HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (32 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak IV. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 17. 13:42

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 10:37

Jó a duma, ismerjük. A horogkereszt sem önkényiralmi jelkép, hanem egy ősi szimbólum. És?
Ameddig én házigazda vagyok a Bolhán, egészen biztos, hogy nem fog senki semmilyen tárgyat árusítani a Bolhán, ami bármilyen szinten is összekapcsolható szélsőséges, önkényuralmi rendszerekkel. Punktum.

felőlem, engem nem az zavart, h letiltottad, hanem amiért... mert egyrészt ebben az szánalmas, h túlképp te sem vagy jobb politikai agymosás áldozata, mint a hirdető.
másrészt legalább konzekvensen kiállsz ellene és kerekperec nemet mondasz, amit a saját meglátásoddal támasztasz alá, nem fórumszabályzat meg egyebek, az csöppet sem hiteltelen. egyenes, őszinte beszéd.
szerk: nem kapom fel a fejem és írok, ha annyit vésel oda, napi politikához köthető, vitatható és nem kívánatos elem a fórum bolhapiacán --> ez így jóval diplomatikusabb és még korrekt is  ;) .

Szerkesztette: avman 2008. 02. 17. 13:48 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#442 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 14:21

Idézet

napi politikához köthető, vitatható és nem kívánatos elem a fórum bolhapiacán

Ez tetszik, a jövőben használni fogom, köszönöm.

#443 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 14:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 10:40

Nincs itt semmi csűrés-csavarás.

Én nem a zászló árusításának érdekében írtam le a véleményemet, hanem annak kapcsán mutattam rá, hogy igazából teljesen mindegy mit árulnak az adott fórumrészen... évek óta hiteltelen bármelyik ottani eladónak is felróni bármit.

S amíg ilyen marad, a Fórumszabályzat 5. pontja akár törölhető is.

De he tényleg komolyan tennél/tennétek annak érdekében (nem kételkedek abban, hogy így van), hogy ott semmi illegális, törvénysértő, erkölcsöt, jóízlést sértő dolog ne menjen, akkor jó lenne belátnod/belátnotok, hogy az említett zászló csak a "jéghegy csúcsa".

Tőled, mint öreg bolhástól és harcore vásárlótól-eladótól (gyk. még szinte soha semmit nem vettél és nem adtál el a Bolhán), ez a szöveg elég hiteltelen.

Azzal, hogy a Bolhán árusított termékek lényegében egészét lopott, rabolt, sikkasztott, csalt árucikknek tituláltad, a Bolhás arcok nagy részét tolvajnak, csalónak, bűnözőnek nevezted. Gratulálok, így tovább.

#444 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 14:44

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 11:52

A kereskedők ellen tenni fogunk (...)

Ezen picit helyesbítenék: Senki ellen nem fogunk tenni, hanem azon dolgozunk, hogy a Bolha mindenki, de legalábbis a lehető legtöbbek megelégedésére működjön és a lehető legszélesebb vevői/eladói réteg igényeit elégítse ki. Természetesen mindezeket úgy, hogy a hwsw érdekeit is figyelembe kell vennünk.

#445 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 15:28

:offtopic:

örülök hogy a bolha dolog tisztázva lett. kár volt azt a sok percet elvesztegetni Piftuka, amit ezen kommentek megírására szántál.

politika ki van zárva a fórumon, nagyon helyesen, és egy ilyen zászló ezt sérti, baromi egyszerű a dolog.
lehet persze erre ráhúzni a szokásos " 1000 éves magyar jelkép meg akkor én nem is vagyok magyar, stb" vonatkozásokat, de azt hiszem van más portál ahol ez elfogadott, sőt elvárt.
meg lehet találni 1-1 ember aláirásában a linket, tessék ezeket ott virágoztatni tovább.

a konkurens fórum csurig van ilyen bazárokkal, amiket Piftuka illegálisnak kiált ki, elég vicces lenne mindre ráhúzni ezt a vizes lepedőt. Pláne hogy mindenhez szeretünk olcsóbban hozzájutni, a legjobbat kapni a pénzünkért, ezek a források nem ellenőrizhetetlenek közel sem.
a kamionról leesett 100db vga fél áron dolog régóta eltünt már mindenhonnan.
nem szaporitom tovább a szót, a lényeg hogy jó ezeket tisztázni.

