HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (32 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak IV. Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 15:53

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 15:04

mivel ez aránylag konstruktív, segítek:
Polgári Törvénykönyv 78.§:  jóhírnév és üzleti megbízhatóság védelme
1996. évi LVII. törvény a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról (Tpvt) 3.: §  jó hírnév vagy hitelképesség

Köszönöm.

#362 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 04. 16:41

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 14:53

valóban?  :rolleyes:

legnagyobb problémám az, h egyrészt természetesen lehet helyi szokásjogot alkalmazni a szólásszabadságnak nevezett megfoghatatlan valami rovására, csak hát kicsit nevetséges, főleg ha tétje sincs a dolognak.
másrészt nem rettentően unalmas ezt a személyeskedés vudut ráhúzni minden, egy adott személynek nem tetsző megfogalmazásra? igazából a személyeskedés a legmegfoghatatlanabb valami még a hírnévrontás meg szólásszabadság előtt. van ugye a témarombolás meg a sértegetés meg egyéb kuttúrátlan viselkedés, mint nem kívánatos elem.
sértő akkor lettem volna, ha azt írom, miért kellett ennek az ökörnek nulla tudással odaböfögnie ezt az ordító baromságot? vegye már el valaki a billentyűzetét és ez meg húzzon ki a rétre kapálni, oda való az ilyen hülye paraszt. vagy valami hasonló. na ez tényleg nem kívánatos. :Đ
de ne tessenek már az ilyesmit összekeverni egy sarkosan megfogalmazott kritikával és személyes támadásnak venni minden olyan állítást, mely arra utal, h valaki háttérismeret és tudás híján cselekszik oda nem illő dolgokat.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 04. 16:43 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#363 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 17:19

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 16:41

legnagyobb problémám az, h egyrészt természetesen lehet helyi szokásjogot alkalmazni a szólásszabadságnak nevezett megfoghatatlan valami rovására, csak hát kicsit nevetséges, főleg ha tétje sincs a dolognak.
másrészt nem rettentően unalmas ezt a személyeskedés vudut ráhúzni minden, egy adott személynek nem tetsző megfogalmazásra? igazából a személyeskedés a legmegfoghatatlanabb valami még a hírnévrontás meg szólásszabadság előtt. van ugye a témarombolás meg a sértegetés meg egyéb kuttúrátlan viselkedés, mint nem kívánatos elem.
sértő akkor lettem volna, ha azt írom, miért kellett ennek az ökörnek nulla tudással odaböfögnie ezt az ordító baromságot? vegye már el valaki a billentyűzetét és ez meg húzzon ki a rétre kapálni, oda való az ilyen hülye paraszt. vagy valami hasonló. na ez tényleg nem kívánatos. :Đ
de ne tessenek már az ilyesmit összekeverni egy sarkosan megfogalmazott kritikával és személyes támadásnak venni minden olyan állítást, mely arra utal, h valaki háttérismeret és tudás híján cselekszik oda nem illő dolgokat.

Ha a lebirkázás nem személyeskedés, akkor ez van. :)

Ki mondta, hogy teljes szólásszabadság van? Miért érdekes az, hogy egy másik fórumszerű valamin mi megy?

#364 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 18:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 17:19

Ha a lebirkázás nem személyeskedés, akkor ez van. :)

Ki mondta, hogy teljes szólásszabadság van? Miért érdekes az, hogy egy másik fórumszerű valamin mi megy?

