Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 14:41
Tőled, mint öreg bolhástól és harcore vásárlótól-eladótól (gyk. még szinte soha semmit nem vettél és nem adtál el a Bolhán), ez a szöveg elég hiteltelen.
Azzal, hogy a Bolhán árusított termékek lényegében egészét lopott, rabolt, sikkasztott, csalt árucikknek tituláltad, a Bolhás arcok nagy részét tolvajnak, csalónak, bűnözőnek nevezted. Gratulálok, így tovább.
Kedves Laci bátyám!
Kérlek most hagyd abba ezt a stílust, mielőtt olyat mondasz, amit magad is megbánsz később! (Vagy én találok egy fáradt pillanatomban úgy reagálni minderre.)
Ez amolyan "védjük a mundér becsületét mindenáron, minden eszközzel, mégha nincs is igazunk, akkor is" dolog?
Amit az első bekezdésben írtál... Miért lennék hiteltelen attól, hogy nem sűrűn vásároltam a Bolhapiac-on?
Lehet, hogy te nem tudod, de az utóbbi években a "Bolhapiac" fórumrészt látogattam a HWSW-n a legtöbbet a "Sziget" mellett. (Azt kétség kívül elismerem, hogy mióta megújult, nem látogatom, leszámítva a legutóbbi időszakot, amikor használt videokártyát akartam magamnak venni, és ott is körülnéztem.)
Nem kell ahhoz rendszeresen vásárolni, vagy eladni, hogy az ember tudja ki mit kínál eladásra, ki mit keres megvásárlásra. Ahhoz elég olvasni rendszeresen. Ahogyan én is tettem.
"Nehéz megállapítani", "ugyan ki ellenőrzi", stb...
Ugyan már emberek! Az összes nagykerből vásárolt, magánszemély által fél ÁFÁ-val, ÁFA nélkül, számla nélkül, 1 hét garival, "nálam garival" továbbadott cucc
minimum az adócsalás bűncselekményének számít. Az összes hardverrel foglalkozó internetes fórum apróhirdetéses kereskedelemre "felkészített" fórumrésze zömmel ilyen adás-vételekkel van tele.
Ehhez már tényleg csak "jéghegy csúcsaként" jönnek az olyan dolgok, mint a már említett egészségügyben használatos segédeszközök nagy tételben való árusítása (magánszemély ilyenhez
törvényesen nem juthat hozzá), alkoholos italok nagy tételben való árusítása, márkás (?) ruha negyed áron árusítása "boltfelszámolás" címén éveken keresztül, és még sorolhatnám.
El kell döntenetek, hogy az mehet-e továbbra is a Bolhapiac-on, ami eddig, vagy
tényleg "gatyába rázzátok".
Én őszintén remélem, hogy az utóbbi mellett döntötök, s a Bolhapiac az eredeti elképzelés szerinti szerepét fogja betölteni a jövőben, s a legcsekélyebb mértékben sem fog otthont adni az ügyeskedőknek, adócsalóknak, tolvajoknak.
(A - jogtiszta - nagykereskedelem kérdése más tészta. Annak kívánatos/nem kívánatos voltáról nyilván a tulajdonos dönt, de engedélyezése esetén viszont tényleg törölni kell a szabályzat 5. pontját, mert félrevezető, és felesleges.)