Szerkesztette: MarKinG 2008. 02. 17. 15:28 -kor

A man must accept his fate or be destroyed by it.

#446 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 17. 18:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 14:44

Ezen picit helyesbítenék: Senki ellen nem fogunk tenni,

Uhh, ez kicsit hülye mondat lett tőlem, elnézést kérek. :omg:

MarkinG: nyugodtan jelezd itt a Visszabeszélőben az ilyen aláírásokat. Nemrég töröltem egyet, de nekem is rémlik, hogy láttam még valahol hasonlót.

#447 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 18:12

off:
ha fogok egy 7 színből álló szivárványszínű zászlót, amin alul van a piros - ez a békemozgalom zászlója -, és ezzel végigmegyek az utcán, akkor jó eséllyel lebuziznak. pedig a melegekében csak hat szín van, fordított sorrendben.
valahogy így járt az árpádsávos zászló is...

on:
szép dolog, hogy csak legális dolgok mehetnek a bolhán, de a nyilvánvaló eseteket nem számítva (lopott cucc harmadáron, garicsalás stb) ezt nem lehet úgysem ellenőrizni. kimegy valaki és ellenőrzi az összes üzletkötést?
oké, ha valaki háromoldalas árlistákat tart a topikjában, az valószínűleg üzletszerűen kereskedik, de ha én pl találok otthon 15 alig használt szervert, ami új is lehetne, akkor az minek számít? kijönnek a moderátorok, és személyesen ellenőrzik, hogy nem a nagykerből hozom-e megrendelésre. persze ez sarkított példa, de értitek mire gondolok. amúgyis, ha csak teljesen tiszta, adózott stb dolgok mennének, és magánemberek felesleges cuccai, az egész expressz, vatera, apronet stb mérete a huszadára zsugorodna.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#448 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 19:24

Kérlek titeket, hogy legyetek türelemmel a Bolha szabályozásával kapcsolatban, dolgozunk a dolgon. Addig is teljesen fölösleges találgatásokba belemenni és prekoncepciókat gyártani. Építő jellegű javaslatokat szívesen veszünk természetesen, sőt, előre is köszönjük ezeket.

#449 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 20:26

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 12:21

Hiába próbáljátok csűrni-csavarni. Nem lesz árpádsávos zászló árusítás a HWSW Bolhán. Ennyi.

csíkos asztalterítőt kell árusítani
ennyi
Ciciman is on borda

#450 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 21:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 19:24

Kérlek titeket, hogy legyetek türelemmel a Bolha szabályozásával kapcsolatban, dolgozunk a dolgon.

Akkor emeljük ki újra... :)

#451 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 17. 21:22

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 12:21

Hiába próbáljátok csűrni-csavarni. Nem lesz árpádsávos zászló árusítás a HWSW Bolhán. Ennyi.

És Árpád kockás? :omg:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#452 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 22:07

Idézet: Warton - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 21:22

Warton, erre itt most semmi szükség..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#453 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 22:25

Mert? Itt mindenki épp nekiugrott a másik torkának most legalább röhögnek egy jót a Fábry poénján.

#454 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 22:56

Engem nem zavar, van (volt) horvát ága a családomnak.

#455 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 22:59

csak ha a lobogó zászlón is sima marad a címer ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#456 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 09:50

de hogy lehet kockas? háá nem négyzetrácsos?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#457 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 15:42

Nem olyan mókás, mint az Árpád háromszöges lobogó, piti hétköznapi probléma:
Ezt a topikot miért kellett zárni ilyen agresszív hangnemben? Elég lett volna a címet kijavítni (control csak 1 L) és áttenni a tuning-moddingba.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#458 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 15:49

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 15:42

Nem olyan mókás, mint az Árpád háromszöges lobogó, piti hétköznapi probléma:
Ezt a topikot miért kellett zárni ilyen agresszív hangnemben? Elég lett volna a címet kijavítni (control csak 1 L) és áttenni a tuning-moddingba.

Szerintem a hangnem inkább lényegretörő, mint aggresszív. A topicnyitó pedig minimális olvasgatással több topicot is talált volna a megfelelő szekciókban. Ha VKP áthelyezi a topicot, az új helyén is zárult volna valószínűleg, mert ismételt témafelvetés. VKP helyesen járt el.

