolnam az Ubuntu topik kiemelését. Ha már van UHU-s meg Debianos kiemelve.

#288 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 05. 22:26

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 22:05

A téma indítása semmiben sem jelent több jogot számodra, mint az ahhoz hozzászóló többi tag számára a moderatúra tagjaival szemben. Mondjuk annyi gyakorlati dolog lehetséges, hogy kérésedre átnevezhető, illetve bolhán zárható. A többiről a szabályzat, vagy a közösség egyirányúan egyező véleménye dönthet.
Szerintem.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#289 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 22:30

nos, végulis lényegtelen, a hozzászolas az enyém, azzal bármit kezdhetek, ha Én el akarnam tavolitani az osszes hsz-emet a HWSW forumrol akkor biza meg kene tenni.

ilyen ez a fránya szerzői jogi trv.

#290 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 22:33

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 22:30

nos, végulis lényegtelen, a hozzászolas az enyém, azzal bármit kezdhetek, ha Én el akarnam tavolitani az osszes hsz-emet a HWSW forumrol akkor biza meg kene tenni.

Tehát mi a kérdésed a zárt témáddal kapcsolatosan? ;)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#291 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 23:08

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 23:30

Hát ennek azért még olvass jobban utána... :D :D :D

#292 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 23:13

Ezek a viták (persze, nem viták, itt csupa jóindulat van) sehova sem vezetnek.
Biztos vagyok benne, hogy egy kis pénz segítségével bármilyen hozzászólást el lehet takarítani, szerverrel és gazdájával együtt. Ugyanez visszafele is működik. Mellesleg ha itt mindenki olyan nagyon ismeri a törvényt, jó lenne egy kis idézet azoknak, akik ennyire nem ismerik mélyen eme nemes szakterületet.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#293 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 07:05

1999. évi LXXVI. törvény

Idézet

1. § (1) Ez a törvény védi az irodalmi, tudományos és művészeti alkotásokat.
(2) Szerzői jogi védelem alá tartozik - függetlenül attól, hogy e törvény megnevezi-e - az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotása. Ilyen alkotásnak minősül különösen ( a felsorolás csupán példálózó és nem kimerítő jellegű):
...
(3) A szerzői jogi védelem az alkotást a szerző szellemi tevékenységéből fakadó egyéni, eredeti jellege alapján illeti meg. A védelem nem függ mennyiségi, minőségi, esztétikai jellemzőktől vagy az alkotás színvonalára vonatkozó értékítélettől.
...
4. § (1) A szerzői jog azt illeti, aki a művet megalkotta (szerző).
...
9. § (1) A szerzőt a mű létrejöttétől kezdve megilleti a szerzői jogok - a személyhez fűződő és a vagyoni jogok -
összessége.
(2) A szerző személyhez fűződő jogait nem ruházhatja át, azok másként sem szállhatnak át és a szerző nem
mondhat le róluk
.
...
11. § A szerző alapos okból, írásban visszavonhatja a mű nyilvánosságra hozatalához adott engedélyét, a már nyilvánosságra hozott művének további felhasználását pedig megtilthatja; köteles azonban a nyilatkozat időpontjáig felmerült kárt megtéríteni. Ez nem érinti a munkáltató jogát a mű felhasználására, továbbá nem akadályozza a vagyoni jogok átruházása esetén a jogszerzőt az átruházott vagyoni jogokon alapuló felhasználásban.
...
16. § (1) A szerzői jogi védelem alapján a szerzőnek kizárólagos joga van a mű egészének vagy valamely azonosítható részének anyagi formában és nem anyagi formában történő bármilyen felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére. E törvény eltérő rendelkezése hiányában a felhasználásra engedély felhasználási szerződéssel szerezhető.
...
(6) Jogosulatlan a felhasználás különösen akkor, ha arra törvény vagy az arra jogosult szerződéssel engedélyt nem ad, vagy ha a felhasználó jogosultságának határait túllépve használja fel a művet.
...
60/A. § (1) E törvény alkalmazásában adatbázis: önálló művek, adatok vagy egyéb tartalmi elemek valamely rendszer vagy módszer szerint elrendezett gyűjteménye, amelynek tartalmi elemeihez - számítástechnikai eszközökkel vagy bármely más módon - egyedileg hozzá lehet férni.

Szerzői jogi trv.

#294 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 07:25

Azzal, hogy elfogadod a szabályzatot, kiütöd a 16-os paragrafust. A 11-est pedig nem lehet erre értelmezni, ugyanis nem engedélyt adsz a nyilvánosságra hozatalhoz, hanem nyilvánosságra hozod.

Az meg már rögtön kérdés, hogy a fórumon megjelent írások irodalmi, tudományos vagy művészeti alkotások.

