HDD hűtési praktikák :)
Elküldve: 2007. 04. 25. 20:20
Elküldve: 2007. 04. 26. 20:32
az alaplap dobozában talált " szivacs "-ot akkorára hajtottam mint a vinyó össze vartam a széleit,,, vinyó rá
igy a rezgést csillapitottam...
hűtés :
8x8 as venti majd csinálok képeket...
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster
Elküldve: 2007. 04. 26. 21:51
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster
Elküldve: 2007. 04. 27. 15:06
Idézet: BIGfoot - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 13:06
Nexus DiskTwin
Van ezzel a HDD hűtővel valakinek tapasztalata? Jó nem jó? Gumival rögzíti magát, szal gondolom valami hangcsökkenés is várható a használatával.
Tapasztalatokat várok.
Nem jó. Nem hűtött, rezgést se nyelt el, szal haszna nem volt. Igaz, nem is drága...
A hozzá adott csavarok meg nem passzoltak a WD vinyóimhoz.
(Aznap amúgy is k.ra felhúztak már melóhelyen is, agybajos voltam meg minden, így beletekertem izomból. Az egyik csavar szépen bele is tört. Bár ez már nem a cucc hibája...)
Szerkesztette: BigBear 2007. 04. 27. 15:12 -kor
Elküldve: 2007. 04. 28. 10:21
Leszedtem a háznak az ajtaját, hogy be tudja szívni a cooler a levegőt.
Így most terhelés alatt max 35 fokosak a merevlemezek
(..és még a gép is hallkabb lett sokkal
Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 04. 28. 10:22 -kor
Elküldve: 2007. 04. 30. 14:14
Elküldve: 2007. 05. 01. 03:46
HŰTŐBORDÁT!!!!!
mi a lényege??!!!!
a hütőbordákat álltalába alumíniumból vagy jobb esetbe rézből készítik. a hűtés lényege hogy a készülék ami hőt termel pl.: HDD az fizikai kapcsolatba van a bordával és ez álltal át veszi a HDD hőmérsékletét ami a hűtő borda felületén egyenletesen szétoszlik és ezt leadja külsőkörnyezetének a levegőnek így elvezeti a hőt a HDD-ről,és állandó reakció van mert a borda az szobahőmérsékleter törekszik de a HDD ezt nem hagyja!!!
a borda elvezeti a fölöleges hőt a HDD-ről és leadja a levegőnek ezáltal hűt!!
a bordákat méretzni kell felületre hőmennyiségre, de én azt "javaslom" hogy kerítsetek egy régi erősítöt és szedjétek ki belőle a bordát és kezdés gyanánt csak tegyétek a vinyó tetejére (minnél nagyobb annál jobb de nem kell azért túlzásba esni
arra ügyeljetek hogy nagy felületen érintkezzen a HDD-vel és a tetejére tegyétek!!!
ha bevállik akkor akár tele is lehet ragaszgatni memória chip hütővel
Amúgy nyáron van egy durva módszerem "CSAK SAJÁT FELELŐSÉGRE" de tuti hogy 15 fokra hűt
JÉG
egy edénybe fagyasszatok vizet, jégakku is jó és mehet is a vinyó tetejére tuti a hatás csak nem tartós (akku esetébe tartósabb) de volt hogy ezzel szenvedtem mert főtt a vinyó és ez volt a legolcsóbb megoldás és gyors is
azt tegyük hozzá hogy a vinyóm nekem a gép tetején van szóval nem gond nekem rápakolni ilyeneket.