#459 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 18. 22:13

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 14:41

Tőled, mint öreg bolhástól és harcore vásárlótól-eladótól (gyk. még szinte soha semmit nem vettél és nem adtál el a Bolhán), ez a szöveg elég hiteltelen.

Azzal, hogy a Bolhán árusított termékek lényegében egészét lopott, rabolt, sikkasztott, csalt árucikknek tituláltad, a Bolhás arcok nagy részét tolvajnak, csalónak, bűnözőnek nevezted. Gratulálok, így tovább.

Kedves Laci bátyám!

Kérlek most hagyd abba ezt a stílust, mielőtt olyat mondasz, amit magad is megbánsz később! (Vagy én találok egy fáradt pillanatomban úgy reagálni minderre.)

Ez amolyan "védjük a mundér becsületét mindenáron, minden eszközzel, mégha nincs is igazunk, akkor is" dolog?

Amit az első bekezdésben írtál... Miért lennék hiteltelen attól, hogy nem sűrűn vásároltam a Bolhapiac-on?
Lehet, hogy te nem tudod, de az utóbbi években a "Bolhapiac" fórumrészt látogattam a HWSW-n a legtöbbet a "Sziget" mellett. (Azt kétség kívül elismerem, hogy mióta megújult, nem látogatom, leszámítva a legutóbbi időszakot, amikor használt videokártyát akartam magamnak venni, és ott is körülnéztem.)
Nem kell ahhoz rendszeresen vásárolni, vagy eladni, hogy az ember tudja ki mit kínál eladásra, ki mit keres megvásárlásra. Ahhoz elég olvasni rendszeresen. Ahogyan én is tettem.

"Nehéz megállapítani", "ugyan ki ellenőrzi", stb...

Ugyan már emberek! Az összes nagykerből vásárolt, magánszemély által fél ÁFÁ-val, ÁFA nélkül, számla nélkül, 1 hét garival, "nálam garival" továbbadott cucc minimum az adócsalás bűncselekményének számít. Az összes hardverrel foglalkozó internetes fórum apróhirdetéses kereskedelemre "felkészített" fórumrésze zömmel ilyen adás-vételekkel van tele. 

Ehhez már tényleg csak "jéghegy csúcsaként" jönnek az olyan dolgok, mint a már említett egészségügyben használatos segédeszközök nagy tételben való árusítása (magánszemély ilyenhez törvényesen nem juthat hozzá), alkoholos italok nagy tételben való árusítása, márkás (?) ruha negyed áron árusítása "boltfelszámolás" címén éveken keresztül, és még sorolhatnám.

El kell döntenetek, hogy az mehet-e továbbra is a Bolhapiac-on, ami eddig, vagy tényleg "gatyába rázzátok".
Én őszintén remélem, hogy az utóbbi mellett döntötök, s a Bolhapiac az eredeti elképzelés szerinti szerepét fogja betölteni a jövőben, s a legcsekélyebb mértékben sem fog otthont adni az ügyeskedőknek, adócsalóknak, tolvajoknak.
(A - jogtiszta - nagykereskedelem kérdése más tészta. Annak kívánatos/nem kívánatos voltáról nyilván a tulajdonos dönt, de engedélyezése esetén viszont tényleg törölni kell a szabályzat 5. pontját, mert félrevezető, és felesleges.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#460 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 22:20

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:13

El kell döntenetek, hogy az mehet-e továbbra is a Bolhapiac-on, ami eddig, vagy tényleg "gatyába rázzátok".
Én őszintén remélem, hogy az utóbbi mellett döntötök, s a Bolhapiac az eredeti elképzelés szerinti szerepét fogja betölteni a jövőben, s a legcsekélyebb mértékben sem fog otthont adni az ügyeskedőknek, adócsalóknak, tolvajoknak.
(A - jogtiszta - nagykereskedelem kérdése más tészta. Annak kívánatos/nem kívánatos voltáról nyilván a tulajdonos dönt, de engedélyezése esetén viszont tényleg törölni kell a szabályzat 5. pontját, mert félrevezető, és felesleges.)

Hanyadszor mondjuk még el (egyébként ez az ötödik :)), hogy ez megkezdődött, anélkül, hogy még valaki ecsetelné a szükségességét? Nem lesz könnyű, nem lesz gyors (elég bonyolult kérdéskör ez), de megvan az elhatározás.

Téma megosztása:

• (32 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.