mert a csiszoljál a stílusodon és akkor szóba állok veled nem volt személyeskedő? én úgy vettem ki belőle, h valaki alsóbbrendűnek tekint (hovatovább rasszista, csak mert egy másik, felsőbb  kasztba tartozik a helyi hierarchia szerint) és bunkó bárdolatlan parasztnak tart. és az mélyen sértette az emberi érzéseimet  :Đ
érthető már, miért gondolom értelmetlennek ezt a személyeskedés maszlagot?
másrészt szólásszabadság, az van. mindenhol, mindenkinek. ki lehet kötni, h no politik és azt aránylag könnyű betartatni, meg hasonszőrűek, de mikor arállag objektíve meg lehet ítélni,  olyan lefektetett szabályok szerint, mi szólásszabadság, szabad véleménynyilvánítás kontra hírnévrontás, rágalmazás, akkor tán innen kéne közelíteni. persze lehet ex has osztani az észt. csak azért az necces.
mert tudom én, h jó moderáció, mint olyan nem létezik, de ha nem arról van szó, h ki kezdte az anyázást, meg ki küldött el először kit és hova, vagy most akkor kinek a fentebb stílje milyen és kinek mennyire nem jön ez be, meg mi tartozik a témához és mi nem, akkor talán elvárható valamilyen "szakmai" jellegű megközelítés. mert rendben van, tudom én, h ki itt az atyaúristen, meg kik az ő földi szolgái, csak épp ha valaki csinál valamit, ami kihatással van másokra, akkor talán valamennyire elvárható tőle, h körültekintően, korrektül próbáljon eljárni. ami persze sokszor lehetetlen és én jobban kedvelem azt, aki legalább be is vallja, h evvan, ilyen vagyok,  és ha nem tetszik a tálalás, keress más homokozót magadnak (akad itt is belőle), mint valami szenteskedő álliberális mázzal öntse nyakon a dolgokat (ebből is akad) meg az üzemeltető jól vagy rosszul felfogott érdekével jöjjön elő. aztán van még a harmadik, kihalóban lévő, akit tényleg törekszik is a lehetőségeihez mérten (itt is van ilyen).
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#365 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 22:09

viszont a szolassabadsag ertelmeben neki is joga van ahhoz hogy ilyen legyen a stilusa, ha neked jogod van ahhoz, hogy kvazi pocskondiazoan meg lekezeloen nyilatkozz ;)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#366 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 00:27

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 18:35

mert a csiszoljál a stílusodon és akkor szóba állok veled nem volt személyeskedő? én úgy vettem ki belőle, h valaki alsóbbrendűnek tekint (hovatovább rasszista, csak mert egy másik, felsőbb  kasztba tartozik a helyi hierarchia szerint) és bunkó bárdolatlan parasztnak tart. és az mélyen sértette az emberi érzéseimet  :Đ
érthető már, miért gondolom értelmetlennek ezt a személyeskedés maszlagot?
másrészt szólásszabadság, az van. mindenhol, mindenkinek. ki lehet kötni, h no politik és azt aránylag könnyű betartatni, meg hasonszőrűek, de mikor arállag objektíve meg lehet ítélni,  olyan lefektetett szabályok szerint, mi szólásszabadság, szabad véleménynyilvánítás kontra hírnévrontás, rágalmazás, akkor tán innen kéne közelíteni. persze lehet ex has osztani az észt. csak azért az necces.
mert tudom én, h jó moderáció, mint olyan nem létezik, de ha nem arról van szó, h ki kezdte az anyázást, meg ki küldött el először kit és hova, vagy most akkor kinek a fentebb stílje milyen és kinek mennyire nem jön ez be, meg mi tartozik a témához és mi nem, akkor talán elvárható valamilyen "szakmai" jellegű megközelítés. mert rendben van, tudom én, h ki itt az atyaúristen, meg kik az ő földi szolgái, csak épp ha valaki csinál valamit, ami kihatással van másokra, akkor talán valamennyire elvárható tőle, h körültekintően, korrektül próbáljon eljárni. ami persze sokszor lehetetlen és én jobban kedvelem azt, aki legalább be is vallja, h evvan, ilyen vagyok,  és ha nem tetszik a tálalás, keress más homokozót magadnak (akad itt is belőle), mint valami szenteskedő álliberális mázzal öntse nyakon a dolgokat (ebből is akad) meg az üzemeltető jól vagy rosszul felfogott érdekével jöjjön elő. aztán van még a harmadik, kihalóban lévő, akit tényleg törekszik is a lehetőségeihez mérten (itt is van ilyen).