a bordát viszont lehet alakítani farigcsálni fúrni vágni a gépbe alakítani és mondom erősítőkbe lehet találni megfelelő bordát vagy ísmerőstől esetleg kérni is lehet
ja és tök csendess:) energiatakarékos:D
Elküldve: 2007. 05. 01. 15:28
Idézet: spytechq - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 4:46
JÉG
egy edénybe fagyasszatok vizet, jégakku is jó és mehet is a vinyó tetejére tuti a hatás csak nem tartós (akku esetébe tartósabb) de volt hogy ezzel szenvedtem mert főtt a vinyó és ez volt a legolcsóbb megoldás és gyors is
azt tegyük hozzá hogy a vinyóm nekem a gép tetején van szóval nem gond nekem rápakolni ilyeneket.
izé, vmi rémlik régről meleg tér meg hideg felület >> páralecsapódás címyszó alatt. nem akarok vészmadárkodni és bocsánat ha sem elvi és gyakorlati lehetősége nem áll fent, de inkább egy megfőtt vinyó, mint egy belülről csöpögő ház.
mellesleg a túl gyors és szélsőséges hőmérsékletváltozás még annyira sem tesz jót a vinyónak.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2007. 05. 01. 18:52
Idézet: avman - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 15:28
mellesleg a túl gyors és szélsőséges hőmérsékletváltozás még annyira sem tesz jót a vinyónak.
mint mondtam nekem a vinyóm a ház tetején éldegél szóval nem a proci, memória és társaival van egy lakásba
az hogy meg ki mire esküszik az mindenki saját döntése!!! írtam hogy "CSAK SAJÁT FELELŐSÉGRE" próbálja mindeki amit írtam ha esetleg érdekel valakit
a hőingadozásról meg csak annyit hogy nem 50 fokos vinyóra kell -18 fokos jeget pakolni ha nem bekapcsolákor, de ez orvosolható akár egy köztes megoldással is pl borda vagy valami más anyaggal amit a vinyó és jég közé teszel. nekem bevált mert kétórát simán kibirt és még most is műxik
nekem amúgy a vinyóm többet ér mint egy proci mert ha az elszáll akkor nehezebben pótolható a rajta lévő dolgok mint esetlegesen egy memória vagy táp modul vagy......
amúgy meg az elektronikába az köztudott hogy a hő az veszteséges teljesítmény (kivételek vannak de azt arra tervezik pl: izzó) szóval ha egy ellenállás melegszik akkor az nem ideális eset
Elküldve: 2007. 05. 01. 18:57
- Let's go find out.
Elküldve: 2007. 05. 01. 19:30
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 19:57
Tudod ez olyan dolog mint az Üvegtigrisben a Kóla és a Traubi esete.
Elküldve: 2007. 05. 01. 20:56
Idézet: spytechq - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 18:52
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 05. 01. 22:59
Csatolt fájl:
-
Cam000208.JPG (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2007. 05. 01. 23:53
Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 20:56
A fegyverek kezelési utasításában is benne lehet ez a kitétel, mégse elégséges.
Sajnos a túl hűvös is ártalmas a lemezeknek, az óránkénti változás pedig 15-20 fok körüli érték, ha ennél nagyobb az eltérés, vagy ennél gyorsabb, akkor az nem egészséges.
Ezért szoktak archiválni, ami a mai DVD árak mellett nem igazán kifogás tárgya.
Eszerint minden ellenállás csak veszteség. Mindegyik melegszik, csak nem mindet érzed. Általában a teljesítményellenállásoknbak megvan a maga feladatuk, de azért egy fél-egy watt-os teljesítmény még nem ad okot vészes aggodalomra
ha végig olvasnád amit írtamn akkor talán nem fárasztanál baromságokkal
páratartalom: olvass többet fentebb
a hűvösre csak annyit, hogy mire ártalmas, vagy kire?????
de ha te erőművet akarsz üzemeltetni akkor hajrá támogatlak (télen milyen jó is lessz
a másik meg az hogy a hűtőbordát javasoltam elsődlegesen mint hűtést, ha nem csak az utolsó hozzászólást olvasnád akkor talán eljuttotál volna a hűtőbordáig!!!!!!!