#295 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 07:38

charlie, a kötözködésen kívül mi is a célod?  :think:

#296 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 07:51

Én nem kötözkodok. Azt hittem beszélgetunk. Azért ez egy elég fontos kérdés.

ott a 9. § (2) bekezdése. Nem mondhatok le a szerzoi jogaimrol. Ha akarok se.

a törvény szerint mindegy, hogy irodalmi, vagy tudomanyos, mert az irot akkor is megilleti (1 § (3))

de meg kéne kérdezni egy ugyvédet. a neten mindenhol csak a zenei muvekrol van szo.

#297 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 08:08

Idézet: Papa - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 23:13

Ezek a viták (persze, nem viták, itt csupa jóindulat van) sehova sem vezetnek.
Biztos vagyok benne, hogy egy kis pénz segítségével bármilyen hozzászólást el lehet takarítani, szerverrel és gazdájával együtt. Ugyanez visszafele is működik.

Ezek a viták mind megértéshez és megegyezéshez kellene vezessenek ideális esetben Elméleted szerint semmi eredményük. Javaslom, fusd át az utóbbi pár hét, hónap emlékezetes történéseit. Semmi okod sincs azt mondani, hogy semmit sem ér az, amit a fórumozók akarnak.
Ezzel összefüggésben alaptalan a pénzügyi vonatkozású felvetésed is, mert bár nem írtad le pontosan, mit akarsz mondani, nagyon jól érthető ;) . Őszintén szólva gusztustalannak tartom az ilyen felvetést, már csak azért is, mert a moderatúra pont közületek, fórumozók közül kerül ki, mi is itt fórumozunk, valahol közösek az érdekeink és céljaink, ugyanolyan becsületes és normális emberek vagyunk és ez attól sem fog megváltozni, hogy a fórum adatbázisát tekintve két pipával több van odarakva a nevünk elé a jogosultsági listában. És habár ezt nem szívesen hangsúlyozom személy szerint, de ingyen és bérmentve. Ezalá értendő a korrupció is.
Úgyhogy a továbbiakban az ilyen, részedről ezirányban tett, valóban értelmetlenül hangulatkeltő és senki célját sem szolgáló, alaptalan állítások helyett próbálj konstruktív lenni, ha pedig a témához abszolút nem illő további ilyen ötleted van, inkább privátban keress.
Hálásan köszönöm, hogy végigolvastad.

#298 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 08:14

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 7:51

Én nem kötözkodok. Azt hittem beszélgetunk. Azért ez egy elég fontos kérdés.

ott a 9. § (2) bekezdése. Nem mondhatok le a szerzoi jogaimrol. Ha akarok se.

Charlie, de még mindig nem értem, ez miben kötődik a témainditáshoz, miben formál ez több jogot?
A törvényi felvetésedre én nem tudok jogászként felelni, de ha az Index ezirányú szabályozását megnézed, láthatod, ott is elég érdekes megoldás van, melynek alapja pont az, hogy a jogot nem csak az indexnek, hanem egy külső, független jogkezelő szervezetnek (creative common licence) ruházhatod át. Ezek szerint mégiscsak átruházható.. :think:

#299 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 08:50

elore bocsaltom, hogy nem neztem az index forumat, csak hallomasbol irom, amit irok

Fonok ur, az nem atruhazas, hanem mgmondhatod, hogy milyen licensz alatt hozod nyilvanossagra. Nagy kulonbseg. Csak nyilvan toljak a CC licenseket, mert az passzol, es nem valami megsenezheted lic, hisz akkor be se potyogned. Es ez bizony nagy kiralysag egyebkent, egyreszt mert az esetek nagy reszeben leveszi a tarhelyszolgaltato vallarol a charlie fele fenti siramokat, masreszrol pedig komolyabb bejegyzeseknel, ahol van eselye a kesobbi felhasznalasnak (van ilyen, itt a hwsw talan mar ket eset is volt, mikor valaki megkeresett, hogy felhasznalna valami cikkhez egy-egy postomat, btw, nem tudom mar ki(k) volt(ak) az(ok), de azert a cikket szivesen megneztem volna ;) ), es ilyenkor tok jo ha explicite megmondhatod mikor irod, hogy persze, vidd nyugodtan, vagy hogy ezt bizony nem szeretnem penzert arult konyvben viszontlatni.

Meg akkor is, ha egy ilyen vedelemnek keves jelentossege van a mai magyar gyakorlatban, az irany nagyon tetszik.

De ettol meg nem atruhazas, csak megkonnyitese a licenszelesnek :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#300 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 08:57

Copyright.  :omg:

Lassan már mindenre...

A legnagyobbat akkor röhögtem amikor a X.Gyülekezet(legnagyobb zalai főmufti és népi zenekara)
Bibliakiadásán ott fityeget a ˙© by H?? G?ü?e?e?e?e ,na akkor döntöttem véglegesen
a warez mellett.
Bocs Charlie.  :think:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

Téma megosztása:

• (32 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.