Tulajdonképpen az a problémád, hogy közöltem veled, hogy ilyen stílussal nem vagyok hajlandó tárgyalni, amit te személyeskedésnek minősítettél? Ha ez van, akkor nem tudok rajtad segíteni; amennyiben gondod van a megnyilatkozásaimmal, fordulj teljes bizalommal valamelyik globális moderátorhoz vagy Krinyohoz! :) Vagy lehet ugyanezt a stílust folytatni, de akkor a hasonló válaszokra is lehet számítani. ;)

#367 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 22:53

hali nem tudom jó helyre írok-e ha nem akkro bocsi. szoval egy éve kaptam egy figyut állítolagos warez utalásra holott se serial se hasonlo link nem volt..... na mind1. szeretném megkérdezni mikor évül el mert régebben vmi 1 évet mondtak az meg már letelt. vortex adta írtam neki is de annyit se írt vissza, hogy fapapucs. előre is köszi...
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#368 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 23:59

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 22:53

hali nem tudom jó helyre írok-e ha nem akkro bocsi. szoval egy éve kaptam egy figyut állítolagos warez utalásra holott se serial se hasonlo link nem volt..... na mind1. szeretném megkérdezni mikor évül el mert régebben vmi 1 évet mondtak az meg már letelt. vortex adta írtam neki is de annyit se írt vissza, hogy fapapucs. előre is köszi...

Írj neki újra, mostanában volt olyan, hogy nem mentek el az elküldött privik.

#369 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 12:42

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 0:27

Tulajdonképpen az a problémád, hogy közöltem veled, hogy ilyen stílussal nem vagyok hajlandó tárgyalni, amit te személyeskedésnek minősítettél? Ha ez van, akkor nem tudok rajtad segíteni; amennyiben gondod van a megnyilatkozásaimmal, fordulj teljes bizalommal valamelyik globális moderátorhoz vagy Krinyohoz! :) Vagy lehet ugyanezt a stílust folytatni, de akkor a hasonló válaszokra is lehet számítani. ;)

Tulajdonképpen az a problémád, hogy közöltem veled, hogy ilyen tudással felesleges moderálni, amit te személyeskedésnek minősítettél? Ha ez van, akkor nem tudok rajtad segíteni; amennyiben gondod van a megnyilatkozásaimmal, fordulj teljes bizalommal valamelyik globális moderátorhoz vagy Krinyohoz! :) Vagy lehet ugyanezt a stílust folytatni, de akkor a hasonló válaszokra is lehet számítani. ;)

Szerkesztette: avman 2007. 12. 13. 12:43 -kor

#370 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 13:54

:D

U.i.: nincs időm utánanézni, úgyhogy marad így...

Szerkesztette: Carmaged 2007. 12. 13. 14:02 -kor

#371 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 19:25

Köszönöm a gyors ügyintézést :)  :respect:
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#372 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 23:57

Szeretnék kérdezni valamit a moderátor/hg csapattól!

Ha van egy topik, amiben pár ember nem bír magával, akkor miért a topikot kell bezárni hosszú időre és ezzel "büntetni" a többieket is, ahelyett, hogy a renitens rosszfiúkat büntetnétek meg figyelmeztetéssel, vagy pihenővel?

Ezt tapasztaltam több helyen és több modtól/hg-tól. Nem értem miért jó ez bárkinek is.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#373 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 00:24

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 23:57

Ha van egy topik, amiben pár ember nem bír magával, akkor miért a topikot kell bezárni hosszú időre és ezzel "büntetni" a többieket is, ahelyett, hogy a renitens rosszfiúkat büntetnétek meg figyelmeztetéssel, vagy pihenővel?

Ezt tapasztaltam több helyen és több modtól/hg-tól. Nem értem miért jó ez bárkinek is.

Egész pontosan melyik topic most, ami ilyen?

#374 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 00:35

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 0:24

Egész pontosan melyik topic most, ami ilyen?