DVD hmmmm..... hát nem is tudom!!! szerintem kinek a pap kinek a papné nekem meg a lánya kell
az disszipációs teljesítményes okosítás tettszik de akkor már egy párdisszipációs görbét is szivesen láttam volna!
a tervezőkről meg annyitt hogy nem nekünk terveznek hanem a gyártónak szóval valamit tuti hogy "elba*sznak" mert nekik nem az a érdekük hogy te egy vinyót mondjuk pl:10 évig használj hanem 5 évig mint a samsungok esetébe
hatásfok: ki mennyire érzi korlátoltnak magát ez ettől függ
Elküldve: 2007. 05. 02. 06:24
Idézet: spytechq - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 23:53
Azt hiszem, normális hangnemben szóltam hozzád, de úgy tűnik, szakmai hozzáértésed sértődés tárgya...
Idézet
Idézet
de ha te erőművet akarsz üzemeltetni akkor hajrá támogatlak (télen milyen jó is lessz
Idézet
Idézet
Idézet
a tervezőkről meg annyitt hogy nem nekünk terveznek hanem a gyártónak szóval valamit tuti hogy "elba*sznak" mert nekik nem az a érdekük hogy te egy vinyót mondjuk pl:10 évig használj hanem 5 évig mint a samsungok esetébe
Idézet
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 05. 02. 13:15
szakmai végzettséged ?
Elküldve: 2007. 05. 02. 14:00
Idézet: spytechq - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 0:53
Neked esetleg a lánya kellene, nekem viszont tényleg volt egy papné is (és nem csak álmomban, persze ez magánügy), de több más különbség is van itt közöttünk, ahogy elnézem.
Különben adatot egy példányban tartani? Azt nagyjából úgy lehet tekinteni, mintha nem is lenne.
Idézet
Szerinted nem ugyanaz a levegő kering a gépházban és a szobában? Különben, mi köze ennek ahhoz, hogy egy hideg tárgya lecsapódik a pára?
Idézet
Szóval akkor ezért törekszel a vinyó minél jobb hűtésére, mert szerinted ezzel javul a hatásfok? Köszi, hogy benéztél a fórumra, végre egy kis színt hoztál itt az unalomba. Elbájoló helyesírásod már szinte üdítő, továbbá az általad bevezetett új fogalmak szédítő távlatokat nyitnak a fizikában: veszteséges teljesítmény.
Idézet
mi a lényege??!!!!
a hütőbordákat álltalába alumíniumból vagy jobb esetbe rézből készítik. a hűtés lényege hogy a készülék ami hőt termel pl.: HDD az fizikai kapcsolatba van a bordával és ez álltal át veszi a HDD hőmérsékletét ami a hűtő borda felületén egyenletesen szétoszlik és ezt leadja külsőkörnyezetének a levegőnek így elvezeti a hőt a HDD-ről,és állandó reakció van mert a borda az szobahőmérsékleter törekszik de a HDD ezt nem hagyja!!!
a borda elvezeti a fölöleges hőt a HDD-ről és leadja a levegőnek ezáltal hűt!!
És valóban!
Persze lehet, nem kellene élcelődni, hiszen fórumon keresztül nem sejthető, hogy az általános iskola hányadik osztályába jársz. Az sem lehetetlen, hogy korodhoz képest egész jól vágod a témát.
Elküldve: 2007. 05. 02. 14:02
Idézet: agena - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 23:59
Érdekes, de működőnek tűnik
- Let's go find out.
Elküldve: 2007. 05. 02. 14:13
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 15:02
Szerintem egy nagyobb házban, nem egymásra passzírozva az eszközöket és jó légáramlás biztosításával akár több is lehet mint 6 fok.
Szerk:
Ha jól látom akkor 1db 3.5" rekeszbe zsúfolt 2db HDD-t.
Így ne csodálkozzon ha melegszik.
Szerkesztette: wpepi 2007. 05. 02. 14:16 -kor

Súgó
A téma zárva.