Most perpill a gyorshajtás topik, de volt már a 3dmark topik is hasonló cipőben.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#375 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 21:49

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 23:57

Meglesz a büntetés is, amint azt a valamit lesz gusztusom átnyálazni, valamikor a két ünnep között. Azonban maga a topic a flame melegágya, erősen gondolkodom rajta, hogy véglegesen meghagyom a zárást, mert úgy látszik, a helyi törzsközönség képtelen kultúrkeretek között megmaradni. Pont, mint anno a vallási topic... ennek sem volt még olyan felvonása, amit ne kellett volna legalább egy-kétszer moderálni.

#376 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 22:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 21:49

Meglesz a büntetés is, amint azt a valamit lesz gusztusom átnyálazni, valamikor a két ünnep között. Azonban maga a topic a flame melegágya, erősen gondolkodom rajta, hogy véglegesen meghagyom a zárást, mert úgy látszik, a helyi törzsközönség képtelen kultúrkeretek között megmaradni. Pont, mint anno a vallási topic... ennek sem volt még olyan felvonása, amit ne kellett volna legalább egy-kétszer moderálni.

A csoportos fenyítés még a seregben sem dívott.
Ha mégis, akkor is csak a valódi(nak vélt) elkövető járt pórul.
3-4 napja írtam volna egy-egy érdekességet, más topicot meg nem akartam összerondítani vele.
Bár valószínű flémet generáltam volna egy olyan kérdéssel, hogy miért megy a Váci út 70-es szakaszán a középső sávban 40-nel egy rendőrautó, amiben csak a sofőr ül?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#377 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 00:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 21:49

Máskor délutánokat ott írogatsz a topikban, most meg nincs időd foglalkozni vele? Ha meg nincs erre időd, akkor miért vagy hg?

Teljesen mindegy ki mit csinál, akkor sem a topikot kell bezárni, hanem a rosszalkodókat rendre utasítani, kitenni, akármi.

Ne vedd ezt fikázásnak vagy kioktatásnak és nem ellened vágom a fát, csak ezekkel a lépésekkel én nem értek egyet, de szerintem más se.

Peace. ;)

#378 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 13:39

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 0:11

Máskor délutánokat ott írogatsz a topikban, most meg nincs időd foglalkozni vele? Ha meg nincs erre időd, akkor miért vagy hg?

Teljesen mindegy ki mit csinál, akkor sem a topikot kell bezárni, hanem a rosszalkodókat rendre utasítani, kitenni, akármi.

Ne vedd ezt fikázásnak vagy kioktatásnak és nem ellened vágom a fát, csak ezekkel a lépésekkel én nem értek egyet, de szerintem más se.

Peace. ;)

Délutánokat írogatni más, most többször át kell olvasni ~150 postot, kiszűrni az egymás utániságokat stb. Ez legalább 1-1,5 óra, ha nem zavarnak közben. Postot generálni meg lehet 3 perc alatt is, nem kell azt figyelni, hogy ki mire mikor mennyire szépen reagált. :)

A két ünnep között megcsinálom. Az meg nem baj, ha nem az anyázás megy karácsonykor a fórumon, mint más években...

U.i.: amikor te, mint rosszalkodó helyre vagy utasítva más topicban, akkor furcsamód nem ez a hozzáállásod... hagyjuk ezt.

Szerkesztette: Carmaged 2007. 12. 24. 13:43 -kor

#379 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 13:41

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 22:11

A csoportos fenyítés még a seregben sem dívott.
Ha mégis, akkor is csak a valódi(nak vélt) elkövető járt pórul.
3-4 napja írtam volna egy-egy érdekességet, más topicot meg nem akartam összerondítani vele.
Bár valószínű flémet generáltam volna egy olyan kérdéssel, hogy miért megy a Váci út 70-es szakaszán a középső sávban 40-nel egy rendőrautó, amiben csak a sofőr ül?

Nem fenyegetek senkit.

Egyékbént igen, megint szép flame lett volna ugyanaz a három-négy ember között, akik ebben élharcosok. Mások nemigen járnak a topicba, akkor sem, ha másról van szó.

#380 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 13:46

Szóval - ha már a 3DMark topik kapcsán én is meg lettem szólítva - a válasz igen: pár hülyegyerek miatt a normális többség fog szopni. Pont, mint a való életben.

Téma megosztása:

• (32 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.